Slovenci zmagovalci na svetovnem prvenstvu reševalnih psov 2015

Datum 28.9.2015 8:37:49 | Rubrika: Reševanje

Slovenci zmagovalci na svetovnem prvenstvu reševalnih psov 2015

Enota reševalnih psov Slovenije z navdušenjem obvešča, da je Slovenija dobila novo svetovno prvakinjo v iskanju pogrešanih oseb - v iskanju pogrešanih oseb v gozdu je zmagala Nevenka Štor s svojo psičko Neli. Na stopničkah je stal še Andrej Sterle s psičko Gezo, ki je dosegel prav tako odlično tretje mesto v iskanju pogrešanih v gozdu. Enota reševalnih psov Slovenije pa je dosegla poleg naslova svetovne prvakinje tudi zmagovalno mesto v ekipnem seštevku.


Nevenka Štor in Neli, ERPS
foto Zveza vodnikov reševalnih psov Slovenije

Na IRO Svetovnem prvenstvu reševalnih psov, ki je potekalo na Danskem med 23. in 27. septembrom 2015, je Slovenijo zastopalo 19 članov slovenskih reševalcev - članov Enote reševalnih psov Slovenije in članov Zveze vodnikov reševalnih psov Slovenije. Odlične uvrstitve so dosegli tudi Igor Leban s Seven (doseženo 7. mesto v iskanju na ruševini), Iva Cestar z Juno (doseženo 12. mesto v iskanju na ruševini), Staša Vošnjak z Grifom (doseženo 14. mesto v iskanju na ruševini), Aleš Udovč z Brinco (doseženo 4. mesto v iskanju pogrešanih v gozdu) in Tinkara Bezovšek s Shadow (doseženo 7. mesto v iskanju pogrešanih v gozdu).

Tudi ekipno so Nevenka Štor z Neli, Tinkara Bezovšek s Shadow in Aleš Udovč z Brinco dosegli 1. mesto.

Gre za izjemne rezultate, ki potrjujejo, da so slovenski reševalci s psi med najboljšimi na svetu, z izvrstnimi nastopi tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu pa so potrdili svojo odlično pripravljenost v primeru naravnih nesreč in iskalnih akcij pogrešanih oseb, ko rešujejo življenja.


Ekipa ERPS: Nevenka Štor z Neli, Tinkara Bezovšek s Shadow in Aleš Udovč z Brinco
foto Zveza vodnikov reševalnih psov Slovenije


Iskrene čestitke!Prispevek natisnjen s spletne strani mojpes.net
//www.mojpes.net

URL za ta prispevek je:
//www.mojpes.net/article.php?storyid=2413