Spletna goljufija pri prodaji psa

Datum 28.11.2018 15:36:20 | Rubrika: Nakup psa

Spletna goljufija pri prodaji psa
Sporočilo Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin

V okviru koordiniranega nadzora nad internetno prodajo psov in mačk, katerega pobudnica je Evropska Komisija, smo na Upravi za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin na spletnem portalu bolha.si naleteli na spodnji oglas, ki je namenjen spletni goljufiji.

Oglas:

S prodajalcem smo komunicirali preko objavljenega elektronskega naslova. Pošiljal nam je slike in posnetke mladičkov z namenom, da si izberemo mladička, ki nam bo najbolj všeč. Ko smo se dogovorili, katerega mladička bi želeli, je prodajalec predlagal nakazilo denarja za kritje prevoznih stroškov. Po plačilu naj bi kužka preko prevozniške družbe poslali do nas.

Podatke o oglasu in prejetih elektronskih sporočilih smo posredovali na nacionalni odzivni center za obravnavo incidentov s področja varnosti elektronskih omrežij in informacij SI-CERT, kjer so potrdili naš sum, da je oglas namenjen spletni goljufiji.

Glede na navedeno opozarjamo, da je spletni nakup živali lahko predmet goljufij, kjer lahko ostanete brez kužka in denarja.

Vsem bodočim kupcem psov priporočamo, da si za nakup živali vzamete dovolj časa in raziščete možnost nabave kužkov pri slovenskih vzrediteljih. Njihove kontakte lahko pridobite pri Kinološki zvezi Slovenije. Če pa bi želeli psa brez rodovnika, si ga lahko izberete v enem izmed 15 slovenskih zavetišč.

vir Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlinPrispevek natisnjen s spletne strani mojpes.net
//www.mojpes.net

URL za ta prispevek je:
//www.mojpes.net/article.php?storyid=2627