mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.04.2024 : 04:38:34

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Sodelovanje s šolami
Strani: [1] 2 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Sodelovanje s šolami  (Prebrano 6869 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« : torek, 05.09.2006 : 20:10:59 »

Enkrat smo se nekje pogovarjali, da bi z začetkom šolskega leta začeli pošiljati prošnje za sodelovanje s šolami (obešanje plakatov...). Mislim, da bi bil že čas, da se tega lotimo. Pa ne samo v smislu obešanja plakatov, smiselno bi bilo tudi izobraževanje otrok in poučevanje o ravnanju z živalmi. Tisti, ki imamo otroke, bi se lahko poskusili dogovoriti s učitelji in vodstvom šole za kakšno predavanje na to temo (jaz bom vprašanje sprožila na roditeljskem ta teden).
Do tega razmišljanja me je pripravilo vprašanje mojega otroka: "Mami X mi je rekel, da muce nič ne čutijo, če jih kdo zažge ali tepe. A ne da to ni res?"  Shocked  Lips Sealed
Glede na to, da so otroci naša prihodnost... Nekdo, ki ima smisel za pisanje takih prošenj (jaz sem čisti antitalent) bi jo lahko napisal, pa bi jo malo razposlali po šolah.
lp
T.
p.s.: Če je tema na napačnem mestu jo prosim premaknite, nisem vedla kam z njo...
Logiran
maja22
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 56


« Odgovor #1 : torek, 05.09.2006 : 20:52:01 »

Pohvalno, da se je nekdo končno opogumil, in se odločil za nekaj takega. Sama sem študentka predšolske vzgoje in smo nekaj podobnega počele v vrtcih samo da smo imele druge živali. (krastača, mrvlje...) skratka vse kar je brez dlake. Dlakave živali so bolj problematične, saj je potrebno imeti veterinarsko dokazilo da je žival zdrava, nujen je posvet z ravnateljem,...no uglavnem en kup birokracije, vsaj v kolikor sem o tem seznanjena sama. To je bil razlog da smo pač študentke v vrtec nosile živalice brez dlake. So pa otroci v vrtcu neverjetno nežni z živalicami, prav materinski. resnično so z njimi ravnali lepo!!!
Lani pa sem doživela še eno čudovito izkušnjo na biotehniški fakulteti, ko so imele tam predavanje nam je gospod Rudi (priimka se ne spomnim, bom malo še razmislila) kazal posnetke, malo spregovoril o metodah dela...Uglavnem da povem bisto: mislim da če se boste lotevale predstavitev seznanjanja živalic in otrok, vam toplo priporočam, da se posvetujete z Gospodom Rudijem, ker je vsaj zame ekspert na tem področju in bi vam bil v veliko pomoč.

lp Maja
Logiran
Sunshine_1
otrok do 14 let
*
Sporočil: 21


« Odgovor #2 : torek, 05.09.2006 : 21:06:10 »

Super idea, letos sem podpredsednik razreda  Grin pa bom predlagala predavanja na to temo  Cheesy Zdi se mi super!

Lp
Logiran
Toga
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 168


« Odgovor #3 : sreda, 06.09.2006 : 20:40:45 »

Mislim, da je to pravo in nujno! Lahko dam kakšno roko.
Lp Toga
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #4 : sreda, 06.09.2006 : 21:46:19 »

Tudi jaz sem zraven!

Sama imam po novem tudi takšno delo, da se lahko povežem s kakšnimi učiteljicami, pa s skupno pomočjo pripravimo šole do sodelovanja. Če želite, lahko že takoj začnem zbirat informacije, učiteljice...Sem pripravljena tudi predavat Wink

lp,
Diana
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #5 : sreda, 06.09.2006 : 22:00:48 »

No super! Jaz začnem z "našim" razredom jutri, ko je prvi roditeljski... Ponavadi se da marsikaj zmenit, si pa želim, da neki ostalo pri nekaj otrocih... VSI otroci bi morali vedeti, da je žival živo bitje in ravno tako čuti, se boji,...
lp
T.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #6 : sreda, 06.09.2006 : 22:06:28 »

Ok, potem tudi jaz razglašam akcijo Wink

lp,
Diana
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #7 : četrtek, 07.09.2006 : 11:57:46 »

Jaz sem pripravljena gopodu ministru Zveru poslati prošnjo, da se vsaj dvakrat letno v vsakem razredu osnovne šole izvede tema "Človek in njegov odnos do živali". Šolniki naj najdejo dva krat tistih borih 45 minut, kjer bi bili dobrodošli seveda tudi starši, mi pa najdemo enega ustreznega predavatelja, kateremu potne stroške plačamo z donacijo enega izmed licitiranih predmetov.
Ampak predavatelj naj bo po mojem mnenju pravi, ne tisti, ki bo govoril samo o tem, kako so boge mucke pa kužeti, pa želve, ampak tisti, ki bo znal predstaviti tudi tako grozljive človeške posledice, kot jih je doživel Ninko, pa Rubi, pa Buška (mačkonarji, oprostite mi, razen številnih dudarjev se vaših imen ne spomnim) pa ne vem kdo še vse.
A bi šlo?
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #8 : četrtek, 07.09.2006 : 12:09:42 »

Jaaaaaaaaaaaa super ideja! To bi res delovalo (če si drznim verjeti, da bi minister to odobril)... Če pa ne gre 2x po 45 minut za vsak razred, bi pa načeloma lahko recimo naredili predavanja za prvo triado, drugo in tretjo na vsaki šoli... Tako da dejansko bi tudi na potnih stroških predavatelja prišparali (je treba pazit na denar, ki gre za živalice  Wink). Upam, da veš kaj mislim...
Predavanje mora biti zanimivo in kot si rekla, ne samo boge živalice... prilagojeno starosti naj zvejo kaj se vse z njimi dogaja! Jaz mojima kar povem kot je (včasih še kakšno talepo besedo za ljudi uporabim  sram).
lp
T.
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #9 : četrtek, 07.09.2006 : 12:23:01 »

Minister bo že odobril, saj konec koncev (naj mi oprosti) njegov priimek izhaja iz živalskih vrst.

Edini problem je v tem, da prošnje ne morem poslati kot drobtinica, svetujte mi kako.... ali DZZŽ (potem bi potrebovala papir z žigom ali podpisom) ali kot Horjul.......Ko naredim osnutek, vam ga pošljem v pregled.
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #10 : četrtek, 07.09.2006 : 12:28:53 »

če res mislite v akcijo imam tudi jaz eno idejo, namreč ta pedavanja bi se lahko prestavila v zavetišča in bi otroci na licu mesta videli , kako nekateri ljudje ravnajo s svojimi živalmi in vse bi bilo bolj doživeto ter razumljivo ne glede na otrokovo starost, samo ne vem, če bi bile šole ravno za to oziroma njihovo vodstvo in pa seveda starši, ki v končni fazi plačujejo vse poti, ki jih učenci naredijo. Undecided
 
LP.
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #11 : četrtek, 07.09.2006 : 12:36:19 »

No, jaz sem pri prejšnji oblasti, s to še nimam izkušenj že pomagala pri tem, da so se v okviru obveznih izbirnih vsebin (ne mislim na obvezne izbirne predmete, temeč v okviru naravoslovnih dni in športnih dni) otroci in dijaki odpravili na ogled smučarske tekme Zlate lisice, enkrat pa dijaki tretjih in četrtih letnikov celjskih srednji šol na sejem Sodobna vojska v Gornjo Radgono.
Plačilo stroškov avtobusa je šlo obakrat na račun Ministrstva za šolstvo. Sicer pa poizkusiti ni greh. Ne verjamem sicer, da bi se otroci na takšnih spoznavanjih lahko tretirali kot potencialni posvojitelji (čeprav mislim, da bi se krepko grebi za kosmatince in mačkone), bi pa vsaj svoje starše naučili, kako se ne dela z živalmi.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #12 : četrtek, 07.09.2006 : 12:43:40 »

Najbolje je, da se kontaktira najprej ravnatelje šol. So precej avtonomni in lahko speljejo določene akcije...Moj nasvet.

lp,
Diana
Logiran
Noli
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 587


« Odgovor #13 : četrtek, 07.09.2006 : 14:26:13 »

Moje izkušnje s takimi predavanji  Wink: če je želja učiteljice, da se tako predavanje izvede potem je super, kadar pa je to obveznost s strani ravnatelja potem pa sem doživela že vse mogoče  Shocked (tudi napade s strani učiteljice, da je vse skupaj larifari  Huh v pričo celega razreda otrok)

Imela sem učno uro "brez strahu pred velikim psom", katere osnovni namen je bil seznaniti otroke, kaj ne smejo in kaj lahko v prisotnosti psa, ki ga ne poznajo in tudi kakšne so osnovne skrbi lastnika psa  Wink.

Idejo o izobraževanju otrok vsekakor podpiram  Cheesy

LP Noli
Logiran
arončka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 615


« Odgovor #14 : četrtek, 07.09.2006 : 15:41:01 »

Punce, super, da ste se tako zagrele! Smiley Pokličite na dežurni telefon DZZŽ 041-751-722, saj društvo organizira tudi taka predavanja. Mogoče bi lahko sestavili dopis v imenu društva in bi lahko stekla obširna akcija. Vedeti pa morate, da je to velik zalogaj, zato je društvo lahko v pomoč, ne more pa prevzeti celotne zadeve.
Logiran
Strani: [1] 2 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Sodelovanje s šolami
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines