piškotki | informacije - pomoč | cenik za uporabnike | popusti za člane | naročilnice | cenik za oglaševalce | splošni pogoji
Domov
Domov
o psih pasme galerija koledar pomagajmo forum pasji faq trgovina
Prijava
Uporabnik:
Geslo:
 
Kdo je tukaj?
Člani: 0 | Gosti: 19
več...
 

ISSN 1581-3258
2000-2017 © Jana

mojpes.net na Facebooku


(1) 2 3 4 »
Dodal/a jana 3.3.2017 10:29:36 (4106 prebrano)

Akcija "Pomagajmo žabicam čez cesto" 2017

19. 3. 2017:
Prosimo za pomoč!

Pozdravljeni,

Zaenkrat kaže, da so prostovoljci včeraj v Hrašah prenesli cca 200 dvoživk. Zunaj malo kaplja in toplo je, zato za danes zvečer in prihodnje dni, ko naj bi celo deževalo, prosimo za pomoč vsaj par prostovoljcev. Vsi smo že malo utrujeni, vendar vas res lepo prosimo za sodelovanje še v prihodnjem tednu, potem bomo počasi pospravili zaščitne ograje.

Na tole bi vas raba ponovno spomnila:

1. Obvezna oprema: odsevni jopič, vedro, lučka. Zakaj? Ker brez jopiča spravljate sebe v nevarnost in nas v hude težave. Lučk in veder mi ne posojamo več, ker sposojenih ljudje niso vrnili in zdaj jih nimamo.

2. Prijava na akcijo je OBVEZNA na http://doodle.com/poll/wg48vuyrrvxs6qqq.

Nobeno logiranje ni potrebno - vpišete ime, nickname in obkljukate dan, ko greste na teren. Zakaj? Ker potem vsi lahko vidimo, koliko nas bo tisti večer. Če se nihče ne prijavi, to zame pomeni, da moram jaz v Hraše, saj postavljene ograje brez prostovoljcev pomenijo le dodatno oviro za žabe. Če je prostovoljcev nekaj prijavljenih, mi potem vsaj kakšen dan vmes ni treba na teren, kar meni (in drugim rednim prostovoljcem) močno olajša delo. Tako se pa zadnje čase dogaja, da ni prijavljen nihče, šibam v Hraše, tam pa 10 ljudi, od katerih na koncu 3 sporočijo število žab. Res vas lepo vas prosim za prijavo.

3. Št. prenesenih dvoživk prosim sporočite na zabe@zverca.si.

Hvala vsem,
Zala.


foto društvo Žverca


Dodal/a jana 3.10.2014 15:16:31 (3425 prebrano)

Svetovni dan živali - Zaščita živali je dolžnost vsakogar

Kar se je leta 1931 v Firencah začelo kot dan, na katerega naj svet pomisli na stisko ogroženih živalskih vrst, se je do danes razvilo v mnogo več. 4. oktober je dan, katerega namen je praznovanje živalskega življenja v vseh svojih oblikah in človekovega odnosa do živalskega sveta. To je dan spominjanja na različne vloge, ki jih imajo živali v našem okolju.

4. oktober je svetovni dan živali.

- KLIK
Ob svetovnem dnevu živali so na UVHVVR posodobili TV oglas, s katerim pozivajo k sterilizaciji mačk.


Dodal/a jana 24.1.2014 22:36:07 (1774 prebrano)

Prostoživeči psi in mačke v Istanbulu ter Zavetišče Yedikule

V Istanbulu sva preživela prvi teden januarja 2014. Seveda ni vse samo lepo in krasno, kot se zdi v "turistični oazi" v Sultanahmetu in če "hočeš", najdeš tudi veliko bednih človeških usod, ulični psi in mačke so pa itak povsod. Več sem jih videla, bolj me je zanimalo, kdo in kako skrbi zanje, za hrano, za sterilizacijo/kastracijo (v nadaljevanju S/K) itd. Postalo mi je kar malo žal, da se nisem o tem pozanimala že prej. Ampak dokler imaš telefon in je vsepovsod na voljo wi-fi, pa striček Google funkcionira, se da vse pravočasno nadoknaditi.

Najprej sva spoznala tiste, ki se imajo po mojem mnenju najbolj fino (razen seveda lastniških) - preskrbljeni svobodnjaki na zelenicah med najbolj obleganimi znamenitostmi.


Dodal/a jana 4.8.2013 20:05:36 (3566 prebrano)

Zavetišča, živalovarstvo in kisle kumare

Poletje je pravi čas, da prežvečimo nekaj zavetiško-živalovarstvenih kumar, ki jih posamezniki že mesece oz. leta prekladajo z leve na desno in nazaj v upanju, da bodo nekoč le dosegle dovolj veliko kritično maso in se bo cela naša družba z njihovo pomočjo spremenila v ... božičke, vile, čarodeje, gusarje, robin hoode ... in kar je še takih čudodelnih bitij.

Verjetno je lušno biti večni otrok, realnost pa žal od nas terja, da slej kot prej vsi odrastemo in prenehamo nasedati poceni propagandnim, pol-političnim in samopromocijskim štosom.

O realnosti izjav, idej, podatkov in mnenj, ki sledijo v nadaljevanju, lahko vsak bralec tega zapisa sam razmisli.

Pa gremo ...

Za uvod: Ker je v teh časih moderno (predvsem pa varno) namesto imen pisati 'nekateri', 'večina', 'mnogi' in podobno nedefinirano, bom po črno-ovčarsko vsepovsod poimenovala avtorje izjav, ki so podlage mojih 'mini zgodb'. Ostali podobno misleči dnevni net pisci so nepomembni, njihova imena pa namerno prezrta.
Na koncu se bom, kot vedno, tudi sama podpisala.


Foto Katarina P. Herček, 2010


Dodal/a jana 10.4.2013 14:10:03 (1814 prebrano)

Pahor že poskrbel za ustrezno namestitev Princeske I.

Ljubljana, 10. aprila (STA) 16:28

Predsednik republike Borut Pahor je po opozorilu zaščitnikov živali že poskrbel za ustrezno namestitev zlate ribice z imenom Princeska I.

S hvaležnostjo smo upoštevali nasvete, Princeska I. je zadovoljna. Ko bi bilo vse tako enostavno, je na Twitterju zapisal Pahor, v dokaz pa objavil tudi fotografijo Princeske I. v novem akvariju.


vir http://www.sta.si/vest.php?s=r&id=1874676vir https://twitter.com/borutpahor
BorutPahor @Borut Pahor
S hvaležnostjo smo upoštevali nasvete, Princeska I. je zadovoljna :) Ko bi bilo vse tako enostavno :) pic.twitter.com/wvsrzAhjDv


(1) 2 3 4 »
Zavetišče za živali Horjul
Društvo za zaščito živali Ljubljana
Žverca, društvo za pomoč živalim
Poživ - Drustvo za pomoč živalim Velenje
Zverinice - Društvo ljubiteljev dihurjev
Zakon o zaščiti živali (uradno prečiščeno besedilo) (ZZZiv-UPB3)
domov | o psih | koledar | galerija | pasme + oglasi | pomagajmo psom | forum | pasji faq | trgovina | informacije - pomoč | splošni pogoji

2000-2017 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.