mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 00:36:49

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Črni Roker
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 10   Dol
Natisni
Avtor Tema: Črni Roker  (Prebrano 32075 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« : četrtek, 31.08.2006 : 20:31:27 »

Velik črn pesjan. Prijazen in dobrodušen, celo malo otročji, najden danes v Domžalah. Star cca 1 leto in pol.

Se zna smejati:

http://www.moj-album.com/slike/76039/5U0FFxCRuVMbjTOD.v.jpg

Da je precej velik kaže tale, malo slabša fotka:

lp, Katarina

http://www.moj-album.com/slike/76039/6KnPxG3jdKFoD0uW.v.jpg

lp, Katarina
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #1 : petek, 01.09.2006 : 10:06:30 »

Siv okoli gobca, ampak res mlad. Prijazen, otročji še bolj. Iščem kavč.
Logiran

luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #2 : sreda, 06.09.2006 : 07:32:00 »

Ta kuža definitivno rabi kavč-veliiiik kavč. Res totalno otročji, prijazen in igriv kuža. Ravno prav aktiven, pa ne preveč razgrajaški. Cukerček od kužona! Na sprehodu so ga zanimale največje palice (=beri hlodi), s katerimi je nato ponosno odtekel nekaj metrov, potem pa....dejmo se vlečt in igrat s tem .... hlodom.... Res, sijajen kuža je! Nekoga bo imel neskončno rad! In ne bo se mu treba bat, da bo ostal brez drv za zimo. Polona....mogoče bi ga pa zaposlili?

Lp s sprehoda nekja nadebudnih pesjanov!

Polonak
Logiran
honki
rad pišem
****
Sporočil: 398


« Odgovor #3 : sreda, 06.09.2006 : 08:24:20 »

Jap se vidi po fotkah da mu vlece na otrocje.....  Grin
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #4 : sreda, 06.09.2006 : 15:42:21 »

Še en, ki ima nenadoma polno kočo žogic  Roll Eyes.
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #5 : četrtek, 07.09.2006 : 11:13:48 »

Tale fant si zasluži vse pohvale za svoj karakter in vedenje. Res simpatičen pes.
Logiran

luncica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 511


« Odgovor #6 : petek, 08.09.2006 : 11:31:08 »

Se en moje "pasme".  Kiss Enkrat bom sam kombi najela, pa ugrabile vse tele nasmejane velikane!  Roll Eyes Cheesy Kok je lep!  Kiss
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #7 : petek, 15.09.2006 : 21:07:14 »

Najbrž mi ne bo nikoli jasno, kakšna razlika je med Rokerjem in npr. Šiško...ajde, v velikosti, kar pa še zdaleč ne pomeni, da ne bi ravno tako kot npr. Shy nadvse užival tudi v stanovanju pokrit z deko na kakšnem primernem kavču. Ampak je škoda mislit, da je to sploh možno za takšnega simpatičnega velikana...ker se itak samo meni in morda še komu, ki si utrga kakšno minuto zazdi, da je vreden novih luštkanih igrač, ovratnice, povodca, postelje, dobre hrane, veterinarja, igre, sprehodov...ravno tako kot ostali. Ki so pač manjši....in bolj primerni za ne vem kaj...in bolj očem všečni, četudi so trikrat bolj problematični.
Mogoče mi bo v prihodnjih nekaj letih potegnilo, da posvojitelja zanj preprosto ne bo. Pa za Punkerja in Kalo in Ninka in Brčico, Belo, Lumpo in kaj vem koga tudi ne. Bo šel pa zato Rufus po hitrem postopku v nov dom, da ne govorim o Maku (za katerega sem sicer prepričana, da bo skravžlal marsikateri živec več novemu lastniku kot bi ga kadarkoli npr. Roker) in Dakar, pa Frklji in še komu....
Pa zdaj? Ko mi bo končno potegnilo, kar mi vleče počasi itak ves čas, bom kaj? Rekla....o fajn, sploh ni panike...kakšen krivičen usran črn mrzel deževen svet, res.
Logiran

delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #8 : sobota, 16.09.2006 : 08:32:11 »

Smetka, ali naj dam objavo v Dožalske novice, ki izhajajo enkrat mesečno, za vse te kosmatine, ki so bili najdeni na njihovem območju? Morda pa le najdejo svoje prvotne lastnike, le ne vem točno, kateri so bili najdeni, kateri pa odvzeti neprimernim lastnikom.Za te druge bi napisala, da iščejo nove lastnike. Prosim za vaše mnenje.
l.p., Jana D.
Logiran
svrk
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.000


« Odgovor #9 : sobota, 16.09.2006 : 08:36:35 »

Mi je bilo že včeraj zvečer težko, ko sem prebrala tvoje misli o krivičnem, mrzlem, usranem in deževnem večeru in tehle psih. Pa danes zjutraj zopet. Ne vem, kaj bi ti rekla, včasih se lahko samo strinjam in si rečem, da po dežju posije sonce in da vsi nismo po istem kopitu. Kar pa ne zanika tvojih misli. LP Nada  Sad
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #10 : sobota, 16.09.2006 : 12:04:08 »

Jana, menda se ne vikamo  Huh? Lahko gredo v domžalske novice, kamorkoli...za odvzete pa tako takoj napišem.

Roker je danes že navsezgodaj vlačil drva iz gozda  Smiley in se ob tem neizmerno zabaval. Uživa tukaj in čisto nič ga ne brigajo moje skrbi. Najprej čisto za njega: na enem od mod ima bulo, ki najbrž ne pomeni čisto nič drugega kot to, da je potrebno odstraniti tisto, kar je itak moteče. No...in potem bo popoln: kastriran, končno čipiran, cepljen, sit, velik, simpatičen in neproblematičen. S svojim pesjakom, toplo deko, nekaj žogicami v njem...in čisto zadovoljen. Tako kot še nekaj drugih...počasi bo zmanjkalo prostora in ostalega...in kljub vsemu trudu vseh nas so prav posvojitve tiste, ki štejejo. Dogaja pa se ravno obratno - prihajajo, odhajajo pa ne. Ker jim je lepo tukaj? Ker jih ne bom evtanazirala? Ker so veliki in nič podobni Šiški? Še vedno verjamem, da posvojiteji so, kar dokazuje ogromno število klicev takrat, ko imam koga, ki je "posvojitve vreden". Zato tudi pravim, da je ta svet usran in krivičen. Kaj bom naredila, ko bo Roker tu že dolgo časa, pa ga ne bo nihče maral razen mene, ki ga pa ne morem imeti? Pa ko bi vsaj bil edini.
Logiran

PikaPoka
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.073


« Odgovor #11 : sobota, 16.09.2006 : 14:00:15 »

Ukradla bom Rokerjevo temo, za kar se že vnaprej opravičujem, ampak moram napisati, morda pa bo komu seglo do srca Wink
Ko sem se selila in odločala za psa, sem iskala majhno pasmo. Tako, ki jo majhno stanovanje ne bo utesnjevalo, psa, ki bo lažje počakal tistih 8-9 ur, ko sem v službi, psa, ki je prijazen in ne bom imela problemov z agresijo.
No, najagala sem na čisto kontro, jaz ji pravim strup v majhni flaški. Ne bom razlagala vseh problemov, ki jih imam z njo, je pa tako, kot je napisala Smetka - majhen pes lahko pomeni večji problem kot velik pes.
Če bi se še enkrat lahko odločala, bi izbrala psa glede na karakter in ne na velikost. Ko sem vzela Lino, sem hotela punčko, zdaj mi je vseeno....
Skratka, poanta: majhen pes ne pomeni avtomatično nič ali malo dela in problemov. Ravno tako je za enega velikana lahko 50m2 stanovanja povsem dovolj za srečno življenje.
Zdaj, ko spremljam Shyevo zgodbo, vem, da bi, če ne bi imela Line in bi Shy še vedno čakal na lastnika, verjetno vrgla oko nanj...ali pa na Brčo, Kalo in ostale, ki zaradi svoje "velikosti" ne pritegnejo ljudi, da bi se odločili, da jih vzamejo k sebi.
Škoda, sem prepričana, da jim ne bi bilo žal.
Lep pozdrav!

Pika
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #12 : sobota, 16.09.2006 : 14:08:08 »

Jaz je ze od nekdaj vsem razlagam, da so majhne pasme bolj aktivne kot velike. Velikega psa peljes za 1 uro na sprehod in ma dovolj za pol dneva. Kaksen manjsi pes se ravno ogreje na takem sprehodu Tongue Nasa 2 velika itak vecinoma dneva prespita Roll Eyes pri kaksnem majhnem psu si tega ne predstavljam. Edino logisticni problemi so pri velikem psu malo bolj zapleteni Grin
Logiran
svrk
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.000


« Odgovor #13 : sobota, 16.09.2006 : 14:08:50 »

Pika,
podpiši tudi mene. Samo, da sem se jaz odločala za majhnega psa, ker me je bilo velikih strah. Zdaj pa vidim, da me je lahko tudi majhnih.  Z zelo veliko truda gre na bolje. Če bi prej poznala Polono, si teh težav ne bi nakopala.
Logiran
luncica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 511


« Odgovor #14 : sobota, 16.09.2006 : 16:48:53 »

Oprosti, Roker, srcek, ampak tudi jaz moram nekaj dodati.
Psi, kakrsen si ti, so primerni za vsepovsod! Moja Lunca je v oceh vecine pes za na ketno, ona pa zivi z nami, v stanovanju, spi pri meni, v postelji, ce zadremam na kavcu, je pri meni, pa ceprav se res tlaciva skupaj - v glavnem, prostor za 30-in-vec-kilske mrcine se najde povsod.
Ko smo se pri nas odlocili za psa, je mama rekla, da mora biti psicka in to mesanka, ker le-te redkeje najdejo dober dom kot rodovniski psi. In tako smo dobili mladicko, ki je tehtala pri manj kot treh mesecih starosti ze 13 kg. In kaj zdaj? Ja, nic. Jaz sem jo videla, pritekla je k meni, in ze sva bili kot rit in srajca. Zame ni lepsega psa na svetu!
Seveda je tu tudi karakter, ampak tega pri mesanckih tezje predvidis. Ti pa si odrasel kuza z ze izdelanim karakterjem. Lep si, zdrav najverjetneje tudi, o tvojem karakterju je pa Polona ze dovolj napisala. V glavnem, cuker v vecji embalazi. Tvoja edina napaka, oprosti izrazu, je to, da si velik. In to v svetu, kjer je vecje vedno boljse, in kjer vsi hocemo najvecje in najbolj impozantne stvari.
Dejstvo pa ostaja, da je tako velikega kot malega kuzka potrebno solati, mu povedati, kaj sme in cesa ne - in tako velik kot majhen kuza potrebuje ljubezen, toplino in clovesko druzbo. In konec koncev je popolnoma vseeno, ali imamo doma 30- ali 7-kilskega kuzka. Pri nas imamo oba, najbolj pomembno pa je to, da nam nikoli ni zal, da je Luna tako velika in Kiana tako majhna - ter da sta obe crni.
Ne razumem, zakaj si ljudje izbirajo kuzke glede na njihovo velikost in barvo dlake. Pomemben je karakter - zame je moja "ogromna" psicka idealna, za mojo mamo pa njena "miniaturka" - prva je zivahna in hkrati lena, druga umirjena in resna. Kdo bi si mislil, ane?
Hja, kuzki so si tako razlicni kot smo si ljudje, ce ne se bolj. S to razliko, da so kuzki vedno iskreni. Ali so pridni, ker jim dajemo piskote ali pa zato, ker nas imajo radi, sploh ni pomembno. Njim ni pomembno, kako mi izgledamo v primerjavi z drugimi. Mi smo njihovi. Sama verjamem, da nas imajo neizmerno radi, in da nam to izkazujejo skozi vse svoje zivljenje.
Tako da ti, dragi Roker (velja tudi za lepotca Harija, srcico Kalo in se marsikoga), zelim cloveka, ki bi rekel: "Ta kuza je pa idealen zame, ker je tako lep pa razigran in sploh in oh se nisem videl kuzka, ki bi bil bolj primeren zame." In mogoce bo nekdo enkrat pomislil, da ravno zato, ker si pristal v zavetiscu, kjer zdravih psov ne evtanazirajo, cakas ravno nanj. Vsaj upam tako.
Krivicni svet, izkazi se... priloznosti je vec kot dovolj.
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 10   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Črni Roker
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines