piškotki | prijava | informacije - pomoč | cenik za uporabnike | naročilnice | cenik za oglaševalce | splošni pogoji
Domov
Domov
o psih pasme vzreditelji oglasi za pse galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 18
več...
 

ISSN 1581-3258
2000-2019 © Jana

mojpes.net na Facebooku


Prehrana : 100% naravna hrana za pse Terra Canis
Dodal/a jana 13.1.2015 10:30:03 (6142 prebrano)Končno vam lahko predstavimo našo novo, 100% naravno hrano za pse Terra Canis.

Terra Canis ponuja:

- 100% kakovost sestavin, ki so primerne za človeško prehrano (mišičina, drobovina in ostale surove sestavine)
- Najboljšo kakovost in svežino vseh sestavin, brez kemičnih in sintetičnih dodatkov, kot so na voljo tudi volku v naravnem okolju, s svojim plenom
- V Terra Canis izdelkih ne boste našli živalske in kostne moke, manjvrednih živalskih in zelenjavnih stranskih proizvodov, klavniških odpadkov, svinjine, umetnih antioksidantov, barvil, umetnih konzervansov, kot tudi ne kemičnih dodatkov, sladkorjev in sintetičnih vezivnih sredstev

Video Terra Canis

Vrami d.o.o. Ljubljana
Podjunska 22
SI-1000 Ljubljana
Tel/fax: 01/515-15-60
Mobitel: 031/356-963
E-mail: luka.vratic@siol.net, info@vrami.si
Web: www.vrami.siTerra Canis hrana za pse je proizvedena v mesnici iz zgornje Bavarske. Družinsko podjetje, ki ga vodi že tretja generacija, je prejelo številna priznanja in nagrade za svoje izdelke. Terra Canis je eden izmed najboljših mesnih obratov v Münchnu in zavedanje pomena kvalitete izdelkov je njihova prednost. Podjetje lahko skladišči in predeluje le sestavine in izdelke, ki so primerni za človeško prehrano. To je garancija kupcem, da so v Terra Canis menijih uporabljene le sestavine, ki so primerne za človeško prehrano.

Prehranski koncept Terra Canis se s svojimi raznolikimi recepti oprijema preprostih zakonov narave in nagona psa, ki izhaja iz evolucije in naravnega okolja – daleč stran od laboratorijskih testov in brez kakršnih koli kemičnih ali sintetičnih sestavin. Vse surove sestavine Terra Canis, ki se uporabljajo za izdelavo mokre hrane za pse – v nasprotju s skoraj vsemi drugimi izdelki na trgu – vsebujejo 100% kakovost sestavin, ki so namenjene za človeško prehrano. Z drugimi besedami, enaka je kakovosti hrane, ki je na voljo za živali v njihovem naravnem okolju. Konec koncev, zakaj bi morali psi dandanes jesti slabše surove sestavine, kot so klavniški odpadki, živalsko in kostno moko, ter sredstva za povečanje prostornine, kot tudi velike količine sintetičnih dodatkov, medtem ko jim narava v resnici ponuja nekaj boljšega?

Terra Canis ponuja:
- 100% kakovost sestavin, ki so primerne za človeško prehrano (mišičina, drobovina in ostale surove sestavine)
- Najboljšo kakovost in svežino vseh sestavin, brez kemičnih in sintetičnih dodatkov, kot so na voljo tudi volku v naravnem okolju, s svojim plenom
- Proizvedeno v tradicionalni bavarski mesnici
- V Terra Canis izdelkih ne boste našli živalske in kostne moke, manjvrednih živalskih in zelenjavnih stranskih proizvodov, klavniških odpadkov, svinjine, umetnih antioksidantov, barvil, umetnih konzervansov, kot tudi ne kemičnih dodatkov, sladkorjev in sintetičnih vezivnih sredstev
- Popolno preglednost deklaracije in izdelkov

Pes je bil udomačen že tisoče let nazaj, pa vendar je njegov prebavni trakt zelo podoben volkovemu. Njegova prehrana naj bi bila sestavljena iz mesa, drobovine in kosti, pa tudi iz zelišč, trave, korenin, sadja in nekaj žitaric, kar je mogoče najti v želodcu in črevesju volkovega plena. In s posnemanjem tega naravnega prehrambnega vzorca volka, lahko primerno nahranimo tudi psa.

Žitarice - nepomembna komponenta: prehrana volka v njegovem naravnem okolju vsebuje le minimalne količine žitaric, ki se nahajajo v želodcu in črevesju plena. Prebavila namreč niso sposobna prebaviti večje količine žitaric. Zaradi tega je tudi mnogo psov intolerantnih (občutljivih, alergičnih) na žitarice. To je razlog, da Terra Canis izdelki ne vsebujejo žitaric (Sensitive linija) ali pa le majhne količine (max. 10%) prosa, amarenta, riža ali polnozrnatih testenin.

Mokra hrana kot najprimernejša oblika hrane: volkov plen v naravnem okolju je živ, zato ima visoko vsebnost vlage (razen mrhovina). Temu primerno so namreč razvita tudi prebavila. Ker se želimo z našimi izdelki približati zakonom narave, je to izjemno pomembno in zato ponujamo hrano za pse v obliki mokre hrane.

Dobava hranil: enako kot je plen volka v naravnem okolju brez sintetičnih in kemičnih dodatkov, smo se jim tudi mi v mokri hrani izognili in jih nismo dodali. Dobava hranil poteka samo preko svežega mesa, zelenjave, sadja, zelišč in naravnih, izjemno hranilnih dopolnil (morske alge, mineralna zemlja.)

Potreba po soli: v nasprotju s splošnim mnenjem, da naj bi naši štirinožni prijatelji uživali strogo neslano hrano, v naravi pojedo določeno količino soli, in sicer s krvjo njihovega plena. Natrij, ki ga kri vsebuje, je bistvenega pomena za psa. Zaradi tega nekateri izdelki Terra Canis vsebujejo majhno količino Andske soli, to je naravne, neobdelane soli, ki predstavlja odličen vir natrija.

Naše surove sestavine:
Naši recepti so v veliki meri sestavljeni iz mišičnega mesa, ki organizem oskrbuje z zadostno količino visoko kvalitetnih beljakovin in Omega-6 maščobnih kislin. Mišičina vsebuje srce, kot tudi želodec piščanca, purana in zajca (želodec in srce so mišični organi in niso drobovina). Mišičina naj bi vedno predstavljala največji delež mesa.

Jetra: ker so jetra organ za razstrupljanje, naj bi bila uporabljena v prehrani psov v majhnih količinah in ne na dnevni osnovi. Zato smo uporabili le majhno količino jeter in jih nismo vključili v vse recepte. Vendar pa jih ne smemo popolnoma izključiti, ker vsebujejo številne minerale, elemente v sledovih in vitamine.

Vlaknine v obliki zelenjave, sadja in zelišč: vlaknine so pomembne za prebavo, saj spodbujajo gibljivost črevesja in ga očistijo. Ko izbirate izdelke, je pomembno, da vašemu psu zagotovite raznolikost, kajti različna zelenjava in sadje vsebujejo različne vitamine, minerale, elemente v sledovih in phytamin (sekundarne rastlinske snovi). Naši proizvodi vsebujejo več kot 20 različnih vrst zelenjave, sadja in zelišč.

Žitarice: volk le redko poje žitarice in še to le majhne količine iz želodca in črevesja svojega plena. Pasje čeljusti in prebavila se niso sposobna spopasti z velikimi količinami žitaric. Dovoljene so le v majhnih količinah in kot nepomemben del prehrane psa. Naši izdelki vsebujejo največ 10% žitaric oziroma nekateri izdelki ji sploh ne vsebujejo. Žitarice (proso, amarant), ki jih uporabljamo v naših izdelkih, ne vsebujejo glutena in psu zagotavljajo pomembne minerale, aminokisline in vitamine.

Organska jajčna lupina v prahu: volk kalcij pridobi iz kosti plena,Terra Canis izdelki pa pomemben kalcij nadomeščajo z organsko jajčno lupino v prahu. Zaradi visoke vsebnosti kalcijevega karbonata so jajčne lupine odličen naravni vir kalcija za pse.

Morske alge: psu zagotavljajo dodatno oskrbo s pomembnimi minerali in elementi v sledovih (kalcij, fosfor, magnezij, kalij, natrij, selen, železo, baker, mangan, cink, jod…), esencialnimi aminokislinami, večkrat nenasičenimi maščobnimi kislinami in s pomembnimi vitamini.

Mineralna zemlja: je bogata s pomembnimi minerali in elementi v sledovih (kalcij, fosfor, magnezij, kalij, natrij, selen, železo, baker, mangan, cink) in psa oskrbuje z vsemi esencialnimi aminokislinami.

Repičino olje: vsebuje optimalne deleže linolne in linolenske kisline, zaradi česar je idealno za uravnoteženo, zdravo prehrano psa, saj ga oskrbuje z naravnim vitaminom A in pomembnimi maščobnimi kislinami Omega-3.

Olje pšeničnih kalčkov: vsebuje veliko vitamina E in Omega-6 maščobnih kislin in ne povzroča alergij.

Andska sol: sol je pomemben del prehrane psa, saj slana kri plena volka oskrbuje s številnimi minerali, med drugim z esencialnim kloridom in natrijem. Terra Canis izdelki vsebujejo naravno, neobdelano Andsko sol, »belo zlato« Inkov.

Sirotka: vsebuje beljakovine z najvišjo znano biološko vrednostjo. Psa oskrbuje z minerali, vitamini in številnimi aminokislinami.

Šipek v prahu: podpira lastno sintezo psa z oskrbo naravnega vitamina C.

Cvetni prah: vsebuje pomembne vitamine, minerale in večkrat nenasičene maščobne kisline.

Kremenčeva prst (siga): je dobro znana zaradi pozitivnega vpliva na pasjo dlako, kožo in rast krempljev, kot tudi zaradi podpornega učinka pri skladiščenju naravnega kalcija v kosti.

Naši izdelki so pod nadzorom neodvisnega laboratorija, ki redno preverja varnost sestavin in izdelkov, da lahko zagotavljamo trajno visoko kakovost izdelkov. Ustrezen pečat o kakovosti najdete na vseh naših Terra Canis izdelkih.Naši Puppy izdelkiTerra Canis Puppy: Govedina z jabolkom, korenčkom in šipkom 400g

Popolna hrana za pse.
- Najboljša prehrana za najmlajše.
- Delež organske jajčne lupine v prahu je povečan z namenom zagotoviti mladičkom dovolj naravnega kalcija v fazi rasti.
- Cvetni prah in morske alge organizmu dovajata (poleg svežih sestavin v hrani) dodatne vitamine, minerale, elemente v sledovih, esencialne aminokisline in nenasičene maščobne kisline.
- Kremenčeva prst ima znan podporni učinek na rast sklepov, vezi in krempljev ter na skladiščenje kalcija v kosti.
- Delež brezglutenskih žitaric (0% - 6%) je zelo nizek in zato ne predstavlja bremena za prebavni proces.

Sestavine: goveje mišično meso (19%), goveje srce (18%), goveja pljuča (13%), bučka, korenje (10%), goveja jetra (9%), jabolko (5%), brusnice, proso, repičino olje, bazilika, drobnjak, laneno seme, šipek (1%), Andska sol, organska jajčna lupina v prahu (1%), morske alge (0.4%), cvetni prah. Dodatki: kremenčeva prst (siga) 1.1g/kg.

Analitična sestava: surove beljakovine 10.5%; surova olja in maščobe 7.2%; surova vlaknina 1.9%; surovi pepel 1.2%; vlaga 77.7%

Meso: zelenjava/sadje/zelišča : proso : ostale surove sestavine = 59% : 31% : 6% : 4%.

Priporočena količina hranjenja:
Trenutna teža psa / priporočena količina na dan
1.5–5kg / 150-500g
5–10kg / 500-800g
10–20kg / 800-1200g
20–30kg / 1200-1600g
Priporočene količine je potrebno prilagoditi individualnim potrebam vašega psa (aktivnosti, pasma, metabolizem, letni čas).


Naši Classic izdelki
Naši Classic izdelki so primerni za vse odrasle pse z normalno telesno težo, ki ne trpijo zaradi intolerance (alergij) na žitarice. Vse sestavine so visoke kakovosti, ki so primerne za človeško prehrano. Vsebnost mesa je okoli 60%, vsebnost žitaric pa zelo majhna (do največ 10%). Izdelki so povsem brez glutena. Dodano je različno sadje in zelenjava, ter različni naravni dodatki, kot so morske alge, mineralna zemlja, cvetni prah, šipek ... ki z vsemi bistvenimi vitamini in minerali oskrbujejo psa. Organska jajčna lupina v prahu pa psa oskrbuje z naravnim kalcijem.

Naši izdelki so proizvedeni v tradicionalni bavarski mesnici. Vse sestavine so visoke kakovosti, ki so primerne za človeško prehrano. Poleg svežega pustega mesa in »dobrega« drobovja, kot sta srce in jetra, je v naše izdelke vključenih več kot 20 različnih vrst zelenjave, sadja in zelišč.Terra Canis Classic: Divjačina z bučami, amarantom in brusnicami 400g

Terra Canis ponuja:
- 100% kakovost sestavin, ki so primerne za človeško prehrano (mišičina, drobovina in ostale surove sestavine)
- Najboljšo kakovost in svežino vseh sestavin, brez kemičnih in sintetičnih dodatkov, kot so na voljo tudi volku v naravnem okolju, s svojim plenom
- Proizvedeno v tradicionalni bavarski mesnici
- V Terra Canis izdelkih ne boste našli živalske in kostne moke, manjvrednih živalskih in zelenjavnih stranskih proizvodov, klavniških odpadkov, svinjine, umetnih antioksidantov, barvil, umetnih konzervansov, kot tudi ne kemičnih dodatkov, sladkorjev in sintetičnih vezivnih sredstev
- Popolno preglednost deklaracije in izdelkov

Sestavine: mišično meso divjačine (52%), buča (8%), bučka, korenje, krompir, amarant (4%), pesa, gomoljna zelena, jogurt z manj maščobe, brusnice (1.5%), olje pšeničnih kalčkov (1.5%), drobnjak, organska jajčna lupina v prahu (0.4%), cvetni prah, morske alge (0.04%).

Analitična sestava: surove beljakovine 10.2%; surova olja in maščobe 4.8%; surova vlaknina 1.4%; surovi pepel 1.5%; vlaga 75.2%

Meso: zelenjava/sadje/zelišča : amarant : ostale surove sestavine = 52% : 29% : 9% : 10%.

Priporočena količina hranjenja:
Teža psa / priporočena količina na dan
5kg / 150-200g
10kg / 300-400g
20kg / 600-800g
30kg / 900-1200g
Priporočene količine je potrebno prilagoditi individualnim potrebam vašega psa (aktivnosti, pasma, metabolizem, letni čas).Terra Canis Classic: Govedina s korenčkom, jabolkom in rjavim rižem 400g

Sestavine: goveje mišično meso (23%), goveje srce (20%), korenje (14%), jabolko (9%), goveja pljuča (9%), goveja jetra (8%), bučka, rjavi riž (6%), marelica, peteršilj, bazilika, semena koromača, sirotka, repičino olje, mineralna zemlja, šipek, organska jajčna lupina v prahu (0.4%), morske alge (0.04%).

Analitična sestava: surove beljakovine 10.1%; surova olja in maščobe 7.2%; surova vlaknina 0.9%; surovi pepel 1.6%; vlaga 73.8%

Meso: zelenjava/sadje/zelišča : rjavi riž : ostale surove sestavine = 60% : 31% : 6% : 3%.

Priporočena količina hranjenja:
Teža psa / priporočena količina na dan
5kg / 150-200g
10kg / 300-400g
20kg / 600-800g
30kg / 900-1200g
Priporočene količine je potrebno prilagoditi individualnim potrebam vašega psa (aktivnosti, pasma, metabolizem, letni čas).Terra Canis Classic: Jagnjetina z bučkami, prosom in koprom 400g

Sestavine: srce jagnjetine (20%), mišično meso jagnjetine (16%), pljuča jagnjetine (14%), bučka (11%), proso (9%), korenje, jabolko, zelena, repičino olje (1.7%), sušeno jajce, koper (1%), bazilika, organska jajčna lupina v prahu (0.4%), cvetni prah, morske alge (0.04%).

Analitična sestava: surove beljakovine 8.3%; surova olja in maščobe 4%; surova vlaknina 1%; surovi pepel 1%; vlaga 77.4%

Meso: zelenjava/sadje/zelišča : proso : ostale surove sestavine = 50% : 37% : 9% : 4%.

Priporočena količina hranjenja:
Teža psa / priporočena količina na dan
5kg / 150-200g
10kg / 300-400g
20kg / 600-800g
30kg / 900-1200g
Priporočene količine je potrebno prilagoditi individualnim potrebam vašega psa (aktivnosti, pasma, metabolizem, letni čas).Terra Canis Classic: Puran z brokolijem, hruško in krompirjem 400g

Sestavine: puranje mišično meso (20%), puranje srce (20%), puranji želodec (12%), korenje, krompir (9%), puranja jetra (8%), hruška (7%), brokoli (5%), proso, sirotka, olje pšeničnih kalčkov (1.5%), laneno seme, peteršilj, bazilika, cvetni prah, organska jajčna lupina v prahu (0.4%), morske alge (0.04%).

Analitična sestava: surove beljakovine 10.8%; surova olja in maščobe 6.8%; surova vlaknina 0.9%; surovi pepel 1.4%; vlaga 70.1%

Meso: zelenjava/sadje/zelišča : krompir/proso : ostale surove sestavine = 60% : 24% : 9+3% : 4%.

Priporočena količina hranjenja:
Teža psa / priporočena količina na dan
5kg / 150-200g
10kg / 300-400g
20kg / 600-800g
30kg / 900-1200g
Priporočene količine je potrebno prilagoditi individualnim potrebam vašega psa (aktivnosti, pasma, metabolizem, letni čas).


Naši Grainfree izdelki
Naši Grainfree izdelki so brez žitaric, brez glutena, brez laktoze in – tako kot vsi naši izdelki – brez sintetičnih dodatkov. Ti izdelki so primerni za vse odrasle pse, še posebej pa za tiste, ki trpijo zaradi intolerance (alergij) na žitarice ali laktozo. Pri boleznih, kot so epilepsija, bolezni trebušne slinavke in sklepov, je naravna prehrana brez žitaric priporočljiva vzporedno z veterinarskim zdravljenjem.

Naši izdelki so proizvedeni v tradicionalni bavarski mesnici. Vse sestavine so visoke kakovosti, ki so primerne za človeško prehrano. Poleg svežega pustega mesa in »dobrega« drobovja, kot sta srce in jetra, je v naše izdelke vključenih več kot 20 različnih vrst zelenjave, sadja in zelišč.Terra Canis Grainfree: Govedina z bučkami, bučami in origanom 400g

Sestavine: goveje mišično meso (25%), goveje srce (25%), goveja pljuča (20%), bučka (11%), pastinak, buča (7%), pesa, drobnjak, cvetni prah, olje pšeničnih kalčkov, origano, peteršilj, organska jajčna lupina v prahu (0.4%), Andska sol, morske alge (0.04%).

Analitična sestava: surove beljakovine 8.8%; surova olja in maščobe 6.6%; surova vlaknina 1.1%; surovi pepel 1.1%; vlaga 78.5%

Meso: zelenjava/sadje/zelišča : ostale surove sestavine = 70% : 25% : 5%.

Priporočena količina hranjenja:
Teža psa / priporočena količina na dan
5kg / 150-200g
10kg / 300-400g
20kg / 600-800g
30kg / 900-1200g
Priporočene količine je potrebno prilagoditi individualnim potrebam vašega psa (aktivnosti, pasma, metabolizem, letni čas).Terra Canis Grainfree: Puran z zeleno, bučo in vodno krešo 400g

Sestavine: puranje mišično meso (38%), puranje srce (32%), gomoljna zelena (13%), buča (8%), korenje, repičino olje, vodna kreša (1%), bazilika, kamilica, šipek, organska jajčna lupina v prahu (0.4%), morske alge (0.04%).

Analitična sestava: surove beljakovine 8.8%; surova olja in maščobe 5.8%; surova vlaknina 1.4%; surovi pepel 1.3%; vlaga 78.4%

Meso: zelenjava/sadje/zelišča : ostale surove sestavine = 70% : 26% : 4%.

Priporočena količina hranjenja:
Teža psa / priporočena količina na dan
5kg / 150-200g
10kg / 300-400g
20kg / 600-800g
30kg / 900-1200g
Priporočene količine je potrebno prilagoditi individualnim potrebam vašega psa (aktivnosti, pasma, metabolizem, letni čas).Vrami d.o.o. Ljubljana
Podjunska 22
SI-1000 Ljubljana
Tel/fax: 01/515-15-60
Mobitel: 031/356-963
E-mail: luka.vratic@siol.net, info@vrami.si
Web: www.vrami.si

Tiskanju prijazna stran Pošlji prispevek prijatelju
Zavetišče za živali Horjul
Prins. Več kot hrana.
Mera dog - popolna suha hrana za pse in mačke
Biss 25 in Biss 25 Titanium – vse kar vaš pes potrebuje
Zakon o zaščiti živali (uradno prečiščeno besedilo) (ZZZiv-UPB3)
domov | o psih | pasme | vzreditelji | oglasi za pse | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | splošni pogoji

2000-2019 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.