piškotki | informacije - pomoč | cenik za uporabnike | popusti za člane | naročilnice | cenik za oglaševalce | splošni pogoji
Domov
Domov
o psih pasme galerija koledar pomagajmo forum pasji faq trgovina
Prijava
Uporabnik:
Geslo:
 
Kdo je tukaj?
Člani: 0 | Gosti: 34
več...
 

ISSN 1581-3258
2000-2015 © Jana

mojpes.net na Facebooku


(1) 2 3 4 ... 8 »
Dodal/a jana 31.3.2015 12:02:09 (29 prebrano)

Strokovno predavanje o staffordshire bull terierjih, jack russlih in parsonih

V Slovenskem klubu za terierje so v okviru dogodkov ob mednarodnih razstavah v Mariboru in klubski razstavi za terierje pripravili strokovno predavanje za člane kluba, sodnike, vzreditelje, lastnike in druge ljubitelje pasem staffordshire bull terier, Jack Russel terier ter Parson Russel terier.

Predavanje bo potekalo v petek, 17. aprila 2015, v hotelu City, Maribor.

Predviden je naslednji okvirni urnik prireditve:
- Od 16.30 dalje, prihod udeležencev
- 17.00 - Staffordshire Bull terier, predavata Audrey Hubery in Alan Hedges (Velika Britanija)
- 18.00 - Jack Russel in Parson Russel terier, predava Luis Gorjao Henrique (Portugalska)
- 19.00 - predviden zaključek dogodka

Predavanji bosta potekali v angleškem jeziku brez prevoda. Iz organizacijskih razlogov je obvezna predhodna prijava in sicer najkasneje do četrtka, 16. 4. 2015 na elektronski naslov: info.sktklub@gmail.com.

Cena udeležbe znaša simboličnih 5 eur in jo je potrebno predhodno poravnati na transkacijski račun SKT št. SI 56 02031-0091999266, odprtem pri NLB d.d. (z namenom "Predavanje – ime in priimek udeleženca").

Več informacij na SKT spletni strani in dogodek na FB.
Vabilo - klik (.pdf).

Vljudno vabljeni!


staffordshire bull terier
foto © mojpes.net, EDS Celje 2010


Dodal/a jana 13.1.2015 8:55:47 (276 prebrano)

POMEMBNO obvestilo Nacionalnega inštituta za javno zdravje,
ki velja za udeležence razstav CACIB Ljubljana I in II ter spremljevalnih prireditev.


V skladu s splošnim načrtom preprečevanja nalezljivih bolezni in okoljskih tveganj na množičnih prireditvah ter v skladu s splošnimi evropskimi smernicami, je Nacionalni inštitut za javno zdravje vzpostavil sodelovanje z organizatorjem prireditve CACIB Ljubljana 2015. Sodelovanje zajema pripravo potrebnih zdravstvenih obvestil in ukrepanje epidemiološke službe ob tveganjih za nalezljive bolezni na prireditvi.

Priporočilo za udeležence
V Sloveniji so po letnem programu cepljenja obvezna naslednja cepljenja: proti davici, tetanusu, oslovskemu kašlju, okužbam s Hib, otroški paralizi, ošpicam, mumpsu in rdečkam ter hepatitisu B.

Za vstop v Slovenijo niso predvidena obvezna cepljenja. Zaradi večje možnosti vnosa in širjenja nekaterih nalezljivih bolezni ob obisku večjega števila udeležencev in obiskovalcev prireditve, priporočamo udeležencem preverjanje njihovega cepilnega statusa, posebej še za ošpice (vsaj 2 odmerka).

Udeležencem priporočamo, da preverijo svoj cepilni status, posebej še za ošpice (2 odmerka) in po potrebi prejmejo manjkajoče odmerke.


Dodal/a jana 5.12.2014 11:14:36 (361 prebrano)

December ni vedno vesel. Petarde? Ne, hvala!

Petarde so od aprila 2008 prepovedane, ker so nevarne ljudem in živalim. Pa vendar smo vsak december priča novim poškodbam in glasnemu pokanju, ki ni prijetno niti za ljudi, kaj šele za živali, ki slišijo veliko bolje kot mi.

Zato je družba TAM-TAM dala pobudo za akcijo, ki bo z mestnimi plakati na prostem opozarjala, da je uporaba petard in drugih pirotehničnih sredstev nevarna živalim. Njihova plakatna mesta se namreč nahajajo v središčih mest in ostalih naselij Slovenije, tam, kjer so petarde doma. K realizaciji ideje je, v sodelovanju z različnimi partnerji in sponzorji, pristopilo Društvo za zaščito živali Ljubljana, ki bo poskrbelo za čim bolj podrobno, raznovrstno in strokovno podajanje informacij javnosti o sami problematiki.

Društvo za zaščito živali Ljubljana bo projekt Petarde? Ne, hvala! predstavilo na Sodnijskem trgu na Vrhniki:
 • petek, 19. 12. 2014, od 15. do 19. ure, BOŽIČNO - NOVOLETNA STOJNICA
 • sobota, 20. 12. 2014, od 7. do 13. ure, BOŽIČNO - NOVOLETNA STOJNICA


 • Dodal/a jana 28.11.2014 10:08:13 (368 prebrano)

  Obvestilo za udeležence razstav v Vrtojbi - izbruh ošpic!

  Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je razglasil izbruh ošpic v Sloveniji. Do sedaj je bil obveščen o 11 bolnikih, pri katerih je bil postavljen sum na ošpice, pri petih od teh so ošpice že laboratorijsko potrjene.

  "Vsem bolnikom je skupno, da so obiskali mednarodno razstavo psov v Šempetru 8. in 9. novembra 2014, na kateri so sodelovali lastniki psov iz 27 držav. Glede na to, da v Sloveniji virus ošpic že dlje časa ne kroži, predvidevajo, da je bila okužba vnešena iz tujine. V okviru epidemiološke preiskave še vedno poteka iskanje in zaščita kontaktov (oseb, ki so bile v tesnem stiku z obolelimi: družinski člani, sodelavci, zdravstveni delavci)."

  Največje tveganje za okužbo z virusom ošpic imajo osebe, ki so bile v stiku z bolnikom v času štirih dni pred pojavom izpuščaja in štirih dni po pojavu izpuščaja in proti ošpicam niso zaščitene. To so osebe, ki proti ošpicam niso bile cepljene ali so bile cepljene nepopolno, le z enim odmerkom, ošpic niso prebolele in so rojene po letu 1960. Te osebe morajo biti cepljene proti ošpicam čim prej, da se okužba prepreči.

  Več o ošpicah in cepljenju si lahko preberete na spletni strani NIJZ.

  vir Nacionalni inštitut za javno zdravje


  Dodal/a jana 12.6.2014 14:47:10 (1182 prebrano)

  Marcel Vodovnik
  1968 - 2014

  7. junija 2014 je svojo življenjsko pot sklenil Marcel Vodovnik, predsednik ŠKD Celeia, sodnik za ocenjevanje dela psov, dolgoletni marker, trener, inštruktor, tekmovalec, vsestranski kinolog ... S kinologijo se je aktivno ukvarjal od leta 1990, vodil je tečaje šolanja psov vseh stopenj, pripravljal tekmovalne pse po programu IPO, vodil tekmovalne ekipe v društvu in na svetovnem prvenstvu, markiral državna in mednarodna tekmovanja ... Pod njegovim vodstvom je opravilo izpit čez 600 tečajnikov, preštevilni lastniki psov pa se ga bomo spominjali po nasvetih, ki jih je črpal iz svojih bogatih izkušenj, znanja in ljubezni do psov, ter jih z nami velikodušno in potrpežljivo delil.

  Z njegovo smrtjo je slovenska kinologija veliko prezgodaj izgubila poštenega, pozitivnega in povezovalnega človeka.
  Počivaj v miru, Marcel.


  foto Urška Dolenc


  (1) 2 3 4 ... 8 »
  Dogmania - Trgovina za male živali in salon za nego psov
  Zavetišče za živali Horjul
  PRRRodAJALna - spletna trgovina Zavetišča Horjul
  Kupujete psa z rodovnikom?
  Kdo je kraševec? width=
  Društvo ljubiteljev in vzrediteljev kraških ovčarjev Slovenije
  Zakon o zaščiti živali (uradno prečiščeno besedilo) (ZZZiv-UPB3)
  domov | o psih | koledar | galerija | pasme + oglasi | pomagajmo psom | forum | pasji faq | trgovina | informacije - pomoč | splošni pogoji

  2000-2015 Jana. Vse pravice pridržane.
  Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
  splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
  Strežniki Netis.