piškotki | informacije - pomoč | cenik za uporabnike | popusti za člane | naročilnice | cenik za oglaševalce | splošni pogoji
Domov
Domov
o psih pasme galerija koledar pomagajmo forum pasji faq trgovina
Prijava
Uporabnik:
Geslo:
 
Kdo je tukaj?
Člani: 0 | Gosti: 11
več...
 

ISSN 1581-3258
2000-2014 © Jana

mojpes.net na Facebooku


(1) 2 3 4 ... 7 »
Dodal/a jana 10.4.2014 21:37:04 (140 prebrano)

Vabilo na prvi dogodek projekta "Otrok in pes", 16. 4. in 23. 4. 2014

Komisija otrok in pes KZS v sodelovanju s Šolo umetnosti VISIONart, pod mentorstvom akademskega slikarja Blaža Vehovarja, v aprilu 2014 pripravlja za otroke in straše, pedagoge in kinologe prvega iz letošnjega sklopa dogodkov projekta "Otrok in pes". Namenjen je otrokom na nivoju osnovne šole in vsem mladostnikom, ki radi rišejo in imajo radi pse.

Kje: v prostorih Šole umetnosti VISIONart v Ljubljani, Cankarjeva ulica 10.
Termin: sreda, 16. april 2014, ter sreda, 23. april 2014, od 17.00 do 20.00.

Otroci boste lahko v sproščenem vzdušju v živo spoznali kraškega ovčarja, našo edino slovensko avtohtono pasmo. Kraševca smo izbrali zato, ker predstavlja del našega narodnega bogastva, ob njem pa boste spoznavali različne pasemske značilnosti.


kraški ovčar med programom na Evropski razstavi psov 2010 v Celju
foto arhiv mojpes.net


Dodal/a jana 5.1.2014 12:54:37 (344 prebrano)

Dobrodelnost: Ne pustite se naplahtati!

Če vas ustavijo na cesti, pozvonijo na vrata ali pristopijo v lokalu z namenom zbiranja prostovoljnih prispevkov, ZAHTEVAJTE od njih, da se izkažejo z odločbo upravne enote, pooblastilom za zbiranje prostovoljnih prispevkov in nabiralnim lističem!

Vedno ko spoznate, da gre za prevaro, si neznanca (morebiti tudi njegovo vozilo in druge podatke) karseda dobro zapomnite in o tem takoj obvestite policijo.

Več informacij dobite v članku »Dober dan, ste mogoče dobrega srca in lahkoverni?«, ki je bil avgusta objavljen v dnevniku Delo.

V zadnjih dneh je nekdo na tak način zbiral prostovoljne prispevke, prostovoljce in sprehajalce psov za Zavetišče Horjul, od koder sporočajo:

OBVESTILO!
Zavetišče Horjul nima prostovoljcev, ki bi hodili od vrat do vrat ali na cesti ustavljali ljudi in na tak način zbirali donacije za oskrbo živali. Prav tako po cestah in hišah ne iščemo sprehajalcev za naše pse. ZH NA TAKŠEN NAČIN NE ZBIRA PRISPEVKOV IN NE VABI PROSTOVOLJCEV.

Vse naše akcije zbiranja donacij/materiala... in vsi načini pomoči našim varovancem so objavljeni na uradnih kanalih zavetišča Horjul (uradna spletna stran, FB stran ZH in PRRRodAJALne ZH, forum na portalu mojpes.net). Za več informacij kako pomagati pa nas lahko pokličete kadarkoli v času uradnih ur - od 8.30 do 12.30 od ponedeljka do petka, tel: 051 30 44 35.

Zavetišče Horjul


Preberite več o tem v članku "Pozor, ne nasedajte dekletu, ki zbira denar za živali"na portalu 24ur.com.


Dodal/a jana 14.12.2013 9:45:40 (379 prebrano)Petarde? Ne, hvala!

Petarde so od aprila 2008 prepovedane, ker so nevarne ljudem in živalim. Pa vendar smo vsak december priča novim poškodbam in glasnemu pokanju, ki ni prijetno niti za ljudi, kaj šele za živali, ki slišijo veliko bolje kot mi.

Zato je družba TAM-TAM dala pobudo za akcijo, ki bo z mestnimi plakati na prostem opozarjala, da je uporaba petard in drugih pirotehničnih sredstev nevarna živalim. Njihova plakatna mesta se namreč nahajajo v središčih mest in ostalih naselij Slovenije, tam, kjer so petarde doma. K realizaciji ideje je, v sodelovanju z različnimi partnerji in sponzorji, pristopilo Društvo za zaščito živali Ljubljana, ki bo poskrbelo za čim bolj podrobno, raznovrstno in strokovno podajanje informacij javnosti o sami problematiki.


Dodal/a jana 11.11.2013 18:56:35 (369 prebrano)

Nevarnost stekline pri psih iz tujih zavetišč

V vseh državah bivše Jugoslavije je virus stekline še vedno prisoten, podrobnosti glede uspešnosti nadzora nad cepljenjem psov v zavetiščih pa nam pogosto niso poznane, zato obstaja velika verjetnost, da iz teh zavetišč dobimo psa, ki morda še ne kaže znakov stekline, vendar je okužen s povzročiteljem te bolezni ter zato predstavlja veliko nevarnost za zdravje in življenje svojih novih lastnikov v Sloveniji.

Na Nizozemskem odkrili steklino pri dveh psičkih iz bolgarskega zavetišča
Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) poroča, da so Nizozemske veterinarske oblasti pri dveh psičkih, ki sta bila evtanazirana kmalu za tem, ko sta prispela iz bolgarskega zavetišča, potrdili steklino. Psička sta bila iz istega legla in so ju prepeljali iz zavetišča v Bolgariji, posvojili pa sta ju dve različni družini na Nizozemskem. 10. oktobra sta se pri enem od njiju pojavili vročina in paraliza. Stanje se ni izboljšalo. 2. oktobra je psiček ugriznil svojega novega lastnika. 18. oktobra je bil evtanaziran. V tem času se je pri drugem mladiču pojavil hemoragični gastroenteritis, nevroloških simptomov ni kazal. Tudi drugi psiček je bil evtanaziran.


fotografija je simbolična, foto arhiv mojpes.net


Dodal/a jana 9.9.2013 8:04:34 (500 prebrano)

Poročilo z 10. mojpes.net piknika, Varpolje, 8. 9. 2013

V nedeljo, 8. septembra 2013, smo se člani mojpes.neta zbrali v Varpolju v Zgornji Savinjski dolini na že 10. mojpes.net pikniku.

Tokratno poročilo bo v telegrafskem slogu. Kako je bilo, vemo vsi, ki smo bili zraven, ostalim bo moralo biti nekaj stavkov in fotografij dovolj.

Že pred prihodom udeležencev je Jani pripravil sod s pivom in avtomat za kavo, midva z Mirčem pa ostalo, kar je za tako srečanje potrebno. Po 2. uri so se mize z dobrotami, dobitki za horjulski srečelov in slaščicami za tekmovanje začele polniti, Katarina je pripravila prostor, namenjen Društvu za zaščito živali Lučka in dogajanje se je spontano odvilo skozi popoldan do poznega večera v nadvse prijetni in sproščeni družbi starih prijateljev.


(1) 2 3 4 ... 7 »
Dogmania - Trgovina za male živali in salon za nego psov
Zavetišče za živali Horjul
Avanturist d.o.o. - hrana za pse in mačke Arden Grange
PROPET, Salon za nego in striženje psov
PRRRodAJALna - spletna trgovina Zavetišča Horjul
Skrben odnos do živali je za državo najcenejši
Kupujete psa z rodovnikom?
Društvo ljubiteljev in vzrediteljev kraških ovčarjev Slovenije
Zakon o zaščiti živali (uradno prečiščeno besedilo) (ZZZiv-UPB3)
domov | o psih | koledar | galerija | pasme + oglasi | pomagajmo psom | forum | pasji faq | trgovina | informacije - pomoč | splošni pogoji

2000-2014 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Strežniki Spletni Hotel.