piškotki | informacije - pomoč | cenik za uporabnike | popusti za člane | naročilnice | cenik za oglaševalce | splošni pogoji
Domov
Domov
o psih pasme galerija koledar pomagajmo forum pasji faq trgovina
Prijava
Uporabnik:
Geslo:
 
Kdo je tukaj?
Člani: 0 | Gosti: 28
več...
 

ISSN 1581-3258
2000-2018 © Jana

mojpes.net na Facebooku


(1) 2 »
Dodal/a jana 6.9.2009 23:52:21 (2978 prebrano)

1. mednarodni coursing s CACIL, Dolsko, 6.9.2009
neuradni rezultati

V Dolskem pri Ljubljani se je v okviru EUROCUP tekmovanja na sončno nedeljo, 6.9.2009 zgodil 1. mednarodni coursing s podelitvijo naslova CACIL. Sodila sta Dr. Djordje Tesić iz Srbije in Milan Bergl iz češke. Na tekmovanju je bilo prijavljenih 57 psov iz osmih držav, od tega: 14 afganistanskih hrtov, 2 basenjija, 3 irski volčji hrti, 18 malih angleških hrtov - whippetov, 3 mali italijanski hrti, 4 perzijski hrti - salukiji, 10 ruskih hrtov - borzojev, en španski hrt, en veliki angleški hrt - greyhound in en cirneco dell' etna.


saluki v akciji


Dodal/a jana 10.10.2007 21:41:30 (2658 prebrano)

LURE COURSING

Trening na hipodromu v Ljubljani, 06.10.2007


Ko smo že skoraj obupali, da letos treninga ne bo, nas je razveselila objava na klubskih straneh, da trening bo in za povrhu še piknik. Kako težko smo čakali na ta dogodek, dokazuje število prijav. Za trening je bilo prijavljenih preko 30 psov in približno 50 ljudi za piknik. Lahko rečem, da je vse skupaj izpadlo zelo mednarodno, saj so se prijavili tudi ljubitelji lure coursinga iz Hrvaške in Italije.


foto: B. Rudolf


Dodal/a jana 31.10.2004 19:26:42 (3542 prebrano)
Coursing

V soboto 2.10.2004 je na vadbišču KD Ognjena slovenski klub za hrte pripravil dan odprtih vrat za mlado disciplino, ki si pri nas šele utira pot - coursing oziroma tek čez drn in strn. Predstavitev te discipline je bila na voljo tudi v pisni obliki in na voljo vsem udeležencem dneva odprtih vrat. Dan je bil ravno pravšnji za druženje in čeprav smo imeli nekaj težav z agregatom, nam je na koncu uspelo speljati prireditev v zadovoljstvo in užitek tako psov, kot lastnikov.

Prijavilo se je skoraj 40 psov z njihovimi lastniki. Prevladovali so seveda hrti, kjer smo lahko "na delu" opazovali whippete, salukije, afganistanske hrte - goste iz Hrvaške, ruske hrte - tudi z gosti iz Avstrije, v velik užitek pa je bilo videti oba greyhounda, s kakšno lahkoto, vnemo, hitrostjo in okretnostjo sta premagovala progo. Poleg hrtov, smo na delu videli tudi siciljanskega hrta - cirnecco'dell etna, češkoslovaškega volčjaka, par avstralskih ovčarjev, dobermanko, zlato prinašalko in airdale terierja. Veliko aplavza pa so poželi mešančki, ki so tekli s tako vnemo in zanosom, da smo bili vsi prepričani, da je v vsakem od njih tudi precej hrtovske krvi.

Prireditev je uspela, zato bo klub nadaljeval z podobnimi prireditvami, kjer se nam boste lahko pridružili vsi, ki bi želeli, da se vaši štirinožci zabavajo. hkati pa se zahvaljujemo tudi sponzorju - hrani za pse SATISFACTION, ki je z vzorcčki hrane poskrbela, da naši štirinožci niso bili lačni.

Več informacij o nadaljnih aktivnostih kluba pa lahko dobite na elektronskem naslovu andrejanovak@hotmail.com.

Oglejte si foto utrip s prireditve!


Dodal/a jana 31.10.2004 18:59:40 (7363 prebrano)
Coursing

Tekmovanje s hrti - COURSING, tek čez drn in strn

Coursing je časovni fenomen, ki je preživel minula stoletja. Nekje v preteklosti je izgubil svoj prvotni namen, vendar se je kljub vsemu nezadržno razširil čez vso zgodovino, vse do danes. Zakaj so skozi stoletja psi in s tem tudi hrti iz preteklosti preživeli, medtem ko so se mogočne zgradbe pod težo starosti rušile v prah? To nikakor ne more biti naključje; premoč preživetja psov je fenomenalna. Nikakor ne moremo podati pravilnega odgovora na to vprašanje, saj je v odgovor vpleteno vse preveč različnih dejavnikov: hrti, njihovi lastniki, lov, tradicija, šport, itd, itd, ... Vsak izmed ljubiteljev hrtov mora najti svoj odgovor.

UVOD
- Pradomovina hrtov
- Zgodovinski vplivi
- Vid - lovska tehnika hrtov
ZGODOVINA COURSINGA
SODOBNI COURSING
- Sodelovanje na coursingu
- Priprava psa na coursing in možnost poškodb
- Izvedba coursinga
- Teren za coursing
- Osebje za pripravo in izvedbo tekmovanja
- Način ocenjevanja
- Sankcije
COURSING Z VIDIKA ZAKONA O ZAŠČITI ŽIVALI
ZAKLJUČEK
LITERATURA

Predstavitev coursinga - SLOVENSKI KLUB ZA HRTE
Pripravila: Andreja Novak


Dodal/a jana 23.10.2003 23:22:45 (3023 prebrano)
Coursing

V mojpesGaleriji je nekaj prav zanimivih fotk, ki jih je prispevala velika prijateljica hrtov.

Poglejte si:

 • Coursing - Agassiz (Kanada), 24.-25.5.2003

 • Veliki in mali hrti v "akciji

 • (1) 2 »
  4% od nakupa v trgovini Zoohit s te povezave gre za Zavetišče Horjul
  Zavetišče za živali Horjul
  Kupujete psa z rodovnikom?
  Kdo je kraševec? width=
  Društvo ljubiteljev in vzrediteljev kraških ovčarjev Slovenije
  Zakon o zaščiti živali (uradno prečiščeno besedilo) (ZZZiv-UPB3)
  domov | o psih | koledar | galerija | pasme + oglasi | pomagajmo psom | forum | pasji faq | trgovina | informacije - pomoč | splošni pogoji

  2000-2018 Jana. Vse pravice pridržane.
  Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
  splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.