mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 11:07:17

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Sodelovanje s šolami
Strani: 1 [2] 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Sodelovanje s šolami  (Prebrano 6843 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #15 : četrtek, 07.09.2006 : 18:50:05 »

Pri nas smo zmenjeni, da gremo za vsako takšno stvar preko sveta staršev in ravnateljice. Z našo "prfokso" se da, na žalost, bolj malo zmenit...
lp
T.
Logiran
ajka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 92


WWW
« Odgovor #16 : sobota, 09.09.2006 : 19:54:41 »

Imam en predlog in sicer v okviru Društva za zaščito živali Ljubljana poteka akcija "zbiramo kovance za naše varovance" in bi jo lahko vključili v šole, ki mislim, da so zelo primerne za takšne akcije. Namreč kot je meni znano se šole v začetku šolskega leta odločijo tudi za morebitno zbiranje donacij v humanitarne namene, lani so na tukajšni šoli zbirali donacije za nakup spalnih vreč žrtvam potresa. Tako, da  bi bilo zelo v redu, če imate kakšen vpliv na šoli, da predlagate, da se zbira kovančke za živali in se v ta namen postavi neko zbirno mesto na šoli. Hkrati pa lahko učenci donirajo tudi razno opremo (odeje, povodce, posode za pse...). Akcija se lahko začne v začetku šolskega leta in traja dlje časa, ne vem nekaj mesecev nato pa bi kot nek slavnostni zaključek, ko bodo imeli šolarji kakšen športni dan ali kaj podobnega, takrat kakšen predavatelj morda s kakšnim kosmatincem malo poučil male nadobudneže kako se ravna z živalmi itd. Vaša mnenja?
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #17 : sobota, 09.09.2006 : 21:40:36 »

Ni slaba ideja, vendar se je treba dogovorit z vodstvom šole. Potem je pa vse odvisno od dobre volje...
Ta predlog, da bi se urejalo preko ministrstva se mi zdi boljši, ker se potem vključi tudi šole, kjer bi predlog zavrnili.
lp
T.
Logiran
Lill
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #18 : petek, 15.09.2006 : 19:42:56 »

Delam v šolstvu in imam na vaše predloge nekaj pomislekov. Iz lastnih izkušenj vem, da bi sicer za večino učencev predavanje bilo koristno, nekatere učence pa bi to lahko spodbudilo k razmišljanju o mučenju živali v negativnem smislu - da bi kaj takega lahko poskusili. Gre za tisto malo mladostnikov, ki imajo čustvene, vedenjske težave in se izkazujejo z negativnim vedenjem, izkazujejo se na področjih kjer so oni lahko gospodarji. S takšnim predavanjem pa bi dobili idejo ... Te ugotovitve so bile dokazane, npr. na primeru predavanj o drogah. Zakaj je kljub osveščenosti, drog vedno več? V razmislek ... lp
Logiran
cac
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 603


« Odgovor #19 : petek, 15.09.2006 : 21:11:55 »

Jst vem, da na veliko šolah zbirajo razne stvari (enkrat plastenke, pa zamaške itd.) da lahko komu pomagajo s tem. Mislim, da to počnejo predvsem nižji razredi osnovnih šol (no oni so najbolj dejavni pomoje, uni starejši majo že svoje probleme Grin).
In ne vidim razloga zakaj ne bi enkrat pa za živali zbirali... pa magar kovančke ali tiste "mejhne" bankovce (seveda so dobrodošli tudi veliki bankovci Cheesy). Pomoje ne bi blo težko kake take akcije narest, vrjetno pa res ne bi v vsaki šoli hotl pomagat, ampak poskusit ni greh, pa če zberemo samo 10.000 Wink Wink

A mislite da ravnatelji uporabljajo že e-maile? Bi jih mogoče tako lahko povprašali? Kje se da dobit kake naslove (če jih imajo)?
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #20 : petek, 15.09.2006 : 21:18:33 »

Na to pa, priznam, nisem pomislila  sram. Nekako sem upala, da so otroci bolj dovzetni za takšne stvari. "Tastari" so večinoma že izoblikovane osebnosti, ki jih gane ali pa tudi ne...
Glede na to, da si iz stroke in se bolj spoznaš: do katere starosi bi pa takšna predavanja imela želen, pozitiven učinek na vse? Če bi recimo izvajalo samo v OŠ? Čeprav vedenjske oziroma čustvene motnje, na katere najbrž misliš opažam pri nekaterih že od 1. razreda in se stopnjujejo (nekateri učitelji opazijo, na mojo grozo pa večina ne  Lips Sealed) Ideje, predlogi dobrodošli.
Cac: Odvisno od šole, čeprav jih večina najbrž že ima (na "naši" šoli lahko opravičimo izostanek tudi na ta način)
lp
T.
Logiran
cac
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 603


« Odgovor #21 : petek, 15.09.2006 : 21:29:36 »

uuuffff že dolgo nism v osnovni šoli pa nism vedla da so se tok moderniziral  Grin Grin Grin

a sestavimo en dopis, pa pošljemo na vse osnovne šole? vsaj v ljubljani? jst jih mam tle v okolici kar nekaj, na katere bi lahko odnesla stvari za zbiranje (škatle in kake plakate). Sicer je pa ljubljana mejhna, grem lohk tud na vse šole Cheesy
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #22 : petek, 15.09.2006 : 22:01:41 »

Ja pri dopisu se pa meni zatakne... Sicer če je nuja lahko poskusim kaj skup spacat... Bi bila pa najbolj vesela, če bi se tega lotil kdo, ki zadevo obvlada. Bi bilo pa najboljše naresti pisen dopis s štampiljko...
lp
T.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #23 : petek, 15.09.2006 : 22:19:36 »

Ma ja, ustavite se s temi dopisi Wink Če se bo šlo v to, predlagam, da se gre res strokovno, z vso podporo, ki jo lahko dobimo. Veliko več pomeni že, če je dopis predstavljen in podprt s strani društva, ne pa samo nekih xy oseb. Na koncu koncev je vseeno govora o otrocih. Smiley
Se strinjam s tem, kar je Lill napisala, pa vendar verjamem, da je neka meja, lahko tudi zelo mali otroci v OŠ povlečejo iz tega le najboljše, se strinjaš Lill? Ne vem, morda narobe razmišljam.

lp,
Diana
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656


« Odgovor #24 : petek, 15.09.2006 : 23:10:40 »

Lani je zelo aktivno pričela delovati pri KZS Komisija otrok in pes. Njena predsednica je Željka Fon. Kdor ima željo sodelovati, mi lahko pošlje ZS, ker je moja malenkost tajnica Komisije otrok in pes Wink.

Drugače pa na kratko kaj se dogaja na področju razsvetljevanja naših človeških mladičev:

Pedigree že dalj časa financira predavanja, katera izvaja ga. Katja Kunej. Njeno predavanje, če sem prav seznanjena, vsebuje kako se obnašati ko srečamo psa ter praktičen prikaz reakcije psa. Mislim, da je to predavanje do sedaj izvedla na približno 12-15 osnovnih šolah.

Poleg nje se s praktičnimi prikazi odnos do psa ukvarja tudi Petra Štrus z berncem Galom. Petra in Gal trenutno izvajata na eni izmed ljubljanskih osnovnih šol program za otroke z učnimi problemi pri branju ter kinološki krožek.

V enem izmed ljubljanskih vrtcev pa se bo čez celo leto izvajal eksperimentalni program Pes naš prijatelj. Poročilo se bo konec leta podalo Ministrstvu za šolstvo in upamo, da bodo nato namenili v ta namen tudi kaj penezev, da bi se program lahko nadaljeval tudi na drugih vrtcih.

Logiran
Noli
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 587


« Odgovor #25 : sobota, 16.09.2006 : 08:42:36 »

Imela sem učno uro "brez strahu pred velikim psom", katere osnovni namen je bil seznaniti otroke, kaj ne smejo in kaj lahko v prisotnosti psa, ki ga ne poznajo in tudi kakšne so osnovne skrbi lastnika psa  Wink.


Pedigree že dalj časa financira predavanja, katera izvaja ga. Katja Skulj. Njeno predavanje, če sem prav seznanjena, vsebuje kako se obnašati ko srečamo psa ter praktičen prikaz reakcije psa. Mislim, da je to predavanje do sedaj izvedla na približno 12-15 osnovnih šolah.


To je to  Cheesy o čemer sem pisala.
Otroke se na področju skrbi za psa in odnosa do psa izobražuje, o problematiki zavetišč in zapuščenih živali malo manj, je pa pomislek o rezultatih tovrstnega seznanjanja pomoje upravičen  Undecided.


LP Noli
Logiran
Lill
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #26 : sobota, 16.09.2006 : 11:04:59 »

Mislim, vsaj tako je moje mnenje, da predavanja, ki bi vsebovala temo mučenje živali ali kaj se z njimi ne sme početi ne bi bila primerna, zaradi tistih parih, ali pa mogoče samo zaradi enega učenca, ki bi to izkoristil. Predavanje na temo vzgoja psa ali kar koli drugega pač o živalih pa se mi ne zdi sporno, celo dobrodošlo. Ampak ali bi s tem kaj spremenili odnos do živali? Če ste prepričani v to, potem sem z vami. Imajo pa šole na razpolago veliko predavanj, časa za izvedbo le teh pa skoraj nič. Ali bi imeli to učenci po pouku, pred poukom, znotraj pouka težko, kolikor vem. Možna je izvedba v okviru krožka, nekatere šole imajo biološki krožek ali kaj podobnega. Mogoče bi se obrnili na njih in bi skupaj z njimi organizirali kakšno predavanje, vsaj za kakšen razred. Glede zbiranja denarja na šolah je pa tudi prenasičeno, hkrati pa rizično saj se starši kaj kmalu začnejo pritoževat zakaj stalno pobiramo denar, pa četudi je vse na prostovoljni ravni. Ja žal...  lp
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #27 : sobota, 16.09.2006 : 11:49:57 »

V okviru našega društva (DZZŽ LJ) že dolgo izvajamo izobraževanje po osnovnih in srednjih šolah. V prihodnjih mesecih bo vse skupaj steklo v še bolj dodelani in organizirani verziji. Vsi zainteresirani boste vabljeni na interna izobraževanja.
Lill, s tabo se ne strinjam. Še nikoli nismo namreč razlagali o raznih metodah mučenja, s katerimi bi lahko koga spodbodli k le-temu, pač pa predvsem o odgovornem lastništvu in o tem, kaj le-to prinaša s sabo in kaj to sploh pomeni. S tvojega stališča gledano lahko preprosto pustimo vse skupaj in na preventivi ne naredimo nič...in s tem se absolutno ne strinjam.
Več o tej temi bo napisala naša Sara.
Logiran

Lill
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #28 : sobota, 16.09.2006 : 13:59:59 »

Smetka še enkrat preberi kar sem napisala. Na kratko - Ne govorim o tem, da je vse brez veze, napisala sem, da tema o (ne)mučenju živali (predstavitev primerov s kakršnimi se srečujete npr.) ni primerna. Vse ostalo o vzgoji psa, o odgovornem lastništvu... ja, sem napisala da je to dobrodošlo in to tudi popolnoma podpiram.

p.s Nisem vedela ne a) da obstajajo kakšna predavanja (že nekaj let delam na OŠ pa še nismo dobili vaše ponudbe predavanja) b) kakšna je vsebina teh predavanj
zato sem napisala kar sem napisala.

lp  Wink
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #29 : sobota, 16.09.2006 : 14:50:00 »

Sem napisala, da v prihodnjih mesecih sledi bolj organizirano vse skupaj. Do sedaj nismo pošiljali ponudb in najbrž delaš na šoli, ki ni bila zainteresirana sama in ni bilo tam zaposlenega nikogar, ki bi ga kaj takšnega v kakršnikoli obliki zanimalo. Je pa dosti šol kontaktiralo nas in vedno smo se odzvali.
Napišeš, da je nekaj dobrodošlo in takoj za tem....ampak ali bi s tem kaj spremenili....Tak način razmišljanja mi pač ni blizu, zato sem tudi napisala, da se z njim ne strinjam. Preberem pa - kar se spravim brat - kot vidiš vse.
Kakorkoli, na osveščanju delamo že dolgo in še bomo. Več o tem pa res Sara...
Logiran

Strani: 1 [2] 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Sodelovanje s šolami
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines