Poročilo s 1. dryland tekme v Ločici pri Polzeli, 1. 4. 2012

Datum 5.4.2012 14:31:44 | Rubrika: Vlečni športi

1. dryland tekma v Ločici pri Polzeli, 1. 4. 2012

Ideja o izpeljavi tekme v Ločici se je porodila že kar nekaj mesecev nazaj v glavi našega člana Grega. V svojih domačih krajih je našel traso, ki bi bila primerna za vključitev treh dryland kategorij, torej cartov ali po slovensko vozičkov, bike-a oziroma kolesarjev in canicrossa. Po mesecih trdega dela veliko članov Slovenskega kluba vlečnih psov (SKVVP) smo se prvega aprila v nekaterih delih Slovenije zbudili v snežno nevihto. Še tega nam je manjkalo sem si rekla, ampak sva vseeno z nasmehom pripravila psa in se odpeljala v Ločico pri Polzeli.

Tekme se je skupaj udeležilo 43 tekmovalcev, kar nekaj jih je štartalo v dveh kategorijah. Poleg slovenskih tekmovalcev so na tekmo prišli tudi 3 tekmovalci iz Avstrije, po ena tekmovalka iz Madžarske in Hrvaške ter Italijanski tekmovalci. Tekmovanje je potekalo v skladu s pravili mednarodne organizacije ESDRA, kar pomeni, da se kategorij glede na pasmo ne ločuje, poleg prvih treh se nagradi še najhitrejšega tekmovalca s polarno pasmo v posamezni kategoriji. Proga je bila ravninska, pa kljub kar dolga, saj je merila 5,8 km.

Pričela sta 2 tekmovalca z vprego 4 psov. Bila sta prava atrakcija za oči. S potjo sta opravila brez problema in suvereno.


Vprega 4 psov
Foto: Jože Krmelj

Sledila je kategorija bike, kjer je znova dokazal, da sta najboljša, član SKVVP Edvard Schumet s psom pasme greyster Vata. Tudi drugo mesto je zasedel Slovenec in sicer Žan Zupanič, ki je dirkal s sestro od Vate, psičko Grey. Tretji je bil italijanski tekmovalec Aldo Guzzon. Najhitrejši tekmovalec s polarnim psom je prav tako prihajal iz Italije in sicer Diego Buranello s huskyco Vicky.


V zadnjem letu nepremagljiva Edvard Schumet in Vata
Foto: Jože Krmelj


Pri ženskah je v tej kategoriji zmagala Nika Staniša z madžarsko vižlo Lanom. Drugo in tretje mesto je pripadlo tekmovalkama iz Italije, drugo uvrščena Sabine Wolfart je bila tudi najhitrejša tekmovalka s polarno pasmo.


Zmagovalca v ženski kategoriji Nika in Lan
Foto: Jože Krmelj


Nato smo nadaljevali tekači. Skupaj v obeh kategorijah je štartalo 26 tekmovalcev in tekmovalk. V moški kategoriji je pričakovano slavil Damjan Žepič z greysterko Ellie, drugi je bil Dejan Šmigoc z nemško kratkodlako ptičarko Dixie, tretji pa še en Slovenec Aleš Rink z madžarsko vižlo Tegejem. Najhitrejši polarec je bil Italijan Giulio Alessandris.


Zmagovalca pri moških Damjan Žepič in Ellie
Foto: Jože Krmelj



Tudi polarci so še kako resno vzeli tekmo
Foto: Jože Krmelj


Pri ženskah je prepričljivo slavila Nuša Gros z nemško kratkodlako ptičarko Andy. Drugo mesto je pripadlo madžarski tekmovalki Edini Koris, tretja je bila članica SKVVP Beti Zupanič s svojo črno turbo bombico (nemška kratkodlaka ptičarka) Alfo. Najhitrejši polarni par sta bili Barbara Rink in njena huskyca Alba.


Nepremagljiva Nuša Gros z Andy
Foto: Jože Krmelj


Sama sem bila najbolj navdušena nad otroško kategorijo canicrossa, kjer se je na progo podalo 6 tekmovalcev, mlajših od 14 let. Prav vsi si zaslužijo pohvale za pogumen in hiter nastop.


Bor Gros s Ty-em hodi po sestrinih stopinjah
Foto: Jože Krmelj


Pred podelitvijo nagrad je Beti namenila nekaj besed tudi našemu pred kratkim tragično preminulemu dolgoletnemu članu Henriku Sečniku. Nanj smo se spomnili tudi z minuto molka in žalnimi trakovi na rokah. Vsekakor je veliko slovenskih tekmovalcev teklo z mislijo nanj.


Spomin na našega dolgoletnega člana Henrika Sečnika bo vedno živ
Foto: Jože Krmelj


Za konec je potreba napisati zahvalo tudi vsem sponzorjem, delovnim članom SKVVP, ki so tekmi omogočili. Brez njih ne bi šlo. Vsekakor se vidimo drugo leto, upam, da še v večjem številu!

Barbara Rink
april 2012



Prispevek natisnjen s spletne strani mojpes.net
//www.mojpes.net

URL za ta prispevek je:
//www.mojpes.net/article.php?storyid=1896