Metoda TTeam za pse

Datum 10.9.2008 9:12:55 | Rubrika: Knjige, poezija in prozaLinda Tellington - Jones
Metoda TTeam za pse

Zdaj tudi v slovenščini! Knjiga svetovno znane psihologinje za živali- Linde Tellington - Jones.
Za vse, ki se poklicno ali ljubiteljsko ukvarjate s psi.

DOTIKI TTOUCH
S krožnimi gibi zmanjšujemo strah in pomirjamo, spodbujamo sproščanje ter povečujemo zavedanje in učljivost psa. Z izvajanjem dotikov TTouch na telesu živali prebudimo poti, po katerih stečejo živčni dražljaji do možganov, zato psi postanejo zadovoljnejši in bolj zdravi.
VAJE Z VODENJEM
Linda Tellington - Jones pri vodenju uporablja posebne tehnike, vaje in opremo. Izkazalo se je, da se pesl uči veliko hitreje, če so vaje z vodenjem prilagojene njegovim sposobnostim in cilju, ki ga želimo doseči. Znake psu sporočamo s povodcem za ravnotežje, ki ga držimo z obema rokama. Lahko si pomagamo tudi s haltijem, posebno oglavnico. Pes postane samozavestnejši, ker dobiva jasna navodila.

TEčAJ SAMOZAVESTI
Tečaj samozavesti, ki ga je razvila Linda Tellington - Jones, je večplasten, poglablja sodelovanje med človekom in psom ter spreminja nezaželeno vedenje. Spodbuja zaupanje in samozavest. S številom ovir, ki jih pes premaga, se povečujejo pripravljenost na sodelovanje, zbranost in pozornost. V izvajanju tečaja pa uživata oba, pes in vodnik.

  • Jahajmo z Lindo Tellington - Jones
  • debata o knjigi Metoda TTeam za pse na mojpesForumu
  • debata o knjigi Jahajmo z Lindo Tellington - Jones na mojpesForumu
  • Prispevek natisnjen s spletne strani mojpes.net
    http://www.mojpes.net

    URL za ta prispevek je:
    http://www.mojpes.net/article.php?storyid=1283