mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 13:07:39

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Brčica
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 20   Dol
Natisni
Avtor Tema: Brčica  (Prebrano 51341 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #105 : ponedeljek, 12.06.2006 : 20:48:17 »

Škoda, da Brčica ni primerna za vas. Sem se že veselila, da bo končno dobila svoj domek. Ste se potem odločili za kakšnega drugega?
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #106 : ponedeljek, 12.06.2006 : 21:02:03 »

Alba, hvala , vesela sem vašega sporočila.
Želela sem sicer posvojiti odraslo psičko, ker se jih malce težje odda kot mladičke, vsaj predvidevam, vendar sva se obe s Polono strinjali, da bo za naše razmere najbolje, da postane naša kakšna čisto mala kepica, samička. Za sigurno ne upam reči kdaj, ker tisti od elektra nam še vedno niso prestavili kandelabra, sicer pravijo, da čez kakšen mesec bodo, vendar jim ne zaupam najbolj, saj to govorijo že en mesec in pol. Šele takrat bomo lahko dokončali ograjo, da bo varovala naše živali, ker je kar utrudljivo skakati s psom na povodcu celo popoldne po dvorišču in sadovnjaku, saj nisva več ravno mlada, z dvema pa še težje.Če ga dam za kakšno uro v boks, velik 4x3,5 m, se pa kar sam sebi smili. Tam mu paše počivati samo takrat ko z možem prideta iz Šmarne gore ali kakšnega drugega dolgega sprehoda, ko pa sva midva v hiši je pa notri z nama tudi on, več čas ob nogah, kot Brčica ob Poloni.
Lep pozdrav, Jana
Če slučajno zamudiva spomladančico, bo pa kakšna jesenčica dobila dom in zavetje v mojem naročju.
Lep pozdrav, Jana
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #107 : torek, 13.06.2006 : 11:31:54 »

Jana, prebrala sem vaše prispevke iz ostalih podforumov, verjamem, da ste velika ljubiteljica živali.
Spomladančic, poletčic, jesenčic in zimščic je v slovenskih zavetiščih vedno dovolj. Le premislite najprej, ali sploh imate (poleg Dona in mačkic) sploh pogoje in čas za novega družinskega člana.
Tudi sama imam psičko iz zavetišča, rotweilerko, pa si enostavno glede na pogoje (manjše stanovanje) nikakor ne upam niti pomisliti še na kakšnega hišnega ljubljenčka. Mogoče želvo ali ribice.
Še enkrat, morda ste moje pisanje spregledali. Preden se odpraviš v zavetišče, kjer te gleda množica očk, ki si želijo posvojitve (čeprav jim je pri Poloni prav gotovo nadvse lepo), premisli, ali imaš pogoje, da domov pripelješ novo kepico ali pa že odraslo pesjanarko ali pesjančka. Če le-teh nimaš, se raje odloči za posvojitev na daljavo ali pa za donacijo preko SMS-a. Pa za kakšno čohanje seveda.

In škoda, da Brčici ni uspelo. Zame pa je Horjul, kar se tiče čohanja, nažalost predaleč.

Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #108 : torek, 13.06.2006 : 12:44:14 »


Pa še nekaj. Sodelovali ste v podforumih o Ninku, Shy-u, Kimi in Niku, Beli in še bi se dalo naštevati. Povsod ste v svojem pisanju našli stične točke o značaju psa, ki ga je napisala Polona oziroma azil iz Horjula. Le pri Brčici ste se zmotili.

Na žalost, ampak moje osebno mnenje je, da vam psička vizuelno enostavno ni bila všeč ali pa blefirate. Tudi o tako dolgem zadrževanju del s strani Elektra ne verjamem več. Jana (moderatorka) lahko me tudi zbrišeš s te teme, ampak takšno je moje mnenje.

Brčici pa vse lepo. Da najde vsaj lastnika, podobnega tebi, Polona.
Logiran
Ora
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 214


WWW
« Odgovor #109 : torek, 13.06.2006 : 13:02:26 »

Drobtinica,
če dobro prebereš poste nazaj je bila tudi Polona mnenja, da Brči ni primerna za družbo Janinemu Donu. Nima več smisla debatirati v tej smeri in iskati nešteto razlogov.
Polona je pri posvajanju odraslih psov zelo previdna, saj dobro pozna njihov karakter, ki je v večji meri že izoblikovan in njene nasvete je treba 100% upoštevati, kajti z rinjenjem z glavo skozi zid narediš več škode kot koristi - tako psu kot tudi sebi.
Bila sem že v zelo podobni situaciji, kot ga.Jana in sem še danes hvaležna Poloni, ki me je opozorila, da mogoče tista psička v katero sem se zagledala in dobesedno zaljubila ni primerna za družbo mojim kosmatincem.
Sedaj sem opustila idejo o posvojitvi in raje pomagam na druge načine Wink

Je pa Brči meni najljubša, najbolj simatična in tudi najlepša horjulska bejba Cool
Logiran
ostrzek
odvisnež
*****
Sporočil: 975


« Odgovor #110 : torek, 13.06.2006 : 13:13:47 »

delavec@amis.net tudi jaz sem vesela, da ste ostala z nami! Po tem kar sem prebrala, kako skrbite za svoje živali se mi zdite posvojitelji, ki bi si jih vsak pesjan lahko samo želel!

Brčica bo slej ali prej našla nekoga, ki ga bo lahko prav po babje "šofirala" do konca svojih dni...  Cheesy Za vašega Dona pa se bo našlo kako nežno bitjece, ki mu bo s svojo igrivostjo povzročilo kako sivo kocino!  Grin Jaz vedno pravim, da prava živalca najde svojega lastnika... Boste že vedeli kdo bo pravi za vas!  Smiley

Jana, kar napišite še kaj, jaz sem ves ta čas brala in z vami delila veselje, ko ste se pripravljali za novega člana... ne glede na to, kdo bo ta srečni izbranec!

lp ostržka  Smiley
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #111 : torek, 13.06.2006 : 13:19:09 »

Se strinjam s teboj v popolnosti. Ampak preden živali ne posvojiš ni potrebno pisati v smislu, da jo že imaš doma, da je le še potrebno prepričati moža in malo v r.. brcniti tiste z elektra. In dajati upanja tistim, ki jim za zapuščene živali ni vseeno.
Ponavljam, v zavetišče greš takrat, ko se zaveš, kakšne so tvoje zmožnosti (denar, prostor, razmere doma), tvoje karakteristike, pogoji (ali imaš dovolj časa, ali imaš raje psa z nezahtevno dlako ali tistega, ki mu je potrebno nuditi 20 km sprehoda in divajnja) in kakšne so tvoje želje.  Potem se tam pogovoriš še s strokovnjakom kot je Polona in prav gotovo najdeta skupaj pravo rešitev.
Ne moreš govoriti pa o 99%-ni posvojitvi psa preden ga sploh vidiš v živo.
Logiran
saska
odvisnež
*****
Sporočil: 563


« Odgovor #112 : torek, 13.06.2006 : 13:24:10 »

Na žalost, ampak moje osebno mnenje je, da vam psièka vizuelno enostavno ni bila všeè ali pa blefirate. Tudi o tako dolgem zadrževanju del s strani Elektra ne verjamem veè.

tole so pa malo prehude besede... drobtinica če imaš doma psa in 7 mačkov tako kot jih ima Jana moraš seveda tudi njih upoštevati pri odločitvi za novega člana. med toliko živali je tvegano pripeljati odraslega psa z že oblikovanim karakterjem. v takem primeru se je vseeno bolje odločiti za mladiča, ker se ga lažje navadi na kup drugih živali. dvomim, da Jani Brčica ni bila všeč in ji je verjetno zelo žal, da je ne mora posvojiti. ampak glede na celotno situacijo je pa verjetno tako še najbolje za Brčico. saj se bo našla nekje njena sorodna duša...  Smiley
Logiran
Ora
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 214


WWW
« Odgovor #113 : torek, 13.06.2006 : 13:24:40 »

Ne moreš govoriti pa o 99%-ni posvojitvi psa preden ga sploh vidiš v živo.
Tukaj se pa jaz s tabo strinjam  Wink
Logiran
saska
odvisnež
*****
Sporočil: 563


« Odgovor #114 : torek, 13.06.2006 : 13:29:17 »

Ne moreš govoriti pa o 99%-ni posvojitvi psa preden ga sploh vidiš v živo.
no s tem bi se pa tudi jaz strinjala... ampak zdaj je kar je in tega ne moramo spremeniti. Jana je še vedno pripravljena ponuditi dom zavrženemu mladičku in to je res pohvalno. z Brčico pač ni šlo. bo pa vseeno en kuža imel zagotovljen lep dom  Wink
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #115 : torek, 13.06.2006 : 14:07:22 »


Ne me narobe razumet. Hotela sem povedati le to, da ni dovolj da greš na pasji forum, si ogledaš sliko psa ali muce in se odločiš.
Jani pa želim, da čimprej najde novega zavrženega mladička (na voljo jih je v zavetiščih kolikor hočeš) in upam, da  ga bodo ostali njeni družinski člani tudi sprejeli.

Brčica, ti pa ne obupaj (škoda da že imam psa, sicer bi jo šla preverit v zavetišče in ugotovit, ali sva za skupaj).
Pa še nekaj, preden sem sama prevzela psa, sem bila z njim v stiku najmanj 6 x.
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #116 : torek, 13.06.2006 : 15:00:36 »

Hmmmm tako nekako sem naredila jaz  Huh . Mandi sem vzela praktično samo po branju Smetkinih postov (no res nimam že 8 drugih živali, sta bila samo Theba in Jani). Pritegnilo me je predvsem, da je hiperaktivka in tigrasta (hotela sem muco, ki je barve, ki se težko odda). In se obnese  Smiley. Smo je veseli vsak trenutek (tudi ko mi skače po rokah med tipkanjem  Grin ) in upam, da je tudi ona zadovoljna z nami  Wink . Je pa res, da je odvisno od karakterja živali, ki jo sprejemaš in živali ki jih imaš. Mogoče je pa tudi za muce drugače kot pse...
lp
T.
Logiran
bloody_mary
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 98


« Odgovor #117 : torek, 13.06.2006 : 15:10:08 »

Tudi jaz nisem kaj dosti premišljevala. Lino sem vidla, se zmenila s Polono in jo vzela. Če bi jo hodila gledat, je ne bi bilo več, ker sm jo že tako ali tako v zadnjem trenutku še dobila. In se nism zmotila in tud Lini je lepo pri nas. Se pa strinjam, da je pri starejših psih bolj potrebno razmislit in se pozanimat o psu, ker starejši je, več je že dal skozi in težje se prilagaja. Ampak ne vsi, nekateri se prav lepo in hitro prilagodijo. Moja Lina je bila pa mladič, zato je bilo glede posvojitve lažje.
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #118 : torek, 13.06.2006 : 15:37:01 »

Pozdravljeni Drobtinica!
Svojega osebnega mnenja, čustev in misli vam ne morem dokazati, niti jih ne mislim. Da pa me postavljate na laž glede nedograjene ograje, ki je zaradi el.kandelabra ne moremo dokončati, tega pa ne maram, ker tudi jaz  brez argumentov nikoli nikogar ne obtužujem, še najmanj pa blefiranja ali laži.
Torej, Moste 82, Komenda, je naš naslov, pridite se prepričat, če boste malce pogledali po vasi boste tudi opazili, da elektro napeljuje elektriko pod zemljo skozi celo vas. V tel. imeniku dobite tf. elektra Kamnik, ki izvaja ta dela in se pozanimajte tudi pri njih, kolikokrat so rok za dokončanje del že podaljšali.
Če vam je naš kraj preveč od rok, je morda na forumu kdo drug, ki je bliže, naj preveri in pove.
Vedno sem pripravljena sprejeti kritiko, če je ta upravičena, tudi različna mnenja, vendar žalitev pa ne. Sem za kulturo izmenjavanja mnenj, kar pa vaše neargumentirane obtožbe niso.Toliko bi imela sporočila za vas, Drobtinica.
Ostalim dobrim dušam pa, morda pa je kdo od vas blizu našega doma oglasite se , da spoznate naše živalice, bomo spili kavico in kakšno rekli, zelo bi me veselilo.
Polona, morda pa boste imeli kdaj pot v našo smer, pridita z Brčico na obisk, moj telefon, mislim, že imate.
Lep pozdrav, Jana
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #119 : torek, 13.06.2006 : 17:59:35 »

Jana, jaz sem kar blizu Komendi, no če se Trzin lahko jemlje za tako lokacijo. Velikokrat kolesarim mimo, včasih se celo z Albo podava na tak podvig. Če naju pot zanese tja, se z veseljem oglasiva, ampak takrat bi bilo treba mucke poskriti, drugače se Alba preveč razživi  Grin. Pač husky.

Sem pa tudi jaz posvojila Albo, ne da bi jo hodila večkrat gledati.  Videla sem oglas, da se rodovniški husky oddaja in sliko. Šla pogledat, se takoj zaljubila in sva šli domov Smiley. Je pa res, da doma ni bilo nobene druge živali razen ptičev.
Ni bilo lahko, ampak sedaj se imamo pa super.
Logiran
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 20   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Brčica
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines