mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 18.05.2024 : 14:00:36

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zavetišče HORJUL
Strani: 1 ... 430 431 432 433 434 [435] 436 437 438 439 440 ... 779   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zavetišče HORJUL  (Prebrano 1750993 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #6510 : sreda, 16.12.2009 : 13:20:48 »

Gaja. Ima težave z zaganjanjem v kolesa, rolerje, kamione..., s preganjanjem mačk in kazanjem zob, če se vtakneš vanjo po njenem mnenju preveč. Pa Scotty je malo plašen in Najka prav tako. Gusti ima nekaj težav, o katerih sploh ne bi tule, ker ji uničim že tako minimalne možnosti za posvojitev takoj. O Špicku prav tako ne bi takole javno iz istega razloga. Čilija so tolkli in se mu fajn pozna, ampak za njega pričakujem hiter napredek glede na starost. Pika ne more od tu, Čuri tudi ne, ostali so pa b.p.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.319


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #6511 : sreda, 16.12.2009 : 13:34:01 »

... da pa tako postopa še Z. H. je pa žalostno glede na vso podporo.

Hm, drugega ne bom komentirala, ker bi slo za ponavljanje vprasanj in ugotovitev o tem, kaj je anovak storila in cesa ne, ji bom pa postavila nekaj vprasanj o podpori. Saj ze v naprej vem, da ne bo odgovorov, kot do sedaj ni se na prav nobeno vprasanje odgovorila ne z bu in ne z mu, le neke filozofije stresa, ceprav ne ve povsem, o cem. Pa nima veze. Torej ...:

O kaksni podpori govoris? O tej, ki jo ima med nami tukaj ali o kaksni drugi podpori? Ves, koliksna podpora in v kaksnih vse oblikah mora biti, da lahko neko zavetisce vse macke in vse pse, ki potrebujejo "zavetje" (temu namrec sluzi zavetisce) samo iz svojih pogodbenih obcin oskrbi do konca srecnih pasjih dni? Oskrbi z vsem sledecim:

1. dovoljsnjim prostorom (zapovedano v pravilniku o zavetiscih in ne izmisljotina nas ali Horjula), iz cesar sledi, da gre v neko zavetisce tocno toliko zivali, kot pise v predpisih in niti ena vec, ne glede na to, ali jih pred vrati 10 ali pa 100 caka na mrazu, polomljenih, lacnih ...
2. dovoljsnimi financami za: prehrano, veterinarsko oskrbo, repelente, opremo (povodci, ovratnice, sklede, lezisca ...), vzdrzevanje objektov in opreme, racunalnisko opremo (da vodi papirje, ki jih zapovedujejo predpisi in seveda, da vas obvesca, da se imate nekateri moznost naslajati, ko kaj ne gre tako, kot smo si zeleli ..., da vam slikce lima ...), ostalo opremo, avto (po predpisih za zavetisce) ... huh
3. dovolj stevilcnem osebju: delo je 24/7/365 za vec ljudi in ne samo za enega,
4. dovoljsnjem znanju, energiji, zdravju osebja ...
5. zagotovo se kaj ...
6. moralno podporo,
7. dovolj odgovornih posvojiteljev.

1. Prostora ne moremo z nobeno podporo povecati, torej je nemogoce, da bi slo tja se enkrat toliko zivali za vse vecne case, ker predpisi ne dovoljujejo zlaganja v stuke.
2. Finance zbiramo, vsak po svojih zmoznostih. Nekatera zavetisca dobijo ze v startu na stotisoce evrov od obcine in drzave, druga dobijo na tone hrane, tretja pac pomagamo drzati "nad vodo" z nasimi, individualnimi prispevki. Kolikor kdo zmore. Se zdalec pa to niso milijoni in vsak si lahko sam preracuna, koliko stane mesecna ali letna oskrba enega srednje velikega in srednje zdravega psa. Pa v zavetisca ne prihajajo ravno zdravi psi in tudi samo eden na vsakih 10 let ne. Ce drugega ne, so polni notranjih in zunanjih zajedavcev in v stresu, kar potegne za seboj najosnovnejse terapije, od katerih vse nekaj stanejo, pa kogarkoli ze. Za pse se dobi od obcine (ce se) samo za prvih 30 dni bivanja psa v zavetiscu. Za macke se manj. Vsak lahko sam pogleda po temah, od kdaj je kaksna zival v zavetiscu.
3. Podporo lahko nudimo neposredno s prostovoljnim delom (po dogovorih in utecenem redu zavetisca), s prevozi in podobnim, z osvescanjem svoje okolice, z lobiranjem za posvojitve tam, kjer vemo, da razmisljajo o novi zivali ...
4. Se navezuje na 3. tocko, z dodatkom, da vsak pac ne more v imenu Zavetisca talati okrog nasvetov, pojasnjevati ..., prav tako se s trosenjem nase negativne energije v javnosti in zasebno ne visa nivo pozitivne energije osebja, ki je nujno potrebna za premagovanje vseh zavetiskih situacij, in seveda, ne moremo dati zdravja kljucnim osebam Zavetisca.
5. Ok, se bo se kdo kaj spomnil o podpori, ki jo lahko dajemo.
6. Od moralne podpore se nobena zival ni prezivela, niti ni bila sita. Je pa zagotovo moralna podpora v pomoc osebju pri premagovanju vsakodnevnih tezav.
7. Hm ..., sem ze napisala, da lahko lobiramo, obvescamo, iscemo posvojitelje, jih prepricujemo, prosimo, se v javnosti in zasebno po kolenih plazimo, pa se mora vsak posvojitelj sam in v dogovoru s Polono odlociti za posvojitev. Torej, sama imam ze dovolj zivali in nisem mozna posvojiteljica. Kako naj privlecem do posvojitve nekoga, ki tega noce storiti? Kako naj prepricam anovak, da gre posvojiti zival, ki ji grozi evtanazija zaradi vseh zgoraj nastetih razlogov? Cetudi jih v Horjul privlecemo 100 na silo, ne bo nobena zival posvojena. Na silo ne gre in vsi niso odgovorni posvojitelji, to je dejstvo. Torej, kako lahko se pomagamo pri posvojitvah, ki pa so kljucne? Z zacasnimi namestitvami? Enako, kot za posvojitve, je potrebno nekaj znanja, financ, volje ... in interes.

Sama vem, kako. Da se lotim problema pri izvoru, ker se zavedam, da bo v sedanjih razmerah zivali vedno vec za posvojitev kot posvojiteljev in mi je povsem jasno, da bo moral presezek nekam izginiti, ceprav bi eni zeleli, da bi bil z roza masnami in ob njihovi (vprasljivi) "moralni podpori" na grbi drugih vecno. Trudila se bom za dosego zmanjsanja stevila zapuscenih psov v bodoce in za striktno kaznovanje tistih, ki ne upostevajo pravil in zakonskih dolocil. A sem ze zlajnana, kajne? No, upam, da bo lajnati podobno zacela vsak dan in ob vseh prilikah tudi vecina med vami in da se bo nasel se kaksen tak, ki bo bika zgrabil za roge, sestavil predlog sprememb zakona, po prstih tiste, ki ne opravljajo svojih sluzb tako, kot se od njih pricakuje ... ali pa vsaj pomagal pri tem. Medtem, ko bo mineval cas do novega in boljsega obdobja ter posledicno zmanjsanja pritoka zivali v zavetisca, pa se bom vzdrzala vsakrsnih sodb o evtanazijah, zavetiskih odlocitvah in pocetju ljudi, ki naredijo najvec za to, da lahko prepoznamo resnicne probleme in se jih po svojih zmoznostih lotimo resevati.

Medtem je dala Smetka seznam psov. anovak, bos poklicala in se dogovorila za zacasno oskrbo vsaj enega in se potrudila za odpravo tezav, ki jih ima, ter s tem povecala moznost, da kmalu dobi nov stalni dom? To bi namrec bila prava podpora. Vse tvoje drugo nakladanje je brezpredmetno.
Logiran

moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #6512 : sreda, 16.12.2009 : 13:57:02 »

Mislim ej, pa kaj ljudem ni jasno. Mogoče bo v njihovem jeziku to bolj normalno izpadlo.

Imaš službo, kredit za nov avto, položnice. Plačo ravno toliko visoko, da sproti plačuješ vse in nekaj malega prišparaš. Ostaneš brez službe, s kreditom, položnicami in prihranki za eno leto življenja. Eno leto mine, ostaneš brez denarja, s kreditom in položnicami. Kaj pa zdaj? Nove službe še nimaš. Če ne dobiš dovolj velike denarne podpore in podpore v obliku hrane od zunaj ne preživiš. Še bolje pa službo.

A je z zavetiščem kaj drugače? Ne. Če ne dobi dovolj finančne podpore in podpore v obliki posvojiteljev ne more normalno peljati stvari naprej. Če imaš 20 boksov za pse in so vsi polni, kam boš dal še tistih 5, ki si jih pobral na cesti? Če imaš 1000 eurov na računu in 4000 eurov računov za poravnati za hrano, oskrbo, kako preživeti naslednji mesec z istimi obveznostmi in isto vsoto denarja na strani, če denarja še za ta mesec ni, posvojiteljev pa tudi ne?

A je to tako težko za razumeti??? Pa dajte vsi tisti, ki stresate jezo in svoje frustracije na druge, ker vam pač ni všeč kar slišite in preberete tisti trenutek, ne glede na vse ostalo kar piše za nazaj, malo možgane vklopiti in začeti razmišljati kot se za človeka z razumom spodobi. Če se pa komu zdi, da bi lahko naredil kaj več, pa naj pripelje 10, 20 posvojiteljev in pomaga, da se izognejo takšnim odločitvam, ki so bile sprejete te dni. Če pa ne moreš, pa bodi tiho in stresaj frustracije na koga drugega, recimo na svojega soseda, ki ima na ketni psa, brez zavetja, hrane in vode, necepljenega, bolanega in obsojenega na svobodo, ker ni več koristen, da čez čas konča v zavetišču, da poskrbi zanj, ker njegov lastnik ni želel in se mu je odpovedal.

Bi bilo super, če bi začeli ločevati med enimi in drugimi in se temu primerno zgražati in obsojati tiste, ki spadajo v to kategorijo. In ta ženska, Smetka, prav zagotovo ne spada sem. Vse kar si zasluži je spoštljiv odnos in kakšen objem, ker dela več kot je za navadnega smrtnika obvezno in gre preko vseh človeških in čustvenih zmožnosti.


Ne sodi cloveka preden ne bos v njegovih mokasinih prehodil 10 milj...

Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #6513 : sreda, 16.12.2009 : 14:11:56 »

Medtem je dala Smetka seznam psov. anovak, bos poklicala in se dogovorila za zacasno oskrbo vsaj enega in se potrudila za odpravo tezav, ki jih ima, ter s tem povecala moznost, da kmalu dobi nov stalni dom? To bi namrec bila prava podpora. Vse tvoje drugo nakladanje je brezpredmetno.

Ali kdorkoli drug. Jst ne verjamem, da nihče nima možnosti. Prav nihče. Ko se jst z ljudmi pogovarjam, mi pravijo, da sej bi imeli psa, ampak mislijo imet družino ali pa bodo službo menjali ali pa... In zato si ne upajo vzet psa, ker se jim lahko življenje spremeni - ampak, do takrat pa lahko imajo psa. Al kako? Začasno torej. In zakaj se potem nihče ne odloči? Ker je pretežko? Je prehudo izbirat posvojitelja? Je prehudo se potem ločit od njega? Je bolje, da gre na evtanazijo, ne da smo kaj mi naredili, da ne bi šel?

Z začasno namestitvijo omogočite dvoje - ZH, da lažje (ali spoh, da lahko) dihajo, in psu, da se razvija dalje, ker se mu lahko bolj posvetite. In s tem, ko se psu bolj posvetite, mu povečate možnost posvojitve. Sej ni zakomplicirano. In v ZH dobite vsa potrebna navodila, ki jih pri psu potrebujete. Niste prepuščeni samemu sebi.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #6514 : sreda, 16.12.2009 : 14:18:58 »

Za (vsaj9 začasne namestitve (še bolje pa čisto pravi odgovorni skrbniki):

GAJA:
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,31845.0.html

SCOTTY
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,32254.0.html

GUSTI
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,28741.0.html

ČILI
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,33640.0.html

ŠPICEK
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,32022.0.html

Ostali so popolnoma neproblematični in takoj za v nov dom. Takoj.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #6515 : sreda, 16.12.2009 : 14:20:32 »

Ojoj, pa tole plašno lepotičko sem pozabila:

NAJKA
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,31891.0.html
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #6516 : sreda, 16.12.2009 : 14:22:02 »

anovak, no dej povej kako ti pomagaš živalim, da ne postanejo izmeček družbe na ''smrtni listi''. Koliko prijav si napisala prejšnji teden, s koliko inšpektorji se kregala, koliko ljudem predavala o odgovornem skrbništvu?

In kako pomagaš tistim, ki so že dlje časa v zavetišču? Finančno, s fizično pomočjo, iskanjem posvojiteljev, začasno namestitvijo...

Pa ne filozofiraj prosim, konkretno napiši. Da vidimo koliko si naredila ti - ker glede na tvoje vihanje nosu sklepam da OGROMNO, da upaš takole očitat osebam, ki se vsak dan pretrgajo na pol da bi ja šlo še nekaj časa, pa včasih žal ne gre. Ne zaradi njih, če zaradi koga je zaradi njih sploh tako dolgo šlo. Ampak zaradi nas vseh (mene, tebe, tvojega soseda, strica, prejšnjega lastnika...) , ki nismo sposobni poskrbet za te zapuščene duše in jim omogočit dostojnega življenja.

Razen če seveda nisi ena tistih, ki blazno radi drugim govorijo kako, komu, kdaj in zakaj naj pomagajo, sama pa kaj dosti ne narediš, razen kakšne geste sem in tja za pomiritev vesti. Potem pa imej vsaj obraz to napisat in priznat, če že druge lahko kritiziraš in jim očitaš.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #6517 : sreda, 16.12.2009 : 14:41:42 »




Ne sodi cloveka preden ne bos v njegovih mokasinih prehodil 10 milj...

Dobra, in ja, se strinjam! In tudi, KDO si ti, da boš sodil, anovak...? Da te ni sram.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #6518 : sreda, 16.12.2009 : 14:46:41 »

7. Hm ..., sem ze napisala, da lahko lobiramo, obvescamo, iscemo posvojitelje, jih prepricujemo, prosimo, se v javnosti in zasebno po kolenih plazimo, pa se mora vsak posvojitelj sam in v dogovoru s Polono odlociti za posvojitev. Torej, sama imam ze dovolj zivali in nisem mozna posvojiteljica. Kako naj privlecem do posvojitve nekoga, ki tega noce storiti? Kako naj prepricam anovak, da gre posvojiti zival, ki ji grozi evtanazija zaradi vseh zgoraj nastetih razlogov? Cetudi jih v Horjul privlecemo 100 na silo, ne bo nobena zival posvojena. Na silo ne gre in vsi niso odgovorni posvojitelji, to je dejstvo. Torej, kako lahko se pomagamo pri posvojitvah, ki pa so kljucne? Z zacasnimi namestitvami? Enako, kot za posvojitve, je potrebno nekaj znanja, financ, volje ... in interes.

Veš kaj pa mene bode? V oči in tudi drugače. Da posvojitelji in namestitelji očitno so. In da ne bo kdo slučajno prav takoj zagrabil napisano - seveda se vsak odloča po svoji pameti, komu pomagat in koga namestit/posvojit. Ampak prostor, volja in energija je. Očitno. Včasih še preveč, žal opažam, da energija za ZH je pogosto samo za negativo in očitke stresat.
 
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
_Donna_
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 75


« Odgovor #6519 : sreda, 16.12.2009 : 14:48:31 »

Prav res, tipična slovenska zahojenost. najlažje je prenašat breme in krivdo na druge ..  Roll Eyes





Še nekaj malo vn iz konteksta, vem, da je zgolj "kaplja v morje": par dni nazaj sem imela rojstni dan in sem prijateljem naročila, naj raje nakažejo vam znesek, ki bi drugače šel za darila. Ni veliko, je pa nekaj. Ideja jim je bila všeč, upam, da so se izkazali. Te dni pride pa še nekaj od mene. Smiley
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #6520 : sreda, 16.12.2009 : 14:51:16 »

Mene pa v resnici še vedno ne zanima, kaj je anovak naredila za Horjul, živali, reveže ali kogarkoli drugega. Me pa - samo zato, ker se je pač lotila sodbe nekega dejanja (= evtanazije štirih problematičnih psov) RESNO zanima, kako bi ona rešila nastalo situacijo, glede na dejstva:

- psov nihče ni želel posvojiti
- vsi so bili v zavetišču mnogo dalj kot 30 dni, torej na Polonine stroške
- prostora v zavetišču je zmanjkalo (torej lahko Polona pusti mladega, posvojljivega psa na cesti crknit, zato da v zavetišču na lastne stroške futra psa, ki ga nihče noče posvojit)

Se mi sicer zdi, da je vprašanje preveč realno za fantazijki svet, v katerem živi anovak, ampak bi vseeno želela njen odgovor.
Logiran
Speedy
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.334


« Odgovor #6521 : sreda, 16.12.2009 : 15:06:54 »

Ne sodi cloveka preden ne bos v njegovih mokasinih prehodil 10 milj...
Tole pove vse. Bom kdaj uporabila. A lahko moonbeam?
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #6522 : sreda, 16.12.2009 : 15:13:49 »

Mene pa v resnici še vedno ne zanima, kaj je anovak naredila za Horjul, živali, reveže ali kogarkoli drugega. Me pa - samo zato, ker se je pač lotila sodbe nekega dejanja (= evtanazije štirih problematičnih psov) RESNO zanima, kako bi ona rešila nastalo situacijo, glede na dejstva:

- psov nihče ni želel posvojiti
- vsi so bili v zavetišču mnogo dalj kot 30 dni, torej na Polonine stroške
- prostora v zavetišču je zmanjkalo (torej lahko Polona pusti mladega, posvojljivega psa na cesti crknit, zato da v zavetišču na lastne stroške futra psa, ki ga nihče noče posvojit)

Se mi sicer zdi, da je vprašanje preveč realno za fantazijki svet, v katerem živi anovak, ampak bi vseeno želela njen odgovor.

Aha, ne more (leti na odebeljen stavek) - ker 11. člen pravilnika o zavetiščih pravi: "Imetnik zavetišča mora zagotoviti namestitev živali v zavetišče v roku 24 ur po sprejemu obvestila, če gre za poškodovano žival, pa v roku 4 ur.
Če je zavetišče polno, se imetnik zavetišča lahko dogovori z najditeljem ali drugo zainteresirano osebo, da le-ta skrbi za žival v času, dokler je zavetišče polno, oziroma zaprosi za pomoč drugo zavetišče."

Drugih zaineteriranih oseb skorajda ni. Najditelji tudi običajno psa ne morejo vzeti - tisti, ki ga lahko, ga sploh ne peljejo v zavetišče. Druga zavetišča... Ne rabiš razlage, anovak, upam?
Logiran
uncas
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.368


« Odgovor #6523 : sreda, 16.12.2009 : 15:17:08 »

Torej, še enkrat - saj je bilo že nekajkrat povedano, ma "neki sporo pamte i brzo zaboravljaju", pa je fajn, da je večkrat napisano.

Zavetišče JE DOLŽNO sprejeti pse v pogodbenih občinah ali najti drugačno namestitev (anovak, boš dala tel. cifro Poloni, da te pokliče, boš nudila namestitev, anede) (11. Člen Pravinika o zavetiščih) in jih namestiti tako, da ne prihaja do združevanja nezdružljivih, se prepreči prenos bolezni, ...., ...,  - na kratko tako, da niso v stresu (16. člen istega pravilnika).

Torej, anovak, daj priplazi se no nazaj izpod onega kamna, pod katerega si se zavlekla in gremo v akcijo!

Pa Čuri, si jo že sprehodila?
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #6524 : sreda, 16.12.2009 : 15:23:52 »

Mene pa zanima, v čem so tile našteti "problematični"? No, razen za Najko, pri njej je bilo že nekaj o tem napisanega.

Logiran
Strani: 1 ... 430 431 432 433 434 [435] 436 437 438 439 440 ... 779   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zavetišče HORJUL
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines