Priročnik Masaža psov

Datum 8.9.2008 20:21:59 | Rubrika: Knjige, poezija in prozaBreda Kralj
Masaža psov
prvi slovenski strokovni priročnik

Za masažo psa potrebujete samo ščepec potrpežljivosti in ljubezni, malo zbranosti, tople roke in nekaj znanja. Vaše nespretnosti pes še opazil ne bo, zaradi novih občutkov, ki jih bodo v njem zbudili doslej neznani dotiki. Hvaležen vam bo in še bolj vdan. Z dotiki rok se bosta spoznala in razumela bolj kot z besedami.
Masaža je nenadomestljiva za sproščanje napetosti v utrujenih mišicah psa, hkrati pa spreminja njegov odnos do okolice in njegovo vdanost skrbniku. Pes zaupa in dovoli dotikanje tudi po najbolj občutljivih delih telesa edino svojemu skrbniku.

Samo ta ga lahko razteguje in gladi po dlaki navzgor. Masaža prija vsakemu psu. Navezanost med skrbnikom in njegovim najboljšim prijateljem raste z leti, ne glede na to, ali je pes pri hiši le za ljubkovanje in sprehode v naravo, ali za razstavljanje, tekmovanja, lov, varnost in podobno.

Dr. vet. med. Jože Vidic:
Breda Kralj je s priročnikom naredila v odnosu do naših vdanih prijateljev velik korak naprej in je pri poznavanju psihičnih in fizičnih potreb psa, potisnila Slovenijo med najbolj razvite dežele na tem področju. Celo med kinološko razvitimi državami namreč ne prevladujejo take, ki bi imele avtorsko knjigo o masaži psov.

Miro Masten, manualni terapevt:
Enkraten priročnik za masažo, v katerem so zbrane skoraj vse znane masažne tehnike, tudi laiku pomaga, da zna z rokami sprostiti štirinožnega prijatelja in mu pomagati k boljšemu počutju. Knjiga Brede Kralj s fotografijo in nasveti uči o veliki moči človeškega dotika kot najstarejšega in najpreprostejšega sredstva za zdravljenje mnogih težav, ki jih imamo tako ljudje kakor psi.KAZALO:

Debata o priročniku "Masaža psov" na mojpesForumuPrispevek natisnjen s spletne strani mojpes.net
//www.mojpes.net

URL za ta prispevek je:
//www.mojpes.net/article.php?storyid=1281