Sodelovanje KZS z drugimi nevladnimi organizacijami

Datum 5.11.2011 16:33:21 | Rubrika: Klubi in društva

Sodelovanje KZS z drugimi nevladnimi organizacijami
Dogovor o sodelovanju nevladnih organizacij na področju trajnostnega razvoja in pri skupnih prizadevanjih varovanja in ohranjanja biotske raznovrstnosti

Pod pokroviteljstvom Državnega sveta je v četrtek, 3. novembra 2011, v preddverju dvorane Državnega sveta šest nevladnih organizacij podpisalo pismo o sodelovanju na področju trajnostnega razvoja in varovanja ter ohranjanja biotske pestrosti.

K skupnemu sodelovanju so se s podpisom zavezale Planinska zveza Slovenije, Ribiška zveza Slovenije, Lovska zveza Slovenije, Turistična zveza Slovenije, čebelarska zveza Slovenije in Kinološka zveza Slovenije. Gre za največje prostovoljske organizacije v Sloveniji, ki so že doslej delovale na področjih varovanja okolja in narave, s skupnim podpisom pa bodo to še okrepile in nadgradile.


foto KZS
Organizacije, podpisnice sporazuma, so ugotovile, da se njihovo delovanje na mnogih področjih prekriva, zato bodo v skladu s podpisanim sporazumom sodelovale v javnih razpravah, pri pobudah za izboljšanje in upoštevanje zakonodaje s področja okolja in narave, vzdrževale bodo medsebojne stike ter obveščale svoje člane o dejavnostih drugih organizacij, pripravljale skupne projekte, srečanja in posvete in tako krepile medsebojne vezi ter usklajevale stališča do vprašanj trajnostnega razvoja, varovanja in ohranjanja narave ter biotske raznovrstnosti, usklajeno bodo komunicirale z različnimi javnostmi in mediji in drugo.

Vsi podpisniki so izrazili zadovoljstvo s podpisom in izpostavili svoja specifična področja delovanja, vsem je ohranjena narava in biotska pestrost podlaga za njihove dejavnosti.

Kinološka zveza Slovenije



Prispevek natisnjen s spletne strani mojpes.net
//www.mojpes.net

URL za ta prispevek je:
//www.mojpes.net/article.php?storyid=1811