mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 05.05.2024 : 23:20:47

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: rencanje, grizenje, lulanje
Strani: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: rencanje, grizenje, lulanje  (Prebrano 55349 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
luncica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 511


« Odgovor #240 : sobota, 20.01.2007 : 19:18:18 »

Aja, ko jes, jo obvezno ignoriraj. Ti si sef, ti si lahko dolocis, kdaj bos jedla - in kdaj bo ona jedla. Ce se ti zdi, da tega ne ve, jej pred njo - najprej postrezi sebi in pojej, sele nato njej. Saj bo... Smiley
Logiran
čenča
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 311


« Odgovor #241 : sobota, 20.01.2007 : 19:34:34 »

Draga Biba24,

doma imaš točno to, kar si napisala- psičko mladičko, ali če malo prevedemo, pasjega kobacača, otročaja. Pasji otroci okolico raziskujejo tudi z zobki. Zanimivi svet je treba ovohati, poslušati, poskusiti  Wink ... Naše bibe pridno delajo prav to in na nas, njihovih skrbnikih je, da jim postavimo meje dovoljenega, jim pokažemo, kaj je za njih varno, jim preprečimo, da rinejo v neposredno nevarnost in jih naučimo, kaj se ''spodobi''. Predstavljaj si, da je za majhnega kužka vogal omare prav tako dobra igrača kot gumijasta kost. Na tebi je, da jo naučiš drugače. Njeno grizenje neprimernih objektov pospremi z odločnim ''ne'' ali (kar predstavlja še ostrejšo prepoved) ''fuj'' in jo preusmeri na grizenje/ igro z igračko. Pri malih psičkih je potrebno biti dosleden, ker iz kepic hitro zrasejo v velike krepke kosmatince, ki se lahko skozi večino stvari  Tongue dejansko tudi pregrizejo.
Torej- bodi dosledna, kužiko okaraj in preusmerjaj njeno vedenje.
Boljše vprašanje kot ''Kdaj...'' bi bilo, če kužki sami od sebe ''sploh kdaj'' nehajo takole grizti stvari. Vsekakor imajo še posebno veselje do takšnega početja nekje med 3. in 4. mesecem, ko menjajo zobke, kar te še čaka. Oboroži se s primernimi igračkami (priporočam kong, malo posurfaj, kaj to je), kostmi iz goveje kože, kakšnim slastnim sušenim uhljem...in veliko dobre volje  Grin in doslednosti.

Čestitke, da je tvoja psička živahna. To je eden izmed dobrih pokazateljev, da je zdrava in zadovoljna pasja duša, ki ti bo v prihodnosti, verjemi, znala vračati za trud, ki ga boš vložila v njeno vzgojo. Če imaš možnost, jo pelji tudi na kakšne igralne urice v bližnje kinološko društvo in kasneje v malo šolo. Nihče se ne rodi učen, tudi tvoja psička se ni, a skupaj vama bo gotovo uspelo.

Biti ''pasji starš'' ni lahko- je pa sladko  Grin. Ni tablet, ki bi preprečile grizenje pohištva (jap, pri veterinarju se je nekoč dejansko pojavila ženska s takšnim vprašanjem), obstajajo sicer trikci, ki lahko pomagajo, da kužku pohištvo ''zasmrdi'' (spreji, drgnjenje z limoninim sokom...) a prejkone so to začasne rešitve. Sploh pa, trenerke npr. ne moreš nasprejati.  Roll Eyes

Bodi dosledna, bodi nepopustljiva v tistih stvareh, v katerih moraš biti, predvsem pa imej rada svojo kužiko in naj ti ne bo žal časa, ki ji ga boš posvetila zdaj, ko je majhna.

O hrani pa kdo drug...

Uživajta!  Cool
Logiran
čenča
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 311


« Odgovor #242 : sobota, 20.01.2007 : 19:37:18 »

Na pohvalo in priboljske pa nikar ne pozabi Wink ko naredi nekaj prav.
Ja, seveda tudi tega ne pozabit! ''Pridna'', ''To'' ali glasen ''Bravo'' s koščkom priboljška, ko gloda svojo igračo, delajo čudeže.
Logiran
Biba24
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83


« Odgovor #243 : sobota, 20.01.2007 : 19:47:19 »

Hvala za pomoč in fine odgovore!Zgleda, da bomo imeli še kar nekaj časa pestro... Grin
Logiran
V
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #244 : nedelja, 11.03.2007 : 14:17:22 »

Dobil sem mešančka starega dva meseca,sedaj me pa karnaprej grize,seveda,igra se,zanima pa me kako ga naj tega grizenja odvadim,metodo da ga pustim na miru in odidem vstran od njega sem že probal,vendar nič ne pomaga,že cel tedn me neprestano grize ....razn ko se zmatra in zaspi...
Logiran
alessa06
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


« Odgovor #245 : nedelja, 11.03.2007 : 16:07:32 »

Hehe, to smo pa verjetno vsi dali skos.  Cheesy

No lahko napišem kako je bilo pri nas.

Naša je skos grizla, da smo bili že vsi živčni, ni pomagalo nič.  Sad Shocked

Ne prijem za gobček, pa renčanje zraven, ne stisnjena ustnica ob zobe, ne beseda ne sme, nasploh nič.
Nato smo začeli s preusmerjanjem. Ko je začela z grizenjem, smo ji zatlačili v gobček igračko, in spet, ko je spustila igračo in prijela roko, hlače, nogo, smo rekli  umirjeno NE, zopet v gobček igračo. Nonstop igračo in spet igračo v gobček. Je res trajalo dolgo (5 mesecev) a je počasi nehala in kar sama vzela igračo. Najhuje je bilo, ko je menjala zobe.

Sedaj kar sama prinese igračo in jo rine vate, kakor igraj se z mano.

 Mislim, da  je to prinešeno iz legla, ko mladički med seboj merijo moči, ustvarjajo hirarhijo in tam jih, če je prehudo pomiri mama, mi pa ne reagiramo kot mama. Verjetno ga je še strah, nima taprave pasje družbe , svoje dodajo še zobje, ki rastejo in ne zna se drugače igrati. Saj on ne ve da tebe to boli. Tudi mi smo hodili vsi pogriženi po rokah.

Mogoče kako suho svinjsko uho dodaj za zabavo. Tisto počasi grize in se s tem utrudi. Naša ga je pri dveh mesecih imela za cel teden, sedaj pa ga zdrobi v petih minutah.
In nikar NE dovoli,  ko grize kako kost ali svinjsko uho , da zraven renči, če se mu približaš ali mu hočeš vzet, še manj, da te ugrizne. Da ne boš mislil, da pri treh mesecih kužek ne zna močno in do krvi ugrizniti. Pa še kako. Navadi ga, da ko mu daš kaj za žvečit ali suho uho, čez kako minuto umirjeno reci PUSTI in vzami, pa reci joj kako lepo imaš PRIDEN, pa mu vrni, da grize naprej. Tako kasneje ne boš imel težav, če bo psu treba kaj vzeti iz gobčka.

Bodo še drugi kaj napisali, pa se potem odloči kako boš omilil to grizenje.
Logiran
V
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #246 : nedelja, 11.03.2007 : 17:30:04 »

alessa06,hvala za odgovor,mislim da se bom držal kar tega kar si mi ti rekel!!!

saj nebi nix rekel da bi grizel,pa če tudi se igra je že mene in mojega očeta vgriznil do krvi!

hvala za odgovor!!

imam še eno vprašaje,ni pa prav iz vzgoje....

bolhe-klopi,kupil sem nekakšen puder ki žal ne pomaga,pa tudi EUKACID,pa še se zmeraj praska in ima kako bolho,pa tudi klopa je že mel...s čim naj še probam??

l.p
hvala
Logiran
alessa06
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


« Odgovor #247 : nedelja, 11.03.2007 : 19:11:31 »

To ko v igri vgrizne je skoraj lahko rečeš po nesreči, ko pa zraven zalaja ali renči in pokaže zobke pa ni več hec. Takrat moraš pa ukrepati.

Bolhe, klopi, to pa je nadloga. Jaz imam za mojo psičko frontline ampule. Tukaj imaš link,  pa poglej. Dozira se  po kilaži psa. Dobi pa se v vseh trgovinah za male živali in lekarnah. Drugače pa je še veliko drugih zadev, ki odganjajo  zajedalce.

http://frontline.us.merial.com/products/products_flplus.asp
Logiran
T@ti
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #248 : nedelja, 18.03.2007 : 11:32:35 »

LEP POZDRAV. VCERAJ SMO KUPILI MOPSA, STAREGA TRI MESECE, KUZEK SE SE POLULA IN POKAKA V STANOVANJU, ALI JE TO ZE PREPOZNO DA GA NAVADIMO DA TO DELA ZUNAJ, SMO ZACETNIKI, TO JE NAS PRVI KUZA, ZIVIMO PA V BLOKU, ZA VSAK NASVET BOM HVALEZNA, PA SE TO SPLOH NE LAJA SAMO HROPE, ALI JE TO KAJ NAROBE
Logiran
luncica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 511


« Odgovor #249 : nedelja, 18.03.2007 : 11:39:00 »

V bistvu jaz mopsa se nisem slisala lajati, ampak res samo hropejo in mrmrajo.

3 mesece star kuza je se mladic, ki mu je treba pokazati, da se lula in kaka zunaj. Vsaki dve uri ven, ko zunaj to opravi, naj dobi priboljsek (ali igraco + igro, kar ima pac raje), ko pa to doma naredi, pa pac ne dobi nic, ampak ga samo ven peljite.
Logiran
luncica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 511


« Odgovor #250 : nedelja, 18.03.2007 : 11:46:25 »

Se nekaj o lulanju:

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,7642.new.html#new

in

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,10575.0.html

pa se

http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=8

Veliko uspehov!
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.305


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #251 : nedelja, 18.03.2007 : 11:54:45 »

T@ti, najbrz nima pravega pomena pisati o tem, da bi odgovore na vprasanja morali vedeti se preden ste domov psa v resnici pripeljali in da bi vam moral vzreditelj, pri katerem ste psa kupili, stati ob strani z odgovori na vasa nesteta vprasanja, ki se vam ze danes, v prihodnje se vam bodo pa se bolj pogosto, pojavljajo.

Torej, predhodno znanje in poznavanje odpade, ker je pes "ze tukaj", prav tako ocitno odpade vzreditelj, zato na kratko:

- Preberi, kaj je napisano o lulanju mladicev na tem forumu. Ja, si bo treba cas vzeti sedaj. 3-mesecni mladic je se "dojencek" in noben pes se sam ne nauci lulati zunaj. Ce ga na to ni navadil ze vzreditelj, bo zadeva precej dolgotrajnejsa, kot bi bila sicer. Ne glede na to, kje stanujete (blok, hisa...) je potrebno psa nositi ven zelo pogosto, predvsem po vsakem hranjenju, ko se zbudi, pa se vmes, ko se igra. Skratka, letanje ven in not vam ne uide v nobenem primeru. Sicer pa, preberi, pa bo veliko vec zadev jasnih. Da se pa vsakega psa nauciti cistoce, tako tudi tvojega, le z veliko mero potrpezljivosti in krpami za brisanje se je treba oboroziti.

- Glede hropenja bodo poznavalci pasme povedali, ali je hropenje ok ali ne. Morda je zadeva celo pasemska znacilnost, vendar nisem poznavalka mopsov. Tukaj manjka vzreditelj, ki je psa prodal in ki bi vedel najbolje odgovoriti na vprasanje.

- Pa se velika pisava. Brez zamere, vendar PISANJE S SAMIMI VELIKIMI CRKAMI v elektronski komunikaciji pomeni DRETJE na bralce, kar pa najbrz ni bil tvoj namen.
Logiran

Šanti
novinec
*
Sporočil: 1


WWW
« Odgovor #252 : sobota, 24.03.2007 : 09:19:53 »

Imam 5 mesecev staro maltežanko. Smiley Problem pa imamo ,ker nas grize.  Grin Grize ko ji snemaš ovratnico, ko se igraš z njo , ko greš mimo nje, ko jo skopamo ali umijemo tačke pa se ji čisto utrga. Grize , nori po stanovanju,.... Cry Poskušali smo z igračo. Da jo v tistem trenutku zamotiš, pa drži igračo le toliko časa dokler si zraven, ko se hočeš premakniti te že drži za hlačnico.

Ne želim jo vzgajati z kakšno agresijo, bi jo pa vsekakor zelo rada naučila poslušnosti .

Hvala za nasvete , Mateja Cool
Logiran
deika
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #253 : četrtek, 26.04.2007 : 08:49:51 »

Ojla!
V pričakovanju na psička, ki ga bomo pripeljali v stanovanje (ki ima vrt), bi vas prosila za nekaj nasvetov pri navajanju psička, da se lula in kaka zunaj. Sama še nisem bila lastnica psa, zato res ne vem, kako ga tega naučiš in bi bila zelo zelo zelo vesela kakršnihkoli namigov, trikov itd.
Hvala vsem za odgovore in dosti veselja z vašimi kužki!
Papa Cool
Logiran
Tetameta
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 181


« Odgovor #254 : četrtek, 26.04.2007 : 09:03:49 »

Ojla!
V pričakovanju na psička, ki ga bomo pripeljali v stanovanje (ki ima vrt), bi vas prosila za nekaj nasvetov pri navajanju psička, da se lula in kaka zunaj. Sama še nisem bila lastnica psa, zato res ne vem, kako ga tega naučiš in bi bila zelo zelo zelo vesela kakršnihkoli namigov, trikov itd.
Hvala vsem za odgovore in dosti veselja z vašimi kužki!
Papa Cool
To res ni tak problem...nam je uspelo še vsakega psa, ki smo ga imeli, takoj naučit, kje se opravlja potrebo... Ko se polula v stanovanju, ga moraš kregat, nekaj v stilu "kdo je to naredl" ali pa "fuj" oz. nekaj, da bo vedel, da je to narobe... In potem moraš biti z mladičem veliko zunaj, tako da sploh nima časa, da bi se polulal v stanovanje... Jaz sem bila z mojo (ko je bila še ful majhna) zunaj vsaki dve uri... In potem, ko opravi zunaj potrebo, ga ful pohvališ... In to je to...sej psi hitr zaštekajo, kaj morajo naredit...  Tongue
Logiran
Strani: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: rencanje, grizenje, lulanje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines