mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 16:21:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Črni Roker
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10   Dol
Natisni
Avtor Tema: Črni Roker  (Prebrano 32071 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
LUNČEK
novinec
*
Sporočil: 18


« Odgovor #120 : četrtek, 01.02.2007 : 14:32:33 »

ja, ja, ja, ja ja... sva iz Štepanca ampak smo se v Fuzinah srecal ja... no se najbrz v soboto vidmo.

lp
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #121 : torek, 13.02.2007 : 10:57:56 »

kako ste? Kako je v šoli?
Mi še vedno čakamo na kakšno fotko z drevesnim deblom na Ljubljanskem gradu? Pa z obvezno rutko seveda!
Logiran
rokerka pinky
novinec
*
Sporočil: 10


« Odgovor #122 : torek, 13.02.2007 : 16:06:35 »

Ta vikend smo ga poslikali v Tivoliju, USB nosim s sabo že 2 dni, računam da bodo slike gor jutri.

Rutka se pa tako hitro umaže. Sploh zdaj v dežju.
Logiran
rokerka pinky
novinec
*
Sporočil: 10


« Odgovor #123 : sreda, 14.02.2007 : 11:36:01 »

Luncica, imam slikce Rokerja. Ali bi ti jih lahko poslala po e-pošti, da bi jih direkt v to rubriko nalepila? Je tvoj e-naslov gmail, ki ga najdem v spodnjem levem kotu pri tvojih javljanjih?
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #124 : sreda, 14.02.2007 : 11:41:37 »

Hej rokerka, zelo bomo veseli vajinih slikic. Ko dobim pa kakšno rokersko rutko, ti jih pošljem, da jih ne bo treba vsak dan prati. A velja?
Logiran
rokerka pinky
novinec
*
Sporočil: 10


« Odgovor #125 : sreda, 14.02.2007 : 11:52:37 »

Saj, sem ze razmisljala o nabavi se ene rutke, da bi bil vedno lep. Rdeca barva pase okoli njegovega vratu kot pribito. Izgleda kot maskota Rok'n'banda. Drobtinica, ali morda lahko ti daš slike na ta forum gor?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #126 : sreda, 14.02.2007 : 12:49:04 »

rokerka pinky posilja fotke Smiley:







Logiran

drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #127 : sreda, 14.02.2007 : 12:52:53 »

Rokerka Pinky, nisem znala, je pa Jana za to poskrbela in to takoj po prejemu mojega maila.
Logiran
rokerka pinky
novinec
*
Sporočil: 10


« Odgovor #128 : sreda, 14.02.2007 : 13:02:05 »

Super, hvala obema za tako hitro akcijo!

Njegovih najbolj zabavnih in zanimivih značilnosti mi še ni uspelo ujeti v objektiv: njegovo galopiranje, ki spominja na velike angleške hrte na dirkah, njegovo "teženje" s smrčkom in tacami za konstantno božanje ob kavču, njegove zveste oči, ki te spremljajo vsepovsod, ubadanje z največjo vejo v gozdu itd.

Na zadnji sliki je poleg Rokija prinašalka Brina s katero se super razume in divje podi po travnikih okoli gradu. Opazite modro rutko okoli vratu? Smiley
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #129 : sreda, 14.02.2007 : 13:14:25 »

Moram pa dodati še to, da je zelo lep pesjan.
In tudi v mojem imenu hvala Jani za tako hitro reakcijo (pa saj smo jih že vajeni).
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #130 : sreda, 14.02.2007 : 15:25:21 »

A se samo meni zdi, ali je nekam gladek postal Cheesy Se mi zdi, da je bil prej veliko bolj skuštran Wink

LP, Maja
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #131 : sreda, 14.02.2007 : 15:38:27 »

Ja, Gargamel, očitno hitrost in vzpenjanje na Ljubljanski grad delata svoje. Hecam se, jaz sem Rokerja na fotografijah videla samo na tem forumu in na svojem mailu.

Lep pesjan, naj jim bo srečno.
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #132 : sobota, 24.02.2007 : 21:34:53 »



Roker je zelo priden in poslušen, ima pa neznansko veliko energije in vse ga zanima. Vse mora povohati, biti zraven prvi, vse mora videti... skratka za smejat.
Kužike so mi všeč, kužki pa še ne. Moram še ugotovit ali se jih boji (ker cvili in bevska ko se s kom srečamo) ali jih ne mara. Sicer pa se resno pripravljamo na pasjo šolo.
Čez vikend gremo na Krim pa na barje, da ga malo zlaufamo. Kdaj bi ga lahko spustili iz vrvice (mislim nekje na samem na barju, ne v mestu), da prosto teče in se igra?

LP


Ne ga spuščat, dokler ne boste "vzeli" odpoklica.

Kako se pa uči oz. "vzame" odpoklic, če je na vrvici?

Male kužke pa je, ham ham... Ne saj ne, po moje ga je strah. Ampak ne vem kako naj sprobam blizji kontakt z drugimi psi, če rata ves trd in začne lajati.



Drugace pa ponavljam že napisano:
Z Rokijem gremo danes prvic v pasjo solo - individualne ure. Sem kar malo nestrpna. Po mojem se bo dobro izkazal, ker je zvedav in poln energije. Pa poslušen tudi. Itak da bo najboljši učenec na tej uri Smiley






rokerka pinky posilja fotke Smiley:







Ne, ni idealne iztočnice. Govorim in pišem slovensko, opozarjam, zahtevam, se na glavo postavljam, težim, sem zoprna....prijazna. Nič ne pomaga. S psom, posvojenim iz zavetišča ali s psom, ki ga pač imate oziroma dobite/kupite kjerkoli, je potrebno delat in se obnašat odgovorno. Dakar je prišla nazaj, Rokerja gledam na fotkah, spuščenega!! v Tivoliju, skratka vse je super in fajn.
Pa je daleč od tega. Nobene realne predstave o tem, kaj je odgovorno skrbništvo, ni. Ker pogodbeno ne morem zahtevati obveznega šolanja, bom pač oddajala le tiste, ki so vsaj načeloma za oddat brez pričakovanj, da gre lahko kaj narobe. Kaj naj pa z ostalimi? Jih uspavam, ker tule funkcionirajo, drugje pa očitno ne? Nočem prevzeti odgovornosti za to, da bo kdo od naših kdaj komu naredil kaj hudega, res ne.


Sposodila sem si cel Polonin post, ker je v njem zajela bistvo. Hkrati pa sem si sposodila še temo Rokerja zato, da boste lahko mogoče začeli razmišljati o tem kar vam Polona hoče povedati.
Imeti psa je odgovrnost, za katero se je vsak lastnik psa zavestno odločil, da jo bo prevzel.
Vzeti odraslega psa iz zavetiša je pa še večja odgovornost, ker ne veš nič, ampak čisto nič o tem kakšen je bil prej pes, kakšne so njegove reakcije, česa ne mara, česa se boji, kako pri čem reagira.
Ja, tisti v zavetiščih, ki delajo in živijo s psi vedo o njem to, kar je v zavetišču pes pokazal. Nekako predvidevajo kako se bo pes v novem okolju obnašal.
Odgovornost, ki jo prevzame posvojitelj pa je, da bo poskrbel za to, da bo pes, dokler ne spozna večino njegovih reakcij stalno na povodcu, da ga bo šolal in da se bo vedel odgovorno in v skladi s predpisi.
Šolanje odraslega psa je zelo dolgotrajen proces, šolanje odraslega psa iz zavetišča za katerega pa ne veš kako je prej živel, kakšne so njegove izkušnje je pa še bolj dolgotrajno. Zakaj? Pri odraslem psu, ki ga imamo od mladička točno vemo kako je na kaj raegiral, točno vemo v kakšni sitaciji se je kako odzval, naša napaka ali pa če smo realani neodgovrnost je, da smo čakali s šolanje tako dolgo, da je bil pes že odrasel in je postal moteč za nas in okolico, ponavadi je tako, da dokler ne postane moteč za nas je vseeno kako je moteč za okolico. A pri tem psu vemo kje smo ga zasrali.
Pri psu iz zavetišča pa ne vemo ničesar.
In če ničesar ne vemo, se moramo zavedati, da bomo najprej potrebovali zelo veliko časa, da bomo ugotovili vse "napake", da jih bomo lahko odpravili, bodimo realni veliko teh napak ne bomo mogli odpraviti, jih bomo pa lahko spravili toliko pod kontrolo, da bodo lahko normalno shajali s to napako.
Ampak za to si je potrebno vzeti čas, za to je potrebno potrpljenje, za to je potrebno polno odrekanja, za to je.......
Predno se odločimo za psa, se moramo vprašati ali sem se pripravljen odpovedati življenjskemu slogu, ki ga imam trenutno. Ali sem se sposoben odpevedati za nekaj časa kavicam, čvekanju, kinu,....in bom ta čas preživel tako, da bom s psom in ga bom opazoval. Sem se sposoben spopasti s vzponi in padci s psom, ki jih imaš v fazi šolanja. Sem si sposoben priznati, da o psih in njihovvem razmišljanju ne vem nič ali pa zelo malo in sem sposoben sprejeti mnenja drugih, ki so za to strokovno podkovani in imajo s psi izkušnje, pa ne zato, ker imajo svojega psa, s katerim imajo probleme, ampak ker se ukvarjajo s šolanjem psov in so jih nekaj že izšolali. Sem sposoben dati lastne potrebe po počitku in lagodnosti nekam na stran in tudi če si utrujen od službe iti v šolo, na sprehod, nuditi psu tisto kar je potrebno?
Ko si na ta vprašanja odgovorijo pritrdilno, ampak ne takoj, ja seveda, saj imam psa, ampak zelo dobro premislijo predno odgovorijo si morajo pošteno odgovoriti na vprašanje zakaj ravno tega psa.
Zakaj si med množico mladičkov izberejo ravno odraslega psa, ki je že nekaj časa v zavetišču, za katerega ti ljudje v zavetišču povedo, da ni idealen, da ima te in te problem, da je čuvaj, da ne mara drugih psov, mačk, da ......
Če samo pomislite na to, da zato ker je revček že tako dolgo v zavetišču in se vam smili, ne ga vzeti.
Če vam je simpatičen zato, ker vas spominja na kakšnega poznanega psa, ne ga vzeti.
Odraslega psa iz zavetišča si moraš želeti zaradi nejgovih specifik, zaradi karakterja ki ga ima, zaradi,.....nikakor pa ne zato ker se vam revček smili ali a zato, ker je komu podoben.
Tudi zato ker je določene pasme ali pa je njej podoben in bo zato dober čuvaj,....., to ni razlog za posvojitev!

Zakaj sem tako dolga? Zato ker lahko v tej temi kjer je bilo pisano s strani posvojitelja da gre v šolo, pa napišem, kako je bilo. Roki oz. posvojitelji so komaj čakai, da se Roki začne šolat. A se ne. Bil je le dvakrat v šoli in v tem času ni osvojil odpoklica, niti pod razno se vodnikom ni pokazalo kako naj delajo s psom.
Kejr je razlog da ne hodi več v šolo......vse to o čemer sem pisala, da si moraš odgovoriti predno sploh pomisliš na posvojitev psa oz. predno se sploh odločiš za to da bi imel psa.

In tukaj pride zopet vprašanje odgovornosti. Bo Polona odgovorna za to, če bo Roker nekoga napadel v Tivoliju, ko ga kljub temu, da je bilo posvojiteljem povedano, da naj ga ne spuščajo dokler ne zna odpoklica imajo odvezanega?
Bom jaz kriva za to, ker sem jim jasno povedala da kot inštruktor ne prevzamem odgovornosti za psa, če bi oni le nekajkrat prišli? So odgovorne druge šole v katere ne gredo, ker je Roker trenutno priden?
Kdo bo kriv, ko upam da se to ne bo zgodilo, a lahko se danes zgodi, in Roker ne bo priden?

Odločiti se za psa je odgovornost. Odgovornost pa je prvo to, da se zavedaš kaj imaš in da narediš vse, da ne more priti do neljubih dogodkov.
Res je, šolanja nihče ne more zahtevati, dokler ne pride do ugriza. Imeti psa na povdcu je pa zakonsko določeno.
Odgovornost in zrelost človeka se pokaže s tem ali to spoštuje.
Je odgovorno in zrelo imeti psa v Tivoliju brez povodca  en mesec po tem, ko še ne veš ali se pes drugih psov boji ali pa jih ne mara.
Pa vzemimo prvo pocijo da renči, ker se jih boji. Je zrelo in odgovorno imeti spuščenega psa in s tem izzivat pretep ker se bo pes preveč bal in rečanje ne bo dovolj zato bo prišlo do ugriza.
Če pa je druga opcija da jih ne mara potem pa tu sploh ne govorimo več o odgovornosti in zrelosti, ampak o brezpametnosti.

Kdo je sedaj odgovoren. Smetka, ki razmišlja o tem, da bi bilo bolje problematične pse evtanizirat ali bodoči lastniki, ki  se ne zavedajo odgovornosti za te pse?

Na koncu bodo trpeli samo psi, ki se bodo vrnili nazaj v zavetišča in samo tisti, ki v zavetiščih delajo in......kje je tu odgovornost?

Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #133 : sobota, 24.02.2007 : 22:51:33 »

Pogovarjati se bo potrebno začeti o marsičem. Tako, kot je. Res je, da sem vsa zelena obsedela pred računalnikom, ko sem videla Rokerja odvezanega. Res je tudi, da je moje strogo načelo, da je bolje preprečevati kot zdraviti. Najbrž zato, ker sem na žalost videla resne pasje pretepe, ob katerih na koncu pobiraš čreva. Vem, kaj se lahko zgodi in zadnje, kar si želim je, da bi kateri od mojih bivših varovancev naredil kaj resno hudega komurkoli.
simi je napisala kar nekaj iztočnic za debato...se pridružim takoj, ko najdem nekaj več časa. Morda ne bi bilo slabo odpreti nove teme.
Logiran

ticka
rad pišem
****
Sporočil: 421


« Odgovor #134 : sobota, 24.02.2007 : 23:18:09 »

hmmm, vse kar bi jaz tukaj dodala je, da zaradi takih lastnikov psa ne vodim v tivoli na sprehod!!  Angry
Logiran
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Črni Roker
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines