piškotki | prijava | informacije - pomoč | cenik za uporabnike | naročilnice | cenik za oglaševalce | splošni pogoji
Domov
Domov
o psih pasme vzreditelji oglasi za pse galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 13
več...
 

ISSN 1581-3258
2000-2018 © Jana

mojpes.net na Facebooku


(1) 2 3 »
Dodal/a jana 22.9.2018 8:00:00 (9000 prebrano)

22. akcija zbiranja papirja DZZŽ Ljubljana

Živali so odgovornost vseh nas in vsak jim lahko pomaga na različne načine. Eden od njih je tudi zbiranje starega papirja. Vabimo vas na že 22. akcijo zbiranja papirja.

Društvo za zaščito živali Ljubljana vabi na 22. akcijo zbiranja papirja v pomoč živalim. Akcija bo potekala v soboto, 6. 10. 2018, med 8. in 18. uro pred Centrom Interspar Vič v Ljubljani, del zbranih sredstev pa bodo namenili Zavetišču Horjul in Zavodu SVSP (Slovenski Veterinarji Sterilizirajo Potepuhe).


vir DZZŽ LJ


Dodal/a jana 2.9.2014 10:51:36 (2375 prebrano)

Pomurci ustvarjajo zgodbe

Potrpežljivo pristopiti, večkrat obiskati, mnogokrat ponoviti in pokazati ... S pravim tonom povedati in na pravi način predstaviti. če je treba, vedno znova in znova.

Z epono (njen vzdevek na mojpes.netu) smo se na mojpes.netu prvič srečali leta 2007, ko nam je prišla predstavit Gmajničarja Jožeta, potem pa še Pomurca Lukca, konec leta 2008 pa je takole pozvala ljudi iz Pomurja k delu v lokalnem društvu za zaščito živali:

"Saj pa imamo internete tu tudi, kje ste vsi?
Ne biti kot jaz ... Poznam zgodbo vsakega izgubljenega psa v tej ljubi Sloveniji ... Ampak, samo moje branje še nobenemu ni pomagalo ... Čeprav sem jim v srcu želela toliko sreče, da sploh povedati ne morem ... Raje tisti, ki posvojiti več ne morete, radi pa te zgodbe prebirate, dajte raje tiste pol ure, eno uro, namesto branja teh zgodb, dejansko kako tako zgodbo (lepo seveda) ustvarit ...

Ne se bati javiti, jaz vem, da ima vsak tako malo časa, še za sebe včasih ... Ampak, če bi nas bilo več in bi vsak kanček prispeval ... Da pelje zjutraj enega kužeka na sprehod, drug pelje kdaj kakšno žival kam, tretji in četrti kdaj pa kdaj opereta brisače, peti kupi kdaj kako kost za glodati ... Pa bi že toliko naredili ... Vsak čist malo ... In vsak, popolnoma vsak bi bil poplačan ... S pogledom na živalico, ki ji je polepšal trenutek, dan, življenje!"Luka iz Pomurja, 2008


Dodal/a jana 14.6.2013 16:08:21 (1594 prebrano)

Rekorden odziv na akcijo sterilizacije in kastracije psov in mačk v Pomurju

Društvo za zaščito živali Pomurja je že petič zapored organiziralo akcijo sterilizacije in kastracije psov in mačk v Pomurju, katere cilj je omiliti problematiko prevelikega števila zavrženih psov in mačk, pri lastnikih živali pa dvigniti ozaveščenost in zagotoviti odgovornejši odnos do njihovih živali.

Akcija je potekala v obdobju od 1. februarja do 31. maja 2013. Podprle so jo vse pomurske veterinarske organizacije, ki so v času akcije priznavale 20 % popust na svoje storitve. Na obvestila v medijih in pozive lastnikom živali na plakatih in letakih se je odzvalo kar 557 odgovornih lastnikov živali in dalo sterilizirati oziroma kastrirati 604 hišne ljubljenčke, kar je za 184 živali oz. za 43,8 % več kot v letu 2012.

V tokratni akciji je bilo steriliziranih oz. kastriranih 399 mačk in mačkov ter 144 psov in psičk ter celo en dihur, 60 živali pa ni razvrščenih. Največja je bila odzivnost v občini Murska Sobota (65 lastnikov, 74 živali), sledita občina Gornja Radgona (50 lastnikov, 52 živali) in občina Puconci (35 lastnikov, 46 živali). Največji delež prebivalstva (skoraj 1%) pa se je v akcijo vključil v občinah Gornji Petrovci in Radenci.


Dodal/a jana 19.4.2013 9:23:03 (1491 prebrano)

Svetovalnica DZZŽ LJ pri Kraljih ulice

V društvu pogosto prevzamemo kakšno vrečo hrane ali opreme za živali in jo razdelimo med pomoči potrebne. Med drugim tudi Kraljem ulice, ki jim enkrat mesečno nudimo še malce drugačno podporo.

Vedno bolj se namreč zavedamo, kakšno vrednost ima znanje. Prav zato smo se prostovoljci DZZŽ LJ odločili, da enkrat mesečno obiščemo Kralje ulice in tistim, ki potrebujejo nasvet o negi in oskrbi svoje živali oziroma imajo vprašanje o zaščiti živali, namenimo dve popoldanski urici.


Vesele urice pri Kraljih ulice
foto arhiv DZZŽ LJ


Dodal/a jana 3.11.2012 18:43:06 (2578 prebrano)

Tako malo je treba ...
DZŽ Pomurja

Prostovoljci Društva za zaščito živali Pomurja se že nekaj let trudijo urejati razmere in spreminjati odnos do živali v pomurskih romskih naseljih. Problematika je nadvse pereča, prostovoljci pa vsak dan znova dokazujejo, da se da s trdno voljo, vztrajnostjo, neizmernim potrpljenjem in mislijo na dobro vseh (živali in ljudi) doseči daljnosežne učinke in narediti mnogo in še več.

Aprila 2009 je ena od članic DZŽ Pomurja zapisala takole:
"Vse skupaj se je začelo z "reševanjem" majhne psičke, privezane na kratko verigo, daleč stran od vseh, v enem od pomurskih ciganskih naselij ... Želeli smo ji izboljšati razmere.

'Pogumno' smo šle reševat situacijo.

Kot si lahko vsi predstavljate, seveda ni ostalo samo pri tej psički ... Vidiš sosedovega, ki je še na slabšem. Ko si pri sosedovem, vidiš, da jih je pri sosedovih 9, nepreskrbljenih, iz prve vasi se kar na enkrat znajdeš še v drugi vasi ... Te živali živijo res v groznih razmerah.

To pa že tako ne gre. In smo jih začeli redno obiskovat. Redno in tečno in prijazno in strogo, pa spet prijazno, spet zelo tečno, ampak večinoma smo prišle v tonu, ki jim je dal vedeti, da jim želimo le pomagati. Z nasveti, s pomočjo iskanja domov psom, za katere ne morejo poskrbeti, s siljenjem v sterilizacijo njihovih psičk (muc), z daljšanjem verig, s preseljevanjem psov iz najbolj osamljenega dela dvorišča ... Spet je bilo bolje, naslednjič pa smo spet odhajale od njih popolnoma razočarane ... Ampak celostno - stvari gredo na bolje. Če pomislim, precej na bolje."Ena od nedavnih uspešnih akcij - Floki prej ... in Floki potem ...
Več na klik.


(1) 2 3 »
4% od nakupa v trgovini Zoohit s te povezave gre za Zavetišče Horjul
Zavetišče za živali Horjul
Prins. Več kot hrana.
Mera dog - popolna suha hrana za pse in mačke
Biss 25 in Biss 25 Titanium – vse kar vaš pes potrebuje
Zakon o zaščiti živali (uradno prečiščeno besedilo) (ZZZiv-UPB3)
domov | o psih | pasme | vzreditelji | oglasi za pse | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | splošni pogoji

2000-2018 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.