mojpes.net

o psih => Lulanje na sto načinov => Sporočilo, začeto od: Tomster , petek, 09.08.2002 : 08:23:01



Naslov: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Tomster , petek, 09.08.2002 : 08:23:01
Zdravo!
Eno vprašanje: kolikokrat na noč oz. kako dolgo (do katere starosti) naj mladička vodim ponoči ven na potrebo?
Imava 11 tednov starega samčka pasme BC, pa smo ravno ukinili en nočni sprehod. Sedaj gremo ob cca 22h, pol pa spet ob pol treh, pol pa je mir do ene 6h, pol 7h!
Če pa je tak mali-on pa njegov mehurček ;)
Hvala za odgovore!!!


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: kaja , petek, 09.08.2002 : 08:50:34
Ne vem kako je z drugimi kužki, vendar moja Kaja ni nikoli hodila ponoči ven. Dobila sem jo staro 10 tednov in tudi slučajno ni bila sobno čista. Zvečer sva šli ven ob 10, potem je spala vso noč,zjutraj, preden sem šla v šolo (okrog pol 7), pa sem jo spet peljala ven. Ponoči se ni nikoli polula, čez dan pa je še nekaj časa puščala lužice. Menda se psi nikoli ne polulajo na prostor kjer spijo in očitno je Kaja izbrala celo sobo za njen prostor. Drugače pa je od začetka spala v košari. lp


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: ewchy , petek, 09.08.2002 : 12:22:51
Tudi naš mali Khan je ponoči priden. Zvečer ga peljem ven okoli osmih, devetih, potem je pa celo noč priden. Zjutraj se pa že zbudi okoli pol sedmih in gre takrat ven.
Mix ko je bil majhen se je pa zbujal ponoči. In takrat sem ga peljala na teraso da se je polulal, zjutraj sem pa počistila.
Zgleda da je res odvisno od vsakega psa posebej.


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Tomster , petek, 09.08.2002 : 12:42:40
Ma ja, saj soseda tudi pravi, da njena psička ponoči ni hodila ven-razen morda tri krat. Mali se pa zbudi, pol pa po bajti luta pa nekaj godrnja, pol se pa tiho pred vrata vsede in čaka... Če nočeva lužice al pa kupčka, ga pač mora Nina ;) ven peljat!


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: bernardinec , petek, 09.08.2002 : 12:46:53
Tomster,
jaz sem Beno tudi na začetku ponoči davkrat pelo ven, sam prvi teden, pa si lahk misliš kako je to bilo v bloku v 7. nadstropju ;D ;D ;D, pol čez teden dni pa sem preneho, tudi z hrano sem korigiral, da je nazadnje jedla ob petih in se je do 22 ure sčistila zunaj. Dva tedna je tudi bila ponoči brez vode in uspelo je. ;D ;D ;D

Sedaj pa ni več problemov tudi sm mel primer da ni šle 32 ur na potrebo pa si ni podelala, si moraš mislit siroto. :'( :'( :'(


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Princ , petek, 09.08.2002 : 22:21:24
Tomster,
z mojim Princem je bilo podobno kot s Kajinim prvim kužkom - držal je lahko celo noč, čez dan pa veselo lulal (vsakih deset!!! minut, častna beseda), seveda tudi po stanovanju.
No, to smo z mukami - ampak čez noč - odpravili, tebi pa svetujem tole:
nisi napisal, kako in kje pes spi. Poskusi mu omejiti oz. "zagraditi" spalni prostor. Za večino psov je to sveti kraj, kjer se le redko ponečedijo. Morda vam bo tako uspelo in bo kuža zdržal vso noč. Če bo cvilil, ga boste (verjetno) lahko pravi čas odnesli ven, pa še njegov "urnik" ;D boste spoznali. Čimprejšnji spanec vam želim,
Mateja


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: TT , sobota, 10.08.2002 : 20:00:17
Imamo zelo podobo izkusnjo kot Kaja. Tudi moja psicka ponoci ne hodi ven. Od vzrediteljice sem slisala, da je potrebno psa nauciti da ima ponoci mir in da je takrat cas za spanje. Ceprav je moja psicka stara 3 mesece, se ponoci nikoli ne popula ali pokaka. Zvecer greva ven ob 10h, zjutraj pa ob 6. Spi pa kar pri meni v postelji.

Je bil pa hec, ker sem svoj dopust podaljsala za 4 dni in Tofi takrat ni imela svojega sleeping partnerja. Ko je bil cas za spanje me je iskala po celi hisi, potem pa sla direktno na mojo posteljo in se tam polulala... Verjetno si je mislila: no, zdaj pa imas.
Protest, kaj pa drugega.

Ciao
Silvija

P.S. Se opravicujem ker mi nagajajo sumniki.


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: erika , nedelja, 11.08.2002 : 09:33:55
Živijo!

Ko pride mladiček v novi dom, je tako ali tako porušen stari dnevni red. Mladiček ponavadi lula in kaka po hranjenju tako, da če ga prepozno hraniš je morda tudi to vzrok. Drugače se pa lahko kar pripraviš na brisanje lužic in čiščenje kupčkov. To bo sigurno nekaj časa trajalo. Odvisno je od vsakega kužka pa tudi od vzrediteljev kje in kako je kužek prebival in ali so ga že tam navajali na čistočo. Ena izmed naših kužic je bila zelo hitro sobno čista, je pa lulala recimo, ko je kdo prišel na obisk, seveda od veselja. To potem mine, še vedela ne bosta kdaj. Prav veliko veselja z vajinim BC želim

             lp erika


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: altervita , sreda, 02.10.2002 : 23:31:28
Barka sem, ko je bil majhen, vodil ven tudi ponoči. Sobno čist je bil recimo v dveh tednih, včasih se mu je pa ponesrečilo pač še tudi po tem času. Nočni izleti so mu ostali do danes in mu pustimo vrata na vrt kar odprta, da nas ne zbuja.
Brini smo zaradi izkušenj z mladim "grizavcem" Barkom, kupili boks. Stranski rezultat je ta, da je bila sobno čista v enem tednu in tudi ponesrečilo se ji še ni  nikoli. Barkovi nočni izleti je ne ganejo, ker raje spi. Zadnje potrebe opravimo okoli polnoči in je glede Brine mir do jutra, če se ji pa ne da, pa tudi dlje.
Jaz vsakomur svetujem, da si kupi transportni boks, ki je (kadar se pes ne prevaža v avtu), tudi njegova koča v hiši. Tam mora biti res nuja, da se pes (tudi mladič) polula. Ker to je njegova spalnica, svet kraj.


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: mm , četrtek, 03.10.2002 : 08:00:31
Jza sem tudi hodila z Miso ven ponoči - moram reč, da je bila zelo hitro sobno čista. Je pa res, da se še vedno zgodi, da me kdaj ponoči zbudi, ker jo tišči. Pa pač vstanem pa greva. Načeloma pa spi brez problemov celo noč in je že zelo kmalu sama opustila nočna lulanja (razen tistih izjemnih primerov).


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Tomster , četrtek, 03.10.2002 : 08:05:48
No, moram rečt, da je Drim že BP, spi v boksu, lula zadnjič ob 22.30, zjutraj pa ob cca. 6.30-7.00. Boks je zakon, pa še ugoden je bil! ;)


Naslov: Re:Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: majchi , nedelja, 04.01.2004 : 16:29:23
jst sm dobila srecko ko je imela dva mesca in je lulala in kakala noter.najprej smo jo naucili da lula na casopis,potem pa smo jo postopoma navadli da zdrzi do sprehoda.najprej smo jo vozli ven 5X na dan,zdaj pa 2X al pa 3X.ji je cisto dovolj.ko jo zatisci,stopi k vratom in caka tam dokler je nekdo ne pelje ven.newem...srecka nazadnje lula ob 22.00,vcasih pa tudi ob 20.00.je pa majhne pasme (shih-tzu) ce ti kaj pomaga.ja vem da je ze malo dosti akasnelo...
lp


Naslov: Re:Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Breza , četrtek, 08.01.2004 : 22:56:49

Tudi jaz nisem nikoli ponoči letala ven s psi (no - izjema so kake prebavne motnje npr.). Niti ko so bili še čisto mali. To pa zato, ker se kuža zelo hitro navadi nočnih pohodov in mu dostikrat nenadne želje po nočnih sprehodih tudi "ostanejo". To vem iz lastnih (beri: bratovih) izkušenj in izkušenj marsikaterega "preveč usmiljenega" vodnika. Kot vidim pa to isto lahko prebereš tudi na forumu (altervita, mm).

Torej Tomster - ne pluvaj v lastno skledo!  ;)

Se pa popolnoma strinjam z eriko, ki pravi, da moraš malo paziti, kdaj psička hraniš! In AlBenIrom glede vode! Ni nujno, da ima vodo celo noč na voljo. Naša ovčarka npr. se je dostikrat "nacejala" zgolj iz dolgega časa - tudi ponoči - ker, glej ga zlomka, eni ponoči celo spijo in potem nima ubogi pes kaj počet!  ::)

Želim pa vam z novim družinskim članom veliko veselja!  :)


Naslov: Re:Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: igor , petek, 09.01.2004 : 14:21:17
Se strinjam z Brezo . Mi smo se sprehajali ponočo okoli 2h samo kakšne 4 dni , nato "nismo želeli" iti ven. Včasih je bila zato kakšna luža ampak le 14 dni .
Zdaj gre ven zadnjič okoli 22h ure in je celo noč mir . Zjutraj pa včasih vstane šele ob 9h in še takrat ga "vlečeš" ven  :o

Lp Igor


Naslov: Re:Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Shay , petek, 09.01.2004 : 16:04:39
shaya sem dobila 6 tednov starega. ker je bil prej ves cas na vrtu in v pesjaku sploh ni hotel lulat notri in je sel vedno k vratom cvili in sva potem pac letela ven :) na zacetku na vsake tri ure priblizno, nato vedno manj. zdaj greva ponoci ven samo kadar ima drisko ali ko mi zapase nocni sprehod. je strasno lepo ce je sneg in polna luna :)


Naslov: Re:Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: DODO , petek, 09.01.2004 : 17:19:16
Mi imamo Dodo sicer v pesjaku (zaradi staršev), vendar ko je bila če mladiček je spala v garaži. Svoj prostor je imela ograjen in v kotu časipisni papir. Ker je BILA zelo zaspane vrste je hodila spat že ob sedmih in nikoli se ni zgodilo, da bi se polula na časopisni papir. Vedno je zadrževala do jutra in potem kar pred garažo "vse izpustila iz sebe".

LP


Naslov: Re:Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Drejči , petek, 09.01.2004 : 21:51:33
Mi smo pa kar imeli nočne izhode (1x zvečer in 1x do 2x ponoči). Ni bilo luštvo a simpatična stran tega je bila, da sem spoznala nočno panoramo našega naselja  ;D.

Je pa res, da je pri nočnih izhodil, tekel za prvi vogal, na hitro opravil in že sva šibala nazaj pančkat. In nikoli me ni zbujal brez veze.


Naslov: Re:Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Sarika , nedelja, 11.01.2004 : 00:42:16
Lan je prve dni lulau in kakau vsepovprek po stanovanju :-\...mami ga je sicer tudi ponoči peljala ven, pa smo vseno zjutraj dobili kako lužico al pa kak kupček na hodniku.  :-\
Sedaj pa..., ker lan nikakor noče spat v svoji košari in je ta prevelika da bi bila ob mamicini postelji, je mami pri svoji postelji Lanu pripravila dodatno posteljico (odejico) in sedaj ga priveže na povodec pri svoji postelji in Lan zdrži celo noč. Ker je povodec ravno toliko dolg, da lan ostane na svoji odeji se pač ne polula tja.
Razmišljali smo , da bi kupili box pa smo ugotovili da ta zvijača ravno tako zaleže  ;D


Naslov: Re:Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: AlKra , nedelja, 11.01.2004 : 08:09:01
Pri nas smo vstajali ponoči dober teden dni, pa nas Baja ni nič klicala, pa tudi če bi cvilila, je ne bi slišali, ker je ona v dnevni sobi, spalnice so pa v drugem nadstropju.
Naredila sem tako: nekako ob 22.00 ali 22.30 je bil zadnji izhod. Budilka me je zbudila ob 01.00. Oblačila sem se že po stopnicah, da ne bi bilo potem prepozno. Psička je začutila, da prihajam, zato je ni bilo treba buditi; zunaj je hitro opravila, pa sva šli brez rompompoma spat  :). Ob 5.30 smo vajo ponovili, le da se je tedaj zanjo in za nas že začel dan. Seveda nas je včasih zjutraj počakala tudi kakšna lužica  >:( :P. Eh, smo jo pač pobrisali.
Tako smo naredili nekajkrat, nato pa sem budilko vsako noč naravnala na pol ure kasneje. Zelo hitro (po mojem mnenju) se je nočni počitek raztegnil od 22.00 do 5.30, ko se moramo tako ali tako pripraviti na odhod v službo.
Tudi zdajle je že eno uro, odkar sem Bajo peljala ven, jo nahranila, še enkrat peljala ven (obakrat čisto na kratko), potem pa sem jo pustila samo z igračkami in posušeno kožo, kot da sem šla spat ali pa v službo  ::) ;), v resnici pa spet prebiram tale forum  ;D ;D ;D. Aha, igračkanja ne slišim več... Baja že spi.


Naslov: Re:Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: ninci , torek, 13.01.2004 : 15:34:15
No mi smo našega na začetku peljali ven nazadnje okoli 22.00 -22.30 in to je bilo to, potem pa je lepo zdržal do 8.00 zjutraj. Nikoli ni bilo problemov na zečetku morda kašna lužica, ki pa jo je naredil v veliko kartonasto škatlo napolnjeno s časopisom. Tako da smo zjutraj samo zamenjali časopis in to je bilo to.
Danes  (Smart bo star 2 leti) pa greva na sprehod zjutraj ob 8uri vmes okoli 14-e  (samo lulat) in zvečer okoli 19h, poleti pa je ta večerni spreod šele okoli 21h. Nikoli nisva imela nobenih problemov, če pa ga tiši pa pove:)


Naslov: Re:Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: bagaroo , sreda, 21.01.2004 : 15:03:01
midva sva čisto pozabila, da lahko pes sploh lula ali kaka v stanovanju, ko sva imela le NO-jko in potem je prišel dan D in nova psička-pa so se pričeli nočni sprehodi in vse aktivnosti povezane z navajanjem na čistočo.  ::) zdaj imamo zadnji obhod okrog 22.30 do 23.00 in potem je ljubi mir  ;D do zjutraj predno greva v službo. vendar pa je toša navajena na popoldanski sprehod in če zamudiva uro za ven naju ponavadi čaka lužica, samo se pa to dogaja zdaj zelo redko.  ;)


Naslov: Re:Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: francelj , nedelja, 08.02.2004 : 23:55:36
moj mali gre ponoci ven kar trikrat ne vem pa kako to zmanjšat  :'( :'( :'( :'( ???


Naslov: Re:Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: ninci , ponedeljek, 09.02.2004 : 11:02:19
Francelj odvisno kdaj ga zvečer nazadje pelješ. Mi smo našega peljali ponavadi okoli 23 ure in je bil do zjutraj mir. Naštimaj mu škatlo v katero daš časopisni papir. Naš je tja lulal samo ene dvakrat vendar je takoj vedel da če je sila mora opraviti tam. Seveda pa dokler je pes še mlad ga je treba peljati večkrat to se postopoma zmanjša. Nikar pa ga ne navadi da bo tudi ponoči hodil ve ko mu zapaše. Ena znanka ima setra, ki ga tudi sedaj ko je pes že odrasel vozi ven 2x na noč ker ji pač teži in se ga usmili, je pa to bolj iz navade kot iz potrebe.


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Uma , torek, 20.12.2005 : 11:25:37
Da malo osvezim to temo. Pri sosedih imajo trenutno mladicka in ga vseskozi vozijo ven tudi ponoci. Pri tem da tudi sama pricakujem drugega mladicka se sprasujem kaj je bolje. Nase namrec lansko leto ponoci prakticno nismo vozili ven in po manj kot tednu ce je ponoci morala lulat, je sla na papir v predsobo, relativno hitro pa ponoci sploh ni vec lulala. Meni se je taksna resitev zdela ok, saj se mi po svoje zdi, da postane nocno lulanje za psa bolj navada kot dejansko potreba. Zato se zdaj sprasujem kaj z naslednjim mladicem, katero pot ubrat??


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: bauci , torek, 20.12.2005 : 11:27:44
midve sva tudi na začetku hodili ven, potem pa ne več. in zdaj lula ponoči na papir, dostikrat pa zdrži celo noč! zato pa podnevi nadonadi  ;D.

tako da jaz ne bi ponoči ven hodila....


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Geri , torek, 20.12.2005 : 13:17:33
Geri ni ponoči nikoli (od 2h mesecev naprej) šla ponoči ven... spala je celo noč z nama na postelji :D.. pa ji je bilo očitno tako lepo da je ni mikal vc..


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: leni , torek, 20.12.2005 : 16:57:44
Tai-Či ponoči nikoli ni bilo treba ponoči peljati ven, je zdržala celo noč. In tudi jaz ne bi ponoči hodila ven, saj bi pomoje kuža to začel izkoriščati. Drugače pa jaz Tai-Či če me že navsezgodaj zjutraj zbudi samo na posteljo vzamem pa je mir.
lp


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: LuncaPunca , torek, 20.12.2005 : 21:35:20
Nasega sva s fantom na zacetku (ponoci) izmenicno na 3 ure vozila ven. Cez dan se malo pogosteje. Kasneje se je kar navadil in ni bilo problema zdrzati celo noc. Enkrat mu je uslo ravno na postelji, ko je mojemu fantu spal med nogami. Predstavljajte si moj butast pogled, ko se zbudim, vzgem luc in se sprasujem cigava je luzica ;D :D


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: bauci , sreda, 21.12.2005 : 10:53:19
hehe, jaz mojo tudi na posteljo zjutraj vzamem, pa imam potem še kako uro in pol mir  ;D


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Stella , nedelja, 25.12.2005 : 01:44:42
pri nas je pa takole: večerjo imamo okrog devetih, potem gremo pa še ven in smo nazadnje zunaj do nekje enajstih. se naigramo, pokakamo, polulamo in sploh vse opravimo tako da potem zaspi ko top. okrog štirih gremo na hitrico lulat, včasih tudi kakamo in potem je mir do sedmih, osmih zjutraj. je pa tako, da kadar ga lulat samo čaka pred vrati, če gre pa za 'taveliko' potrebo pa tuli in oh in sploh alarmira tako da se mi še ni zgodilo, da bi se notri pokakal. tudi lužice najdem bolj poredko pa še to samo, če se preveč obiram.

ben je star 11 tednov, pri meni je skoraj en teden  :D 8)


Naslov: Re: že spet lulanje
Poslano od: vida , ponedeljek, 23.01.2006 : 09:38:35
Moj Beni je pri meni 12 dni,star je 3 mesece ponoči je suh od 11 pa do 6 zjutraj čez dan pa smo karnaprej na lulanju.Gremo lulat potem pa se čez 1uro že spet polula v stanovanju.Kdaj bo prenehal tako pogosto lulat.Čao.


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: vida , ponedeljek, 23.01.2006 : 09:51:07
Čao.Moj Beni ponoči ne hodi ven med 10 in 11 gremo še enkrat ven potem paje do 6 mir.Spi pri meni ob postelji tako da zjutraj opravi potrbo potem pa hop nazaj v toplo posteljo on na svoj prostor.Počasi pa ga navajam na malo kasnejšo uro.Zato se mi pa čez dan polula 5-6 krat zunaj 2-3krat pa v stanovanju.Kaj naj naredim da bo nehal lulat v stanovanju.Polula se uro ali pa pol ure po tem ko se vrneva iz sprehoda.Pozdrav Vida


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Ory , ponedeljek, 23.01.2006 : 12:17:37
Vida, jaz sem mojega dobila pri 3,5 mesecih in je lulal na približno dve uri. Vedel pa je že od vzrediteljice, da se lahko polula samo zunaj na travi, zato me je tudi prosil.
Morda pa ne bi bilo napačno zaenkrat malega navadit na pasje pleničke in potem ni treba vsake 5 minut ven  ;).

lp


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: bauci , ponedeljek, 23.01.2006 : 13:28:44
Annie pa je zdaj stara 4,5 meseca, pa še kar lula na 1,5 ure. to pa ne vem, če je čisto ok za to starost... na žalost pa niti ne prosi, da bi šla ven. samo se pač na papir polula. tako da jo, če sem le doma, vodim na uro in pol ven. zelo zabavno!  :D


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Moon , ponedeljek, 23.01.2006 : 13:39:28

Morda pa ne bi bilo napačno zaenkrat malega navadit na pasje pleničke in potem ni treba vsake 5 minut ven ;).



To mi prakticiramo, in je ful ok, lepo vpija (ne pride do parketa), in nevem a se meni samo zdi al je res - ni takega vonja kot pri papirju. Mi porabimo cca. 2 na dan..
Te plenicke se da kupiti v DM (za dojencke - podloga za previjalne mize) ali v pet shopih. So enake, le da je na pakiranju narisan dojencek, pri tistih v pet shopih pa kuza.
 V enem paketu jih je 10, stanejo okol 1000 sit..
Mere so 60×60.


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: chilly , sobota, 30.12.2006 : 17:16:43
Plenične podloge jaz kupim kar v lekarni, so cenejše... ena stane okrog 70 SIT, mere pa so 60x90... 60x60 pa je še cenejša. Prodajajo jih posamezno, verjetno pa tudi v paketu.


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Alya 13 , torek, 16.01.2007 : 15:47:39
Tudi jaz dobim kužka, in me zanima ali moram pred šolo(zjutraj)tudi iti na sprehod?!

PS:pes bo zlati prinašalec!


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Kalsang , torek, 16.01.2007 : 15:59:36
Seveda moraš! Kužka boš morala peljati ven lulat takoj zjutraj, ko se bosta zbudila, potem na začetku bo hotel lulati zelo pogosto, vsaki dve uri in po vsakem obroku, zvečer pa ga moraš peljati ven tik preden greš spat.


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: MIŠA , torek, 16.01.2007 : 16:15:18
Kužka boš morala voziti ven takoj zjutraj, tudi ko bo velik.
Ti greš tudi na stranišče, ko vstaneš, a ne! ;D


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: chilly , torek, 16.01.2007 : 16:25:35
Tudi moja soseda ima ZP... vstane ob 6, ga pelje na pol ure dolg sprehod, mu da zajtrk, potem pa se pripravi za šolo in gre. Ko pride domov, obvezno sledi še en malo daljši sprehod, potem se popoldne še igrata pred hišo, zvečer pa spet sprehod (okrog pol ure, kot zjutraj). Njen kuža je potem res "ultra srečen"! ;)

Upam, da sem kaj pomagala.

LP


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Stella , torek, 16.01.2007 : 16:26:34
Tako je, kot je rekla MIŠA. S tem da kužatu ni dovolj, da ga zjutraj pelješ ven samo za tisto minutko, da se polula, potem te mora pa cel dopoldan čakat, da prideš iz šole.
Naš kosmatinec gre zjutraj ven za eno uro in se nadivja s prijateljčki, da potem lepo trdno spi čez dopoldan, ko nas ni doma.

Alya 13, vedeti moraš, da če se ti že zdaj to zdi neprijetno ti bo kasneje prava muka! Jaz sem prve mesece vstajala z neverjetnim veseljem, ampak sčasoma te to mine in danes se kar težko skobacam iz postelje. Ampak kar je treba je treba, hotela sem ga in zdaj moram lepo skrbeti zanj. Itak je pa ful lažje ko zagledam mahajočo rit in tiste najbolj boge očke.  :D


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Drejči , torek, 16.01.2007 : 16:33:22
Tudi jaz dobim kužka, in me zanima ali moram pred šolo(zjutraj)tudi iti na sprehod?!

PS:pes bo zlati prinašalec!

Ko boste dobili mladicka, boste z njim hodili ven, zjutraj, dopoldne, popoldne, ponoci, zjutraj, ... Le tako ga boste naucili, da je treba potrebo opraviti zunaj. Skratka vsakič, ko bo začel sumljivo in intenzivno vohljati po tleh in iskati primeren kotiček, da v miru napravi lužico ali kupcek.
Tisti trenutek, ko bo pes prestopil vasa vrata, se bo lenoba poslovila. Tu ni polovicarstva - enkrat se mi da, drugic pa ne. Sedaj bo pac tako, da se vam bo "vedno dalo" narediti vse potrebno, kar pes potrebuje za normalen razvoj.
In ce bo sredi noci cvilil, da mora ven, bos pac vstala in ga peljala ven. Tako je to, ko imas psa. To ne pomeni le to, da ga pocohas, ko se spomnis, je mnogo, mnogo vec.


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Bela01 , torek, 16.01.2007 : 16:41:08
Preden greš zjutraj v šolo, pelji psa na sprehod. Ne za minutko (tako kot je rekla Stella), ampak za kakih vsaj pol ure. Da se kuža polula in pokaka. Pri Beli je bilo vedno tako, da se je prvih pol ure pokakala. Če pa sem bila še malo dlje z njo zunaj, pa še enkrat. Sicer pa greš ti tudi zjutraj ko se vstaneš na wc. Če ne pa v šoli.
Pa še če je kuža zmantran po sprehodu lažje spi in lažje vzdrži vaš prihod domov. Če pa je še poln energije pa se zna zgodit, da se bo tudi kaj lotil pospravljanja.

Žal ni kuža samo ena taka luštna igračka, ki jo vzameš s poličke, jo prežuliš, ko ti je jo pelješ na sprehod in potem nazaj daš na poličko. Ko potrebuješ mir, čas za učenje, te ponavadi pride ravno takrat gnjavit za igro ali pa ga takrat pritisne lulat. Ko je zunaj mrzlo in dežuje, bi on zunaj tekal in na veliko šnofal vsak vogal. Sploh ko se ti mudi, nikak da opravi svojo potrebo. Potem pa že te končno naredi počep, takrat pa vidi pasjega prijatelja in pozabi na vse skupaj.

Veliko je lepega, prijetnega, nepozabnega, a velika odgovornost in predvsem ti na začetku sistem obrne na glavo. Prilagajanja, nove navade, ...


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Bela01 , torek, 16.01.2007 : 16:48:06
Točno tako Drejči. Se spomnim, ko sem dobila Belo. Prvih 14 dni - 3 tedne sem hodila po šoli kot, da me luna nosi. Če želiš, da se mladič čim prej navadi čistoče, ga pač pelješ ven VEDNO, ko vidiš, da začne iskat prostor ali pa že prosi za to. To je po igri, po jedi, po spanju, po pitju, .... Pa četudi je 3 vjutro. Pa četudi si ti tako zelo zaspana, ker si se že cel teden vstajala ponoči in psa vodla ven za 2 kapljici, se boš vstala in šla. Zvečer čim bolj pozno ven, zjutraj pa čim prej vstat. Z Belo sem šla zvečer ven nekje okrog pol noči (10 - 15 min), potem pa najkasneje ob pol 6 ven lulat (10-15 min). Ravno prav, da se do kraja zbudiš in potem več ne gre nazaj zaspat. Potem pa normalno preden greš v šolo za vsaj pol ure. In to intenzivnega sprehoda, igranja, norenja,...


