mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.04.2024 : 23:53:13

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Dva oranžna mucka iz Domžal
Strani: 1 2 [3] 4   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dva oranžna mucka iz Domžal  (Prebrano 14785 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #30 : ponedeljek, 26.03.2007 : 19:32:18 »

Če pa ti ne gre,lahko pošlješ meni na mail(katja.brencic@email.si) in jih bom jaz dala gor.
lp
Logiran
JulijaPP
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #31 : sreda, 31.10.2007 : 15:43:31 »

Po dolgem času sem se odločila, da vas malo spomnim na Hugota =)

Še zmeraj je poln življenja, veselo praska, grize in vse mogoče..Skače gor in dol, navadil se je tudi spanja v dnevni sobi, kjer ima več kot dovolj prostora.

Najraje je in spi..Obožuje kartonske škatle in se skrije še v tako majhno. Zelo rad je na balkonu-v vseh vremenskih razmerah in potem praska in skače po stolih in po mizi in hodi po ograji.

Zrasel je v zelooo velikega mačkona in marsikdo reče, da je največji kar jih je kdaj videl =)

Bil je že v tujini-na hrvaškem, čez poletje in je zelo užival. Celo toliko, da je potem, ko je videl, da odhajamo zbežal in smo ga komaj prepričali, da bi šli domov.

Evo še slikice..

tale je že kar stara-malo po tistem, ko smo ga dobili, ampak mi je zelo pri srcu:
http://www.slikomat.com/slika/1883746.htm
p.s.:slika je kar velika

tale je pa od septembra enkrat, slabše kvalitete, ker je slikana iz telefona.
http://www4.slikomat.com/07/1031/7k3-Slika000.jpg


novejših še nimam na računalniku

Lep mačji pozdrav od Hugota [kličem ga Muki, ker se na to odzove] =*

Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #32 : sreda, 31.10.2007 : 15:53:16 »

Nekako si ne morem mislit, da ne bi opozorila vseh novih skrbnikov na nevarnost hoje po balkonski ograji in še manj si lahko mislim, da niste podpisali posvojitvene pogodbe, v kateri ne piše, da je maček lahko zunaj brez nadzora. Če zbeži, si predstavljam, da ni pod nadzorom...

Eh ja, mrtve mačke se igrajo v našem mačjaku... in posvojitvene pogodbe so za hec.

Me veseli, da je maček še živ in samo upam lahko, da bo doživel naravno starost. Evo, pa imate nekateri novo priložnost za besnenje  Smiley.
Logiran

vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #33 : sreda, 31.10.2007 : 16:55:04 »

Ker je Smetka opozorila na nevarnost padcev z balkona, naj omenim, da je našim sosedom v bloku muca padla s 4 nadstropja, pa tega sploh niso vedeli. Šla sem jo ven iskat (zaznali so jo naši mački in zagnali vik in krik), imela je odprt zlom zadnje tačke, je kostka kar ven gledala. Ko sem jo nesla noter sem še pozvonila pri sosedih in po domofonu vprašala, če pogrešajo muco (se mi je zdelo, da je njihova, nisem pa bila sigurna). Rekli so, ne, naša je doma. Ko sem jo že namestila v transporter, da jo odpeljem vetu, so pa pridirkali ponjo. Na srečo so postopali kot je prav in poskrbeli za pravilno zdravljenje. Pošteno jih je udarilo po žepu, šele potem so prišli vprašat, kako smo mi zamrežili okna (smo v pritličju, pa je bilo vseeno nujno potrebno zamrežiti okna, saj bi nam muca "glej ptička", kar mimogrede lahko "odletela").
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #34 : sreda, 31.10.2007 : 19:45:13 »

Hmmmmmmmmmmmmm-zdaj si nas pa dobila. Tudi naš tamali rad spleza po roži na ograjo-sicer je kar široka,ma vseeno ga podimo dol,ker se bojimo,da pade.
A mi lahko kdo pove kako naj rešimo ta problem? Drugače pa sta oba muca zeloooo rada na balkonu,kjer se sončita in dremata,tudi pes je cele ure na balkonu in se nastavlja soncu.
Lp
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #35 : sreda, 31.10.2007 : 19:58:09 »

Sem prepričana, da tvoj maček nima ovratnice s podatki okoli vratu obešene.
Sicer so pa balkonske ograje res nevarne, edina rešitev je zasteklitev oziroma zamrežitev, pa se lahko še naprej varno sončijo.
Logiran

kaja
Moderator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #36 : sreda, 31.10.2007 : 20:32:40 »

Ko berem taksne in podobne zadeve vedno znova vem zakaj sama se vedno nimam macke. Ker to niti ni tako preprosto, ker se je z njo treba ukvarjati, ker potrebuje varen prostor, ker zamrezitev oken in vrat ni zastonj, ker se zivljenje ko dobimo malo kepico povsem spremeni. In jaz zaenkrat pac nisem pripravljena na taksno odgovornost, ker nimam zelje po mrezi na oknih (razen komarnikov Wink), zasteklenih balkonih, ker nocem zapirati vseh moznih vrat in oken po celi hisi, ker je zivljenje s psi pac bolj preprosto. Ampak vedno sem mislila, da tisti, ki imajo macke v stanovanjih pac za vse zgoraj napisano poskrbijo z veseljem.  Tongue
Logiran

vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #37 : sreda, 31.10.2007 : 20:48:39 »

Tako je, Kaja, z veseljem poskrbimo zato, da bi bile naše mačke varne. Mi smo zato brez problemov namestili mreže na okna in sicer v vsakem prostoru na eno okno. Drugih oken ne odpiramo. Seveda nikoli ne veš, kje še preži nevarnost, toda vsega res ne moreš predvideti.

Zanimivo, meni pa se zdi imeti mačke lažje kot psa, zato se zanj sploh ne morem odločiti, čeprav si ga želim...smo si različni.
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #38 : sreda, 31.10.2007 : 21:09:25 »

Ne, moja muca ne nosita nobenih ovratnic,ker ven iz stanovanja niti brk še nista pomolila.
Zgleda,da tudi jaz spadam med vse tiste neodgovorne lastnike,ker nisem poskrbela za 100% varno okolje za moje muce. Okna pri nas niso problem,ker jih odpiramo le na vetrus; kakršnokoli poseganje v zunanji izgled našega bloka pa je strogo prepovedan,ker je pod spomeniškim varstvom (niti krožnika od satelitske antene ni dovoljeno imeti,izjemoma dovoljujejo na balkonu tende obvezno bele barve). Kakšen predlog?
Logiran
dog_lover
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.775


« Odgovor #39 : sreda, 31.10.2007 : 21:12:18 »

Tudi meni se je svet postavil na glavo, ko smo se odločili za mucko. Paziti in omrežiti vsa okna, paziti na vrata, na balkon... pa ga zastekliti. Pa prestaviti rože na najvišje police, redno pospravljati za sabo mizo, kozarce spravljati na varno itd... hehe, pes je dosti manj zahteven v teh pogledih, ja. Smiley
Ampak se splača (mucka prinese v hišo toliko veselja, ljubezni in radosti, da sploh opisati ne morem... prijateljstvo med psom in mačko je pa tudi nekaj enkratnega...). Čeprav se včasih zgodi, da te mačka kljub vsem varnostnim ukrepom okoli prinese in sedi na sosedovem balkonu (naša se je prejšnji teden naučila kako se odpirajo drsna okna na balkonu). Shocked Hočem reči, da se v življenju kljub odgovornemu ravnanju lahko naredi nekaj nepričakovanega. Mene je skoraj kap zadela, ker mi na kraj pameti ni padlo, da si lahko 4,5 kg bitje s šapami in delom teže svojega telesa odpre težko drsno šipo, za katero tudi človek potrebuje nekaj moči, da jo odmakne. No, očitno se to lahko zgodi in se je zgodilo. Pa se (vsaj pri meni) ne bo več, ker bom poskrbela za to. Zakaj? Simpl. Ker imam rada svojo muco in bi rada da dočaka visoko starost (oz. beri: nočem da mi pade z balkona in jo kaj povozi).

Res me čudi kako so lahko nekateri tako flegma in pustijo mačkam šetati naokoli, ko se pa kaj zgodi, pa seveda (lastniki) niso nič krivi. Ja, pa kaj še. No, pa saj eni še s psi ne ravnajo odgovorno (čeprav naj bi bil pes najboljši človekov prijatelj), ga pustijo da sam tava po ulicah, skače pod avti itd... zato je verjetno iluzorno pričakovati, da bodo na muce (ki naj bi bila po mnenju večine ljudi manj vredna bitjeca) kaj bolje pazili.
Zakaj za boga si nekateri ljudje omišljajo živali, če ne morejo oz. niso sposobni skrbeti zanjo?
Logiran
dog_lover
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.775


« Odgovor #40 : sreda, 31.10.2007 : 21:13:30 »

King-roy, se pravi, da tudi z mrežo ne smeš zaščititi balkona?
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #41 : sreda, 31.10.2007 : 21:13:38 »

Okna na vetrus so tudi nevarna...Od moje učiteljice v Oš se je tako muca ubila sicer nevem kako vem da se je nekako zataknila...
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #42 : sreda, 31.10.2007 : 21:14:57 »

Škoda da me nihče ob posvojitvi tega ni vprašal. Bi pošteno povedala,da imamo odprt balkon in da bo tak tudi ostal. Bi se lahko izognila temu,da izpadem pozneje kot neodgovorna lastnica. Žal mi ta pogoj ni bil postavljen.
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #43 : sreda, 31.10.2007 : 21:21:56 »

Okna na vetrus so tudi nevarna...Od moje učiteljice v Oš se je tako muca ubila sicer nevem kako vem da se je nekako zataknila...
Marsikaj je v stanovanju živalim nevarno-npr.kabli od elektrike, vroča steklokeramična plošča (naši radi hodijo po pultu);...
Kaj naj oddam vse živali,ker živijo v nevarnem okolju? Naj psa raje dam v pesjak-je sigurno najvarnejši in muce zaprem v eno sobo brez pohištva in oken?
Aja,naš tamali se je enkrat ob treh ponoči med divjanjem zataknil za krempeljc med reže od radiatorja in tako obvisel in smo ga vsi popraskani komaj rešili,ker je tako besnel od bolečine. A naj še radiatorje ovijem z nečim ali naj jih dam proč?
Logiran
Rossy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.658



« Odgovor #44 : sreda, 31.10.2007 : 21:27:57 »

Naj povem, da so tudi druge ograje lahko nevarne npr. stopniščne. Naša Rena je zadnjič zdrsnila s stopniščne ograje in se z zadnjo tačko zagozdila na letvico vmes, sreča, da sem kadar imata prosto po celem stanovanju vedno nekje blizu in sem jo lahko takoj rešila. Glede na situacijo sem prvo pomislila, da si je sigurno zlomila tačko vendar  na srečo ni bilo nič narobe. Bi pa bilo lahko nevarno v primerih, da se zgodi kaj takega, ko ni nikogar doma, kajti Rena je dobesedno obvisela zagozdena z zadnjo tačko s sprednjimi pa ni našla oprijema, da bi se rešila, zato bodite previdni tudi pri teh notranjih ograjah, če jih imate.

lp
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Dva oranžna mucka iz Domžal
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines