piškotki | informacije - pomoč | cenik za uporabnike | popusti za člane | naročilnice | cenik za oglaševalce | splošni pogoji
Domov
Domov
o psih pasme galerija koledar pomagajmo forum pasji faq trgovina
Prijava
Uporabnik:
Geslo:
 
Kdo je tukaj?
Člani: 0 | Gosti: 33
več...
 

ISSN 1581-3258
2000-2018 © Jana

mojpes.net na Facebooku

mojpesTrgovina

majica mojpes.net majica mojpes.net majica mojpes.net majica mojpes.netmajica mojpes.net

splošni pogoji nakupa promocijskih artiklov mojpes.neta v mojpesTrgovini

Nakup v mojpesTrgovini

mojpesTrgovina je namenjena samo prodaji in nakupu promocijskih artiklov mojpes.neta.
Za nakup mojpes.netovih promocijskih artiklov po rednih cenah v mojpesTrgovini ni potrebna nobena vrsta registracije ali prijave na mojpes.net, temveč samo izpolnitev elektronskega obrazca za nakup - naročilnice, ki nadomešča navadno elektronsko email sporočilo.
Splošni pogoji nakupa promocijskih artiklov mojpes.neta v mojpesTrgovini obravnavajo delovanje mojpesTrgovine, pravice kupcev ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Ti splošni pogoji so pri nakupu del pogodbenega razmerja med ponudnikom in kupcem.

Splošni pogoji nakupa promocijskih artiklov mojpes.neta v mojpesTrgovini so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) in Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT).
S to spletno mojpesTrgovino upravlja Spletna tovarna MojMaks, Jana Pahovnik s.p. (v nadaljevanju ponudnik ali Spletna tovarna MojMaks).

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v mojpesTrgovini.
Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno predvsem barve artiklov na fotografijah jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.
Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Podatki o ponudniku

Spletna tovarna MojMaks
Jana Pahovnik s.p.
Gavce 27a, 3327 Šmartno ob Paki
Registriran pri Ajpes, matična številka 3046745000
Ponudnik ni davčni zavezanec.

Kontaktna oseba za stike s kupci, informacije, odstop od nakupa, vračila, reklamacije ...:
Jana Pahovnik, jana@mojpes.net

Ponudba artiklov in cene

mojpes.netovih promocijskih izdelkov iz mojpesTrgovine ni mogoče kupiti drugače kot v tej spletni trgovini.
Ponudba mojpes.netovih promocijskih artiklov je stalna in ažurirana v skladu z zalogami. Artikli, ki jih ni več na voljo, so umaknjeni iz prodaje ali jasno označeni. Cene mojpes.netovih promocijskih artiklov veljajo v trenutku oddaje naročila in veljajo do objave novega cenika na spletni strani.

Cene so navedene pri opisu vsakega posameznega artikla in v spletnem obrazcu za naročilo. Cene so predstavljene kot redne cene in cene za člane mojpes.neta.

Redne cene so cene za kupce, neregistrirane ali registrirane uporabnike mojpes.neta. Pri naročilu ni potrebna nobena registracija ali prijava na mojpes.netu ali mojpes.netov uporabniški paket, temveč samo izpolnitev spletnega obrazca za naročilo, ki nadomešča elektronsko email sporočilo.

Cene za člane mojpes.neta so cene za mojpes.netove člane z uporabniškimi paketi midi, maksi in mega. Za nakup po teh cenah člani mojpes.neta v obrazcu za naročilo navedejo svoje uporabniško ime in člansko številko, ki je navedena na članski izkaznici.
Registriran uporabnik NI član mojpes.neta.

Ponudnik ni davčni zavezanec. DDV pri cenah ni obračunan na podlagi prvega odstavka 94. člena ZDDV. Vse navedene cene ob posameznih artiklih so končne cene za kupce, razen stroškov dostave.

Dostava

Ponudnik bo v treh (3) delovnih dneh po prejemu plačila na poslovni račun Spletne tovarne MojMaks odposlal kupcu paket z naročenimi artikli in računom na v obrazcu za naročilo naveden poštni naslov. Pošiljanje se izvaja s priporočeno pošiljko preko Pošte Slovenije.
Oseben prevzem kupljenega blaga ni mogoč.
Dostava blaga je mogoča samo na področju Slovenije.

Stroški dostave

Za dostavo blaga na naslov v Sloveniji
Skupna vrednost nakupa do 10 €
Če je skupna vrednost nakupa 10 € ali manj, plača kupec za pošiljanje blaga na naslov v Sloveniji tudi strošek dostave v višini 2 €.
Strošek dostave je ob nakupu posebej prikazan in obračunan v predračunu.

Skupna vrednost nakupa nad 10 €
Če je skupna vrednost nakupa nad 10 €, je za kupca dostava za poslano blago na naslov v Sloveniji brezplačna.
Stroške dostave ob nakupih v skupni vrednosti nad 10 € za pošiljanje blaga na področju Slovenije krije Spletna tovarna MojMaks po pogodbi s Pošto Slovenije.

Vsi stroški nakupa, skupaj z morebitnimi stroški prve dostave, so navedeni in zaračunani v predračunu, zato ob prevzemu pošiljke kupec nima nobenih dodatnih stroškov ali plačil. Ponudnik ne pošilja kupcem nobenih artiklov po povzetju.

Če kupec ne prevzame pošiljke
V primeru, da kupec prvič poslane pošiljke ne prevzame, temveč jo Pošta Slovenije vrne Spletni tovarni MojMaks kot neprevzeto, plača kupec stroške ponovnega pošiljanja blaga na njegov naslov po rednem ceniku Pošte Slovenije ob prevzemu pošiljke. Teh stroškov ne obračunava ponudnik in jih kupec ne plača ponudniku, temveč ob prevzemu pošiljke Pošti Slovenije direktno.
O vračilu pošiljke in ponovnem pošiljanju ter dodatnih stroških in načinu plačila le-teh, ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti takoj po prejemu vrnjene pošiljke.

Način plačila

Ponudnik omogoča izključno samo nakup s plačili po predračunu na poslovni račun Spletne tovarne MojMaks.
Naročilo, kupoprodajna pogodba, predračun in račun so v elektronski obliki shranjeni pri ponudniku, kupcu pa dostopni na zahtevo.
Po prejemu naročila pošlje ponudnik kupcu kopijo naročila skupaj s predračunom po elektronski pošti na v naročilu naveden email naslov.
Po prejemu plačila na poslovni račun Spletne tovarne MojMaks ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju in ga skupaj z naročenimi in plačanimi artikli dostavi kupcu z redno pošto.

Postopek nakupa

1. korak: Naročilo je sprejeto in potrjeno
Kupec za svoj nakup izpolni in pošlje obrazec za naročilo, katerega izvod je avtomatično prenešen kot elektronsko sporočilo k ponudniku.
Na podlagi prejetega naročila ponudnik kupcu v 24 urah izda predračun za naročene artikle in ga skupaj s kopijo izpolnjenega obrazca za naročilo pošlje kupcu po elektronski pošti na v obrazcu za naročilo naveden email naslov. S tem je s strani ponudnika naročilo potrjeno.
Kupec lahko v prejetem izvodu naročila in na predračunu preveri pravilnost podatkov in morebitne spremembe sporoči ponudniku po email sporočilu.

Rok plačila po predračunu je 5 (pet) dni. V tem roku je za artikle, za katere je bil izdan predračun, zagotovljena 'rezervacija' naročenih artiklov, s čimer so kupcu zagotovljene fiksirane cene in dobavljivost naročenega blaga. V navedenem času lahko kupec kadarkoli odstopi od nakupa z neplačilom predračuna ali z obvestilom o odstopu po elektronski pošti.
V kolikor katerega od naročenih izdelkov ni na zalogi, ponudnik v 24 urah o tem obvesti kupca. V tem primeru ponudnik izda in pošlje kopijo naročila skupaj s pojasnilom o tem, da izdelka ni na zalogi, predračun pa šele potem, ko je sklenjen končni dogovor o morebitnem izboru artiklov, ki so na voljo.

V kolikor naročeno blago ni plačano po predračunu v navedenem roku 5 (petih) dni, se avtomatično šteje 6. (šesti) dan, da je kupec od nakupa odstopil.

