mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 16.06.2024 : 13:12:37

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Strani: 1 ... 100 101 102 103 104 [105] 106 107 108 109 110 ... 137   Dol
Natisni
Avtor Tema: belgijski ovčarji - čvek  (Prebrano 299662 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Maja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 312



« Odgovor #1560 : sobota, 12.01.2008 : 00:42:39 »

hello še enkrat,

danes sem šla za foro brat stare povste in ugotovila, kako se spreminjajo skozi čas Smiley
no morate priznati, da je bilo na začetku malo več zanosa za pisanje. terry je poniknila (vojska pa to...), horr na je zapustil zaradi faksa, hunden je odšla na švedsko...naši psi so se postarali...rik je na "stara" leta celo izgubil sloves hudogriza  Grin
moram priznati, da včasih tudi malo pogrešam agilitaške čase na šmarni gori...


pozdravček prav vsem,


malce nostalgično maja

p.s. sem hotla dodat še eno staro slikco naših agilitašev... pa na žalost tudi tega več ne znam Lips Sealed


Logiran
lkc
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


« Odgovor #1561 : sobota, 12.01.2008 : 17:15:53 »

Hojla,

tudi mami Cerar je kar hudo za šmarnogorskimi časi in starimi prijatelji našega Pana... Sicer smo zdravi (vsaj štirinožci, dvonožci se ubadamo z virusi, bakterijami, ki napadajo naša dihala, pri nekaterih celo pljuča...), od avgusta ni Pana več noben pes napadel, dlaka raste (za tiste, ki ne vedo - po napadu mešanca s cane corsom, ki mu je brez opozorila od zadaj skočil na hrbet, so ga veterinarji komaj rešili, saj je prišlo do plinske gangrene...). Oba - Pan in Ice - vsak dan bolj nakazujeta, da prihaja pomlad: noben sprehod jima ni dovolj dolg in nobena psička se jima ne zdi "negodna". Sem že kar malo depresivna, ko sredi promenade nadlegujeta psičko, njen lastnik pa na moje "vpitje" mirno odreagira - "Oh, gospa, pustite jih no, saj je moja sterilizirana. A vi nikoli niste bili mladi?" In tako izpadem še puritanska.

Panko je izjemno priden pes - še vedno uboga kot pred izpitom IPO, le malo bolj umirjen (oz. manj histeričen) je. Z Icom se obnašata kot brata - beri: stalno gledata, da drug ne bi dobil več hrane, posladkov, in zlasti ne več pozornosti ali čohanja.

No, še sreča da Bambi in Maja kaj napišeta. A Horr da nas je zapustil zaradi Faksa ? Hmmm, meni se je pa zdelo, da je temu razlogu ime Lenoba (ali morda Teja....).

No, lepo se imejte,

pozdrav iz ex Rožne (sedaj Blatne) doline vsem,

Lili et co.
Logiran
Maja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 312



« Odgovor #1562 : ponedeljek, 21.01.2008 : 19:01:13 »

hello,

galant je končno pri meni!!! čeprav je težko izbirati med kepami, pa mi je bilo tako fajn in v veliko veselje, ko smo izbirali, da bi to s veseljem ponovila takoj Smiley mladički so zakon
danes smo se spoznali z ostalimi člani naše hiše, pasjimi, mačjimi in človeškimi....celo na en mali spehod smo se opravili skupaj z rikom in nelo. mali je pač mali...dojemljiv za vse, res je fajn imeti mladička Smiley

lp

maja
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #1563 : torek, 22.01.2008 : 23:49:35 »

Jipi, koncno se nekaj dogaja!  Wink Cheesy

Tule na forumu mislim, saj imam obcutek, da se ti preprosto ne more 'nic dogajat', ce imas belgijca. Sama ugotavljam, da imam celo dva, namrec hudic od Olafa ima popolnoma belgijske stose, tako da bom morala malo zaceti nadzorovati skupne stike...  Roll Eyes

Sem pa tudi jaz na vsake toliko nostalgicna in se spominjam 'dobrih starih casov', ko smo se tudi v zivo redno videvali, ko smo skupaj sli se na kako razstavo, se skupni treningi s Pancijem in atom C. se mi zdijo prazgodovina na trenutke... Ampak, kot receno, dogaja se se vedno, le druzimo se manj, tako virtualno kot v resnici. Saj cisto poniknili pa vendar nismo, naju je tako ali tako vedno povsod zadosti, da ne recem prevec, najine zgode in nezgode lahko dokaj redno spremljate na blogu, o nekaterih pisejo celo casopisi  Wink (mimogrede, Sambo je fotografiji dal enega mokrega 'belgijca'), drugi pa vsake toliko kaj napisejo tule. Maja, iskrene cestitke ob novi pridobitvi, verjamem, da je zdaj v hisi zelo pestro in zivahno in da je kar malo soka za vse. Upam, da nas bos redno obvescala o napredkih in dogodkih  Smiley. Pa kako fotko nam privosci, da se ostale malo zagrabi papimanija  Cheesy.

Vsem belgijskim fanom zelim lepe dni, naj vam vasi nevrotiki prezenejo misli na tole depresijo, ki vlada zunaj, pa upam, da se kmalu kaj vidimo - kinoloska sezona se pocasi zacenja in jaz ze nestrpno cakam na maj in svetovno prvenstvo belgijcev, ki bo letos v Ljubljani - upam, da nas cimvec pride navijat in tekmovat!

Lp vsem, Ursa in Crna Smrt
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #1564 : sreda, 23.01.2008 : 15:36:40 »

lkc, malo off-topic: čestitke za naziv!  Cheesy Smiley

lp
Logiran
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #1565 : ponedeljek, 04.02.2008 : 10:40:14 »

Ciao!
Končno imam tudi jaz spet malo časa za forum!
Vidim, da ste vsi še živi, mogoče tudi malo leni kaj se pisanja po forumi tiče, in zdravi!
Mojemu Liro gre dobro, pridno trenira in se pripravlja na novo tekmovalno sezono IPO in obedience tekem in komaj čaka da se bo to vreme spremenilo in postalo bolj suho! Vsaki dan na sprehodih se močimo in blatamo, tako da prav ni več lepo! Sploh pa ne ko delaš kakšne sledi! Bo res cajt, da se vreme spremeni in da lahko spet vsi začnemo z našimi psi delat tako kot se spodobi!
Mala Bria raste in je prejšni teden imela že prvo uro obrambe - kako smo se vsi smejali! Smo sigurno kakšno leto življenja tako pridobili! Poslušnost pa itak že dela od kar jo imam. Pridno Lira in mene spremlja na vse treninge in se seveda, če gre, vedno vključi.
No, upamo da bo vreme kmalu kaj boljše, da boste lahko spet malo več poročali o pasjih dogodivščinah!
LP
Logiran
dhrovat
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 52


« Odgovor #1566 : torek, 12.02.2008 : 21:32:43 »

Jaz pa sem se z mojim Malinojem odločil za reševanje, in se tudi aktivno pripravljama na prvi izpit iz iskanja pogrešanih oseb,, ki ga imava v mesecu marcu.
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #1567 : torek, 04.03.2008 : 20:51:50 »

Očitno smo vsi izjemno zaposleni v teh dneh, da ni časa za dogajanje na forumu  Wink.

Tina, kako je mala mopsika, kdaj jo bomo lahko kje videli? In Lir?

Maja, kako je mali malinovček, nam boš naredila kratko predstavitev, pa kako je Ricardo?

Za Panteona vem, da je imel zadnjič malo težav z nogo, upam, da mu je bolje in da ga bomo lahko v Prestranku čez slaba dva tedna spet videli  Smiley.

To nedeljo sva s Črno Smrtjo šla na prvo tekmo letos in bila skoraj tako uspešna kot lani (ko sva presenetila vse, še najbolj pa sama sebe  Cheesy in zmagala), saj sva pristala na tretjem mestu  Cool Smiley. Pavza njegovi psihi definitivno ne koristi, njegovim uspehom pa očitno zelo; tekel je res super, v prvem teku je preskočil drugo cono na mostu (kdaj je pa ne), v drugem pa je žal zrušil eno palico, ker sem ga malo prepozno poklicala, ko je bil v tunelu. Teka sem naložila na net in si ju lahko ogledate tule:

Agility (prvi) tek: http://www.youtube.com/watch?v=SbSAnhQZS7A
Jumping (drugi) tek: http://www.youtube.com/watch?v=WMOEAbYOQFY

Res sem vesela najinega uspeha, predvsem pa lepih tekov po tako dolgi pavzi (nazadnje sva trenirala oktobra  Tongue ).

Sicer pa mi že malo manjkajo tudi razstave, najbrž se bova udeležila ene od Hrušic, pa seveda razstave na svetovnem prvenstvu belgijcev, če razstava seveda bo. Pa komaj čakam na RO tekme, skratka, veselim se vseh prireditev, ki naju čakajo v naslednjih mesecih.

Lep pozdrav vsem belgijskim ljubiteljem od naju
Logiran
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #1568 : sreda, 05.03.2008 : 17:38:20 »

Bambi, čestitke k uspehu! Kar tako naprej!
Ja, tudi jaz komaj čakam razstave, čeprav se bom to leto bolj malo lahko udeležila, ker sem nenehno v Avstriji in komaj kdaj doma. Tudi bom, če se bo kak razstavni dan našel, verjetno šla s Mopsiko Brio na razstavo. Lir je tukaj v SLO že vse dosegel in verjetno ga bom tukaj bolj redko razstavila. Seveda pa bom šla na tuje razstave tudi z njim, ne samo z Brio. Bambi, upam, da se tako bomo srečale na kakšni razstavi, da ti še Biro predstavim, ki je pravi mali srčkan hudiček! Wink
Maja, veseli me, da sva se končno uspele srečati! Res srčkanega mladička imaš in sigurno bo kar kmalu uspešen tekmovalni pes (če še pri tej starosti pokaže na kvalifikacijah Smiley )!
No, imejte se vsi lepo, in poročajte kaj novega!

Logiran
Maja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 312



« Odgovor #1569 : petek, 07.03.2008 : 20:28:06 »

hello,

bambi dodala bi slikce mojega malega hudička, pa se nikakor ne spomnim, kako se to dela ... drugače pa so njegove slikce objavljene na straneh canin teama, working dog.
mali je totalna faca in trenutno v fazi razganjanja in delanja "lumparij" in seveda njegovega največjega hobija-napadanja mene... drugače pa je samozavesten, prijazen, igriv in energičen mladiček, torej vse kar bi si pri takem mladičku pravzaprav želela. pri sami socializaciji niti nisem pretiravala ali komplicirala, mali je že ob prvem sprehodu skozi mesto pokazal, da je popolnoma neobremenjen z okolico. ljudi sprejema vse, razen če čuva hiša (kar se že dogaja), do psov je uvideven (razen včasih do rika) in se rad igra z njimi, vendar ga imam lahko na sprehodih že spuščenega, če gremo v primerni razdalji mimo drugih psov. jaz pravim mladički so ZAKON!
z rikom se popolnoma dobro razumeta, kar sicer po rikovo itak pomeni, da ga 99% časa ignorira in le občasno pokaže zanimanje zanj. parkrat se je sicer že zgodila, da je rik nakazal nekaj kar je skoraj zgledalo kot igra, vendar se je hitro premislil in se preusmeril na najbljižjo igračo. drugače pa zaradi galanta prej vstajam, hodimo na daljše sprehode (da lahko potem čez dan spi), tudi jaz precej bolj zbujena hodim v službo, skratka meni je fajn...
na red lulanje in kakanje se je navadil zelo zgodaj in s tem nimam problemov, seveda je potrebno še kdaj vstati sredi noči ali zelo zelo zgodaj zjutraj, vendar sem se tega popolnoma navadila. skratka bambi ne vem kaj še čakaš...jaz ti enega mladička toplo priporočam Smiley
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #1570 : nedelja, 09.03.2008 : 18:06:56 »

Ivanhoe, razmišljam, da bi šla v Celovec na razstavo, mogoče greš tja? Blizu je, sodnik je ok, pa res pogrešam razstavljanje, čeprav mi je potem na koncu na razstavah skoraj dolgčas, ko 'samo' razstavljam, saj zadnjih nekaj let delam na skoraj vseh razstavah in mi kar nekaj fali, če ne šibam in tulim cel dan  Cheesy.

Maja, bom šla pogledat, seveda pa upam, da ga tudi v živo vidim v bližnji prihodnosti. Me veseli, da se ok rihtate - kaj pa Neli? Ga ok sprejema? Super, da se imate fajn in si zadovoljna z njim, verjamem, da je in bo srečen in zadovoljen kuža  Smiley.

Na kaj čakam? Da se skoti!...  Wink Cool
Logiran
Chipa
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 63


« Odgovor #1571 : četrtek, 27.03.2008 : 21:36:36 »



1.  KVALIFIKACIJSKA UTAKMICA ZA HRVATSKU IPO REPREZENTACIJU ZA 14. SVJETSKO PRVESTVO FMBB-A 2008. GODINE


       
SUDAC: MAJA CAR (HR)
MARKIRANTI: GORAN ČUČKOVIĆ (HR), DOMAGOJ ŠARČEVIĆ (HR)

REZULTATI:

1. Petar Maša ....... Ulix Mayki ................................. HR 10626 MN; IPO-3: A-94; B-84; C-93; U-271
2. Milan Kuragić .... Angel vom Allgauer Macheler ..... HR 10917 MN; IPO-3: A-77; B-92; C-90; U-259
3. Marijo Tucman ... Gismo vom Lortzingweg ........... HR 11066 MN; IPO-3: A-75; B-91; C-80; U-246




       



Logiran
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #1572 : sobota, 29.03.2008 : 16:57:39 »

Cestitam uvrščenim in želim jim veliko uspeha na SP!
Se vidimo na tekmi!

Bambi, sem imela namen it na IHA Klagenfurt, ampak s tamalo imam še vedno probleme s dlako, tako da ni še za razstavo. Se mi pa ne splača it samo s Lirom. Če grem bi kar oba razstavljala. Tako da bom mogla še počakat in držat pesti da bo Bria končno spet pripravljena za nastope pred sodniki.
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #1573 : nedelja, 30.03.2008 : 13:55:24 »

Včeraj pa sem jaz spoznala enega Belgijskega ovčarja. Priznam, da sploh nisem vedela, da je predstavnik te pasme. Je pa krasen. Smo odprli avto pa je kar skočil notri. En tak scrkljanec živahen. Star pa je 7 let.
Imena si pa nisem zapomnila sram
Ga bom pa sigruno še videla in dodala še kakšno slikco Cheesy
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #1574 : ponedeljek, 31.03.2008 : 00:50:18 »

Ivanhoe, kaj pa je z njeno dlako narobe? Upam, da ni nic hujsega, pa da jo kmalu kje spoznamo.

In z veseljem sporocam, da je Sambek prijavljen na agility in na razstavo na svetovnem  Smiley, kar je se lepse, njegov reprezentancni kolega bo tudi Panasonic  Smiley.

Katya, kje pa ste ga srecali? Pa vsaj razlicico nam lahko izdas, ce ze imena ne ves  Wink. Drugace je moja Crna Smrt pravi kandidat za skocit ljudem v avto  Tongue, moram prav pazit, ko zacne koga bolj gledat, saj bi se hitro odlocil zatulit ROADTRIP! in z najmanjso vzpodbudo skocil noter, a na sreco sem ga do zdaj se vedno uspela ustavit, ceprav smo bili ze parkat blizu. Ampak tokrat gotovo nisva bila midva, saj nismo k nikomur vlomili te dni, pa tudi kako leto več šteje Sambo...

Par novih fotk:

Divjamo po gozdu...

http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/DSCN3462.jpg

Divjamo na prostem...

http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/Sambospeed.jpg

Vcasih se pa celo malo ustavimo in poziramo

http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/DSCN3460.jpg

Drugace pa smo se v zadnjem tednu podali na Pokljuko in na Kurescek, kjer smo, presenetljivo, divjali  Wink Cheesy, predvsem pa zelo zelo uzivali na snegu. Sicer pa Sambek uziva na agi treningih, skupnih tekaskih podvigih in pasi Olafa  Wink, oba pa komaj cakava naval akcije - agi tekme in par razstav.

Logiran
Strani: 1 ... 100 101 102 103 104 [105] 106 107 108 109 110 ... 137   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines