Pes na začetku 21. stoletja - uporabnost psa v športne in službene namene

Datum 1.9.2007 23:02:39 | Rubrika: Klasično šolanje

Pes na začetku 21. stoletja - uporabnost psa v športne in službene namene

V lepem sončnem popoldnevu se je 1.9.2007 na vežbališču Kinološkega društva Celje v Lokrovcu pri Celju odvijala kinološka prireditev z naslovom "Pes na začetku 21. stoletja".


Športni kinologi iz KD Celje so nam prikazali vzgojo in uporabnost psa v športne namene.
Izšolati psa v poslušnega in prijetnega življenjskega sopotnika je nadvse pomembno za vsakega vodnika. Pes, s katerim lahko gremo brez skrbi kamorkoli, se ne skoti, temveč mora vsak svojega psa vzgojiti tako, da živita v simbiozi, v zadovoljstvo drug drugemu.
Z osnovno vzgojo je potrebno začeti takoj, ko dobimo mladega psa v hišo, več pa se lahko naučimo pri izkušenih inštruktorjih. Tako so nam tečajniki male šole predstavili, kaj vse so se naučili in kaj so naučili svoje pse. Pokazali so nekaj osnovnih vaj poslušnosti.


pisana druščina iz male šole se predstavi

Predstavitev so s svojimi psi nadaljevali izkušeni športni kinologi KD Celje, ki so nam prikazali izpiljene vaje poslušnosti in obrambe. Na delu smo videli nemške ovčarje in belgijske ovčarje - malinoise.


marker in malinois "na delu"

Uporabnost psa v službene namene so prikazali člani Enote za vzrejo in šolanje vojaških psov v Kočevski Reki.
Vsakodnevni treningi za obvladovanje poslušnosti, obrambo, odkrivanje minsko eksplozivnih sredstev in prepovedanih drog, patruljiranje in iskanje pogrešanih oseb so se odrazili na predstavitvi. Ogledali smo si prikaz več vrst napadov, preprečitve pobegov, odkrivanje narkotikov v vozilih in eksplozivnih predmetov na terenu ... Enota se ukvarja z usposabljanjem vodnikov vojaških psov, šolanjem vojaških psov in z vzrejo psov za potrebe Slovenske vojske. Vzrejajo belgijske in nemške ovčarje ter labradorce.


iskanje prepovedanih drog v vozilu

Oglejte si celotno "foto zgodbo" v mojpesGaleriji >>

Jana Pahovnik
foto: mojpes.net




Prispevek natisnjen s spletne strani mojpes.net
//www.mojpes.net

URL za ta prispevek je:
//www.mojpes.net/article.php?storyid=1128