mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 11.05.2024 : 07:11:30

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Kazen za sprehod brez povodca
Strani: 1 ... 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kazen za sprehod brez povodca  (Prebrano 86168 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #315 : nedelja, 13.04.2008 : 20:07:43 »

No ne najdem druge bolj temu primeru podobno. Greva danes z Asko v ZOO. Vse lepo in prav. Na pol poti srečava ene ljudi z eno majhno psičko. In ne boste verjeli, bila je odvezana in to celo v ZOO-ju. Jim rečem, da zakaj je nimajo na povodcu in rečejo mi standardni odgovor, da je psička in da je ful prijazna. Gredo potem oni dalje v eno smer, jaz z Asko v drugo. Kasneje se spet srečamo in očitno so upoštevali kar sem jim rekla in so jo le privezano potem dalje imeli.
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #316 : torek, 15.04.2008 : 14:18:25 »

Očitno so dovolj inteligentni, da znajo oceniti "nevarnost".

Očitno le niso toliko inteligentni. Prvič jih k ukrepanju zavezuje zakon, drugič pa niti tebi niti tvojemu psu ne "piše na čelu" da sta nenevarna. Če si tako prepričan vase in svojo psičko, ne bodi presenečen, ko bosta nekoč naletela na divjega psa, ki ti bo oklal psičko (ali pa tudi tebe) in takrat ne vpij na lastnika, da je njegov pes nevzgojen. Na svetu ni psa, ki bi mu lahko 100 % zaupal. Še svojemu ne. Pa tudi lastniki psov - prevsem mi - moramo paziti, da s svojim vedenjem ne obračamo proti sebi še več ljudi.

Lep dan ti želim!
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #317 : torek, 15.04.2008 : 14:22:03 »

Pa še to sem pozabil:

Vedno si omisli psa, ki bo imel tam, kjer živiš, dovolj življenskega prostora in se ne boš rabil izgovarjati na to, da nisi veleposestnik. Kupi si "psa na baterije" kot jih imenuješ ti. Tudi to je žalitev ljudi, ki imajo pse manjših pasem. Ni samo tvoj velik pes pes.!
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #318 : torek, 15.04.2008 : 16:01:05 »

Luka, a če imaš psa na povodcu potem ga pa "divjak" ne bo napadel? Bvaha haha. Moje psice so jo skupile izključno takrat, ko so bile na povodcih, če so bile spuščene, so se lahko napadu izognile. In najhujših divjakov ne srečaš na "pasjih promenadah" ( z izjemo tistih, ki se strgajo lastnikom s povodcev) ampak kar lepo v naseljih, ko ti vletavajo cucki iz dvorišč, ali pa se celo boh ne daj strgajo z verige (takrat jo boš zanesljivo skupil ti ali pa tvoj pes).

Psa na baterije pa ne maram. Nimam kaj početi z njim. Če bi bila prisiljena imeti nekaj mičkenega, bi si raje omislila podgano.
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #319 : sreda, 16.04.2008 : 09:26:18 »


Psa na baterije pa ne maram. Nimam kaj početi z njim. Če bi bila prisiljena imeti nekaj mičkenega, bi si raje omislila podgano.

... in še vedno trdiš, da si ljubiteljica psov?

Pa tudi me ne boš prepričala, da je večja možnost napada, če imaš psa na povodcu. Takrat je vsaj pri tebi. Če pa je spuščen, med njegovim tekanjem obstaja neprimerno večja možnost, da zaide na ozemlje drugega psa.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #320 : sreda, 16.04.2008 : 11:31:18 »

A sem kje trdila, da sem ljubiteljica psov? Tega nisem napisala nikoli in nikjer.

Psov po tujih dvoriščih ne spuščam, pa tudi pes na tuj teritorij ne "zaide" ampak gre tja kvečjemu zanalašč.  Za razliko od ljudi, večina psov ve od katerega kosmatinca je določeno ozemlje in temu primerno ravna. Če je take sorte, da mu ni do dokazovanja premoči in pretepanja, se do lastnika ozemlja primerno spoštljivo vede ali pa se mu izogne. Česar ne more narediti, če ga prisilimo, da gre privezan naravnost čez tuje ozemlje (večina psov si lasti vsaj še pločnik pred vrtom)
Logiran
anabella111
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #321 : sreda, 27.08.2008 : 09:43:19 »

Mene pa zanima, ce ima kdo kaksen preizkusen nasvet, kaj storiti, ko imas sam psa na povodcu, nasproti pa tece odpet pes, po moznosti brez lastnika?
Hvala Smiley
Logiran
TalQec
otrok do 14 let
*
Sporočil: 1.018


« Odgovor #322 : sobota, 06.09.2008 : 20:42:54 »

anabella111 nevem kakšnega psa imaš, ampak moj je majhen kavalirček in ga takrat preprosto vzamem v naročje. imela sem preveč salbih izkušenj pri podobnih pričožnostih.
lp
Logiran
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #323 : sobota, 06.09.2008 : 21:09:16 »

jap, jst naredim enako: psičko v naročje. Potem pa pride ene par minut za tem lastnik in me prepričuje, da ni nobene potrebe, da jo "skrivam", da njegov pes je pa čist prijazen in ne bi nič naredu - no a veš kva, dej se mal v roke vzem pa svojga psa mej na očeh in pod kontrolo in na povodcu. Par dni nazaj se je enmu psu mal stemnil in če ga lastnik ne bi zagrabil za ovratnico, ko se je zagnal v kovinska vrata ograje in jih odprl, ne vem, kaj bi blo (pa ne bom povedala pasme, ker pasma ni nič kriva, krivi so lastniki). Sem raje bolj previdna kot manj - taka pač sem, sori vse lastnikom prijaznih spuščenih psov, ki se prikažejo (lastniki) par minut za svojim psom...
Logiran
manchyka
novinec
*
Sporočil: 40


