mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 21:04:49

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: Preveč spanja?
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Preveč spanja?  (Prebrano 3281 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Wega
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 5


WWW
« : nedelja, 05.06.2005 : 09:28:49 »

Ko se družini pridruži nov član, (glej: Roy ) nasvetov in informacij ni nikoli preveč. Ali pač? Namreč počasi te obilje informacij zmede in ko ti potem vsakdo da diametralno nasproten nasvet človek ne ve več kaj bi.

Takole je: naš kuža, zlati prinašalček je star 10 tednov in ogrooomno spi. Ko je zaspan ga ne spravimo nikamor, komaj komaj prilezemo na dvorišče da opravi, če opravi, svoje. Sicer pa poležuje, noče se igrati, nič ga kaj dosti ne zanima, samo žalostno gleda in rine v svoj kot na dremež.

Za jesti dobi in tudi vse poje normalno 4x na dan brikete hills in tehnik, dodajamo mu še poslasrice s konzerv in paštete (vse za mladičke). Prav tako se redno iztreblja (kar je zanimivo: že od drugega tedna odkar smo ga sprejeli medse se iztreblja zunaj, lulanje pa mu večkrat uide doma).

Buden - s tem mislim živahen, igriv, duhovit, poln energije, poslušen, radoveden, razigran in kar je še teh stvari, ki jih slišim od pasjih prijateljev, ko opisujejo svoje pse - je zjutraj od 5h do 8h, popoldne za kratek čas okrog dveh in zvečer od 9h do 11h. Ure so malce nerodne ker so uradni skrbniki našega Roya otroci (ups, kakšni otroci, mladenki stari 13 in 15) in so ure nekoliko smotane. Saj zvečer ta starejša rada zgine ven, zjutraj pa jima vendarle dni do pretiranega igranja.

Kaj torej. Panika ("Takole se je obnašal pes od sošolke ene prijateljice in je čez dva mesca umru"), veterinar ("Kaj pa čakate, pes mora h veterinarju takoj!! A tvoji starši nimajo nobenega srca???"), vitamini ("Po moje mu manjka vitaminov, dajte mu za jest to pa ono pa tretje, pa bo boljše"), "brihtanje" psa na silo ("Po moje je zamenjal dan pa noč. Čez dan ga na silo vlečte okrog, pa bo zjutraj lepo spal, popoldne pa se bo igral"), čakanje da malce zraste...("To mine samo od sebe, ne se sekirat), cel razpon nasvetov in diagnoz smo že dobili, tako da res več ne vem.
Tule boste pa že vedeli, se mi zdi in  vaša beseda bo zadnja.
Logiran
majda
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 165


« Odgovor #1 : nedelja, 05.06.2005 : 09:42:57 »

Mislim da je za 10 tednov starega mladička kar prav,da še veliko spi.Kako je z obroki,včasih dajemo mladičku prevelike obroke v dobri veri da potrebuje.hrano,da bo hitreje rastel.Lani sem imela mladičke in sem videla da so po obilnem obroku,kar popadali v spanec.če pa je bilo vroče so pa itak samo poležavali in spali,ko pa se je ohladilo so pa bili vsi živahni in igrivi.Tako,da mislim da se bo tudi pri vas vse uredilo,preverite če niso obroki premočni,drugače pa je to še vedno mladiček.
LP.Majda
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #2 : nedelja, 05.06.2005 : 10:07:40 »

Tudi Uma je prva dva meseca skoraj samo spala in še zdaj ogromno spi. Jaz se nebi sikirala za to. Dokler je dokler je buden živahen, igriv in se takrat tudi zmatra, dokler je in iztreblja normalno, oziroma nima drugih vidnih težav, bi jaz pač rekla "mali pač rad spi". Uma je zdaj stara skoraj 8 mesecev in še vedno več kot pol dneva prespi, plus celo noč, zato pa preostali del dneva divja kot nora in dela zgago...hehehe

Glede vseh tistih nasvetov, jaz sem paničar, pa sem se zdaj že naučila, da  ni treba za vsako bedarijo klicarit in letat k veterinarju, vitaminov pes ne rabi v kolikor je brikete, saj ti vsebujejo vse kar rabi, razen če ima pes kakršnekoli posebne težave, brihtanje na silo se ne izplača, vsaj pri Umi se ni, sčasoma je sama pokapirala, da se ponoči spi in ne vstaja več ob prvme svitu temveč spi vsaj do osmih in gre spat okoli 22h zvečer, skratka jaz sem na strani tistega, počakajte da malo zraste in se ne sikirat!
Logiran
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #3 : nedelja, 05.06.2005 : 11:23:30 »

 Hja, tudi moja dveletna dobermanka je med bolj zaspanimi: zjutraj sem morala čakat, da vstane!! Sicer je zdrava in živahna na sprehodih (naredimo dva daljša in enega mini- skupak 8-10 km)preostanek dneva pa spi na svojem ležišču ali na terasi na soncu. Roll Eyes Roll Eyes Prejšnja dobermanka je bila pri tej starosti neumorna- sem jo peljala na 5 km sprehod, kjer je še divjala z drugimi psi, ko smo prišli domov pa je že čez eno uro spet norela po stanovanju...in dosegala še en sprehod. Včasih je dnevno naredila kakih 18-20 km. Do zadnje ure svojega življanja je bila v top kondiciji, tako, da me moja sedanja psica kar preseneča, saj ni nič zahtevna....
Logiran
Wega
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #4 : ponedeljek, 06.06.2005 : 21:32:15 »

Hvala vsem za prijazne besede. Pa še prav imate! Kuža je vsak dan čisto svoj. Zadnje dni se mi zdi, da bi se celo prileglo da bi spal malo dlje. Včasih imam občutek, da je bil kar malo užaljen, ker mu nekaterih stvari nismo pustili. Potem pa - surla in v kot.
Ker vem, da komaj čakate, da vam še nekdo ponosno razkaže slike ekola TUKAJ, pa da vidite kako se kuža spremeni v nekaj tednih!!!
Logiran
Tripikice
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #5 : ponedeljek, 24.10.2005 : 08:25:52 »

Ne vem kam bi postavila svoje vprašanje, zato sem ga kar pod to temo.

Moja psička je stara sedaj osem mesecev. Je dolgodlaka z gosto podlanko. Spi zunaj (na terasi, zaenkrat ne mara bivati v svoji hiški) in čas, ko nas ni doma, tudi preživi zunaj. Približuje se pa "najina" prva zima in premišljujem o tem, kje bi bilo za psičko najbolj zdravo (in prijetno) spati. Pozimi sem jo nameravala ponoči imeti v stanovanju, s tem, da bi jo pa zjutraj morala spustiti ven, kjer bi bila tako kot sedaj, ves čas dokler ne pridemo iz službe. Tu se mi pa postavljajo vprašanja glede njenega zdravja. Namreč, psička bi s tem bila podvržena velikim temperaturnim razlikam (če je v stanovanju npr. 20 stopinj Celzija, zunaj pa -10 stopinj, to je 30 stopinj temperaturne razlike Shocked), kar verjetno zanjo ne bi bilo dobro. Svetovali so mi, da bi bilo za njeno zdravje in dlako boljše, da tudi pozimi spi zunaj. Ker pa s tem nimam izkušenj, se mi nekako smili, da bi bila ponoči na zimskem mrazu. Zato me zanima vaše mnenje in kako rešujete "zimsko spanje" pri vaših psičkih?
LP! Smiley
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #6 : ponedeljek, 24.10.2005 : 11:19:39 »

Kaj pa če bi psici čez zimo uredila prenočevanje v kakšnih neogrevanih prostorih, npr. garaži ali kleti...
Logiran
Tripikice
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #7 : torek, 25.10.2005 : 08:46:54 »

Kaj pa če bi psici čez zimo uredila prenočevanje v kakšnih neogrevanih prostorih, npr. garaži ali kleti...

Premišljujem v to smer, ne vem pa, če bo to izvedljivo. Naša kužika je prava razvajenka - nikoli ni bila nikjer zaprta. So prostori, kamor ne sme vstopiti, drugje po hiši (in tudi po dvorišču) se pa prosto giblje. Zato se bojim, da če bi jo namestila v eno sobo in za sabo zaprla vrata, bi psička podivjala, to bi bil zanjo stres.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #8 : petek, 28.10.2005 : 13:20:07 »

Poskusi jo pocasi navajat na tisti prosor, kjer bi naj spala, naj se recimo cez dan tam zadrzuje z eno igraco, pri odprtih vratih... itd. dokler nebo tistega prostora vec jemala kot kazen in bo tam z veseljem spala.
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: Preveč spanja?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines