Razpis nadomestnih volitev za predsednika KZS

Datum 10.7.2014 10:02:55 | Rubrika: Klubi in društva

Razpis nadomestnih volitev za predsednika KZS

Najbrž v Sloveniji ni kinologa, ki ne bi vedel, da je slovenska krovna kinološka organizacija v neznosni krizi. 29. 11. 2013 je 75 članic mag. Blažu Kavčiču na izredni skupščini izglasovalo nezaupnico, disciplinska komisija KZS I. stopnje pa mu je 9. 12. 2013 izrekla suspenz. 17. 4. 2014 so na izrednih volitvah za kinološki predsedniški stolček tekmovali štirje kandidati, vendar nobeden med njimi ni dobil dovolj glasov, da bi postal predsednik KZS. Tako je treba volitve ponoviti. Nekateri smo mislili, da se bo razpis volitev zgodil že prej, vendar se mag. Kavčič ne da in vztraja v 'sedlu', od koder bi se moral že konec novembra lani umakniti. Ker volitev v dveh mesecih in pol ni uspel razpisati, njegove objave na spletni strani KZS pa kažejo, da tega očitno v nekem razumnem roku tudi nima namena storiti, je zadevo končno vzel v roke Nadzorni odbor. Skrajni čas, saj je prav Nadzorni odbor dolžan zagotoviti zakonitost in smotrnost delovanja KZS.

Volilna komisija v sestavi predsednik Dušan Žorž, članica Mojca Sajovic in član Dejan Muznik, razpisuje

nadomestne volitve za predsednika Kinološke zveze Slovenije in upravnega odbora Kinološke zveze Slovenije.

Kandidati za mandatarja morajo v pisni in elektronski obliki poslati svoje kandidature in programe dela KZS za naslednje obdobje na naslov KZS do vključno 2. 9. 2014, obvestilo o vloženi kandidaturi pa s posebnim pismom na naslov predsednika volilne komisije.

Volilna komisija bo v roku 5 dni po izteku roka za prijavo kandidatur mandatarjev poslala poročilo o pravočasnih in popolnih kandidaturah prvemu podrpedsedniku KZS.

Razpis nadomestnih volitev za predsednika KZS (.pdf)

- Tema na mojpesForumu: KZS 2014 - nadomestne volitve za predsednika



Prispevek natisnjen s spletne strani mojpes.net
//www.mojpes.net

URL za ta prispevek je:
//www.mojpes.net/article.php?storyid=2272