Mojca Tominc in Senna najboljši na svetu

Datum 13.5.2008 21:11:15 | Rubrika: Klasično šolanje

Mojca Tominc in Senna najboljši na svetu

Kočevje, 11. maj 2008 - Slovenci smo danes dobili svetovno prvakinjo v disciplini šolanih psov. Mojca Tominc je na 14. Svetovnem prvenstvu za belgijske ovčarje v Kočevju s svojo psičko Senno Smreško pometla s konkurenco in tako postala najboljša na svetu. Prvenstva, ki ga je organiziralo Društvo prijateljev belgijskih ovčarjev in se je končalo danes, se je udeležilo 270 vodnikov belgijski ovčarjev iz vse Evrope, Japonske in Združenih držav Amerike.


Vodniki belgijskih ovčarjev so se od 8. maja do danes v Kočevju in Ribnici preizkusili v treh kinoloških disciplinah: v tekmovanju šolanih psov (IPO), agilityju in mondioringu (specialna belgijsko-francoska kinološka panoga, ki obsega poslušnost, skoke in obrambo). Poleg tega je potekala tudi razstava belgijskih ovčarjev.

Svetovna prvakinja v disciplini IPO, ki zajema sledenje, poslušnost in obrambo, Mojca Tominec je bila po zmagi navdušena: "Zmage nisem pričakovala. S trenerjem Milošem Kovačem sva si želela le, da bi kar najbolje prikazala najino delo. Vesela sem, ker se je metoda pozitivnega načina šolanja izkazala za odlično, kar sva s Senno na tem svetovnem prvenstvu tudi dokazali." Tominčeva, ki se je svetovnega prvenstva udeležila prvič, je sicer dolgoletna kinološka strokovnjakinja. Osem let je bila s svojim bernskim planšarskim psom vodnica reševalnega psa, pred štirimi leti in pol pa se je navdušila nad belgijskimi ovčarji. S psico Senno je začela trenirati s Kovačem, ki jo je pred tremi leti tudi navdušil za športno kinologijo.

Predsednik organizacijskega odbora Marko Habič je po koncu 14. Svetovnega prvenstva belgijski ovčarjev povedal: "Zadovoljni smo, da je prvenstvo potekalo brez težav, saj je bilo za nas velik organizacijski zalogaj. Še posebej pa smo veseli, ker smo dokazali, da imamo tudi v Sloveniji vrhunske vodnike in pse, ki sodijo v sam svetovni vrh."

Društvo prijateljev belgijskih ovčarjevPrispevek natisnjen s spletne strani mojpes.net
http://www.mojpes.net

URL za ta prispevek je:
http://www.mojpes.net/article.php?storyid=1228