mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 01.06.2024 : 10:12:17

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Strani: 1 ... 269 270 271 272 273 [274] 275 276 277 278 279 ... 303   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani  (Prebrano 638892 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.326


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #4095 : petek, 12.03.2010 : 19:03:34 »

Ej, res se spomnim, da je bilo govora o nekem zdravilu, ki je tudi sicer v uporabi, so pa po njem psi mal "munjeni". Da me ubijete, se zdajle ne morem spomniti, o cem je bilo govora, pa tudi najdem ne, ker je to bilo nekje po 11.2. objavljeno. Kdaj in kje pa ne vem vec tocno.

Sicer pa, da ne gre v pozabo (eni so ze pozabili):

Ljubljana, 11.02.2010, 22:23 | M.R./B.G./V.L./B.K./STA

Na tiskovni konferenci je direktor policije Janko Goršek poudaril, da je na kraju dogodka veterinarski inšpektor odkril sledi, ki bi lahko bile v vzročni zvezi z najdenimi predmeti na kraju dogodka. "To so razlogi za sum mučenja živali. Policija je naročila pomoč veterinarjev, zato so kriminalisti veterinarskega inšpektorja in patologa dodatno opozorili, da naj bodo pri raztelešenju pozorni na sum mučenja," je pojasnil in ugotovil, da kljub dvema opozoriloma in ugotovitvam inšpektorja Inštitut za patologijo sodno in upravno veterinarstvo po izjavah Vursa tega ni opravil.

Uradni veterinar ljubljanskega območnega urada VURS je preiskavo treh bulmastifov odredil po tragičnem dogodku, ko so 2. februarja psi napadli lastnika, ki je na kraju dogodka umrl. Hkrati je uradni veterinar obvestil patologe o sumu spolne zlorabe živali.

V laboratoriju za patologijo in TSE Nacionalnega veterinarskega inštituta so pri vseh treh bulmastifih opravili identifikacijo živali, rentgenski pregled celotnega telesa, raztelesbo, patohistološko preiskavo in virološko preiskavo na steklino. Na podlagi ugotovitev iz teh preiskav in doslej znanih okoliščinah smrti lastnika, ki jih sicer preiskujejo drugi organi, bo uradni veterinar ljubljanskega območnega urada veterinarske uprave pisno zaprosil Nacionalni veterinarski inštitut za strokovno mnenje o možni spolni zlorabi živali.

A sekcijski izvid, ki smo ga pridobili v uredništvu, navaja: "Sluznica rektuma in anusa je močno zadebeljena. V končnem segmentu rektuma je več raztrganin in odprt anus je širok 6 cm." Kot pravi veterinar Gregor Pen, "je to lahko posledica vnetja, lahko pa predmeta". Glede na najdene predmete, ki so v varstvu policije, bi lahko isto sklenili tudi patalogi.

http://24ur.com/novice/slovenija/zloraba-psov-ni-bila-predmet-preiskave.html

Bili so le indici, ne pa razlogi za sum
Na vprašanje, zakaj policija preiskovalnemu sodniku ni povedala, da obstaja sum spolne zlorabe psov, saj bi ta, kot je dejal za medije, v tem primeru zagotovo prišel na kraj dogodka, je Japelj povedal, da so lahko o sumu takšnega dejanja govorili šele, ko so prejeli prvo poročilo inštituta. "Preiskovalni sodnik je bil obveščen o tistih okoliščinah, ki so bile takrat znane. Bili so le indici, ni pa bilo razlogov za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje," je dejal. Ob tem je dodal, da indic še ni razlog za sum.

http://24ur.com/novice/slovenija/kmalu-vec-o-napadu-bulmastifov.html

*******************
1. indíc  -a m (ȋ) nav. mn., knjiž. kar omogoča sklepanje na kaj; znak, znamenje: mnogi indici pričajo, da je avtor kasneje svoje nazore spremenil; na podlagi indicev domnevati kaj ♦ jur. znano dejstvo, iz katerega se sklepa na resničnost drugega, še ne znanega dejstva ♪
2. indícija  -e ž (í) nav. mn., knjiž. kar omogoča sklepanje na kaj; znak, znamenje: za to ni dokazov, so pa indicije; pričakovati kaj na podlagi indicij ♦ jur. indic ♪
3. indicírati  -am nedov. in dov. (ȋ) knjiž., redko nakazovati, napovedovati, opozarjati: razlike v rezultatih indicirajo tehnično napako ♦ strojn. indicirati stroj posneti indikatorski diagram; teh. indicirati plin ugotoviti prisotnost določenega plina v plinski zmesi indicíran -a -o: indiciran gospodarski razvoj ♦ med. indicirani splav iz zakonitega razloga dovoljeni splav; indicirano zdravilo zdravilo, ki ga je treba predpisati pri določeni bolezni; strojn. indicirano delo delo, ki se izračuna na podlagi indikatorskega diagrama ♪
http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?name=sskj_testa&expression=indic&hs=1

1. súm  -a m (ȗ) na nepotrjenem dokazu temelječa misel a) da je kdo lahko v določeni zvezi s slabim, nedovoljenim dejanjem: sum je bil utemeljen; odvrniti sum od sebe; njegovo vedenje vzbuja sum; rahel sum; ekspr. v tem ni niti sence suma / sum leti, meri nanj osumljen je on; pog. sum bo padel na vse vsi bodo osumljeni; imeti koga na sumu sumiti ga b) da je kaj lahko v resnici slabo, nezaželeno: sum, da je (bolezen) rak, se je okrepil, potrdil; sum, da je potrdilo ponarejeno / žarg., med. sum na zlom ● pog. obšel ga je sum v to možnost dvom o njej ◊ jur. sum kaznivega dejanja ♪
http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?name=sskj_testa&expression=sum&hs=1
Logiran

Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #4096 : petek, 12.03.2010 : 19:06:46 »

Na edini mejl, objavljen na strani Policije - levo v stolpcu kjer so podatki.
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #4097 : petek, 12.03.2010 : 19:22:10 »

Hvala Zala.
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #4098 : petek, 12.03.2010 : 19:39:39 »

Jana pa saj je bil gospod doktor, je pa že vedel, kaj jim dati, da sledi hitro izginejo. Saj celo nekatere droge, s katerimi posiljevalci omamljajo izginejo iz telesa v manj kot 12 urah.

Glede policije in nesreč s smrtnim izidom - mislim, da svojci žal izvedo, ko se v mrtvašnici začne identifikacija. Sigurno jih ne kličejo isti trenutek, še manj pa jih briga imetje umrlega v avtu. Ta se odpelje z vleko.

Mislim kak pesek v oči, sicer pa itak nisem pričakovala kaj resničnega in iskrenega.
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #4099 : petek, 12.03.2010 : 19:47:04 »

Sem pisala še na VF da me zanima, kdo je strokovnjak ki je podal mnenje (prosim novinarje, da to poizvejo ker dvomim, da bodo meni povedali) in bom želela (če slučajno odpišejo) da mi navede kje v literaturi in na podlagi katerih raziskav trdi, da take poškodbe nastanejo zaradi T61 ali akutnega stresa da psu lahko kar razpade rit.

Je področje medicine dobro raziskano, bi si upala trdit da precej bolje kot področje veterine (pač ljudje damo več poudarka nase kot na živali), pa grem stavit roko da se kaj takega v strokovni literaturi ne najde (zares znanstveno raziskano). Mogoče kakšne nespecifične spremembe mukoze ali kaj takega, ne pa odprt anus in laceracije in hude krvavitve, še manj pa tako akutno (zaradi šoka ob strelih, zaradi evtanazije - se pravi enkratni dogodek, zaradi katerega ti kar raznese rit (in samo rit, nič drugega)).
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #4100 : petek, 12.03.2010 : 19:49:46 »

A po njihovo vsakemu psu, ki ga evtanazirajo raznese rit??  Lips Sealed. Pa kako ljudje do sedaj tega niso opazili. Kake teorije  bruham
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #4101 : petek, 12.03.2010 : 19:50:52 »

...ja in kar na vseh treh je rit razpadla. Ne samo na enem, ali dveh mogoče. Ker je to pač itak tako pogost pojav, da ti po smrti rit zazija, če imaš preveč T61 v sebi, ane?
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #4102 : petek, 12.03.2010 : 19:53:09 »

Mogoče so mislili na možnost, ko se evtanazirana žival še polula/pokaka. Nikakor pa za to ni razlog tako drastična razširitev anusa in celo poškodbe. Ma kaj ni imela Joy poškodb tudi v vagini?
Nekdo more bit pa fajn neumen, da nekaj takega javno izjavi kot eno od možnosti za takele rezultate preiskav. Ali je zrežirano da bebčka glumi, ali je pa res neumen.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #4103 : petek, 12.03.2010 : 19:55:07 »

Če bi kak dr., dr. vet. med. ali pa nekdo ki študira za zdravnika ali še bolje veterinarja napisal en krajši utemeljen članek na medije da kaj takega ni možno, bi bilo super. Mi se lahko tukaj bunimo, če pa je spodaj podpisan študent ali dohtar je nekaj drugega za javnost.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #4104 : petek, 12.03.2010 : 19:55:44 »

Enako je s (ne)prisotnostjo substanc v krvi.
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #4105 : petek, 12.03.2010 : 20:05:02 »

Deso - en priznan veterinarski patolog iz tujine (ali dva ali trije) bi moral strokovno mnenje podat. Zakaj in kako ni možno, da odpoved cirkulacije ali T61 povzroči akutno take poškodbe, in to kar na vseh treh psih (že eden bi bil pomojem taka izjema da bi zaradi redkosti iz tega lahko kdo doktorat pisal).
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #4106 : petek, 12.03.2010 : 20:07:52 »

Če to bere kakšen novinar: dajte prosim poizvedet, od kje Japlju podlaga, da trdi da so to možni vzroki. Kdo se je pod to podpisal?
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #4107 : petek, 12.03.2010 : 20:09:32 »

Deso - en priznan veterinarski patolog iz tujine (ali dva ali trije) bi moral strokovno mnenje podat. Zakaj in kako ni možno, da odpoved cirkulacije ali T61 povzroči akutno take poškodbe, in to kar na vseh treh psih (že eden bi bil pomojem taka izjema da bi zaradi redkosti iz tega lahko kdo doktorat pisal).

Se da komu (Jean, majas?) spisat en dopis? Izjave vetov in policije pri nas in da prosimo za strokovno razlago kaj je možno in zakaj ne? Pa se pošlje malo po tujih fakultetah.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #4108 : petek, 12.03.2010 : 20:11:07 »

A mora bit prav patolog?
Logiran
ren
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 198


« Odgovor #4109 : petek, 12.03.2010 : 21:03:37 »

Še nekaj mi ni jasno: nekje je pisalo, da so se trupla psov že začela razkrajati, ker so jih "hranili" pri 4 stopinjah. Pri 4 stopinjah??? A je to možno? A je to res možno??? Šlamparija na kubik, nimam več besed.
Logiran
Strani: 1 ... 269 270 271 272 273 [274] 275 276 277 278 279 ... 303   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines