19. Svetovno prventsvo belgijskih ovčarjev, Koper 2013

Datum 7.5.2013 10:02:40 | Rubrika: Šport, veselje in delo

Znani so prvaki Svetovnega prvenstva za belgijske ovčarje v Kopru

Koper je bil od srede, 1. maja, do nedelje, 5. maja, zaznamovan s pasjim laježem. Skoraj 400 najboljših tandemov - vodnikov in psov - iz 37 držav se je na glavnem stadionu in spremljevalnih stadionih v Bonifiki pomerilo za prestižne naslove svetovnih prvakov v petih disciplinah: IPO (poslušnost, obramba in sled), agility, mondioring, obedience in na razstavi. Najboljši belgijski ovčarji in njihovi vodniki na svetu so se v Kopru odlično počutili.

Slovenija je ekipno zasedla 10. mesto po programu IPO; Maja Orešnik 34. mesto po programu IPO; Tina Kovač 13. mesto in Iztok Noč 24. mesto v disciplini Agility Individual 2; ekipno 8. mesto v disciplini AGILITY; v okviru razstave PRVAK PASME pa je Eva Klepec s svojim psom dosegla naslov Prvaka pasme.

Naslovi Prvaka pasme v okviru razstave so pripadli poljskemu, grškemu in slovenskemu tandemu. Naslova svetovnega prvaka 19. Svetovnega prvenstva za belgijske ovčarje v disciplinah Obedience in Mondioring sta odšla v Nemčijo, svetovni prvak v agilityju je postal tandem iz Estonije, svetovni prvak discipline IPO pa je postal Mario Verslype s psom Hascom van de Duvetorre iz Belgije.


slovenska reprezentanca
Aleksander česnik, predsednik organizacijskega odbora, dodaja: "Glede na odlične odzive tekmovalcev in obiskovalcev smo z izvedbo organizacijsko precej zahtevne prireditve zelo zadovoljni. Celotni organizacijski ekipi se zahvaljujem, da so že mesece pred dogodkom, posebej pa v času prvenstva, dihali za skupen cilj in omogočili udeležencem, da so imeli vse pogoje za vrhunske rezultate, obiskovalcem pa užitke ob izvrstni predstavi najboljših na svetu. Zahvaljujemo se tudi našim sponzorjem, ki so pomembno pripomogli k uspešni izvedbi, in sicer Mestni občini Koper, Kinološki zvezi Slovenije, Javnemu zavodu za šport Mestne občine Koper, Mr. Petu ter podjetjem Nova Food, Euro Joe, WT Metall in Golem. Posebna zahvala tudi kinološkim društvom ŠKD Logatec, ŠKD Trbovlje in ŠKD Riviera ter kolegom kinologom iz Italije in Hrvaške za pomoč pri organizaciji prireditve."


obramba


agility


razglasitev zmagovalcev

Tekst in foto Kinološka zveza Slovenije



Prispevek natisnjen s spletne strani mojpes.net
//www.mojpes.net

URL za ta prispevek je:
//www.mojpes.net/article.php?storyid=2086