mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 00:18:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  predpisi in dokumenti  |  Lastništvo psa  |  Tema: Odlok o javnem redu in miru
Strani: 1 2 [3] 4 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: Odlok o javnem redu in miru  (Prebrano 30950 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
bryden
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 57


« Odgovor #30 : ponedeljek, 10.11.2003 : 22:44:11 »

dule: jaz se svojega prekrska zavedam  Smiley in kolesarjem naceloma ne pametujem... sem pac malo bolj previden in je... je pa kar nekaj kolesarjev in ostalih ljudi, ki pricakujejo, da se jim umikas - ne glede na to ali je pes na vrvici ali ne...

Poleg tega cedalje bolj opazam, da so ljudje in psica bolj sprosceni, ce je pes prost kot pa ce je na vrvici...  Huh
Logiran
dule
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 2


« Odgovor #31 : torek, 11.11.2003 : 09:18:46 »

Pozdravljen!
Popolnoma se strinjam, kadar pišeš tako kot sedaj, s tvojimi opažanji in trditvami. Ne morem pa se strinjati s "cepci" itd. ..., zato sem se oglasil in te opomnil, da smo vsi krvavi pod kožo. Danes sprehajamo kužke, jutri smo, mogoče, na kolesu brez luči, pojutrišnjem napačno parkiramo ... To je vse, kar sem imel v mislih. Tudi kadar te kaj moti in kadar kaj kritiziraš, počni to brez žaljivk. Brez zamere in
LP
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #32 : torek, 11.11.2003 : 13:50:11 »

Bryden, ker Yo ne sodeljuje na tem forumu, me je prosila, če debato, kjer citiraš njo preneseš oz. nadaljuješ na forumu kjer sta debato začela, oz. tam kjer je dosegljiva.

Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #33 : torek, 11.11.2003 : 18:41:52 »

Hja simi, citat je pa s tega foruma. In konec koncev se debata lahko tukaj nadaljuje, a ne? Naganjal ni nihce nikogar nikamor in ce ima kdo kaj povedati, lahko brez velike muke stori to tukaj.
Logiran

smrcek
rad pišem
****
Sporočil: 263


« Odgovor #34 : torek, 11.11.2003 : 19:10:22 »

Na javnih povrsinah mora biti pes pripet in vsakdo vas lahko prijavi policiji ta pa naprej poda predlog sodniku za prekrske, ce je pes spuscen.
V mojem primeru sploh ni bilo pomembno, da pes ni bil niti blizu doticni osebi,da mi je grozila z motiko in da je ta javna povrsina neobljuden travnik kjer ima doticna oseba na javni povrsini na crno kar precej velik vrt ter , da sem bil jaz prijavitelj dogodka (zaradi groznje z motiko in zastrupitve psa)
Policisti so imeli oci samo za psa. Zato sem moral dokazati kako poslusen je na klic.
Logiran
leder
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 22


« Odgovor #35 : torek, 10.02.2004 : 22:20:16 »

HY

Domam imam psa pekinezera. Tudi sosedovi imajo psa in to dva mešanca. vedno ko imamo zunaj v vreči smeti nam vedno raztrgata vrečo da so smeti okoli cele hiše : KAJ naj naredim ali lahko prijavim lastnika da ima spuscene pse 8)
Logiran
leder
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 22


« Odgovor #36 : torek, 10.02.2004 : 22:25:34 »

hy
še enkrat sem jaz iman še en problem namrec moj prijatelj ima psico in v casu parjenja ima okoli hise zelo veliko psov ki hodijo za njegovo psico eden je celo sina ugriznil v roko ker  ga je hotel spoditi.Kaj lahko naredi a jih lahko prijavi Vet. inšpekciji da bo ta okrepala in poslala lastnikom kazni. 8)
Logiran
amo
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 53


« Odgovor #37 : petek, 06.08.2004 : 10:39:44 »

Mene zanima ali obstaja kakšen dokument,ki določa obveznost nagobčnika?Lp,amo
Logiran
igor
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 237


« Odgovor #38 : torek, 10.08.2004 : 12:57:55 »

Tudi pri nas v naši občini imamo odlok o psih. Kazni za spuščenega psa  so zelo visoke (od 40000sit naprej Undecided) Ampak nekaj je nejasnosti ! Kaznovani bodo vestni lastniki  Wink Shocked Shocked Shocked Naj razložim mojo teorijo , sprehajaš psa in nikjer ni oznake , da lahko spustiš psa . Ga odvežeš ker te milo gleda , ter da se malo zlaufa . Pride paznik , pokličeš svojega psa (ki je 5metrov stran) paznik ti po službeni dolžnosti napiše položnico . Pošten državljan z ubogljivim psom preklinjaš in plačaš Angry
Nevestni lastnik živeči v bloku (kot mi) spusti psa ven , naj gre malo lulat ....... pes se sprehaja in laja,kaka po celem mestu , zraven se še smeji pazniku , saj ga on ne more ujeti (si ne morem predstavljati da bi letali za psom  Grin ) še manj možnosti je , da bi jim pes povedal čigavi je    Grin Grin .
Tretja varijanta : delaš se kot , da pes ni tvoj in greš mirno naprej (kaj pa jaz vem zakaj mi ta pes sledi ? )
Četrta varijanta : Imaš pač to "srečo" , da imaš VELIKEGA psa z VELIKIMI zobi , ja kdo hudiča se te upa kaj vprašati saj mu lahko pes odgrizne nogo ali roko !  Tongue Shocked

Napaka je v samem štartu ! 1. Vsi psi bi morali biti čipirani
                                              2. Pazniki /redarji bi morali imeti čitalec
                                              3.Na osnovi dobljenih podatkov poslati položnico
                                               4. Imeti zavetišče za tiste pse ki se izgubijo

Še vedno , pa obstajajo psi kot so rotiji pitbuli itd. nobeden pa ni nor, da bi jih lovil. Par velikih mrcin pa še vedno teka na okoli.Dva sta se spravila ob 22:30 na našega (privezanega) Jimma hvala bogu brez posledic............ do zdaj !!


Je pa pozitivno to , da ni več toliko spuščenih (spet vestni lastniki)

Lp igor
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #39 : ponedeljek, 23.08.2004 : 08:08:39 »

Igor!

Se strinjam s tabo!

V Trnovem tudi hodijo okoli redarji! Tam na travnikih se vsak dan srecujejo s psi! In normalno, da pse spustis, da se malo poigrajo (pa ne v blizini otroskega igrisca)!
Kar nekaj pa je takih, ki sami hodijo okoli - lastnika se nikoli nismo videli (tako da ni slo za "pobeg"!)!!!
Ampak ... redarji veselo pisejo kazni lastnikom psov, ki obvadajo odpoklic in se igrajo s svojimi pasjimi prijatelji!!!

Zakaj ze?

Tisti, ki se pa prosto sprehaja - brez lastnika - tistemu pa se niso listka za ovratnico (ce jo sploh ima!!!) zapopoali!!!

Tudi jaz sem se odlocila, da ce me kdo ustavi, da bom rekla, da psa nista moja! Kaj pa mi bo! Pa ce imam 5 strikov okoli vratu obesenih!!!

Najprej naj lastnike "samostojnih" psov "postimajo"!

Oziroma! Iz tega se "naucis", da je bolje, da psa samega spustis ven!!! Noro!  Undecided

Lp, Ursa
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #40 : četrtek, 28.04.2005 : 15:36:42 »

Dajte mi prosim na enostaven način, kot čistemu laiku, napisati ali je pes kje, kjerkoli, sploh še lahko spuščen???

Sprašujem zato, ker sem danes s svojo psico vadila poleg brez povodca, seveda sem imela povodec s sabo in tudi nisem hodila po pločnikih v mestu ampak ob reki Krki, kjer se je našel en "prijazen" ribič, ki me je nadr ko mačka naj "cucka privežem", pa Shiva sploh ni šla do njega Shocked, ko sem ga vprašala zakaj, če ga ogroža, je rekel na svoj primitivni način če sem za luno in da morajo biti vsi cucki privezani bla bla bla... na koncu pa mi je še zagrozil, naj psico pripeljem do njega, če si upam. Shocked

No, jaz sem se cca 10 metrov stran vseeno usedla, Shivo pripela, ko pa sem mislila oditi, sem starega zagledala za avtom, prej je lovil ribe, ki je zgleda čakal, da bi Shiva prišla do njega. Kaj bi ji naredil, si niti pomisliti ne upam. Sem pa odšla in ko sem bila s hrbtom obrnjena od njega, sem Shivo zopet odpela in sva šli poleg brez povodca nazaj proti domu.

Sedaj pa lepo prosim - nisem vsega brala, ker sem iskala zakone tudi v naši občini, me pa zanima, če je res, da pes NIKJER več ne sme biti spuščen in ali sedaj tudi tiste "fore" ne veljajo, da če je pes od lastnika oddaljen več kot 50 metrov, ga lovec lahko ustreli.

Prosim za odgovore.

Lp, danes zgrožena Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #41 : četrtek, 28.04.2005 : 16:07:35 »

Hehe Fortuna, bo kar drzala tvoja ugotovitev, da psa skoraj nikjer vec ni mozno prosto voditi. To pa zato, ker si mnogi zakone in predpise razlagajo po svoje. Mnogim ni cisto jasno, kaj je urbano okolje in kaj ni. Nekateri mislijo, da ce sredi pragozda hodita dva cloveka, je to ze urbano okolje Grin. Danes je res problem, kajti ce psa spustis na travniku, bo pridrvel kmet in te nahrulil, da po njegovem ne smeta hoditi; ce ga spustis v gozdu, te bodo napadli lovci; ce ga spustis kje v gorah, te bodo napadli naravovarstveniki; ce ga ob morski obali, ti bodo povedali, da psi samo svinjajo...itd.,itd. Najveckrat so neupravicenih "napadov" delezni dobri lastniki z vzgojenimi psi, nihce pa ne naredi reda pri tistih, ki imajo nevzgojene, agresivne, napadalne pse, ki jih pustijo prosto tekati naokrog. Iz lastnih izkusenj lahko zagotovim, da se s primitivci in umskimi maloposestniki ne splaca prerekati, ker niso dojemljivi za nobena pojasnila, tudi dobro argumentirana ne.  Ce z njimi zacnes besedni "dvoboj", padejo v afekt in na dan privrejo najbolj nizkotni nagoni, tudi agresivni.  Ce je mene kdo nahrulil, sem naivno pogledala in rekla: "Joj, a res ne sme biti odvezan? Kako ste dobri, da ste me opozorili!" In smo sli za vogal ali pa 100 m naprej ter naredili po svoje. Vsi smo bili zadovoljni, hrulez pa najbolj Grin, ker se je pocutil zelo pomembnega. V samoti, ko vsaj km naokrog ni bilo nobenega znaka o kaksnem urbanem okolju, se pa tudi gobezdajocim samotarskim sprehajalcem (ali one razkazovalcem) in lovcem nisem pustila zastrasiti. Jasno pa je, da so bili psi ubogljivi, da so prisli na prvi klic, da niso preganjali nikogar in da se niso oddaljevali.
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #42 : četrtek, 28.04.2005 : 16:53:43 »

Citat
Najveckrat so neupravicenih "napadov" delezni dobri lastniki z vzgojenimi psi, nihce pa ne naredi reda pri tistih, ki imajo nevzgojene, agresivne, napadalne pse, ki jih pustijo prosto tekati naokrog.

Ja Dani, žal se moram s to trditvijo popolnoma strinjati.

Namreč, ko sem bila s kolegico in njeno psico čez nekaj ur na istem kraju in ni bilo nobenega, sploh pa ne onega primitivneža, da bi mu malo sapo zaprlo, je lepo pricapljal pes, v bistvu ima lastnika, vendar je pes kljub vsemu cele dneve spuščen in hodi tako po travnikih, kot tudi po prometnih cestah. Me zanima kaj bi v tem primeru rekel ali naredil g. Prostaški. Roll Eyes

No, sem pa danes imela vsaj vzgojno šolo s tem dogodkom. Namreč, psici nisem več dovolila od mene niti meter stran, ampak je bila lepo poleg mene, saj, kot sem kasneje razmišljala, bi se pri tako primitivnem človeku, kot je bil današnji ribič, znalo zgoditi, da bi kje v travi ob Krki lahko pustil celo kakšen strup.

Tako, sedaj grem pa v pasjo šolo, na TRAVNIK, ob GOZDU. Mogoče se bo tam spet našel kakšen "ribič pametnjakovič", pa nam bo "prijazno" razložil, da tudi vaditi ne smemo s spuščenimi psi. Roll Eyes Grin

Aja Dani, tudi jaz si nisem danes upala veliko sikati nazaj, saj sem se prvič, odkar imam psico, pošteno prestrašila in se počutila ogroženo.

Lp, že malo ohlajena Fortuna. Wink
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
sanci_cat
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 947


« Odgovor #43 : četrtek, 28.04.2005 : 18:07:17 »

Mene prav zanima, če je res, da morajo psi nositi nagobčnik skoz, kje je tist frajer, ki se je tega spomnil, da vidi v toy pudlu tako grozno pošast, da je treba takoj preprečit, da ne bi ugriznila!  Grin

Vsi psi so nevarni, ja seveda. A človek je pa še vedno na prvem mestu kot najbolj krvoločno bitje. Se ne bi čudila, če ne bo enkrat obstajal zakon, ki bo določal, da mora človek nosit nagobčnik! Grin Grin Grin

Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #44 : četrtek, 28.04.2005 : 23:28:11 »

Prav sokirana sem...nikjer vec ne mores imeti psa spuscenega?
No iskreno povedano je moj itak vecino casa na fleksiju. Zakaj? Ker zivim med hudobnimi ljudmi, ki nastavljajo strupe za podgane in polze okoli nasih blokov, pa zdaj so se nekega urejevalca najeli, da poleg svojega dela uziva se v zdiranju na nas lastnike psov. Zadnjic sem mu prav zanalasc z vreckami za blato pokazala pred nosom in je na sreco utihnil. Bo on meni o svinjanju mojega psa pridigal, sosedi pa skozi okno mecejo od oglodanih kosti do kondomov... Ce pa grem malo vstran, pa je ze cesta in seveda truma mladostnikov z nevzgojenimi in napadalnimi psi... Pa se to. V nasih blokih je veliko otrok in prav sokirana sem kako jih ti starsi vzgajajo. Moj kuza je mladic in ti otroci se se njega tako bojijo, da ce pride blizu zacnejo vrescat in krilit z rokami, da o letanju okoli brez glave ne govorim - ce jim ze starsi vlivajo strah do psov, naj jim tudi razlozijo, da tako psa se bolj privabijo do sebe ali pa ga sprovocirajo!
Moja zelja je, da bi imeli nekje prostor, kjer bi lahko brezskrbno spuscali nase pesjanarje, brez da bi nas skrbelo za kazni, strupe in jezne ljudi - je kje taksen prostor v tej nasi dezelici???
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  predpisi in dokumenti  |  Lastništvo psa  |  Tema: Odlok o javnem redu in miru
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines