Schapendoes mladički v psarni Slomar Tuft

Datum 22.12.2016 19:55:40 | Rubrika: Schapendoes

Z veseljem sporočamo, da smo v psarni Slomar Tuft 21. decembra 2016 dobili 6 schapendoes mladičke, 3 samičke in 3 samčke. To je prvo leglo naše Fibby, samičke iz našega prvega legla izpred 3 in pol let.

Mama legla: Fibby Caatje Tequla Slomar Tuft (21.4.2013), Ch. SI, IT, HR, AT, CZ, LUX, INT, European Champion 2016, barva: črno siva, gPRA: +/-, ECVO test (jan. 2016): brez dednih bolezni oči, HD-A, ED 0/0, vzrejna ocena A.
Fibby uživa v dolgih sprehodih, vzponih na Pohorje in v agilitiju. Trenutno tekmuje v A2/J2.
Oče legla: Binke Lycke van de Korte Toren (1.11.2009), Ch. NL, DE (VHD), VHD Bundessieger 2011, barva: črno bela, gPRA +/+, ECVO test (avg. 2016): brez dednih bolezni oči, HD-A, ED 0/0, vzrejna ocena A.
Binke veliko teče ob kolesu, uživa v plavanju in igri s svojim pasjim prijateljem, tudi schapendoesom.

Paritvena kombinacija je bila odobrena s strani najstarejšega Nizozemskega kluba "Vereniging de Nederlandse Schapendoes", pri čemer njihova vzrejna komisija preveri predviden rodovnik mladičev za 10 generacij nazaj, ter seveda v okviru KZS pri Slovenskem klubu za pastirske in ovčarske pasme.

Schapendoes je majhen ovčarski pes, zelo intelegenten in iznajdljiv. Oblikoval se je v pastirskem okolju, že od nekdaj zelo navezan na svojega gospodarja in, če je le možno, se zadržuje v njegovi bližini. Je vesel, živahen, radoveden, prijazen, pozoren, zelo je ljubeč in zvest do ljudi, ki jih pozna. Plahost, živčnost in agresivnost niso značilnosti pasme. Vedno je navdušen nad igro in zabavo in kot tak zelo primeren za družine z otroki. Je aktiven in energičen pes, ki potrebuje veliko gibanja in zaposlitve. Lahko nas spremlja na dolgih, aktivnih sprehodih, pri vožnji z rolerji ali kolesom, z njim lahko delamo agility, rally obedience, dog frisbee, zelo hitro se nauči veliko trikcev.

Več informacij o leglu bomo z veseljem posredovali po elektronski pošti: slomartuft@gmail.com, po telefonu: 031 57 57 45 ali osebno, ob vašem obisku. Novice lahko spremljate tudi na spletni strani psarne Slomar Tuft in na odprtem Facebook profilu.Fibby Caatje Tequla Slomar Tuft


Fibby Caatje Tequla Slomar Tuft


Binke Lycke van de Korte Toren


Binke Lycke van de Korte TorenOglas natisnjen s spletne strani mojpes.net
http://www.mojpes.net

URL za ta oglas je:
http://www.mojpes.net/article.php?storyid=1697