piškotki | informacije - pomoč | cenik za uporabnike | popusti za člane | naročilnice | cenik za oglaševalce | splošni pogoji
Domov
Domov
o psih pasme galerija koledar pomagajmo forum pasji faq trgovina
Prijava
Uporabnik:
Geslo:
 
Kdo je tukaj?
Člani: 0 | Gosti: 28
več...
 

ISSN 1581-3258
2000-2018 © Jana

mojpes.net na Facebooku


Dodal/a jana 27.11.2008 0:23:56 (2759 prebrano)

Vsem znancem in sorodnikom sporočam, da sem danes, 18. novembra 2008 ob 15.30-ti uri izgubil svojega najboljšega prijatelja, mojega AJKA. Bil mi je zvest prijatelj, res mi je večkrat ušel, me obgrizel, pa sva se vseeno imela zelo rada. Delila sva si marsikateri grižljaj, se vsak dan sprehajala, ob večerih poležavala ob televiziji pozno v noč, dokler naju ni premagal spanec.

Ker pa nič ni večno, se je izteklo druženje s prijateljem in sedaj je ostala prazna dekca, na kateri je tako rad zadremal. Ostal pa mi je lep spomin na bitje, ki nam je bilo v veliko veselje in zabavo.

Odšel je tiho tiho, brez sledi, ostali so lepi spomini nanj.
Hvala ti moj prijatelj.


Dodal/a bibsy 11.6.2007 12:30:57 (3084 prebrano)
V spomin

Bilo je kakšno leto po osamosvojitvi Slovenije in že nekaj časa smo živeli na kmetiji pri babici. Takrat je bilo polno takšnih in drugačnih skrbi, tudi pri meni ki sem imela komaj 6 let. Nekega dne je prišel potepuški psiček mimo naše hiše. Majhne rasti, razmršene rjavo-sive dolge dlake in že kar v letih. Prikupil se nam je, vzeli smo ga pod streho, mu dajali hrano in ljubezen. Poimenovali smo ga Taček, po tistem hecnem psičku iz oddaje Taček, ki so jo vrteli za nas otroke na SLO1. Kamor smo šli mi, je šel on. Tudi na polja in travnike. Bil je zaščitniški, najbolj do mene.

Nekega dne sva se s sestrično sprehajali po hribu nad vasjo. Spodaj v vasi je nekdo zakričal in tri sekunde kasneje je mimo naju pridivjala lisica. Ko nas je zagledala se je ustavila, kakšnih 5-10m stran od naju. Jezno je renčala in bulila v naju, nisva se upali trzniti. Naenkrat pa priteče lajajoči Taček in se zapodi v lisico. Takoj ko sta se začela gristi, sva s sestrično tekli na vso moč do vasi. V strahu kaj je s Tačkom, sem čakala in čakala. Prišel je domov, ves zgrižen in utrujen. Starši mi niso pustili, da ga pobožam češ, da je lahko stekel. In čakali smo, ali je dobil steklino ali ne. čez nekaj časa smo opazili, da se mu je začelo mešati. Ubiti ga je bilo treba, ampak takrat tega na vasi niso počeli z evtanazijo. Oče ga je ubil in daleč stran v gozdu odložil v neko jamo. Tako klaverno se je končala Tačkova zgodba.

Res, da je tega že dolgo, ampak ne mine mesec, da se ne bi nanj spomnila. Vsakič potočim par solz. Za svoje junaštvo si ni zaslužil smri, vsaj takšne ne. Kar pa je ironično, da ti Taček si me rešil stekline takrat, a kakšno leto kasneje me je z njo okužil pritepeni maček. Steklina mi je bila usojena (in zdravljenje nje), škoda le da si ti umrl zaradi nje. Hvala Tačko za vse kar si mi pomagal. Tam kjer si, ni več bolečin, ni občutka zapuščenosti in ni strahu. Počivaj v miru.


Dodal/a almoj 10.4.2007 11:27:36 (3327 prebrano)

Naš Rex nas je zapustil po enajstih lepih letih preživetih skupaj.

Rex pogrešamo te!

Tvoji


Dodal/a neca91 10.4.2007 11:25:12 (3034 prebrano)
V spomin

22. marca bo leto dni odkar si odšla, naša draga Neca. Petnajst let si mi stala ob strani in še vedno čutim tvojo ljubezen, tvojo neizmerno dobroto, ko si mene, ki sem samo človek, učila živeti. Spominjam se tistega dne, Neca, ko si tekla za avtobusom v katerem je odhajala moja mama. Občutila si njeno žalost, videla solze, ki jih jaz nisem, voznik je presenečen ustavil in mene je bilo sram pred tabo in pred ljudmi. Spominjam se Neca, kako si v hudih bolečinah vstala, ko si videla moje solze, pozabila si na svoje trpljenje, da bi tolažila mene, ki sem se bala trenutka, ko boš odšla. Oprosti, draga Neca, za vse napake, za krivice, za nerazumevanje. Oprosti, saj sem samo človek, ki mu je bilo dano, da ob tebi spozna nesebično ljubezen in prijateljstvo.
Pozdravljena bodi draga moja zlata prinašalka in nasvidenje na tistih brezmejnih poljanah, kjer je življenje igra in kjer so si vsi prijatleji. Tvoja suzi


Dodal/a Pin 9.1.2007 19:45:58 (3748 prebrano)

PIN-ko

Imel si najlepše rjave očke, najlepši smrček, najboljši srček in najbolj luštno hibo na svetu s svojo ritko, ko si nas vsakodnevno veselo pričakal pred vrati doma. Bil si prvi in 1A kuža. Misel nate nam še vedno greje srca in za vedno boš živel v nas.
Na koncu mavrice pa se ponovno srečamo.

Tvoji Urška, Marta, Ljubo, Boštjan, Nataša in Bor


(1) 2 3 4 ... 17 »
Psarna Sagena - vzreja avstralskih ovčarjev
Psarna Mayangali - vzreja rodezijskih grebenarjev
Društvo ljubiteljev in vzrediteljev kraških ovčarjev Slovenije
Vzreditelji na mojpes.netu
www.mojmaks.net
domov | o psih | koledar | galerija | pasme + oglasi | pomagajmo psom | forum | pasji faq | trgovina | informacije - pomoč | splošni pogoji

2000-2018 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.