mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 15.05.2024 : 13:43:24

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 237 238 239 240 241 [242] 243 244 245 246 247 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 529025 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #3615 : petek, 21.01.2011 : 15:51:48 »

Lynn, to je tudi res, da če ima že malo priboljškov v "riti", da je še bolj izbirčen, saj pri otrocih je isto, zato nam pa niso pustili sladkarij pred kosilom, hehe. Smiley Je pa vsaj ena dobra stvar tega, da imamo neješče kužke, to, ker tisti požrešni znajo biti res nadležni..

Lynn, poskusi Poppyju dati kak briket na sprehodu. Moja je zelo izbirčna pri briketih, ampak zunaj poje res katerokoli vrsto. Mogoče poppyju ne ustreza tudi velikost (moja ima recimo rada res majhne, pa ima 10kg, ne mara pa tudi trdih, kot so Acana in Orijen, ampak slednji tudi ne pridejo v poštev, ker imajo za mojo pač preveč beljakovin, Acana je pa O.K.). Nočem delati reklame, ampak izmed vseh "stestiranih" (pa sem jih - kot ti - kupila res že veliko vrst), ima zares rada Artemis, seveda Small Breed. Če še nisi poskusila, daj, ker ti pošljejo testerje brez problema. Hecno, da recimo sploh nimajo izrazitega vonja kot večina ostalih, in je res zanimivo, kako so edini, ki jih rada poje.
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 151


« Odgovor #3616 : petek, 21.01.2011 : 22:44:16 »

Ne, Lynn, meni se tudi ne zdi debela, le velika je in cez rebra jo je dosti skupaj... Drugace pa je cist fit - nima nic trebuscka. Smiley Na razstavah pa ne bi zmagovale... Ko je bila mala sva dobivale same zelo perspektivne, ko pa je bila vecja pa takoj 4... Itak so me razstave minile, me nic kaj dosti ne vlece nazaj. Kdaj pa kdaj bom se sla, ampak samo tako, bolj zaradi druzenja... Naslovi me ne zanimajo.

Pineaple kako pa je tvojemu kavalircku ime, kje si ga dobila, katere barve je, a nam pokazes kako slikico? Smiley
Logiran
vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #3617 : petek, 21.01.2011 : 23:05:27 »

LYNN  Angry  zdej pa dost! Vsakič, ko vidim kavalirčka, se spomnim nate oz. na tvojo bando.  Roll Eyes  Wink  Pa čeprav sem danes spoznala črno belega kavalirčka. Sem pa danes prvič božala predstavnika te pasme in to je bil pravi balzam za moje prezeble dlani... tako svilnata, mehka, ravno prav gosta dlaka... mmm je pasalo Smiley Pa cel je bil tak.. mehak. So luštni, so mi vedno bolj, ampak res ni pasma zame. Jih pa veliko bolj opazim in potem opazujem, predvsem zaradi tvojega oglašanja v tej temi  Grin
Logiran
Pineaple
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 60


WWW
« Odgovor #3618 : petek, 21.01.2011 : 23:14:46 »

Moj je BH samček. Ime mu je Lux, tako kot še enemu na tem forumu (sem šele zdaj opazila). Joj, slikce pa še ne znam dat gor. Se bom en dan potrudla, pa jo naložila.

Imam pa eno vprašanje. Lux zna že kar dosti trikov, ne morem pa ga naučiti ukaza blizu, poleg pa sploh ne. Kako ste se ve lotile tega? Sej greva februarja v šolo, ampak bi ga rada vseeno že prej to naučila, da je bolj ubogljiv na spehodih.
Logiran
Pineaple
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 60


WWW
« Odgovor #3619 : petek, 21.01.2011 : 23:21:43 »

Še to, kako se kaj obnese hrana Canidae pri vaših kavalirjih? Ali jo katera daje svojemu psu? Moj je sedaj na Arden  grange, pa bom sprobala še Canidae, ker po AG spušča smrdljivčke Smiley. Sicer bi pa Lux pojedel vse, tako da kakšnega sledu o neješčnosti kavalirjev pri mojem ni opaziti. Smiley
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 231


WWW
« Odgovor #3620 : nedelja, 23.01.2011 : 20:27:09 »

Canidae je meni ful všeč (pa iris tudi Tongue). No ja, meni se zdi, da je neješčnost večji problem kot požrešnost, ker slednjo lahko kontroliraš pri prvi pa zgubljaš živce zaradi skrbi in iskanja prave hrane.
Aja, ful pomaga, če daješ brikete kot nagrado (namesto priboljška). Jim s tem povečaš vrednost in jih kuža raje poje. Vsaj meni se zdi, da sem tako iz obeh kužic naredila pravi požrešnici (pa iris na začetku tudi ni bila zelo ješča, zdaj mi pa poje še kislo kumarico, če ji dam Wink )
Poleg:
1.metoda: hodiš in ko se ti pes približa iz strani oz. te dohiti in te pogleda, nagradiš. Mora pa prej vedeti, da imaš v rokah nekaj dobrega, ker ti sicer ne bo sledil. Hrano vedno devaj s tisto roko, na kateri strani imaš psa. Lahko začneš tudi tako, da psa, ki je pred tabo s hrano pelješ okrog tebe (za hrbet) v poleg položaj, nagradiš, se vzravnaš in potem postopoma dodajaš vedno več korakov, ki jih nagrajuješ, ko je pes ob strani.
2.metoda: košček sira si daš med prste na tisti roki na kateri strani je pes in ga vodiš ob sebi (psu mora biti roka dosegljiva, tako da ga mami vonj) in nagrajuješ po korakih. Je pa to bolj smotan pri tamalih psih, ker te kmalu začne bolet hrbet, ker si sklonjen. Jaz osebno preferiram 1.metodo, ki pa jo delam še malo drugače, ker želim, da me gleda v oči, ne samo da pač hodi zraven. Za res lep šolski poleg z lepimi obrati v rikverc ali naprej pomaga še ena vaja, kjer se kuža nauči kontrolirat gibanje zadnjih nog. Če te zanima tudi to, ti lahko prilepim link do filmčka, kjer je razložena.
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #3621 : nedelja, 23.01.2011 : 20:41:07 »

Canidae je meni ful všeč (pa iris tudi Tongue). No ja, meni se zdi, da je neješčnost večji problem kot požrešnost, ker slednjo lahko kontroliraš pri prvi pa zgubljaš živce zaradi skrbi in iskanja prave hrane.
Aja, ful pomaga, če daješ brikete kot nagrado (namesto priboljška). Jim s tem povečaš vrednost in jih kuža raje poje. Vsaj meni se zdi, da sem tako iz obeh kužic naredila pravi požrešnici (pa iris na začetku tudi ni bila zelo ješča, zdaj mi pa poje še kislo kumarico, če ji dam Wink )
Eh, če bi mi meli za nagrado brikete, bi bil odziv nekaj v stilu : "Pa kaj ti to resno  Angry... ?!" hehe, tako da pri nas to (na žalost) odpade  Huh Roll Eyes

Poleg (način, kako sem jaz svoje to naučila, ni nujno najboljši, a pri meni je res delovalo  Wink
zbereš neki mirni kraj, kjer ni veliko dejavnikov, ki bi lahko preusmerjali pozornost. Lahko za začetek vadiš tudi doma.
Torej, zbereš nek prostor, psa pokličeš k sebi in ga daš na "sedi". Naj bo ob tvoji levi nogi, nato pa, ko se umiri in ko dobiš njegovo pozornost, stopiš z LEVO nogo naprej (zato psa na svoji levi  Wink). Istočasno rečeš poleg in psa narahlo cukneš, če ta noče s tabo.
Če lepo hodi, ga za začetek nagradi po že le nekaj korakih, potem pa število in čas seveda podaljšuj, a dokler ne obvlada hodit poleg recimo deset sekund, ga nima smisla silit in vztrajat dvajset ali še več sekund. Nagrada pa naj bo nekaj, kar je psu re fantastično  dobro in oh in sploh.

Če pa pes vleče v drugo smer, ga lahko popraviš, rahel cuk bo dovolj. Če noče nehati, pa se ustavi in začni znova ter malo počakaj, da spet pridobiš pozornost psa in da se le-ta nekoliko umiri. Nagrajuj že zelo majhne korake, da pes sploh skapira, kaj od njega pričakuješ.. Ne vadi, ko je zelo razigran in ko že vnaprejvidiš, da ne bo  nič. Za začetek vadi v "prilagojenih" okoliščinah, šele ko bodta obvladala to, lahko stopnjo težavnosti povečaš in vadiš v okolju, kjer so motnje (drugi psi, ljudje, kolesarji, avtomobili itd.).
Seveda pa dokler nisi res prepričana, da ukaz tudi dejansko obvlada, ga maš na vrvici Wink Smiley.

No, tako sem torej jaz naučila poleg Wink.
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 231


WWW
« Odgovor #3622 : nedelja, 23.01.2011 : 22:53:57 »

Ne vem, meni se zdi, da če mora pes zaslužiti hrano, da mu veliko več pomeni. Ker tudi jaz sem pri svoji prvo leto zamenjala ducate hran, potem sem pa začela s trikci in ker bi šlo preveč priboljškov začela nagrajevat z briketi in zdaj imam  psa, s katerim se včasih ne morem lotiti nič zahtevnejšega, ker postane ko živo srebro, ko vidi brikete in v sekundi vse tace premika v vse možne položaje ter se tako razburi zaradi veselja, da jo moram dat na prostor, da je ne bi slučajno kap, dokler se s parimi vajami samokontrole ne umiri, da lahko sploh kaj začne razmišljat zakaj ji klikam.
Ja, sicer je pa hojo na popuščenem povodcu (to zame ni poleg) res najlaže naučiti s kratkimi cuki, ko pes začne vlečt. Tu se šteje samo ovratnica in pa res kratki a intenzivni cuki (kot sunek, ne da bi psa prestavilo zaradi dolgega potega). In ni fore na tak način učit doma, ker te tam pes ne bo vlekel in je preveč ovir za hodit. V bistvu to niti ni učenje, ker ne uporabljaš nagrad, ampak samo korigiraš. 'Poleg' je pa seveda drugo, a ponavadi se pri malih psih tega ne uporablja za spontane sprehode, važno je, da te ne vleče.
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #3623 : ponedeljek, 24.01.2011 : 00:17:28 »

LYNN Angry zdej pa dost! Vsakič, ko vidim kavalirčka, se spomnim nate oz. na tvojo bando. Roll Eyes Wink Pa čeprav sem danes spoznala črno belega kavalirčka. Sem pa danes prvič božala predstavnika te pasme in to je bil pravi balzam za moje prezeble dlani... tako svilnata, mehka, ravno prav gosta dlaka... mmm je pasalo Smiley Pa cel je bil tak.. mehak. So luštni, so mi vedno bolj, ampak res ni pasma zame. Jih pa veliko bolj opazim in potem opazujem, predvsem zaradi tvojega oglašanja v tej temi Grin

Ha-ha Grin, super da jih zaradi mene bolj opaziš Smiley, zame je to čudovita pasma in o njej bi lahko pisala in govorila v neskončnost Grin Grin ker res ne poznam človeka ki bi bil bolj zaljubljen v to pasmo kot jaz! Cheesy Cheesy Cool
Je pa res da vsak ima neko pasmo ki mu bolj ustreza. Jaz recimo sem vedno imela v glavi da hočem imeti velike pse in tako sem si po razstavah ogledovala bernardince, bernce, pa samojede, škotske ovčarje (zato sem si tudi želela imeti Sacha), ampak po srcu in karakterno pa mi ustrezajo kavalirji in vedno grem s takim ponosom na sprehod s Poppyjem in Bončijem in vesela sem če nas ljudje opazijo in pohvalijo da imam lepe in negovane kužke. Smiley Smo neka malo posebna druščina, mi štirje. Grin Je pa moja velika ljubezen do psov zelo nalezljiva, ker moja mami ni nikdar imela rada psov, sploh jih ni marala, še bala se jih je, potem pa smo kupili Bonija in Sacha in Poppyja in sedaj je tudi ona zaljubljena v pse, skupaj hodiva po razstavah, izibirava najboljšo pasjo hrano in igračke, skratka, super mi je, da je zaradi mene odkrila da so psi čudovita bitja. Kiss Je pa res da s Poppyjem in Bonijem imam res neko močno vez Kiss Kiss, Sacha pa imam seveda tudi zelo rada ker je tudi en tak samojedski scrkljanec. Kiss

Aja, sem pa Poppyja navadila nazaj na briketke bravo, en dan ni skoraj nič pojedel, no drugi dan je pa potem začel - bravo jaz, zdaj za enkrat jih spet lepo pridno je, kar mi je super, ker v bistvu ne glede katere briketke bi mu dajala bi se ves čas tako zmišljeval, tako da zaenkrat mora pojesti vse te različne briketke ki sem jih kupila, potem bova pa morda probala še kaj drugega. Toliko od nas, pošiljamo poljubčke tudi vsem vašim kavalirčkom in drugim štirinožnim prijateljem! Kiss Kiss
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #3624 : ponedeljek, 24.01.2011 : 00:33:50 »

Drugače pa Arden Grange sem kupovala jaz za Sacha, pa ni bil preveč navdušen, me pa zanima kje se dobijo vsi ti briketki Canidae, pa Acana? Jaz moram priznati da sem malo lena pa najraje kupujem hrano kar tu pri našem veterinarju, tam pa v glaven ni neke ne vem kakšne izbire, še največ ponudbe imajo od Royal Canin, tako da zaekrat jim kar to kupujem.

Pineaple, dobrodošla Smiley, veš kaj me zanima, a tvojega kavalirčka si kupila tu v Sloveniji ali v tujini? Morda lahko poveš celo njegovo rodovniško ime. Smiley

Logiran
Pineaple
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 60


WWW
« Odgovor #3625 : ponedeljek, 24.01.2011 : 13:36:04 »

Hvala vsem za nasvete o vaji poleg. Se bom učenja lotila že danes, ko pridem iz službe.

Lynn- jaz hrano kupujem kar preko spleta. V spletnih trgovinah imajo veliko izbiro kvalitetne pasje hrane, pa še dostava je zastonj, če naročiš nad cca 45 evrov. Ja Lux je bil kupljen v Sloveniji. Sedaj, ko sem prebrala ogromno literature, pa vem, da grem naslednjič po psa v tujino.

Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #3626 : ponedeljek, 24.01.2011 : 21:37:25 »

AgilityLovingGirl, jaz sem vse svoje pse na tak način naučila poleg in danes hodijo lepopoleg v (skoraj) vsaki situaciji, brez povodca Wink.
Seveda ne trdim, da je moja metoda pri vseh psih učinkovita, a meni se ne zdi smiselno psa učit poleg zunaj, če je totalno nezaintereairan in ima težave a pozornostjo; najprej bi doma krepila pozornost in malo psa navajala, kaj ukaz dejansko sploh pomeni ter se šele nato preselila ven, med vse polno motenj.
Prav tako, če pes vedno pobegne, je boljše začeti spovodcem ter ga postopoma ukinjati; ubrati moramo pač tako pot, da bo učinkovita in bo usrezala psu in človeku, četudi bo le-ta imela nekaj dolgiiiih ovinkov Wink Smiley. Željan učinek pa je na koncu enak.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #3627 : ponedeljek, 24.01.2011 : 21:53:55 »

So luštni, so mi vedno bolj, ampak res ni pasma zame. Jih pa veliko bolj opazim in potem opazujem, predvsem zaradi tvojega oglašanja v tej temi  Grin

Tudi jaz  Smiley ravno zaradi Lynn  Smiley

Pineaple, tudi mene zanima rodovniško ime tvojega kavalirja  Smiley

Logiran
Pineaple
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 60


WWW
« Odgovor #3628 : ponedeljek, 24.01.2011 : 22:38:43 »

branka: Fido.
Logiran
Nelli
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #3629 : ponedeljek, 24.01.2011 : 22:57:18 »

Pozdravljena Pineaple
Z veseljem ti sporočam, da je bila Fidova sestrica Funny v soboto na razstavi v Ljubljani ocenjena zelo perspektivno in je po besedah belgijskega sodnika top show kvaliteta.
Javita se s kakšno sliko, ker nimam maila…
Logiran
Strani: 1 ... 237 238 239 240 241 [242] 243 244 245 246 247 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines