mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 07:57:17

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Mlaka pri Kranju - kuža Mak
Strani: 1 2 3 [4] 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Mlaka pri Kranju - kuža Mak  (Prebrano 10571 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #45 : sobota, 30.09.2006 : 20:11:36 »

Mlademu kužku zobki nagajajo, mi smo pred našim pospravili vse čevlje, nas je vsaj reda navadil, he, he.Drugače jih bo zgrizel, vsaj naš jih je, kadar jih je imel na razpolago.Ko pa mu zobje niso več nagajali, jih pa ni več grizel.
l.p., Janad
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #46 : sobota, 30.09.2006 : 20:15:45 »

medom, naslednji tekst, ki mu bodo manjkale crke in locila, bo izbrisan.
Na tem forumu pisemo slovensko. Nismo v gostilni ali na trznici.
Logiran

sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #47 : sobota, 30.09.2006 : 20:30:04 »

kako postaneš midi? tule imaš link, na tej strani poišči rubriko ''postanite član'' in v njej imaš vse specificirano:

http://www.mojpes.net/index.php

kar se tiče zdravja psa je res najbolje, da se obrneš na veterinarje. pa še oni ti diagnoze ne bi mogli postavit takole na pamet, samo po napisanem...

glede grizljanja čevljev pa sem prepričana, da na temle forumu, pri vzgoji psov, že potekajo debate na to temo. tam so verjetno dejavni tisti, ki se srečujejo s podobnimi težavami in verjetno ti bo kdo znal pomagat.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #48 : sobota, 30.09.2006 : 20:34:33 »

Glede čevljev, ni nobene posebne tehnike ali filozofije. Kot je že povedala "delavska" Jana, čevlje je treba pospravit. Druge rešitve ni!
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #49 : sobota, 30.09.2006 : 21:14:08 »

medom, bele pikice v blatu bi lahko bili tudi notranji zajedalci. Ko boš govorila z veterinarjem, mu povej, da je 13.9. dobil Zantel, naslednji dan pa še enega, ker je bil poln glist. Po dveh dneh jih ni bilo več videti (niti kakšnih pikic), pa tudi driske pri nas ni imel. Verjamem, da boš zdaj kupila drugo hrano, me pa malo jezi, ker sem prav to drisko napovedala, če mu boš dala, kar si mu...je prav po nepotrebnem...Kar se pa čevljev in ostalih reči tiče, pa kot so ti že povedali drugi - drugo kot pospravljanje ne pomaga. Lp
Logiran

maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #50 : sobota, 30.09.2006 : 21:27:54 »

Bele pikice so - poleg notranjih zajedavcev, lahko tudi deli neprebavljene hrane, predvsem deli hranil rastlinskega izvora, ki jih je v hrani, ki jo omenjas, "na tone". Kot so rekli ze ostali, definitivno zamenjaj hrano, ce bo pa veterinar tako rekel, pa tudi se kaksno dodatno razglistenje in/ali pregled blata ne bo skodil.
m.
Logiran
medom
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #51 : sobota, 30.09.2006 : 22:36:58 »

Pardon za mojo pisavo. Rada krajšam kakšno besedo, včasih tudi ko govorim. Se bom trudila da bom pisala pravilno.  Undecided

Sam sem zdajle razmišljala (zaradi Maka), če bi bilo krivo to da sem mu dala drugo hrano bi imel drisko šele v četrtek. Tako pa jo je imel že v sredo zvečer ko smo bili na poti domov. Kakorkoli, če se do jutri zvečer ne bo popravilo na boljše ga bom v ponedeljek peljala h veterinarju.
Mogoče pa sam pretiravam in bo jutri že boljše. Ker je danes bilo že bolj kompaktno blato. Čevlje smo pa že vsi pospravili. Tako da trenutno žveči svojo žogo na vrvi.

Da ne pozabim. Ko sem od začetka brala ta forum sem zasledila, da so prejšnji možni posvojitelji odpovedali zaradi kastracije. Jaz dam kastraciji posvojenih psov čisto prav, ker je že tako ali tako preveč zapuščenih psov na svetu. Tako da gre Mak takoj ko se mu spustijo jajčka na kastracijo. Pa čeprav se mi smili in mi bo žal ker ne bo malih Makov. Pa še skrbelo me bo da bo vse v redu z njim. Se pa zaradi tistih 30.000,00 ne bom preveč sekirala, ker vem da zmanjšam (pa čeprav za nekaj procentov) možnost da bi šel zasledovat 'punce' oziroma pobegnil od doma.
Če se odločiš za katerokoli žival sprejemaš nase odgovornost in s tem tudi stroške. Veterinar mi je rekel da tudi ne bi bilo potrebno 3. cepljenje ampak 'ziher je ziher'!

Ampak ne glede na vse z njim je največje veselje tekat in se igrat z žogo. Je ta pravi cukrček. In mislim da že počasi dojema besedo sedi, ki jo vadiva že od srede zvečer. Prevzel je tudi vse sosede. Prve besede: 'Kako si luškan in kako maš lepe okice.'. Tako da trenutno ko je majhen uživa pozornost mnogih.

Ali je pri teh psih možno da se navadijo na mačke. Do sedaj sva srečala že dve sosedovi in ni reagiral 'sovražno', se ju je pa malo ustrašil.
Zelo rad pa opazuje ptice , ki letajo nad njegovo glavo.  Smiley
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #52 : sobota, 30.09.2006 : 22:48:36 »

Jej...tretje cepljenje je potrebno. Driskal ti je na poti domov? Ste se morali ustaviti? Nikoli ne dam živali od sebe, če ima kakršnekoli zdravstvene težave, pa ti zagotavljam, da Mak driske tu ni imel. Zgolj zato, da bo lažje poiskat vzrok. Ponavljam...sicer je živahen? Si mu skuhala piščanca in riž, da mu pomagaš uredit prebavo? Iz enih briketov na druge, tudi če so dobri....pa ima pes drisko....ne bo delovalo, kot bi moralo.
Lahko ga navadiš na muce, le izogibaj se situacij, ko bi lahko pridobil kakšno negativno izkušnjo.
Mali Maki...vem, da je luštkan in da te bo razveseljeval vrsto let, ampak če mene vprašaš, je še on preveč na svetu, kaj šele kakšni njegovi potomci...Kar se tiče pobegov, sva pa tudi že rekli kakšno. Kastracija jih ne bo preprečila, preprečiti jih mora lastnik. Pes (lahko) uhaja od doma tudi iz kakšnega drugega razloga kot so dišeče samice.
Logiran

medom
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #53 : nedelja, 01.10.2006 : 16:35:21 »


Na poti domov je bilo v redu, ko smo se ustavili je samo lulal. Ko pa sva šla zjutraj ven je imel pa že drisko. Ampak predvidevam da je bilo to zaradi stresa od prevoza. Je pa še vseeno živahen!!
In kot sem že povedala je naslednji dan (četrtek) jedel brikete, ki jih je dobil pri vas. Danes je dobil riž, kot ste priporočali in zdaj čakamo na učinek. Katere brikete in konzerve je jedel pri vas?
Z mački pa bi ga rada 'spoznala le toliko' da ne bo do njih ali preboječ ali napadalen (ko bo starejši).
Logiran
svrk
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.000


« Odgovor #54 : nedelja, 01.10.2006 : 20:28:51 »

 Cheesy  Cheesy Veliko sreče ti želim Medom z Makom. In čim prej brez vseh težav.  Grin  Grin
Logiran
satin
rad pišem
****
Sporočil: 380


« Odgovor #55 : ponedeljek, 02.10.2006 : 07:24:34 »

Medom glede muc in Huskyev, če imate doma muce jih bo sčasoma sprejel in jih vzel za svoje, vendar tako kot ti je Smetka rekla pazi da ne bo pri stikih z njimi dobil kako negativno izkušnjo, glede tujih muc je pa pri njih tako da jih načeloma ko so starejši ne prenašajo najbolje, če pa so pravilno vzgojeni jih ignorirajo.
Pa še nekaj na kar boš morala bit pri Maku zelo pazljiva Huskyi imajo zelo močan lovski nagon in ogromno željo po tekanju, tako kot ti je Smetke že dejala, bo Mak lahko kljub temu da bo brez jajčk imel željo po samostojnem sprehajanju. Vama pa z Larsom želiva veliko lepih dogodivščin skupaj Wink Kiss
Logiran
medom
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #56 : ponedeljek, 02.10.2006 : 21:00:43 »

Spet se oglašam!

Kupili smo že Royal kanin brikete. Zdaj me pa samo zanima koliko ste mu dajali na dan hrane. Mi mu dajemo 3 krat na dan. Zjutraj dobi 1 konzervo, potem pa še dve polovični merici briketov. Slišala sem da se briketi v želodčku zelo napihnejo in ni priporočljivo velikih količin.

Včeraj je dobil prvo porcijo riža in blato je že malo bolj kompaktno. Je pa še vseeno zeloooo živahen!!
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #57 : ponedeljek, 02.10.2006 : 21:06:34 »

Hoj, me veseli, da sta okej. Si govorila z veterinarjem, kaj je z belimi pikicami v blatu? Pri nas je trikrat na dan dobil za papat, kolikor je hotel. Ni kuža, ki bi se prenažiral, tako da mu lahko daš, kolikor bo želel pojesti. Pa še aktiven e tako, da se ni za bat, da ne bi pokuril tega, kar itak veš  Wink.
Logiran

medom
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #58 : četrtek, 05.10.2006 : 08:30:28 »

HAY!

Pravi da bi bile lahko tiste bele pikice od glist ali pa od trakulje! Danes greva k veterinarju da ga še enkrat pregleda.
Sporočim ko bo kaj novega. Ampak po vseh dnevih driske je še vedno živahen in vedno pripravljen na igro. Zelo rad grize prazne plastenke. 
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #59 : četrtek, 05.10.2006 : 08:37:20 »

A bele pikice in driska - to je še aktualno?
Logiran

Strani: 1 2 3 [4] 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Mlaka pri Kranju - kuža Mak
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines