mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 15  

ISSN 1581-3258
2000-2023 © Jana

mojpes.net na Facebooku


(1) 2 3 »
Dodal/a jana 28.6.2017 15:06:08 (3836 prebrano)



Mikael Lindnord
Artur
Pes, ki je prečkal džunglo, da bi našel dom

"Med najzahtevnejšo pustolovsko dirko na svetu se je švedski ekipi pridružil potepuški pes -
kar se je zgodilo zatem, vas bo ganilo do solz!"
- The Local

Leta 2014 se je skupina švedskih vzdržljivostnih športnikov prijavila na pustolovsko dirko po enem izmed najzahtevnejših terenov na svetu - ekvadorski Amazoniji. Z Mikaelom Lindnordom na čelu so se pogumno spopadali z vsemi ovirami na 700 kilometrov dolgi poti, ki jih je neusmiljeno izčrpavala psihično in fizično. Nekega dne pa so naleteli na nekoliko drugačno oviro - Arturja. Sestradani kuža, vrh vsega poln bolh in ran, se jim je boječe približal. Utrujeni kapetan ekipe, Mikael, se je lačnega potepuškega psa usmilil in ga nahranil z mesnimi kroglicami, Artur pa ga je vzel za svojega in nato postal del ekipe. Kar se je zgodilo zatem, je presenetilo ves svet.
Artur je srce parajoča knjiga o prijateljstvu med človekom in psom. Pripoved, ki spregovori tudi o pravicah živali, seže v globino našega skupnega obstoja in bivanja. Kot je nekoč dejal Konrad Lorenz: "Ne obstaja zvestoba, ki ne bi nikoli bila prelomljena - razen zvestobe resnično vdanega psa."

"Kosmata pasja zgodba s čudovitim srečnim koncem!"
– BBC Breakfast


Dodal/a jana 28.12.2015 14:43:22 (5029 prebrano)



Sanja Jergović

Pjegava
Prva hrvaška knjiga o dalmatincih, hrvaški avtohtoni pasmi.

Avtorica o knjigi:
"Knjiga je napisana v avtobiografskem stilu in vsebuje vse informacije o dalmatinskem psu, kako ga vzgajati, kako izbrati mladiča, kako poteka življenje s psi te pasme, kako in kam potovati ali oditi na izlet ...
Pisala sem jo več let in vsebuje fotografije iz mojega albuma."


Dodal/a jana 30.9.2015 19:50:55 (2163 prebrano)



Hrtja trilogija
Marko in zvezdica Tara (ali kako je Marko dobil hrta),
Aura, hrtja princesa sreče in
Rdeča sekunda


Blažka Ribič, avtorica vseh treh knjig je posvojiteljica dveh srečnih psov. Iz Španije je k njej prišla navihana ibiška podenca Zoya, ki so ji lovci namenili kruto smrt, družbo pa ji dela tudi čudovit greyhound Koogy, ki mu je posvojitev rešila življenje, saj je na Irskem dobil oznako "nekoristen in odslužen".

Blažka želi skozi zgodbe prikazati resnično življenje galgov in podencev v Španiji ter tekmovalnih greyhoundov na Irskem. Verjamemo, da se bo marsikomu ob branju knjig orosilo oko ... Vsaka knjiga pa nosi v sebi tudi lepo sporočilo, ki se vas bo gotovo dotaknilo.

Avtorica bo njen celoten delež od prodaje knjig donirala za hrte - polovico za galge in podence v zavetišče Scooby Medina, polovico pa za greyhounde irski organizaciji GHIN. Tako z nakupom knjige tudi vi prispevate nekaj evrov hrtom, ki še niso imeli sreče in še čakajo na svoj dom v zavetišču.

Knjigo Marko in zvezdica Tara krasijo prikupne ilustracije in je namenjena najmlajšim bralcem. Aura, hrtja princesa sreče se kiti s čudovito zgodbo in dih jemajočimi ilustracijami, namenjena je tako mladim bralcem kot starejšim, ravno tako knjiga Rdeča sekunda, ki bo s svojo vsebino gotovo pustila žalosten pečat marsikateremu bralcu.


Dodal/a jana 14.6.2012 11:40:42 (8850 prebrano)



Horst Hegewald-Kawich

300 vprašanj o vzgoji psov

Pes obogati naše življenje – še toliko bolj, če dobro ve, kako se mora vesti v vsakdanjem življenju. Toda ali pri vzgoji naredim vse prav? In kaj naj storim, če ...?

Ta priročnik izčrpno odgovori na vsa vaša vprašanja v zvezi z vzgojo vašega štirinožca.

Naj gre za pravilno motivacijo, usmerjeno šolanje ali smiselno zaposlitev: ti praktični nasveti vam bodo pomagali, da bo vajino skupno življenje brez stresa.

Vzreditelj ustvari mladička, pasji skrbnik pa iz njega naredi psa. Vzgoja psa bi morala postati partnerstvo, ki obema prinaša zadovoljstvo in temelji na prijateljstvu in spoštovanju do živali. Ali veste, kaj je pomembno pri vzgoji?


Dodal/a jana 19.1.2012 23:39:36 (10160 prebrano)

Miroslav Zidar

Kraševec



Kraševec je najnovejša knjiga Miroslava Zidarja, ki jo je izdala Kinološka zveza Slovenije ob svoji 90 letnici delovanja. Avtor in ob enem vrhunski kinolog in poznavalec te pasme, je knjigi posvetil ogromno časa, vztrajnosti in svojega znanja. Kot pravi tudi sam, je takšna knjiga pomemben dokument časa, zbirka slik in podatkov o pasmi. Knjiga je nastala zaradi velikega zanimanja in pobude pisatelju iz strani kinologov, lastnikov in ljubiteljev teh čudovitih pasjih prijateljev. Pisana je predvsem zanje in ni namenjena le stroki kot njegova predhodna literatura. Opisuje tako poreklo in zgodovinski razvoj pasme, priznanje te pasme ter njeno načrtno vzrejo, kot tudi vzrejo mladičev, zunanjost in ocenjevanje, označevanje hib, standard kraševca in njihov značaj. Opisal je pomembne uspehe teh psov in zelo zanimivo predstavil zgodovino upodobitve kraševca. Poleg vsega pa je knjiga posebna tudi zaradi edinstvenih ilustracij Blaža Vehovarja, akademskega slikarja in navdušenega lastnika kraševca ter številnih fotografij mnogih vzrediteljev kraševcev in zgodovinskih slik samega avtorja. S takšnim opisom knjiga ne želi predstaviti kraševcev le bodočim lastnikom, ampak tudi nagovoriti morebitne nove lastnike k nakupu te avtohtone slovenske pasme. Potrebno je še poudariti, da je knjiga dvojezična in sicer pisana v slovenskem in angleškem jeziku ter tako primerna k ozaveščanju ljudi o tej pasmi tudi v tujini, lahko pa je čudovito slovensko darilo prijateljem po svetu.


(1) 2 3 »
domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.