Kinološke urice v Domu odraslih v Velenju 2003 - 2006

Datum 10.1.2007 13:14:44 | Rubrika: Psi terapevti

Stanovalci doma so nad temi uricami navdušeni, saj je marsikateri med njimi imel doma kakšno žival. Še posebno radi imajo manjše pse, ker jih lahko primejo v naročje. Veseli so, če zna pes kaj pokazati. Kadar je toplejše in lepše vreme, so kinološke urice zunaj. S temi uricami želimo našim stanovalcem prikazati najrazličnejše pasme psov. Na uricah tudi veselo zapojejo, saj pripelje g. Kugonič kdaj s sabo tudi kakšnega gosta, ki nam zaigra na kitaro, citre, zapoje...

Ne smem pozabiti omeniti naših dosedanjih gostov na uricah in se jim še v imenu stanovalcev zahvaliti. Poleg tega, da imajo radi živali, imajo radi tudi sočloveka in na naše urice prihajajo prostovoljno.

Z g. Kugoničem imava še eno željo . Mogoče se bo kdo izmed vas odločil in nam predstavil svojega psa. Takrat naj stopi v kontakt z kinologom Kugonič Antonom iz Velenja. Psi morajo biti vajeni ljudi, biti morajo nepopadljivi...

Melvina

  • Kinološke urice v Domu odraslih v Velenju 2011 - 2013
  • Kinološke urice v Domu odraslih v Velenju 2007 - 2010


  • Dogajanje na kinološki urici, 28. november 2006
  • Dogajanje na kinološki urici, 21. september 2006
  • Dogajanje na kinološki urici, 22. junij 2006
  • Dogajanje na kinološki urici, 25. april 2006
  • Dogajanje na kinološki urici, 17. februar 2006
  • Dogajanje na kinološki urici, 24. november 2005
  • Dogajanje na kinološki urici, 30. september 2005
  • Dogajanje na kinološki urici, 16. junij 2005
  • Dogajanje na kinološki urici, 14. april 2005
  • Dogajanje na kinološki urici, 10. februar 2005
  • Dogajanje na kinološki urici, 24. november 2004
  • Dogajanje na kinološki urici, 8. junija 2004
  • Dogajanje na kinološki urici, 11. marca 2004
  • Dogajanje na kinološki urici, 16. januarja 2004
  • Dogajanje na kinološki urici, 18. novembra 2003

  • Kinološka urica - 28. november 2006
    28.11.2006 smo imeli v domu kinološko urico. Gostje so bili:

    * Maja Štraus je pripeljala psa Nela (border collie). Nel ni več mali psiček, kot smo ga bili vajeni, ampak je že kar precej zrasel in ima ogroooooooomno energije. V tem času, ko ni nastopal, je skrbel, da Maji ni bilo dolgčas in da je bila neprestano "zaposlena..."
    * Rosana Krajnc je pripeljala psičko Ulo (šnavcerka - posvojena iz zavetišča). Prvikrat sta bili v domu in odrezali sta se odlično. Ula je pokazala, kaj vse že zna.
    * Monika Kolarič je pripeljala psa z imenom Rambo (pritl. šnavcer). Rambo je res pravi Rambo, kajti v trenutku je znal poiskati roke, katere so ga božale, čohljale... Vmes je malo nastopal.
    * Igor Kastelic je pripeljal Jimma (cirneco). Jimm je bil v elementu in je pokazal vse, kar zna. če pa bi bila prisotna pasja bejba, ki bi mu ogrela srce in hormone, pa z njim ne bi bilo nič...

    Za kulturni del so poskrbele (glasbenice in pevke):
    * ga. Slemenšek Mira s citrami, ga. Blekač Darinka s kitaro, ga. Cankar Olga in ga. Glas Tita.
    * Mladi plesalki: Neža Kugonič in Petra Berlak.

    Vsem gostom HVALA!

    Melvina















    Kinološka urica - 21. september 2006
    21.09.2006 smo imeli v domu kinološko urico. Gostje so bili:

    *Jasna Šporar je pripeljala avstralsko ovčarko Blim. Psička Blum je v našem domu že večkrat nastopala, zato se med nami počuti čisto domače.
    * Njena hčerka Katja Šporar je bila s svojo pritlikavo kozo Spoty spet največja zvezda urice. Naši stanovalci zelo uživajo, kadar koza Spoty nastopa.
    *Anton Kugonič je pripeljal psičko Belo (višavski terier). Stanovalce je seznanil tudi z novičko, da bo psička Bela imela v kratkem mladičke. Anton je odpeljal psičko tudi na obisk k nepokretni stanovalki.

    Za kulturni del so poskrbeli:
    * Skupina Jesensko cvetje v sestavi: Kavtičnik Slavka, Koželjnik Štefka in Špeglič Marija. Knez Ivan je pevke spremljal na citrah. Pridružil se jim je še Knez Klemen - igral je na harmoniko.
    * Andrej Hutinjski je na naši urici nastopal prvič, brez treme je neutrudno raztegoval harmoniko.
    Kamerman je spet snemal in snemal...

    Melvina



















    Kinološka urica - 22. junij 2006
    Ker nam vreme ni nagajalo, smo lahko imeli kinološko urico zunaj. Psi so pokazali vaje, katere se opravljajo pri C izpitu in višjem izpitu. Prikazane so bile tudi vaje iz poslušnosti in obrambe. Vodenje kinološkega dela je prevzela Lilijana Ograjenšek. Vsi nastopajoči so člani KD Velenje.

    Gostje:
    * Zorica Gutman je pripeljala psa BARTA (nemški ovčar). Ker si je Zorica poškodovala roko, je prikaz vaj z njenim psom Bartom pokazala Lilijana.
    * Nina Golob je pripeljala psa BOFA (bokser). Bof je naš dom že obiskal, zato ni imel nič treme.
    * Gjerkeš Henrik je pripeljal psico LAJKO (nemška ovčarka). Psička je pokazala lažje vaje, nismo jo preveč utrujali, ker pričakuje mladičke.
    * Lesjak Ivan je pripeljal psa BORTA (pasme rotvajler).
    * Otroci iz OŠ Šoštanj so poskrbeli za kulturni del kinološke urice. Vodi jih Melanie Veselko.
    * Ne smemo pozabiti na markerja Pusovnik Franca, kateri je pomagal pri predstavitvi obrambe.

    Vse to je beležil tudi neutrudni kamerman iz Velenjske TV.

    Vsem gostom HVALA!

    Anton in Melvina

















    Kinološka urica - 25. april 2006
    25.04.2006 smo se spet imeli lepo. Gostje so bili:

    * Jasna Šporar je s svojo avstralsko ovčarko Blum izvajala najrazličnejše trike. Blum je bila zelo zanimiva za našega Jimma - srček dela tika-taka...
    * Katja Šporar je s pritlikavo kozo Spoty spet navdušila naše stanovalce. Povem vam, da je koza fenomenalna. Zna veliko trikov, skratka dela kot pes...
    * Ana Dragičevič je pripeljala psičko Najo (pasma lagotto romagnolo). Psička je pokazala najrazličnejše trike. Skratka, vse naredi za priboljšek. Ker je podobna ovčki, jo je Blum neprestano opazovala, če bi jo bilo potrebno kam usmeriti.
    * Nataša Lorger je pripeljala psičko Luno (zahodno višavski terier). Psička je stara pet mesecev, tudi ona je pokazala kaj zna. Všeč ji je bil tudi naš Jimm.
    * Igor je pripeljal Jimma (cirneco dell etna), ampak pokazal ni nič... Nagajajo mu hormončki, zato je samo nekaj cvilil, vohal, mežikal proti ovčarki Blum, a ona nič. Ja, kaj pa moremo, če je ljubezen bolj pomembna.
    * Ne smemo pozabiti Osnovne šole Gorica iz Velenja. Otroci pod vodstvom tovarišice Britovškove so skrbeli za kulturni program. Bilo je veliko petja, plesa, trije mladi muzikantje so neutrudno igrali.

    Vsem gostom še enkrat HVALA.

    Anton in Melvina























    Kinološka urica - 17. februar 2006
    Popoldan so se na kinološki urici predstavili naslednji gostje:

    * ga. Sabina Ovčjak in ga. Vlasta Drev sta pripeljali Topolške mažoretke. Kar predstavljajte si, koliko mladih rok je bilo za čohanje...
    * Matija Koželj in Toni Pečečnik sta veselo raztegovala vsak svojo harmoniko.
    * ga. Jana Blekač je pripeljala svojo Leady (papilonček). Stanovalci so bili nad psičko zelo navdušeni. Že pred nastopom so jo dobro nahranili z briketki. Jana se je začela spraševati, ali se ji bo sploh ljubilo nastopati.
    * ga. Maja Štravs je pripeljala tri mesece starega border collija z imenom Nel. Nastopal je brez pasje "treme", ampak za plačilo je bilo obvezno čohanje. Še sreča, da smo imeli mažoretke...
    * Igor je pripeljal Jimma (cirneco). Za klobase, katere je imel Igor skrite v vrečki kot tajno orožje, je naredil vse. Vendar svoje mediteranske krvi ni mogel zatajiti... Predstavljajte si, okrog njega sta se smukali dve bejbi. Da bi ju osvojil, je poizkusil s pasjim solo petjem...
    * Anton je izvajal točko z Belo (višavski terier). Na svojo konkurenco Leady je gledala malce zviška. Ja, kdo se pa ne bi izkazal pred Jimmom, če je pa tak manekensko vitek pasji primerek.

    Imeli smo se super, če se kdo želi pridružiti, se nam le pogumno javite.

    Melvina

















    Kinološka urica - 24. november 2005
    Naši gostje so bili:

    * Tina Lekan (KD Obala - enota reševalnih psov) in David Kraševec. Družbo jima je delala mešanka MIŠA. Mišo sta dobila v zavetišču, za kar jima je zelo hvaležna. Miša je tudi najmanjša usposobljena psička za reševanje ponesrečencev. Energije in prijaznosti tej psički res ne manjka.
    * Anton Kugonič je pokazal, kaj se je njegova psička BELA naučila.
    * Gril Franci je pokazal čarovniške trike.
    * Na citre so igrale Slemenšek Mira, KLanfer Jožica in Sešel Anica.

    Melvina





















    Kinološka urica - 30. september 2005
    Gostje so bili:
    * Jasna Šporar je pripeljala avstralsko ovčarko BLUM. Vam rečem, bila je pravi srečko, ker je bilo tooooliko rok za čohanje in zakaj se ne bi izkoristila priložnost...
    * Njena hčerka Katja Šporar je bila s svojo pritlikavo kozo SPOTY največja zvezda urice. Spoty ni imela treme in je pokazala vse kar zna. Nad kozo so bili stanovalci zelo navdušeni, kajti takšnega "psa" res niso pričakovali.
    * Karmen Zaharijaš je pripeljala češkega terierja PEGAMA. Vam rečem, fant je nadarjen za glasbo, saj je našim stanovalcem igral na klavirček, zvonček, ropotuljico. Poleg tega, da rad igra, ima rad vse tudi pospravljeno v košarici.
    * Kastelic Igor je pripeljal cirneca Jimma. Naš Jimm je imel prvikrat priliko spoznati kozo, vendar spoznal jo je na nekoliko boleč način... Jimm je gledal in gledal to čudo z rogovi, ampak Spoty je bil zvezda in ker si takšne pozornosti ni želel, je našega Jimma z rogeci malo po glavi. Jimm je bil tako šokiran, da se je temu bitju z rogovi na daleč izogibal.
    * Za kulturni del so poskrbeli člani Njivskega kvinteta iz Podkraja.(Lampret Zlatka, Borovnik Ivo, Meža Jože, Hladin Duško, Lemež Franc, Milan Miklav, Lampret Milan). Njihova posebnost je, da imajo glasbene instrumente narejene iz njivskih buč.

    Melvina























    Kinološka urica - 16. junij 2005
    Gostje;
    * Katja Dermol - pripeljala je dva psa pasme airedalski terier z imeni LINK in FINA
    * Blekač Jana - papilonček - LEDY
    * Blekač Darinka - igrala na kitaro
    * OŠ Gorica - kratka igrica
    * Kugonič - višavski terier - BELA
    Otroci plesno dramske skupine OŠ Gorica iz Velenja pod vodstvom učiteljic ga. Britovškove in ga. Ramšakove so prikazali kratko igrico. Za glasbo so poskrbeli njihovi muzikantje.

    Melvina























    Kinološka urica - 14. april 2005
    Tex je v našem domu naredil velike stopinje, njegova naslednica, psička BELA pa bo s svojimi tačkami naredila nove stopinje v našem domu. Njena prva predstavitev je bila v aprilski kinološki urici.
    Nastopajoči:
    * Psička Bela (beli višavski terier); kot sem že omenila, je bila to njena prva predstavitev v domu in reči vam moram, da se je enkratno odrezala. Kljub temu, da je stara komaj 10 mesecev, se je že veliko naučila.
    * Učiteljica, gospa Daniela Olup, je pripeljala svoje učence, da so nam recitirali, odigrali skeče... Otroci prihajajo iz podružnične šole Ravne pri Šoštanju, njihova matična šola je OŠ Biba Röck iz Šoštanja.
    * Gospa Blekačeva nas je razveselila s petjem in igranjem na kitaro.
    * Toni Pečečnik, mladi harmonikaš, je veselo igral na harmoniko.

    Melvina


























    Kinološka urica - 10. februar 2005
    Kar nekaj časa smo počivali, december je bil zelo pester, obiskala sta nas Dedek Mraz in Božiček, januarja so nas obiskali prehladni virusi. 10.2.2005 smo imeli že težko pričakovano kinološko urico. Gostje so bili:
    * TOPOLŠKE MAŽORETKE - vodi jih Urška Drev. Njihov šofer Slavko Drev je poskrbel, da so bila dekleta točno "dostavljena".
    * Meža Ana - prebrala je svoje pesmi.
    * Tercet iz Zavodenj nam je prepeval stare pesmi (Kavtičnik Slavka, Koželjnik Štefka, Špeglič Marija, Knez Ivan - citre). Pridružil se jim je še Knez Klemen - igral je na harmoniko.
    Pasji gostje :
    * Anton Kugonič - Tex (veliki črni šnavcer)
    * Kastelic Igor - Jimm (cirneco dell etna)
    * Golob Nina in njen bokser Bof sta se nam prvikrat predstavila.

    Melvina


























    Kinološka urica - 24. november 2004
    Donko Klara je pripelja svojega irskega setra Darlinga (na kratko Dar). Mojca Kastelic je bila s cirnekom Jimmom. Gospod Anton Kugonič je pripeljal veterana velikega šnavcerja Texa. Predstavila se je tudi osnovna šola Gorica iz Velenja z igrico "Očistimo potoček". Njihov harmonikaš Boštjan Paternež je veselo igral, naši stanovalci so pomagali s petjem. Otroke sta pripeljali učiteljici ga. Renata Stopar in Zdenka Kodrič. Gospa Blekač je igrala na kitaro.

    Melvina


























    Kinološka urica - 8. junij 2004
    Snemanje smo opravili, oddaja bo na sporedu 19.06.04 na RTV SLO 1 v oddaji O živalih in ljudeh, ki jo vodi mag. Maja Kirar (v soboto je oddaja ob 15.30 uri, v nedeljo pa je ponovitev ob 9.30 uri - lahko je samo zamik 10 min prej ali kasneje).

    Gostje na tej naši urici so bili:
    - Gospa Blekač Jana je pripeljala svojo psičko Lady, pasme papilon. Psička je bila deležna veliko občudujočih pogledov ostalih psov...
    - Mama gospe Blekačeve in njena prijateljica ga. Canjkar Olga sta zaigrali na kitaro in peli.
    - Gospod Koren Milan je pripeljal svojega Šana Oglarskega (krajše Šan), pasme mali šnavcer barve poper-sol. Šan tejkmuje v agilitiyu in nam je pokazal kaj zna.
    - Gospa Maja Štravs je pripeljala dalmatinca Bonija. Maja je povedala, da prejšnjega zajčka nimajo več, so pa dobili novega. Ta je še bolj prebrisan kot prvi in z Bonijem se skregata za korenček. Boni je pokazal vse kar zna, samo štel ni , ker se že bližajo počitnice in se ne sme preveč utrujati...
    - Gospod Kugonič in njegov Tex, pasme veliki šnavcer, sta pokazala nekaj vaj iz poslušnosti, potem pa je Tex mirno poležaval na travi in opazoval okolico okrog sebe.
    - Kastelic Mojca in njen ljubljenček Jimm, pasme cirneco, sta stanovalcem pokazala, kaj vse sta se že naučila. Jimmu je bila všeč psička Lady in uporabil je ves svoj šarm, da bi ga opazila...
    - Otroci plesno dramske skupine Oš Gorica iz Velenja pod vodstvom tovarišic gospe Britovškove in gospe Ramšakove so prikazali "koline" na šegav način. Za glasbo so poskrbeli trije muzikantje Gašper, Miha in Matevž.
    - Za ples sta poskrbeli plesalki Neža Kugonič in Petra Berlak - plesno točko sta sami pripravili.

    Melvina








































    Kinološka urica - 11. marec 2004

    Sodelovali so otroci iz plesno dramske skupine OŠ Gorica iz Velenja pod vodstvom tovarišice Britovškove in Ramšakove. Uprizorili so igro "Nedeljsko popoldne na paši". Še posebej so bili aktualni trije fantiči - Gašper in Boštjan s harmoniko, ter Matevž s trubo. Pasji gostje so vse dobro prenesli.
    Štirinožni zvezdniki so bili:
    ga. Blekač Jana je pripeljala svoji dve psički Lady in Pupo pasme papilon. Psički sta nasmejali naše stanovalce. Janina mama je igrala na kitaro, peti ji je pomagala ga. Canjkar Olga. Kastelic Mojca je pokazala kaj zna naš Jimm, pasme cirneco. Ga. Andreja Hercog pa je pripeljala svoja dva lepotca in sicer cirneka Taruja in ibiškega hrta Anuka (ta je deloval zelo modro in umirjeno, kot se za takšnega hrta spodobi). Kugoničev Tex (veliki šnavcer) je vsega tega cirkusa že navajen, zato je mirno poležaval in opazoval dogajanje okrog sebe.

    Melvina

















    Kinološka urica - 16. januar 2004

    Za prijetno vzdušje so skrbeli: tercet iz Zavodenj (v sestavi Slavka Kavtičnik, Štefka Koželjnik, Micka Špeglič), citrar Ivan Knez, njegov vnuk Klemen je igral na harmoniko, Maša Vučina je pela, Anica Meža je prebrala svoje pesmi.
    Pasji gostje so bili: Tex, Maja Štravs z dalmatincem BONIJEM in hčerkama Ajdo in Bino, ki imata pritlikavega zajčka z imenom Zajči.

    Melvina

















    Kinološka urica - 18. november 2003

    Danes smo imeli v našem domu v Velenju Kinološko urico. Naši pasji gostje so bili: dalmatinec Boni, cirneco Jimm in veliki šnavcer Tex.
    Poleg pasjih gostov smo gostili še mladega harmonikarja in čisto pravega čarovnika.
    Urica je hitro minila in če ne bi naših stanovalcev čakala večerja, bi jo verjetno še potegnili.
    Z g. Kugoničem vas obveščava, da sedaj potekajo urice tudi popoldan, kajti marsikdo je dopoldan v službi. Vabiva vas, da se nam pridružite.

    Melvina



































    Prispevek natisnjen s spletne strani mojpes.net
    //www.mojpes.net

    URL za ta prispevek je:
    //www.mojpes.net/article.php?storyid=483