Prošnja Aleksandre, slepe lastnice psa vodiča

Datum 23.12.2011 20:44:19 | Rubrika: Razno

Aleksandra Surla prosi - NE MEČITE PETARD!

Vse ljudi naprošam, da prenehajo z metanjem petard, raket in ostalih pirotehničnih izdelkov, saj s tem vznemirjajo živali, sebe pa postavljajo v neposredno nevarnost. Hrupa se živali izredno bojijo, delovne živali (psi vodiči, psi pomočniki) pa svojega dela zaradi vas ne morejo opravljati, saj jih je preveč strah.

Poleg vsega: ali se res želite izpostavljati takšni osebni nevarnosti? Ali si želite, da bi vam petarda odnesla prst, roko, nogo ali morda razlila oko? Ali si res želite, da bi se del vašega telesa spremenil v ožgan kos cvrčečega mesa? Če je vaš odgovor "ne", denar, ki bi ga sicer namenili za drage pirotehnične izdelke, rajši razdelite med ljudi, ki letos svojim otrokom zaradi pomanjkanja ne bodo mogli kupiti novoletnega darilca.

Aleksandra Surla, slepa lastnica psa vodiča



Na mojpes.netu se pridružujemo Aleksandrinemu pozivu in vse ljubitelje pirotehnike tudi sami lepo lepo prosimo, da pomislite na vse živali, ki jih vaše kratkotrajno veselje spravlja v strahoten stres. Veliko psov čuti in izraža posledice enkratnega srečanja s pirotehniko vse življenje, mnogo jih v nenadnem strahu pobegne in med brezglavim begom konča pod kolesi ali kako drugače. če se zaradi vašega pokanja prestraši pes vodnik, ne bo v nevarnosti le on sam, temveč tudi njegov lastnik. Se zavedate vseh teh odgovornosti, ko prižgete vrvico?

Žal se lahko temu v norem decembru izognemo le z vašo pomočjo - tako, da se odpoveste petardam. Vsakemu, ki se bo odpovedal svojemu 'glasnemu' užitku, se v imenu vseh psov in drugih živali že v naprej zahvaljujem.

Jana Pahovnik
23. 12. 2011

  • Petarde - veseli december za pse ni vedno vesel



  • Prispevek natisnjen s spletne strani mojpes.net
    //www.mojpes.net

    URL za ta prispevek je:
    //www.mojpes.net/article.php?storyid=1848