piškotki | informacije - pomoč | cenik za uporabnike | popusti za člane | naročilnice | cenik za oglaševalce | splošni pogoji
Domov
Domov
o psih pasme galerija koledar pomagajmo forum pasji faq trgovina
Prijava
Uporabnik:
Geslo:
 
Kdo je tukaj?
Člani: 0 | Gosti: 27
več...
 

ISSN 1581-3258
2000-2018 © Jana

mojpes.net na Facebooku


(1) 2 3 4 ... 6 »
Dodal/a jana 22.9.2018 8:00:00 (8768 prebrano)


vir DZZŽ LJ

22. akcija zbiranja papirja DZZŽ Ljubljana

Živali so odgovornost vseh nas in vsak jim lahko pomaga na različne načine. Eden od njih je tudi zbiranje starega papirja. Vabimo vas na že 22. akcijo zbiranja papirja.

Društvo za zaščito živali Ljubljana vabi na 22. akcijo zbiranja papirja v pomoč živalim. Akcija bo potekala v soboto, 6. 10. 2018, med 8. in 18. uro pred Centrom Interspar Vič v Ljubljani, del zbranih sredstev pa bodo namenili Zavetišču Horjul in Zavodu SVSP (Slovenski Veterinarji Sterilizirajo Potepuhe).


Dodal/a jana 2.9.2014 10:51:36 (2329 prebrano)

Pomurci ustvarjajo zgodbe

Potrpežljivo pristopiti, večkrat obiskati, mnogokrat ponoviti in pokazati ... S pravim tonom povedati in na pravi način predstaviti. če je treba, vedno znova in znova.

Z epono (njen vzdevek na mojpes.netu) smo se na mojpes.netu prvič srečali leta 2007, ko nam je prišla predstavit Gmajničarja Jožeta, potem pa še Pomurca Lukca, konec leta 2008 pa je takole pozvala ljudi iz Pomurja k delu v lokalnem društvu za zaščito živali:

"Saj pa imamo internete tu tudi, kje ste vsi?
Ne biti kot jaz... Poznam zgodbo vsakega izgubljenega psa v tej ljubi Sloveniji ... Ampak, samo moje branje še nobenemu ni pomagalo... čeprav sem jim v srcu želela toliko sreče, da sploh povedati ne morem ... Raje tisti, ki posvojiti več ne morete, radi pa te zgodbe prebirate, dajte raje tiste pol ure, eno uro, namesto branja teh zgodb, dejansko kako tako zgodbo (lepo seveda) ustvarit ...

Ne se bati javiti, jaz vem, da ima vsak tako malo časa, še za sebe včasih... Ampak, če bi nas bilo več in bi vsak kanček prispeval ... Da pelje zjutraj enega kužeka na sprehod, drug pelje kdaj kakšno žival kam, tretji in četrti kdaj pa kdaj opereta brisače, peti kupi kdaj kako kost za glodati ... Pa bi že toliko naredili ... Vsak čist malo ... In vsak, popolnoma vsak bi bil poplačan ... S pogledom na živalico, ki ji je polepšal trenutek, dan, življenje!"Luka iz Pomurja, 2008


Dodal/a jana 22.7.2013 8:46:45 (1524 prebrano)


Fotografski natečaj: Živali so del urbanega okolja

Katere živali vidijo mlade oči v mestnem okolju? Izvedeli bomo v fotografskem natečaju Društva za zaščito živali Ljubljana, ki se ga lahko udeležijo vsi mladi v starosti do 30 let. Fotografski izziv, ki traja do 1. 1. 2014, omogoča mladim, da se skozi umetniško ustvarjanje aktivno vključijo v oblikovanje družbene zavesti o problematiki živali v urbanem okolju, o strpnosti do drugačnih oblik življenja in tudi o medsebojnih odnosih, saj so hišne živali oziroma neodgovorno skrbništvo pogosto predmet spora v gosto poseljenih mestih.

V fotonatečaju lahko sodelujejo tudi avtorji s fotografijami, posnetimi v drugih državah Evropske unije, in nam tako pomagajo oblikovati zgodbo o človekovem odnosu do živali v različnih evropskih mestih.

Vsi, ki bi se radi udeležili natečaja, vendar nimate primerne opreme in/ali znanja, se udeležite ene od fotografskih delavnic v okviru natečaja. Več o foto delavnicah pod mentorstvom Ane Gregorič kmalu na www.dzzz.si.


Kako je Zofi, zelena legvanka, namesto v svojem naravnem okolju pristala na ljubljanski zofi?
(Foto: Ana Gregorič)


Dodal/a jana 14.6.2013 16:08:21 (1550 prebrano)Rekorden odziv na akcijo sterilizacije in kastracije psov in mačk v Pomurju

Društvo za zaščito živali Pomurja je že petič zapored organiziralo akcijo sterilizacije in kastracije psov in mačk v Pomurju, katere cilj je omiliti problematiko prevelikega števila zavrženih psov in mačk, pri lastnikih živali pa dvigniti ozaveščenost in zagotoviti odgovornejši odnos do njihovih živali.

Akcija je potekala v obdobju od 1. februarja do 31. maja 2013. Podprle so jo vse pomurske veterinarske organizacije, ki so v času akcije priznavale 20 % popust na svoje storitve. Na obvestila v medijih in pozive lastnikom živali na plakatih in letakih se je odzvalo kar 557 odgovornih lastnikov živali in dalo sterilizirati oziroma kastrirati 604 hišne ljubljenčke, kar je za 184 živali oz. za 43,8 % več kot v letu 2012.

V tokratni akciji je bilo steriliziranih oz. kastriranih 399 mačk in mačkov ter 144 psov in psičk ter celo en dihur, 60 živali pa ni razvrščenih. Največja je bila odzivnost v občini Murska Sobota (65 lastnikov, 74 živali), sledita občina Gornja Radgona (50 lastnikov, 52 živali) in občina Puconci (35 lastnikov, 46 živali). Največji delež prebivalstva (skoraj 1%) pa se je v akcijo vključil v občinah Gornji Petrovci in Radenci.


Dodal/a jana 19.4.2013 9:23:03 (1446 prebrano)

Svetovalnica DZZŽ LJ pri Kraljih ulice

V društvu pogosto prevzamemo kakšno vrečo hrane ali opreme za živali in jo razdelimo med pomoči potrebne. Med drugim tudi Kraljem ulice, ki jim enkrat mesečno nudimo še malce drugačno podporo.

Vedno bolj se namreč zavedamo, kakšno vrednost ima znanje. Prav zato smo se prostovoljci DZZŽ LJ odločili, da enkrat mesečno obiščemo Kralje ulice in tistim, ki potrebujejo nasvet o negi in oskrbi svoje živali oziroma imajo vprašanje o zaščiti živali, namenimo dve popoldanski urici.


Vesele urice pri Kraljih ulice
foto arhiv DZZŽ LJ


(1) 2 3 4 ... 6 »
Zavetišče za živali Horjul
Društvo za zaščito živali Ljubljana
Žverca, društvo za pomoč živalim
Poživ - Drustvo za pomoč živalim Velenje
Zverinice - Društvo ljubiteljev dihurjev
Zakon o zaščiti živali (uradno prečiščeno besedilo) (ZZZiv-UPB3)
domov | o psih | koledar | galerija | pasme + oglasi | pomagajmo psom | forum | pasji faq | trgovina | informacije - pomoč | splošni pogoji

2000-2018 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.