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Alya 13 , torek, 16.01.2007 : 18:34:16
Ok to bom seveda vedno storila!Da pa vidite kako,pa imam že majčken urnik(sprehodov):
-zjutraj pol šestih(20 minutni sprehod)
-ko pridem iz šole malo daljši sprehod(pol ure ,mogoče več)
-večer ob sedmih(15-20minutni sprehod)
-ko grem spat 21.30(pol urni sprehod)
-nekajkrat ponoči ko bo mu sililo(15 minutni sprehod)

In potem še ob sobotah in nedeljah dooolg sprehod(ker imam takrat čas) ;D
Vem da bo zelo naporno a se psa že tako veselim da se ne morem včakati  :D !Upam da bodo me nejegove mile oči in mahajoč repek spravile zjutraj hitreje iz ostelje! ::)


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: ka ty a , torek, 16.01.2007 : 18:36:03
Hm...Najbolje je da že zdaj ob teh urah hodiš ven le brez psa.Da se navadiš.
Če boš sama hodila nevem če boš kos takemu psu...


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: AngSeter , torek, 16.01.2007 : 18:51:07
Čez dan je to premalo, za vikend pa raje večkrat po malo kot pa en doooolg sprehod, ker je bo še premajhen za kaj takega, če ga boste vzeli z dvemi meseci.


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Alya 13 , torek, 16.01.2007 : 19:11:00
Ok bom pa takole!! ;)


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: ka ty a , torek, 16.01.2007 : 19:16:01
A starši ga pa ne bodo nič vozili?


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: AngSeter , torek, 16.01.2007 : 19:18:00
Bodo izželi otroka, da bodo meli mir pred obema hi hi hi  ;D


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Alya 13 , torek, 16.01.2007 : 20:58:14
He he,Ja starši bodo mogoče tudi kdaj šli ven z njim(ko ne bom imela časa) ampak rekli so mi da bom morala sama skrbeti zanj! :-X


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: ka ty a , torek, 16.01.2007 : 21:18:32
Kaj pa glede hrane????
Veterinarji....?Tudi to boš mogla sama skrbet?


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Alya 13 , torek, 16.01.2007 : 21:36:05
Ne zato bodo seveda skrbeli tudi starši! ;)


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Alya 13 , torek, 16.01.2007 : 22:03:01
Kaj pa zlati prinašalec rabi v avtu?


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: chilly , torek, 16.01.2007 : 22:05:20
Box ali nek varnostni pas (ne vem točno kako deluje, sem pa slišala zanj), lahko pa se vozi v prtljažniku (karavani), takrat pa potrebuješ pregradno mrežo. Lahko mu daš tudi igračke za zraven, da mu ne bo dolgčas.


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Alya 13 , sreda, 17.01.2007 : 19:52:16
Kaj pa priporočate kje naj pes živi?Oče predlaga boks,a jaz sem proti!Ali naj imamo ograjo(zdaj je nimamo),ali je naj v hiši, ampak proti tem je mama! >:( Kaj naj naredim?!Naj imamo mogoče manjšega psa? ???


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: MIŠA , sreda, 17.01.2007 : 20:46:39
A se niste že odločili za pasmo?!

Veš, takšna vprašanja boš pa morala zastaviti svojim staršem, da se boste vsi pogovorili, kakšnega psa želite, če ga sploh vsi želite, ali bo to hišni ljubljenček, kdo bo imel kakšno nalogo,...


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Alya 13 , četrtek, 18.01.2007 : 14:22:37
Se smo že odločili za pasmo!Zlata prinašalka bo! ::) Upam da bova prve noči čim manjkrat šle ven! ;)


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: lovethor , četrtek, 18.01.2007 : 14:26:50
Alya, zdaj se nasanjaj, kužata ne bo zanimalo, kaj sanjaš, ko bo želel it lulat  ;)


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Alya 13 , četrtek, 18.01.2007 : 14:45:35
Vem!Kolikokrat pa ste vi ponočo hodili ven? ???


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: lovethor , četrtek, 18.01.2007 : 14:56:16
Naš se je zmuznil iz spalnice in naredil lužico v kuhinji - je bil uvideven ;D Se je pa kar hitro odvadil - nazadnje je šel ven ob polnoči in potem je bila ob šestih zjutraj cvileča budilka. To nočno lulanje hitro mine, pri nas je bil večji problem jokanje, ker je želel na posteljo prit, pa mu nisva pustila. No, seveda je tudi to hitro minilo - in zdaj se vsi skupaj stiskamo na postelji  ;D


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Alya 13 , četrtek, 18.01.2007 : 15:03:25
Ali lahko pes(zlati prinašalec)spi ko je še mlladidiček(oz prve 3 tedne)spi notri na kocah potem pa ga "preselimo"? ???
Prosim za odgovor!


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Nikolina , četrtek, 18.01.2007 : 16:13:36
Mi smo našo psičko dobili poleti,ko je bila stara 8 tednov in je bila že prvo noč v primerno opremljenem pesjaku,sem pa bila zelo vesela,da ni niti prvo noč cvilala,kot to nekateri počnejo.Mislim,da je psa najboljše pripraviti že takoj v začetku kje bo spal oz.kje bo njegov stalni dom.Je pa drugače,če je zunaj mrzlo in je pes še zelo majhen.Potem je najbrž najbolje če je noter.
lp


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Alya 13 , četrtek, 18.01.2007 : 16:15:34
Hvala to sem hotela vedeti!Sicer smo tudi mi razmišljali o pesjaku,ampak je moja mama (in jaz)močno proti!Kot zgleda bo v uti


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Nikolina , četrtek, 18.01.2007 : 18:55:27
Zakaj pa "proti pesjaku"?


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Alya 13 , četrtek, 18.01.2007 : 19:12:10
Nevem niti. :-[ Raje bi kakšno ograjo ali uto!Nič proti pesjakih Nikolina! ::)


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Nikolina , četrtek, 18.01.2007 : 19:15:20
Aha....
lp :)


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: ka ty a , četrtek, 18.01.2007 : 19:15:48
Ampak saj uta mora biti v pesjaku.Ne sme biti spuščen.
Samo uta ni vredu ;)


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Alya 13 , četrtek, 18.01.2007 : 19:16:45
Ja, najraje bi kakšno ograjo da bi pes lahko tekal naokoli! ;D :D


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Nikolina , četrtek, 18.01.2007 : 19:18:22
Pri nas doma imamo za našo psičko narejen pesjak in v njem seveda izolirano uto v kateri noče spati ker ji je prevroče.Drugače je pa v pesjaku samo kadar me ni doma in zvečer,zaradi drugih psov,mačk,kopanja,norenja,...


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Alya 13 , četrtek, 18.01.2007 : 19:18:56
Ok zdaj pa se vrnimo k temi!











  ;)


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Nikolina , četrtek, 18.01.2007 : 19:19:53
Ja res res...


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: ulpi , četrtek, 18.01.2007 : 19:23:31
ojej Alya, premisli ti se malo preden bos kupila psa. Iz tvojega pisanja sodec, se mi zdi, da tvoja starsa ne mislita sodevat pri vzgoji psa. Se zna zgodit tudi, da pes zboli.. Ko je moj pes imel drisko, sva vsako uro hodila ven, kar pomeni celo 8 krat na noc. In to zna biti zelo naporno tudi za odraslega cloveka. Ti pa si se otrok, ki se razvija in ne bos utegnila vsega sama,  ce starsa ne bosta sodelovala.
Jaz razumem da si ga zelo zelis, ampak pes ni samo sprehod, hrana in igra. So tudi velike skrbi, odrekanja, stroski itd.
Premisli se malo. Pa kot so ti ze tu na forumu svetovali. Nabavi si knjige in cimvec preberi o tem.
Kar se tice ograje. Bi bilo dobro da to uredite preden si nabavite psa.
Pa good luck!


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: drobtinica , četrtek, 18.01.2007 : 19:25:51
Ej punčke moje, malo osnovne lekcije.

Določene pasme psov so primerne izključno za bivanje v stanovanju, druge ravno obratno. In so tisti, ki se prilagodijo tudi življenju v stanovanju, čeprav so bili vzrejeni popolnoma v drugačnih razmerah in za drugačne namene.

Stanovanje: pes lahko spi magari na kavču, ali pod radijatorjem, ali v košari oziroma pasji postelji ali v predsobi, morda v boksu ali v otroški sobi, odvisno od tega, kako se bodo odločili vaši starši. Morda bo imel celo svojo sobo ali pa bo spal v kopalnici. Prostor, kjer bo spal, naj bo določen na začetku.

Ograjen vrt okoli hiše je idelana rešitev, saj lahko včasih zaradi vrta pozabite na kakšen sprehod, ampak to naj ne bo pravilo. Pesjak tudi ni slaba rešitev, mora pa biti dovolj velik, zavarovan s primerno ogrado, seveda vse odvisno od pasme, ki jo imate. Višavskega terierja najverjetne ne boste dali spati v pesjak, pa tudi kitajskega golega psa ne. V abecedniku o pasmah piše, kateri pes lahko zaradi podlanke in dlanke biva na prostem. Ampak to še ne pomeni, da ga porinete v pesjak. Imeti mora ustrezno pasjo utico, izolirano, s primerno streho ter zaščito pred nepredvidljivimi vremenskimi razmerami.
Sama uta ne pride v poštev razen v primeru, da je uta v ogradi ali pesjaku. Ker potem vam ostane samo še to, da ga daste na verigo.



Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: drobtinica , četrtek, 18.01.2007 : 19:31:00
In tako, kot je napisala Ulpi. Vsi pogoji za ustrezno namestitev psa morajo biti izpolnjeni preden ga pripeljete domov.

Se oproščam, tudi jaz sem zašla malo s teme, ampak mnenja na poste teh deklic res ne morem pisati v vsaki temi, kjer se pojavljajo.
In še enkrat, prosim, za dobro voljo v vaši družini, izpolnitev otroških želja ter v dobrobit psa (da ne bo pristal kje v zavetišču ali na cesti) preberite si že enkrat osnovno literaturo.


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: drobtinica , četrtek, 18.01.2007 : 19:36:55
Ali lahko pes(zlati prinašalec)spi ko je še mlladidiček(oz prve 3 tedne)spi notri na kocah potem pa ga "preselimo"? ???

Pes, ko je star 3 tedne ne more spat na kocah, zato, ker ga ne moreš dobiti pred 9 tedni starosti. Pri 3 tednih komaj spregleda, če že!!!


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: ka ty a , četrtek, 18.01.2007 : 19:39:07
Drobtinica bravo!
Alya13 berejo ta forum tudi starši?Dobro bi bilo.


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: lovethor , četrtek, 18.01.2007 : 19:49:26
Jaz mislim, da lahko Alyo samo pohvalimo. Praktično vsak dan je tu, čeprav še niti niso našli vzreditelja. Mogoče bo še preteklo nekaj časa, preden kužka dejansko dobijo. Do takrat se bo veliko naučila, saj je k zadevi pristopila zelo odgovorno. In če ima to odgovornost po starših, potem se nimamo česa bat  :) Bi pa res bilo super, če bi se tudi starša malo oglasila tu...



Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Nikolina , četrtek, 18.01.2007 : 20:09:51
Meni se tudi zdi,da vpraša vse kar jo zanima,brez sramežljivosti.
lp :)


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: drobtinica , četrtek, 18.01.2007 : 20:12:00
Lovethor, z vsem spoštovanjem, ampak vzemi si čas in preberi njene poste.
In če je zate to pristop do bodočega odgovornega lastništva višavca, beagla ali ZP ali psa, potem naj bo. Zame je to navadno smetenje resnih, ponavljam resnih tem, v katerih pa se nekateri trudijo pomagati, ampak očitno neuspešno, ker se vprašanja ponavljajo iz teme v temo. In stokrat je bilo že napisano, da je prva stvar v pasji abecedi branje pasjih priročnikov.
Ne, jaz tej 11-letni punčki popolnoma nič ne zamerim, v želji po psu pač sprašuje vse mogoče. Zamerim pa staršem (in zame niso popolnoma nič odgovorni), ker ne kontrolirajo, kaj, kje in kdaj njihova deklica surfa po internetu in forumu.
Najbolj pa se bojim, da bi si resnično umislili psa. Lahko rečem samo: Bog mu pomagaj"


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: lovethor , četrtek, 18.01.2007 : 20:24:22
drobtinica, ne razumi me narobe. jaz sem samo želela poudarit, da Alya ravna zelo odgovorno, celo bolj od nekaterih odraslih ljudi - še jaz sem šla po psa na vrat na nos. V vsem ostalem pa se strinjam s teboj.


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Alya 13 , četrtek, 18.01.2007 : 20:34:33
Pes, ko je star 3 tedne ne more spat na kocah, zato, ker ga ne moreš dobiti pred 9 tedni starosti. Pri 3 tednih komaj spregleda, če že!!!

Ne mislim da bi ga pri 3 tednih kupili!Prve tri tedne ko je pri meni!


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: lovethor , četrtek, 18.01.2007 : 20:37:18
Alya, kaj praviš, na to, da bi starša malo povabila na forum?


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Alya 13 , četrtek, 18.01.2007 : 20:40:30
Nevem če bi šla,mislita da prehitevam saj imam še 1mesec do tega! >:( Ampak jaz tega ne mislim saj bomo prej morali seveda vzreditelja obiskati!Ali ne mislite tako!?


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: ka ty a , četrtek, 18.01.2007 : 20:41:09
Seveda.O psu je že preden ga imaš potrebno vedeti vse.


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: drobtinica , četrtek, 18.01.2007 : 20:47:38
Kaj pa je en mesec? Nula v primerjavi s tem, da boste dobili novega družinskega člana za naslednjih 8 do ne vem koliko let.


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: ulpi , četrtek, 18.01.2007 : 20:48:05
Alya ce tvoja starsa mislita da je 1 mesec prezgodaj za pripravo na psa, pol definitivno ne vesta v kaj se spuscate. To kar si napisala je samo potrditev tega kar se meni skozi spremljanje tvojih postov ze cel cas dozdeva. In to je, da je pes predvsem tvoja velika otroska zelja in sta ti tvoja starsa pripravljena ustrect, brez da bi kaj dosti o pseh vedela in zelela znati.
V bistvu te razumem, ker sem v tvojih letih imela podobne zelje kot ti. In zdaj ko imam svojega psa, razumem zakaj mi ga starsa takrat nista dovolila.
V bistvu je res tecno brat ena in ista vprasanja. Delujes kot da te vse ful zanima, nasvete pa ne upostevas. Ce bi jih, pol ne bi bilo tvojega zadnjega vprasanja.


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: drobtinica , četrtek, 18.01.2007 : 20:56:51
Tole bo izven teme (no saj je bilo že kar nekaj postov iz teme).

Samo eno vprašanje. Čisto osnovno, ali tvoji starši sploh vedo, da si želiš psa?


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Alya 13 , četrtek, 18.01.2007 : 20:57:38
Ja ;)


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Stella , četrtek, 18.01.2007 : 22:37:20
Se strinjam s tem kar je napisala ulpi. Alya, delujes kot da te vse zanima ampak ce bi te resnicno zanimalo bi se malo potrudila in poiskala po forumu, v knjižnici, kjerkoli. Tako pa postavljaš ena in ista vprašanja in ko dobiš odgovore nasvetov ne upoštevaš. Mislim, da smo te vsi že malo siti.
Če starša niti pokukat nočeta na tale forum, potem s psom še malo počakaj, ker še niste pripravljeni nanj! Čeprav se ti zdi to zdaj neverjetno je velika možnost, da se boš kužka kaj kmalu naveličala in ti bo odveč in če starša ne bosta pripravljena poskrbeti zanj se mu zelo slabo piše! Tega si pa seveda ne želiš, da bi katerikoli kuža trpel, kajne?


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: drobtinica , petek, 19.01.2007 : 09:01:18
In da se vrnemo k lulanju in kakanju ponoči. Pes se bo vsekakor prilagodil na ritem, ki mu ga boste postavili, odvisen je pa seveda od tega, kdaj ga boste hranili. In če bo imel slučajno izven tega ritma opravljanja potrebe kakšno nepredvideno nujo (lahko je to tudi bruhanje, ali driska ali lulanje), bo to jasno pokazal.
Moj prejšnji samec je ponoči izsiljeval. Ker ni bi kastriran je hotel na vsak način tudi ponoči preverjati, kako je na njegovem teritoriju.
Zdajšnja psica je šla zaenkrat zelo malokrat ponoči ven (za noč štejem čas od 22.00 do 06.00 ure). Če se dobro spomnim je bila enkrat ali dvkarat kriva driska, pa bruhanje (enkrat sva požrli nekaj nepredvidenega). In preden je hotela ven ponoči, je to jasno pokazala in ni človeka, ki se ne bi zbudil.
Res pa je, da  mi je še kasneje velikokrat naredila kakšno majhno lužico čez dan , tudi po opravljeni potrebi zunaj. Vendar to ni bilo povezano s potrebo temveč s stresom (na psihični bazi)  ker ni bila navajena, da bo ostala sama.


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: karlina , nedelja, 26.08.2007 : 07:39:27
Mi imamo 2 meseca starga pekineza-samčka in ni še čisto navajen.Kak dan gre na nepremočljivo podlogo 6x, drug dan 2x. :'(Imamo nekaj vrta tako da ga res po vsakem spancu nosim ven po vsakem obroku itd.In že hodi na  določeno mesto opravljat potrebo.Ponoči se vsak dan pokaka pod otroško mizico, po novem pa lula na tepih, kjer se lužice ne opazi :o.Ker je bil vedno okregan zaradi lužic, si mislim da gre zaradi tega na tepih.Kaj vi mislite.Obroke dobi 3x na dan , vodo pa ima non stop .se pravi naj mu ponoči umaknem vodo.Tudi briketov ni zvečer vseh pojedel pa sem jih kar pustila.Verjetno je tudi to napaka?
Boks upor. kot kaznilnico, v plastični posodi z blazino pa ne želi spat, gre vedno na tepih  h kavču.Pa tolko denarja smo zapravli :-\.Naj povem da ga ponoči nismo dajali nikoli ven ( razen no ja , mož gre kasno spat, pa ga da res sredi noči malo ven),drugače niti pomislit.Prve dni je cvilil, zdaj ne več.
Zanima me, če je čas odvisen tudi od pasme?


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: ka ty a , nedelja, 26.08.2007 : 13:52:46
Vsakega kužka je treba navadit na lulanje in kakanje zunaj.Nikakor to ni odvisno od pasme. Na začetku ga malo več vozite ven. Kolikokrat ga zdaj?
Ponoči je tudi vsaj na začetku dobro.Drugače pa zvečer in potem zjutraj.


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: karlina , ponedeljek, 27.08.2007 : 07:43:38
Saj pravim da ga zdaj zelo pogosto, ne vem nekje na pol ure do ene ure, pa tudi dlje časa smo pred hišo.res smo veliko zunaj, če le ni prevroče.Včeraj ko nas ni blo 6 ur popoldan, je šel ene 3x lulat na podlogo, kakal pa je pod jedilno mizo.Upam da se bo čim prej navadil.Ponoči ga pa da 2x ven.
Treba je dat času čas.Včasih mi deluje inteligenten, drugič spet ne.
Koliko bomo še čakali?


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: delavec@amis.net , ponedeljek, 27.08.2007 : 15:39:24
V sosednji temi sem vam napisala, da oddajte psa ljudem, ki imajo občutek za živali, odgovornost in še kaj. Vi ga nimate.


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Nanook , ponedeljek, 27.08.2007 : 16:06:00
Kako hitro se bo pes navadil lulat in kakat zunaj, je (med drugim) odvisno tudi od lastnika. Kaznovanje pri tem ne pride v postev. Po jedi, po igri, po dremanju,... ven, da se polula in morda tudi pokaka, ob tem tudi pohvalimo. Ce se polula/pokaka notri, pac pocistimo, kaj pa cmo.

Moja je stara kaka dva meseca in pol, ze pri vzrediteljici je lulala in kakala zunaj. Pri meni samo izjemoma kaj opravi notri, pa se takrat sem kriva sama, ker prepozno slisim njene klice (predvsem ponoci). Spi v kletki, tudi cez dan jo dam za par ur v tja. Je 3x na dan, vodo ima nonstop na voljo. Ce ne poje, pa pac ne poje, skledo spuca tastarejsa, tamala pa potem njej mal ukrade.

Prve tedne je pac potrebno malce vec truda kar se tice lulanja in kakanja.


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: mavrica , torek, 04.09.2007 : 22:44:07
No, da še jsz povem svojo izkušnjo.
Moj 3 in pol mesečni Lou, je pasme čivava. Po skoraj treh tednih, odkar ga imam je popolnoma sobno čist in navajen na samoto. Ponoči ga NIKOLI nisem vozila ven, da ponoči ne hodi lulat sem ga navadila tako, da ga ponoči zaprem v transporter zraven moje postelje. Ven greva okoli 6h-7h, okoli 1h-2h, ko pridem iz šole, potem spet oboli 4h, pa po večerji okoli pol osmih in še zadnjič okoli 10h zvečer. Sepravi kjub svoji majhnosti zdrži okoli 7 ure brez lulanja in kakanja. To je ob "deževnih dneh", če je lepo vreme greva vmes šena kako malo večjo turo (s tem ne mislim nekih pohodov..pač greva malo v mesto...). Je tudi zelo lepo navajen, da gre takoj ko prideva ven lulat in kakat, vedno na isto "travo, 5 metrov od vhoda v blok.

Karlina, svetujem vam, da ga ko vas ni zaprete v nek prostor, da nima na voljo celega stanovanja. Tja mu dajte podlogo, njegov box (če ga ima) vodo in razne igračke, pa je to to.

Glede na to, da je moj pes čivava, po moje nebi smelo biti velikih problemov z ostalimi pasmami, je pa res, da je vsak pes individualna osebnost in je to pri vsakem drugače...

Še to, da sem stara 11let, živim v bloku, pa mi je vseeno uspolp psa naučiti sobne čistoče brez nočnega lulanja v pičlih 14 dneh. Mislim, da bi moralo biti za tiste, ki živite v hišah to še lažje. Je pa res, kot sem že rakla, da so nekateri psai pač bolj prioblematičnim nočejo lulet zunaj... Jaz sem na srečo imela srečo. ;D


Naslov: lulanje ponoči????
Poslano od: lyraa , četrtek, 07.02.2008 : 15:13:43
kak odvadim psa lulanja ponoči????
okoli 3-4 zjutraj začne cvilit da hoče ven! pa ga peljem preden gre spat ampak on še vseeno hoče ven! včasih gre lulat všasih pa se samo igra! kako ga odvadit???


Naslov: Re: lulanje ponoči????
Poslano od: Miss Teja. , četrtek, 07.02.2008 : 15:24:27
Koliko je pa star?


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: lyraa , četrtek, 07.02.2008 : 16:29:13
star je 4mesece


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: alexy , četrtek, 07.02.2008 : 17:05:14
Moja 5 mesecev stara labradorka gre tudi se enkrat ponoci lulat in kakat ven.. Je to normalno? :)


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Miss Teja. , četrtek, 07.02.2008 : 19:42:30
Mislim, da je to normalno. Mi smo našega ZP tudi ko je bil še mladiček vozili ponoči ven okrog 5ih zjutraj, če pa ga kdaj nismo je bila zjutraj lužica na tleh. Toda se je kar hitro navadil, da ima zvečer še okrog 10ih čas da gre lulati potem pa do 7ih zjutraj ne.
S kakšno hrano ga pa hranite? Konzerve vsebujejo več vode, tako, da je tudi to lahko še eden od dejavnikov zakaj pes še ne more zadržati lulanja tako dolgo. Poskusite s briketi, pa še bolj so zdravi za zobe.
lp Teja.


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: alexy , petek, 08.02.2008 : 12:59:18
Moja je samo brikete :)

Je pa danes zdrzala od 23h do 5.30 brez vmesnega lulanja in kakanja :D


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: alenka66 , ponedeljek, 21.04.2008 : 10:55:45
kak odvadim psa lulanja ponoči????
okoli 3-4 zjutraj začne cvilit da hoče ven! pa ga peljem preden gre spat ampak on še vseeno hoče ven! včasih gre lulat všasih pa se samo igra! kako ga odvadit???

Jaz bi bila previdna s tem, da vztajaš in ga pelješ ven. Lahko, da te že pričakuje. Naša Mimi (5,5 mesecev) spi v kopalnici in ko me sliši, da grem ponoči na WC ::), včasih zacvili. Takrat grem do nje, jo pobožam in jo odpeljem do košarice. Zaprem vrata in gremo spat.


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: Nanda , ponedeljek, 21.04.2008 : 15:06:04
Ponoči se ne hodi lulat  ;) vsaj ne na sprehod ven. Razlog, zakaj tako, tiči v tem, da se mali kužončki potem naučijo sprehajanja v tistem času, ko bi morali spati  ;)

Ven se gre samo v primeru, če gre za prebavne motnje in to hitro vemo kdaj je, torej samo v nujnih primerih.

Mladičku pa damo (določimo prostor v stanovanju) plenično podlogo in ga naučimo, da, če ga že ponoči zgrabi, gre tja. Sicer se ponoči spi. Ura med 5 in 6 zjutraj pa ni več noč  ;D in takrat lahko malčka mirno peljete ven. Počasi bo podaljševal svoje spanje in ga uskladil z vami  :)

Pa še nekaj, da bo kuža lažje "pretrpel" noč brez opravljanja potrebe se mu da jesti nazadnje tam okrog 18-ih in se z njim opravi še en sprehod tik preden se gre spati  :)


Naslov: Re: Kolikokrat ponoči ven???
Poslano od: catjusa , torek, 29.04.2008 : 11:50:46
Mi mamo, pa zdej 3 mesce staro psičko... pa sem se od začetka poskušala držati termina, ki ga je imela "doma"... da ne bi bilo prehudo, saj je bil že šok spremembe okolja in ljudi velik. Zvečer gre ven po večerji OBVEZNO. Potem pa ko gre zadnji spat jo pelje na 10min obhod, da se polula, pa ni nujno da se. Naslednjič gre vem okrog petih. Tako ali tako je takrat eden buden in jo pelje na jutranjo potrebo. Tisto zvečer počasi poskušamo odpraviti. Vsak dan 15 min prej ven... mogoče bo pa uspelo.

Če se pa lula ali kaka v stanovanju, smo pa običajno krivi sami. Ker ne gre vn takoj po hrani ali ko se zbudi. Običajno laja in sedi pred vrati, tako da ti mora biti kristalno jasno da mora tja kamor gre še cesar peš  :D