2. korak: Nakup je dokončno potrjen
Šele prejem plačila na poslovni račun Spletne tovarne MojMaks dokončno potrjuje nakup.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik prejme plačilo naročenega blaga.

3. korak: Blago je odpremljeno
Ponudnik v treh (3) delovnih dneh po prejemu plačila na poslovni račun Spletne tovarne MojMaks odpošlje paket z naročenimi artikli in računom na v obrazcu za naročilo naveden poštni naslov ter o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Pošiljanje se izvaja s priporočeno pošiljko preko Pošte Slovenije. Ponudnik v navedenem elektronskem obvestilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

Pravica do odstopa nakupa in vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku na kontaktni email naslov jana@mojpes.net sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od nakupa.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Pri vračilu artiklov se ob vračilu vrne vplačani znesek na TRR kupca. Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od nakupa. Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od nakupa se šteje za sporočilo o odstopu od nakupa. 

Pri spletnem nakupu si kupci artiklov pred nakupom ne moremo fizično ogledati, zato je omogočeno (znotraj zakonskih okvirov) vračilo blaga oz. odstop od pogodbe. Artikli, kupljeni na daljavo, niso namenjeni uporabi v zakonskem času za odstop od pogodbe. Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da artikel lahko odpremo, pregledamo in če nam ne ustreza, ali pa so bila naša pričakovanja napačna, odstopimo od nakupa.

Če ob prevzemu pošiljke opazimo, da je artikel ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, je potrebno sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije.

Garancija
Artikli, ki so kupcem na voljo v mojpesTrgovini, nimajo posebne garancije. Ponudnik jamči, da so odpremljeni nepoškodovani.

Varnost
Naročila in ostala komunikacija med ponudnikom in kupcem potekajo po elektronski pošti.
Vsa plačila kupcev se izvajajo preko bančnih storitev, za varnost katerih jamčijo banke, pri katerih kupci plačujejo.
Podatki iz obrazca za naročilo so shranjeni v elektronski obliki pri ponudniku. Ponudnik uporablja običajna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov po elektronski pošti in arhiviranje.

Varovanje podatkov
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Ponudnik za potrebe obdelave naročila (izdaja računa in pošiljanje blaga kupcu) zbere sledeče podatke: uporabniško ime (samo v primeru, da je kupec registriran uporabnik ali član mojpes.neta in svoje uporabniško ime ob nakupu navede v obrazcu za naročilo), ime in priimek, email naslov, naslov za izdajo računa in/ali naslov za dostavo, državo, IP naslov, datum naročila in arhiv komunikacije s kupcem.
Ponudnik uporablja vse podatke iz obrazca za naročilo v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov in izključno samo za potrebe izpolnitve naročila (za izdajo računa in pošiljanje naročenega blaga). Podatki o kupcih promocijskih artiklov v mojpesTrgovini se na noben način ne zbirajo ali obdelujejo za nobene druge namene, tudi za statistike in reklamna sporočila ne. Podatki o kupcih promocijskih artiklov v mojpesTrgovini se v nobenem primeru ne posredujejo tretjim osebam.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam s skrbjo za varnost svojega email računa in ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svoje dolžnosti in reševati sporne primere strpno in odgovorno ter v skladu z veljavno zakonodajo. Pritožba se odda preko elektronske pošte na naslov jana@mojpes.net. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

za Spletno tovarno MojMaks
Jana Pahovnik
19. marec 2012

KLIK za naročilo

nalepka mojpes.net zapestnica mojpes.net

 

4% od nakupa v trgovini Zoohit s te povezave gre za Zavetišče Horjul
Zavetišče za živali Horjul
Kupujete psa z rodovnikom?
Kdo je kraševec? width=
Društvo ljubiteljev in vzrediteljev kraških ovčarjev Slovenije
Zakon o zaščiti živali (uradno prečiščeno besedilo) (ZZZiv-UPB3)
domov | o psih | koledar | galerija | pasme + oglasi | pomagajmo psom | forum | pasji faq | trgovina | informacije - pomoč | splošni pogoji

2000-2018 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.