Prvi delovni test za Zlato raco 2014

Datum 29.3.2014 17:59:35 | Rubrika: Šport, veselje in delo

Prvi delovni test za Zlato raco 2014

V soboto, 22. 3. 2014, je v organizaciji Kluba za delo prinašalcev in soorganizaciji DRP Burja - Burja retrievers v Ospu na Primorskem potekal prvi delovni test oziroma working test iz prinašanja v letošnji sezoni, ki bo štel za Zlato raco 2014.

Sodelovalo je 23 psov iz Slovenije in sosednje Italije, ki so se pomerili v 4 razredih. V razredu začetnikov, novincev in razredu odpri, ki se med seboj razlikujejo po težavnosti nalog, in v razredu izven konkurence, kjer lahko nastopijo psi, ki bodisi nimajo rodovnika ali pa niso prinašalskih pasem. Priznana italijanska sodnika Riccardo Raccanelli in Laura Lazzaretto sta v vseh razredih zasnovala zanimive naloge in jih odlično ocenila. Zahvaljujemo se za vse njune spodbudne besede, kritike in nasvete, kako še izboljšati svoje delo. Kljub temu, da se je izmed 23 psov uspelo uvrstiti le osmim, sta sodnika pohvalila napredek psov in vodnikov od lanskega leta, ko sta sodila naš čisto prvi delovni test za Zlato raco.


Zlato piščalko vodilnega v skupnem seštevku po prvem delovnem testu sezone si je nadel italijanski tekmovalec Massimiliano D'Agnolo z labradorcem Anuedis Idaho iz razreda novinci. (foto: Vida Habjanič)
V nedeljo, 23. 3. 2014, je potekala še delavnica. Inštruktor Riccardo Raccanelli je pokazal, kako sam uči svoje pse in se osredotočil tudi na težave udeležencev. Opazno je bilo, kako lahko 7-mesečnik v roku štirih ur postane povsem drug pes. Udeleženci so dobili koristne nasvete glede ustavljanja, usmerjanja ter odgovore na vsa njihova vprašanja, ki jim bodo v pomoč pri njihovem nadaljnjem delu.


Udeleženci delavnice pozorno poslušajo inštruktorjeve nasvete. (foto: Eva Krizmanič)

Naslednji delovni test in delavnica bosta potekala sredi junija v Gabrjah pri Tolminu, kamor ste vsi lepo vabljeni.

Več informacij bo kmalu objavljenih na spletni strani www.wtslo.com, kjer si lahko ogledate tudi rezultate delovnega testa v Ospu in vse ostale informacije v zvezi s to, v Sloveniji še manj znano, kinološko disciplino.

Vabljeni, da nas obiščete!

Klub za delo prinašalcev



Prispevek natisnjen s spletne strani mojpes.net
//www.mojpes.net

URL za ta prispevek je:
//www.mojpes.net/article.php?storyid=2233