mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 03.06.2024 : 07:44:47

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Socializacija in habitualizacija  |  Tema: Cviljenje v avtomobilu
Strani: 1 2 [3] 4 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Cviljenje v avtomobilu  (Prebrano 26306 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #30 : torek, 24.02.2009 : 16:12:46 »

Naš tudi ponavadi cvili; smo se itak že sprijaznili,ker je cviljenje itak njegov zaščitni znak in piska za vsako figo.
Mir imamo šele,ko parkrat fajn zarjovem tja v prljažni naj da prostor.

Najmanj težav pa imamo, če gremo na dolgo pot in štartamo ponoči. Roy se namesti v avto in spi kot čok vsaj do 9h zjutraj.
Logiran
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #31 : torek, 24.02.2009 : 17:52:09 »

Jaz pa imam jamraca  Grin
Tamali se cist zmesa, ko vidi, da se nekam odpravljamo. Avto ima zelo rada. Ampak, ko pa se zacne voznja pa zacne jamrat. Zvoki so se najbolj podobni zehanju. Scasoma se umiri, pa potem jovo na novo. Vcasih je pa preprosto tiho. Nemorem ugotovit v cem je problem. Je pa precej neprijetno za poslusat, ker je slisat kot da jo nekaj muci oz. boli. Najverjetneje pa ji je zgolj dolgcas in je back vokal Gunsom. hehe  Tongue
Logiran
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #32 : torek, 24.02.2009 : 18:19:18 »

malo za šalo (ampak je pa čist res!): kar se cviljenja v avtu tiče, mi s kužo nimamo težav, pač pa jih ima moj desc z mano. Menda "skoz neki cvilim"... Grin Cheesy
Logiran
prstica
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 41


« Odgovor #33 : nedelja, 17.05.2009 : 11:48:39 »

Da ne odpiram nove teme, bi rada vprašala vse vas poznavalke psov in vzgoje, kako navaditi našo Naro na vožnjo z avtom. Na poti iz Kranja je bila pridna, ker sem jo imela v naročju, deloma pa tudi zato, ker je bila zelo utrujena.
V petek smo šli do mojih staršev (iz Murgel na Ig) in je bilo grozno. Spuščala je take bojne krike, da sva mislila, da jo bo konec. Poleg tega je na poti tja kakala in lulala, nazaj pa bruhala.
Očitno bo treba veliko delat na temu, ker je zelo pomembno, da se bo rada vozila, ker ogromno hodiva okoli.
Kako naj se lotiva navajanja? Morda bi jo morala dati najprej v prtljažnik brez vožnje, da se navadi na prostor. Kaj pa potem? Samo da se začne avto premikat znori. Mislite, da bi šlo lažje z boksom? do zdaj smo imeli 3 pse in vsi so se radi vozili. Samo da si odprl vrata so bili že not. Smiley S tako situacijo se prvič srečujem, zato bi res prosila za predloge.

1000000000x hvala!
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #34 : nedelja, 17.05.2009 : 14:43:46 »

prestica na Igu imas starse? Daj ko bos naslednjic tu mi javi, pa se dobimo na en hiter cvek in bozanje tamale Cheesy

Drugace pa bi jaz tamalo zacela rajsi navajat na box - najprej jo navajas doma, nato pa ga pocasi prestavis v avto..
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #35 : nedelja, 17.05.2009 : 15:01:07 »

Po mojem se je vstrašila, da jo bosta kje pustila...tako, da stvar navade. Z boksem pa je tako. Kupita boks in ga odprtega imejta v stanovanju. Noter dajte kakšne mehke kocke. Ta mala bo hodila noter v zavetje počivat (nikar je ne zapirat noter dokler se ne navadi) in tako potem tud v avtu v boksu ne bo panike. Pa poskušajta jo dati v avto in jo tam malo božati, nežno prigovarjati. Dajte ji priboljške in se z njo v avtu igrajta-brez da bi se dejansko kam vozili. Plus tega pa sedi z njo odzadaj, ko se vozite (prvih parkrat), da se navadi.
Logiran
prstica
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 41


« Odgovor #36 : ponedeljek, 18.05.2009 : 10:47:39 »

Včeraj zvečer smo šli na eno kratko vožnjo in sem jo dala spredaj med noge. Sicer je cvilila in silila v naročje, toda smo preživeli brez bruhanja, lulanja in kakanja. : ))))))))
Se bomo pa najprej vozili spredaj, potem na zadnjih sedežih in nato v prtljažniku.

Alexi, se bomo dobili en dan. Samo mora biti tako, da bova šla oba s fantom, ker jo mora nekdo v avtu božat in mirit. Ne morem it še sama na vožnjo z njo.
Lahko mi pošlješ na mail: krninaana@yahoo.ca številko mobitela - se bova tako lažje zmenili.
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #37 : ponedeljek, 18.05.2009 : 10:54:29 »

Glede avta ne komplicirat - nabavi transporter ali boks, daj v avto, psičko (s praznim želodčkom po možnosti) noter in na čisto kratko vožnjo, med tem je ne miriš ali kakorkoli prigovarjaš (s tem vedenje samo slabšaš, oz. utrjuješ) in ko prideš na cilj, je ne daš iz avta tako dolgo, dokler vpije in cvili.
Vožnja med nogami je zelo nevarna in za psičko niti ne tako fajn, kot se morda zdi.

Za navajanje na boks doma pa obstajajo pisna navodila.

Katarina
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #38 : ponedeljek, 18.05.2009 : 10:57:50 »

Plus tega pa sedi z njo odzadaj, ko se vozite (prvih parkrat), da se navadi.

Tukaj se naredi največ napak - po možnosti naj bi bila že prva vožnja taka, kot bodo naslednje. Če tako ne gre, pač ne ampak ne misliti, da bo potem psu, ko ga boš par dni crkljal na zadnjem sedežu, pa kar fajn, ko bo enkrat deložiran v prtljažnik ali boks - ponavadi je ta prehod težji, kot pa sprejeti že prvo vožnjo tako, kot mora biti.

katarina
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #39 : ponedeljek, 18.05.2009 : 11:34:06 »

Pri nas se je pač pri dveh psicah tako obneslo Smiley je bil samo predlog.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.326


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #40 : ponedeljek, 18.05.2009 : 11:39:13 »

Hm..., bi pripomnila, da je prepovedano voziti psa v avtomobilu med nogami ali kjerkoli, kjer ni privezan ali zaprt v prtljazniku ali v boksu, zato bi se jaz izogibala nasvetom, ki vodijo v protizakonito, sploh pa nevarno ravnanje.
Logiran

Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #41 : ponedeljek, 18.05.2009 : 12:28:42 »

Hm..., bi pripomnila, da je prepovedano voziti psa v avtomobilu med nogami ali kjerkoli, kjer ni privezan ali zaprt v prtljazniku ali v boksu, zato bi se jaz izogibala nasvetom, ki vodijo v protizakonito, sploh pa nevarno ravnanje.
sigurno?
kolikor je meni znano ni natančno določeno, samo da ne moti voznika. ampak ne bom nič trdila, ker nimam pojma o zakonih, to je enkrat bil odgovor na mail...
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #42 : ponedeljek, 18.05.2009 : 12:31:15 »

Ja, vsaj privezan mora bit, da ga ne bi kaj zmotilo, in bi med vožnjo npr. skočil na šoferja.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.326


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #43 : ponedeljek, 18.05.2009 : 13:10:14 »

Zakon o zaščiti živali

2. Prevoz živali
16. člen
Pri prevozih živali, ki niso urejeni z Uredbo 1/2005/ES, se šteje za neustrezen prevoz živali:
[...]
- če je namestitev živali v prevoznem sredstvu taka, da so možne poškodbe ali izpadanje živali iz prevoznega sredstva;
[...]


V Zakonu o varnosti cestnega prometa pa nisem nikjer nasla, da bi pisalo eksplicitno za zivali (ok, pse), temvec ocitno tak prevoz sploh ni predviden drugje, kot v tovornem delu (prtljazniku), saj zivali niso "osebe". Za osebe pise:

Varnostni pas
83. člen
(1) Med vožnjo morajo biti voznik in potniki oziroma potnice (v nadaljnjem besedilu: potnik) v motornem vozilu, na vseh sedežih, kjer so vgrajeni varnostni pasovi, pripeti na način, ki ga je predvidel proizvajalec oziroma proizvajalka (v nadaljnjem besedilu: proizvajalec) vozila glede na konstrukcijo zadrževalnega sistema.


Da pri zaviranju pes prileti v sipo ali kam drugam, je vec kot jasno, saj se to lahko zgodi tako z otroki kot z odraslimi osebami v avtu in taksni primeri se realno dogajajo. Gre tako za varnost zivali kot za varnost vseh ostalih udelezencev v prometu. Zivali so nepredvidljive in kot take jih jemlje tudi zakonodaja in Teja, lahko si brez skrbi, da ima policaj vse podlage, da ti napise kazen, ce bos peljala psa na zadnjem sedezu brez varnostnega pasu in/ali zascitne mreze, med nogami spredaj ali celo na sprednjem sedezu (s pasom ali brez) ... Moznosti, da razlozis policaju, kako pes vedno mirno lezi, ne bo, oz. ne bo upostevana. Lahko pa kdo, ki pozna pristojnosti policaja v takem primeru napise, kako je to v praksi.
Logiran

Nollie
novinec
*
Sporočil: 39


WWW
« Odgovor #44 : torek, 03.09.2013 : 10:19:55 »

Zivjo!tudi pri nas imamo problem z "zivahnostjo" med voznjo..mirna je samo(no pa se to ne vedno)ko je v narocju..dokler sva dva v avtu se gre..ko je pa v avtu prisoten samo voznik pa postane naporno..rine k voznikuv narocje,torej pleza cez srednjo armaturo(partnerjev avto je avtomatik,torej je tam kar nekaj gumbov in posledica,da ti kar naprj nekaj utripa,sencniki se zapirajo/odpriajo...)boks v tem avtu odpade,ker ga nimas dati kam,da bi jo pa pripela z varnostnim pasom je pa tudi prakticno nemogoce ker so sedezi usnjeni in bi vse potrgala..kako jo navadt da bi na tleh pred sedezem sedela/ali pa zadaj med sedezi???v mojem avtu nimam takih "tehnicnih" tezav,je pripeta,sicer spredaj,ker zadaj noce bit-joka tako da te glava boli..ko je spredaj ji ne dovolim v narocje-iz ocitnih razlogov varnosti Smiley in ko dojame da ne bo nic dosegla se uleze in zaspi,ali pa se vsede in opazuje okolico..ce jo pa kaj zmoti(ovinki ponavadi) pa znori,rine nazaj,ko obupam jo spustim da gre zadaj in vcasih tam nori,praska po tepihu ali pa se samo uleze in zaspi..je 4mesece stara in se ne pozna vseh ukazov..bi jo dala v gepek,ampak se bojim da bo se slabse..kaksne ideje?Huh
Hvala!
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Socializacija in habitualizacija  |  Tema: Cviljenje v avtomobilu
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines