Projekt ročno izdelanih odejic za terapevtske pse

Datum 29.3.2019 13:35:38 | Rubrika: Psi terapevti

Projekt ročno izdelanih odejic za terapevtske pse

V sredo, 27. marca 2019, so članice FB skupine sLOVEnija patchwork predale članicam Zavoda PET (Pasje Enote Terapevtov) 65 čudovitih, unikatnih odejic, vse ročno izdelanih v tehniki patchworka za terapevtske pse.

Na pobudo članice skupine Jolande Borič – mentorice in idejne vodje projekta, je 61 udeleženk dobrodelnega projekta od januarja ustvarjalo 65 odejic v treh različnih velikostih z namenom, da jih predajo prostovoljcem Zavoda PET za njihove terapevtske pse. V projektu sta sodelovali tudi dve aktivni članice Zavoda PET.








Idejna vodja projekta Jolanda Borič je povzela nekaj besed o sami dobrodelni akciji in tehniki patchworka, medtem ko je Anja Rus, predstavnica Zavoda PET, strnila nekaj misli ob takšni akciji. Dve članici, ki sta hkrati članici patchwork skupine in Zavoda PET, sta se še posebej zahvalili tako Jolandi, ki je projekt pognala in vodila, kot tudi vsem posameznicam - avtoricam za njihov trud, čas in nenazadnje tudi denar, vložen v material za odejice. Ker so tudi člani Zavoda PET prostovoljci, ki za za svoje delo ne zahtevajo, ne pričakujejo in ne dobijo nobenega plačila, so bili akcije z odejicami silno veseli; odejice bodo razdelili med člane za njihove terapevtske pse in jih z največjim veseljem tudi uporabljali.

Vse odejice so bile razstavljene in na ogled do 19. ure.
Na dogodku ob predaji odejic so bile prisotne avtorice odejic in 5 terapevtskih parov Zavoda PET.

Besedilo in fotografije Zavod PET













Prispevek natisnjen s spletne strani mojpes.net
//www.mojpes.net

URL za ta prispevek je:
//www.mojpes.net/article.php?storyid=2636