mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 18.05.2024 : 00:04:50

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zavetišče HORJUL
Strani: 1 ... 368 369 370 371 372 [373] 374 375 376 377 378 ... 779   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zavetišče HORJUL  (Prebrano 1750829 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #5580 : ponedeljek, 17.08.2009 : 08:31:56 »

Bi samo poudarila dve točki:

Jaz sem obupala, hvala, ker se drugi trudite... Poleg naštetih sta tu še vedno Angelca in Polo, pa Mimi, pa še koga smo gotovo pozabili. Vsi mačkoni, posvojeni v zadnjih dneh, so ostali v "familiji", pri prijateljih. Nobenega "neznanega" posvojitelja... to je nerazložljivo in nerazumljivo. Jaz osebno sem dala vse od sebe, kolikor sploh zmorem, kar se tiče oskrbe in pokrivanja stroškov. Posvojiteljev ni. Zaenkrat še gre, ker je velika večina še majhnih, vendar rastejo in se bo kmalu podrlo ravnovesje, takšno in drugačno. V slabih pogojih jih ne bom imela, rešitvi sta točno dve: posvojitelji ali evtanazija. DRUGE NI. Ponavljam še enkrat, da ne bo potem.... nismo vedeli, da je res tako....
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #5581 : ponedeljek, 17.08.2009 : 08:33:15 »

Ima danes kdo čas na Kemofarmaciji po 12. uri dvignit škatlo zdravil in jo gor pripeljat?
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #5582 : ponedeljek, 17.08.2009 : 08:47:27 »

Zavetišče Horjul je v fazi razkrivanja skrivnosti. Pri nas je v oskrbi nekaj psov, ki niso in ne bodo objavljeni. Vsi so zelo majhne rasti, ampak res zelo majhne. Če kdo išče psa, ki bo odrasel/ali je že odrasel do teže 1,5 kg - 3 kg in je odgovoren skrbnik, naj se javi na tlf: 051304435. Dve odrasli lahko gresta od tu v roku tedna do dveh, ostali dve pa čez kak mesec.
Logiran

sabrina
rad pišem
****
Sporočil: 290


« Odgovor #5583 : ponedeljek, 17.08.2009 : 09:30:04 »

Ah, Smetka mi smo vzeli v oskrbo eno starejso damo, ki je bila prepuščena sama sebi. Moz se sicer ne ve kaj ga caka ko se vrnem nazaj v dezelo tko da... Saj ves da smo tocno to iskali pri tebi pa takrat ni slo.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #5584 : ponedeljek, 17.08.2009 : 13:59:10 »

Hmmm...Smetka, samo razmišljanje sicer, ne vem ali se ponavljam, ampak mogoče pa nebi škodovala na spletni strani ločitev na mačke in pse za posvojitev, tako da bi lahko bolj ciljno ljudje iskali recimo muce. Pa tudi tukaj na mojpes.net temah opažam, da se psom velika večina bolj posveča in imajo zato več sporočil in teme muc nehote pristanejo nižje dol. Samo kot opazka, ker se mi zdi da so to sicer majhne spremembe, ampak če se za vsako tako majhno spremembo kakšna muca več odda je tudi bolje kot nič.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #5585 : ponedeljek, 17.08.2009 : 14:01:53 »

Imam pomislek. V zavetišče Horjul prihajajo živali: mačke in psi, psi in mačke. Razlik ne delamo. Ko gre kdo pogledat po rubriko "Iščejo nov dom", MORA videt tudi mačke. Če bi jih razdelila, bi večina šla gledat pse in mačke zares ne bi obstajale.
Logiran

Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #5586 : ponedeljek, 17.08.2009 : 14:05:28 »

Res je, ti dam absolutno prav, ampak zelo malo je posvojiteljev, ki posvajajo mačko ALI psa, večinoma bodisi mačko, bodisi psa in pol je čisto vseeno, če za tistega, ki ga zanimajo psi, mačke ne obstajajo in obratno. Je pa tukaj spet tisto kar je bilo že 1000x napisano, če se ne potrudi niti toliko, da bi prebrskal ne, pol tudi vprašanje kak je kot posvojitelj...

Tako, da te razumem, pa vseeno, mogoče pa je za razmislit
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #5587 : ponedeljek, 17.08.2009 : 14:44:21 »

Ne, ne bom spreminjala. Pred desetimi leti sem bila isti *****. Mačk zame ni bilo. Če jih opazi le en sam, je to veliko.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.316


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #5588 : ponedeljek, 17.08.2009 : 14:57:33 »

Filozofija internetnih uporabnikov je precej skomplicirana rec, ce jo povezes pa se s filozofijo tistih, ki bi naj bili posvojitelji horjulskih muckov ali psov, pa sploh.

Na spletni strani ni problem narediti karkoli, vendar je dejstvo, kot pravi Smetka, da so tam psi in macke. Ne verjamem, da je kdo med nami, ki bo verjel v nakljucne internetne uporabnike v vlogi posvojiteljev, torej take, ki brskajo po netu, vidijo sliko macka in se odlocijo, da bi tudi oni imeli macka in bi ga posvojili v Horjulu, ker so ga med surfanjem pac na horjulski spletni strani zagledali. Kot tudi ni za pricakovati, da bo nekdo namerno iskal psa in nasel macka ali obratno. Ali pa se bo vendarle morda po eni pasji posvojitvi odlocil se za macjo ali obratno? Vendar pri tem ne sme biti odlocilen en klik ali dva. Ce nekdo pride na horjulsko spletno stran, ni mogoce, da ne bi nasel informacij o mackih, ce isce macka, ali o psih, ce isce psa. Vseh 100 je pa nemogoce servirati na pladnju naenkrat, torej brez klikanja.

Sama se bolj nagibam k hopsanju takih uporabnikov, ki pridejo na idejo, da bi imeli macka in sele po tem zacnejo macka v resnici iskati in izbirati. Taki najdejo spletno stran zavetisca in pogledajo, kaj je "na zalogi". Potrosniska miselnost mi v tem primeru ne disi prevec - "imamo na zalogi veliko mackov in prav zato prav ti prav ta trenutek potrebujes macka".

Tudi na forumu ni noben problem razdeliti psov in mackov v posebne rubrike ali jih kako drugace lociti. Vendar, bo kaj vec napisano v macjih temah in manj v pasjih? Temelj horjulskih tem je horjulska spletna stran, kjer je 10 zivali na eni strani (zivali iscejo dom), vsepovsod je osnovna slika in stavek ali dva o zivali. Sele v trenutku, ko nekoga o neki zivali zanima vec, pride na forum, kjer pa dobi v glavnem se kaksno dodatno fotko in kaksen stavek. Enako je s psi na mojpes.netu v rubriki "pomagajmo". Ena najbolj obiskanih rubrik. Na forumih klikamo eni in isti, tam klikajo potencialni posvojitelji. Kot na spletni strani Horjula.

Zelela bi opozoriti vse na neko nesporno dejstvo, ki ga mnogi zelo radi pozabljajo, oz. ne priznavajo - na forumih se zivali ne kupuje in ne posvaja. Na forumih smo vecinoma ljudje, ki ze imamo zivali in ki smo s problematiko v glavnem bolj ali manj podrobno seznanjeni, in ki smo samo tu in tam posvojitelji ali kupci. Podobno, kot je omenila Smetka, da so v zadnjem casu posvojeni macki "ostali v druzini". Ima pa forum nesporne funkcije drugje. Poleg "vec informacij" predvsem pri raznem organiziranju tistih, ki lahko pomagamo drugace, vendar zaradi lastnega overbookinga zal ne tako pogosto s posvojitvami.

Prisiliti ljudi, da posvojijo zival, se pa ne da. Ce potencialnega posvojitelja loci od prave posvojitve le klik, potem najbrz res ni povsem pravi posvojitelj. Resitve niso v reorganizaciji strani, temvec v obvescanju ljudi, da zavetisce in njegova stran sploh obstajata in morda se bodo spomnili nanj/o v casu, ko bo pri njih odlocitev za macka dovolj zrela. Zal pa je najbrz situacija taka, da ne bo nikoli dovolj posvojiteljev za vse zivali.
Logiran

Skuiki
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.758


« Odgovor #5589 : ponedeljek, 17.08.2009 : 15:52:18 »

Prisiliti ljudi, da posvojijo zival, se pa ne da. Ce potencialnega posvojitelja loci od prave posvojitve le klik, potem najbrz res ni povsem pravi posvojitelj. Resitve niso v reorganizaciji strani, temvec v obvescanju ljudi, da zavetisce in njegova stran sploh obstajata in morda se bodo spomnili nanj/o v casu, ko bo pri njih odlocitev za macka dovolj zrela. Zal pa je najbrz situacija taka, da ne bo nikoli dovolj posvojiteljev za vse zivali.

Jana, vsekakor se strinjam s teboj. In nikakor ne mislim, da je potrebno pri tehnikah osveščanja in iskanja posvojiteljev za mačke uporabljati tržne principe, nekaj v smislu:"Če posvojite danes, dobite kar dve pa še eno mačjo konzervo zraven." Bohnedej  Angry

Potencialni posvojitelji, o katerih sem pisala, so po mojem mnenju tisti, ki iščejo mačko (ali pa razmišljajo o tem, da jo bodo posvojili) in ki se jim stran npr. kje predlaga (prijatelji, znanci, na drugih forumih), saj Horjula od prej ne poznajo. Ali ker pač po zavetiščih mačk sploh ne iščejo, ker še vedno vlada neko splošno prepričanje, da v zavetiščih večinoma nimajo mačk (morda so celo vprašali v kakšnem in jih res niso imeli). Potem pride potencialni posvojitelj s prepričanjem, da mačk v zavetiščih ni, in na strani med aktualnimi vidi samo pse. Zdaj, možno je, da bo klikal dalje in našel mačke, možno pa, da si bo rekel:"Aha, tudi v tem zavetišču imajo samo pse."

Vidim, da se je vmes na strani že pojavila nova objava  Cheesy

Pomembna se mi zdi še iz enega vidika: ker imajo tudi potencialno nadvse primerni posvojitelji zelo izkrivljeno predstavo o mačkah v zavetiščih. Še vedno mnogi namreč mislijo, da so to na pol divje mačke, slabo socializirane, zaprte vsaka v svojo kletko, ki živijo brez pravega stika z ljudmi in drugimi živalmi. Foto prikaz mačjega življenja v Horjulu pa v sekundi zavrže ta predsodek in še dodatno izpostavi pomen mota: "Od tu gredo le na enako dobro ali bolje"  Kiss
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.316


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #5590 : ponedeljek, 17.08.2009 : 17:28:03 »

Skuiki, se povsem strinjam s teboj. Moj zgornji post je bil namenjen tistim, ki zagovarjajo nacelo, da je treba prinesti brez klikanja informacije ljudem v naslanjac.
Osnova interneta so povezave. Stvar se zakomplicira, ker je informacij vedno prevec in jih je nemogoce spraviti vse na en ekran. Potem se izlocajo uporabniki. Z vsakim klikom jih je pol manj in tisti, ki pridejo do koncnih informacij (vec ...) so sele potencialni posvojitelji, kupci, uporabniki ... In od takih se sploh lahko karkoli pricakuje, ker so pokazali, da imajo lasten interes in "med potjo po strani" pridobili se pomembne informacije o pogojih, nacinu, postopku ... posvojitve, kar naj bi dejansko Smetki in ostalim olajsalo delo pri odgovarjanju na osnovna vprasanja. Predvsem temu spletne strani tudi sluzijo.

Sicer je pa na horjulski vstopni strani v glavi poleg psa tudi mackon, pa macek iz macje zgodbe in v celoti clanek o mackah ... Wink Smiley. Na desetih preostalih podstraneh pa so: 5 x macki, 4 x psi in 1 x ptic Grin Smiley. Upam, da je tudi simbolika vsaj malo zgovorna, cetudi se obiskovalcem ne da skrulati do podna strani in vidijo med zadnjimi petimi prispelimi zivalmi pet psov. Ze v nadaljevanju pa so tudi macki.
Logiran

Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #5591 : ponedeljek, 17.08.2009 : 23:50:55 »

Bom jaz jutri objavila še na OrCini spletni strani ... saj ne vem, če bo kaj pomagalo, upam pa.
Logiran
missysb
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.096


« Odgovor #5592 : torek, 18.08.2009 : 07:55:05 »

Jaz sem pa razočarana...  Sad

Pred dvema tednoma sem poslala vsem v službi, s katerimi sem 'dobra'  (teh je bilo okrog 20 ali več) mail, kjer sem jim predstavila možnost, da naredijo čistko po stanovanju in tiste uporabne stvari, ki jih sami ne uporabljajo dajo na licitacijo. Dobila sem par odgovorov kakor 'Bravo punca', v pisarni okrog mene ful pozitiven odziv, nihče pa ni naredil nič! Nisem tega pisala za 'bravo punca', ampak zato, da se kaj v tej smeri naredi! Za tekst sem se res potrudila in sem si resno (očitno naivno) domišljala, da bodo ljudje stopili v akcijo...

Potem na FB-ju naredim eno tako fajn akcijo, napišem kako je fajn imet mucka doma, vse... pa spet en velik 0! Aja, seveda nekateri označijo kako jim je všeeeeeeč, pa take fore... kot da si s tem lahko kakšna horjulska biba pomaga...

Zakaj so ljudje tako zelo inertni pa taki pre*leti individualisti! Samo za svojo rit skrbijo...  pa še škodujejo nekateri raje, če le lahko! Pissed off, that's what I am!  Angry
Logiran
ulabong
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 129


WWW
« Odgovor #5593 : torek, 18.08.2009 : 11:51:25 »

a za Horjul je skupina na Facebook-u?Se mi zdi da je bila...sam je ne najdem več...mogoče bi se dalo tam še malo več "ozaveščat" Huh
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #5594 : torek, 18.08.2009 : 12:16:56 »

Ni skupina, ampak ''cause'': http://apps.facebook.com/causes/168366?m=8c3a5226&recruiter_id=29502885
Logiran
Strani: 1 ... 368 369 370 371 372 [373] 374 375 376 377 378 ... 779   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zavetišče HORJUL
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines