Fotoreportaža s 1. dihurčkovega dne, 19. 5. 2012

Datum 21.5.2012 23:11:27 | Rubrika: Društva za zaščito živali

Fotoreportaža s 1. dihurčkovega dne, 19. 5. 2012

Zverinice - Društvo ljubiteljev dihurjev je 19. 5. 2012 v KUD France Prešeren v Ljubljani organiziralo 1. dihurčkov dan, ki je fenomenalno uspel in vsekakor bo ponovljen. Če ne prej, čez leto dni.


Informativno - prodajna stojnica in srečelov


Veterinarski kotiček - Aljoša Kolenc, veterinar je lastnikom dihurčkov odgovarjal na vprašanja, svetoval glede cepljenj, kastracije in ostalega. Preventivno smo merili glukozo v krvi (inzulinom) in brise ušes, ki smo jih dobili na delavnici o negi dihurjev, smo pogledali na prisotnost ušesnih garij.Igralnice se je udeležilo 33 dihurčkov in dihurčic, v nekem trenutku je bilo v ogradi celih 23 dihurjev. Vse je minilo brez kakršnih koli večjih incidentov, za kar gre zasluga tudi pridnim "pastirčkom" Dušanu, Žanu in Tjaši.

Kot rečeno smo imeli delavnico o negi dihurjev - praktično smo pokazali, kako se krajša kremplje, čisti ušesa in preveri napolnjenost paranalnih zlez. Povedali smo tudi še nekaj o oskrbi kožuha in zob, pri žlezah še enkrat poudarili, da jih je prepovedano odstranjevati (če ni veterinarske indikacije) in da to niti nima smisla.

Monika iz Zverinka oz. iz Mačjega dola je vodila delavnico izdelovanja igračk iz starih oblek.Dr. Jožko Račnik, vodja ambulante za ptice, male sesalce in plazilce z VF in jaz (Maja Čonč) sva imela predavanji o dihurjih. Dr. Račnik je predstavil delo veterinarja "behind the doors", povedal nekaj posebnosti o zdravju dihurjev in pojasnil nekatere stvari, ki jih morda včasih premalo razložimo. Jaz sem odgovarjala na najpogostejša vprašanja, ki jih o dihurjih sprašujejo ljudje. Obe predavanji sta bili dobro obiskani, in kar me še posebej veseli, je to, da so poslušalci tudi aktivno sodelovali z vprašanji.

Popoldan so bila na sporedu zabavna tekmovanja - izmerili smo najdaljšega in najkrajšega dihurja oz. dihurčico, najlažjega in najtežjega, tekmovali v številu zehcev v eni minuti (če dihurja primeš za vratno gubo namrec začne zehati) in v hitrostnem premagovanju poligona.
Predvsem je bilo zelo zabavno.

Zmagovalec v zehcih - Buda z diplomoKoncentracija in zadnji napotki pred tekmovanjem čez poligon

In še par utrinkovImeli smo tudi mednarodno udeležbo - prisotni so bili kolegi iz hrvaškega društva Tvorum (na zgornji fotografiji je "mednarodni incident").

Še enkrat, bilo je super in zagotovo ponovimo.

Avtorji fotografij: Robert Flere, Polly Mislej in Aleksandar Mlinarič.

Maja Čonč
Zverinice - Društvo ljubiteljev dihurjev
www.zverinice.comPrispevek natisnjen s spletne strani mojpes.net
http://www.mojpes.net

URL za ta prispevek je:
http://www.mojpes.net/article.php?storyid=299