Klubski vikend Kluba za delo s prinašalci

Datum 2.3.2014 6:53:54 | Rubrika: Šport, veselje in delo

Klubski vikend Kluba za delo s prinašalci

Klub za delo prinašalcev je leto začel s klubskim vikendom izobraževalno-delovne narave. V soboto, 15. 2. 2014, so potekala predavanja v Ljubljani, v nedeljo, 16. 2. 2014, pa delavnica iz prinašanja v Ospu.

V soboto so udeleženci najprej na kratko spoznali poglavitno dejavnost kluba - šolanje prinašanja. Sledilo je predavanje Hojke Kraigher o zaznavanju vonja in širjenju vonjav, z razlago, kako deluje čutilo za vonj, mehanizmi izboljšanja sposobnosti razločevanja in iskanja vonjav, ter ponazoritvijo zakonitosti širjenja vonjav na različnih oblikah površja, v omejenih prostorih ter ob različni vlagi, temperaturah zraka, vetrovnih razmerah ...


delavnica iz prinašanja
foto Klub za delo prinašalcev

Po odmoru s kavo, sadjem in prigrizki je sledilo predavanje o skrbi za zdravje pasjih atletov ter fizioterapiji za pasje tekmovalce, v katerem je Tea Bašin udeležencem nakazala možnosti za izboljšave pri preprečevanju in zgodnjem zaznavanju morebitnih zdravstvenih težav. Prikazala je predvidljive nevarnosti in priporočene preventivne postopke glede na značilnosti posamezne pasje športne dejavnosti, opreme, načina vodenja psa, pa tudi glede na telesno zgradbo in kondicijo ter poudarila, kako velik pomen za uspešno zdravljenje ima dobro poznavanje psa in natančen opis težav pri veterinarju.


Tea Bašin
foto Klub za delo prinašalcev



Tea Bašin
foto Klub za delo prinašalcev


Po odmoru, v katerem so se vsi (razen psov-demonstratorjev) okrepčali s pico, je bila na vrsti predstavitev Špele Suhač o energijski osteopatiji za pse, s katero lahko psu športniku zagotovimo optimalno gibljivost ter preprečimo razvoj težav pri gibanju. Med praktičnim prikazom dela osteopata je bil predstavljen poenostavljen postopek, s katerim lahko vodniki sami vplivajo na zdravje, skladnost in gibljivost svojega psa.


osteopatinja Špela Suhač
foto Klub za delo prinašalcev



delavnica iz prinašanja
foto Klub za delo prinašalcev



delovni test
foto Klub za delo prinašalcev


Na delavnico iz prinašanja naslednji dan v Osp so seveda tako vsi prišli z dobro ogretimi psi. Italijanski inštruktor Riccardo Raccanelli je pohvalil napredek slovenskih vodnikov in zasnoval pester trening, v katerem je prevladovalo delo po spominu. Spretna zasnova je omogočala veliko število kombinacij in ker na delavnici niso bile vse izčrpane, bodo lahko udeleženci priprave na prikazan način nadaljevali tudi doma.

V Klubu za delo prinašalcev se veselimo ponovnega srečanja z vsemi, ki se zanimajo za delo prinašalcev in katere veseli delo z njimi! Prvi letošnji delovni test za Zlato raco 2014 bo že marca: http://www.wtslo.com/prijavaentry.html.



Dobrodošli!
Klub za delo prinašalcev



Prispevek natisnjen s spletne strani mojpes.net
//www.mojpes.net

URL za ta prispevek je:
//www.mojpes.net/article.php?storyid=2222