« Odgovor #324 : sobota, 06.09.2008 : 21:21:21 »

moja prijateljica je imela psa pasme bavarski barvar in je hodila z njim na sprehode po njihovi okolici. Tam je bil še en tip z nemškim ovčarjem, ki je bil vedno na sprehodu odvezan in kadar sta se s kolegico srečala, je ta ovčar njenega napadel. Potem sem pa jaz enkrat prišla na obisk s šarplanincem in je spet na sprehodu priletel ta pes in napadel njenega, moj pa njega in sta se kar konkretno zravsala, preden sem ju uspela ločit, lastnik je priletel šele potem, ko sva ju s kolegico nekako spravile narazen in se začel dreti name, češ takšni psi niso za v javnost in podobno. Naj povem, da sta bila najina psa na vrvici njegov pa seveda odvezan, potem sem pa jaz kriva!!!??!!! Angry Vendar je pomagalo vsaj to, da je od takrat naprej tip psa na sprehodu privezal, kot mi je kolegica povedala, tako da fajt ni bil zastonj Grin
Logiran
AN[ch]Y
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 144


« Odgovor #325 : nedelja, 07.09.2008 : 11:47:44 »

jap, jst naredim enako: psičko v naročje.

jaz pa mislim, da je to zelo slaba ideja. psi se zmenijo med sabo in če ni res kakšen napadalen, jaz svojega psa nikoli ne bi jemala v naročje...potem se boji vsakega cucka!
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #326 : nedelja, 07.09.2008 : 11:51:44 »

Jaz tudi najraje ne, saj je nevarnost da še ti kasiraš zaradi tega. Je bratova punca pravila, da je svojega silky terierja dvigila v naročje in se obrnila stran, ko je zagledala rottweilerja. Ta pa je skočil nanjo, ker je hotel priti do psa. Jaz mislim da je najboljša vrjanta kupiti pepper sprej in tujega psa pošpricati. Tako ga ne udariš, ker te lahko napade ampak ga pošpricaš in odhitiš s psom naprej.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #327 : nedelja, 07.09.2008 : 11:53:41 »

Psi se zmenijo med sabo dokler je "moj vecji kot tvoj ali pa vsaj zgleda bolj grozno".
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
catjusa
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 532


« Odgovor #328 : nedelja, 07.09.2008 : 11:58:46 »

oaza88: a to greš kdaj tle na polje v Kranju... ker tam jest srečujem ALI pametne in odgovrne lastnike, ki sprehahajo svoje pse brez povodca in imajo odpoklic super poštiman, pa gredo poleg brez povodce ALI pa psihote, ki pridejo 5 min za psom  Roll Eyes

jaz moje ne jemljem v naročje, dam pa jo za sabo, da jo lahko ščitim in če je treba nastavim nogo da bo pes poletel stran če bi se izkazalo da je to potrebno
Logiran
Eva D.
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 205


« Odgovor #329 : nedelja, 07.09.2008 : 12:28:06 »

tudi jaz običajno Endota ne jemljem v naročje, če nama pot prekriža kakšen prostosprehajajoč "vsiljiv" pes  Roll Eyes. Ampak me je res prav groza it z njim na sprehod, ko je v najini bližini vedno več teh različnih nesocializiranih bull-mixov, ki jih sprehajajo "neuravnovešene" osebe - seveda brez povodca  Angry! In v tem primeru, ko že po pasji govorici telesa ocenim, da ima pes, ki dirja proti nama neozirajoč se na ukaze lastnika, ki kriči nekje 500m zadaj, "zloverne" namere, ga primem v naročje, pa če se še tako upira!

Citat
jaz pa mislim, da je to zelo slaba ideja. psi se zmenijo med sabo in če ni res kakšen napadalen, jaz svojega psa nikoli ne bi jemala v naročje...potem se boji vsakega cucka!
Ja, kaj pa če ima tvoj 6kg, nasprotni pa 40kg  Shocked? Tvojega več ni, če pustiš, da se "menita" med sabo! Zato jaz vedno raje "reskiram" ugriz napadalnega psa, da bi zaščitila svojega! Pa naj še pripomnim, da se moj "cucek" ne boji ostalih, raje ima večje kot manjše, ker precenjuje svojo velikost, pa še navien je, ker vsako lajanje vzame za igro!
Se pa držim logike, da se lahko lastniku napadalnega psa "maščujem" veliko bolj, če bi njegov pes ugriznil mene (da bi hotel priti do psa v mojem naročju), ker bi ga to veliko bolj "po denarnici" udarilo in tudi policaji bi se prej "zganili"...

Zanima me samo to, kako lahko nekdo dobi kazen za sprehod brez povodca? Ga mora policaj dobit točno na "kraju zločina"? Če bi verjetno klicala policaje, da nekdo sprehaja "potencialno nevarnega" psa brez povodca, bi se mi režali v slušalko in preden bi prišli do tja, bi ga lahko lastnik že pripel. V čem je potem smisel vsega? Po "pasjih" sprehajalnih poteh itak nikoli ni nobenega policaja!
Logiran
Strani: 1 ... 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Kazen za sprehod brez povodca
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines