mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 05.05.2024 : 02:46:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: novofundlandec - čvek
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 105   Dol
Natisni
Avtor Tema: novofundlandec - čvek  (Prebrano 160362 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
newfi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 102


« Odgovor #45 : sreda, 05.02.2003 : 17:48:12 »

Halo njufiji kje ste, a nas je res tako malo ki imamo to cudovito pasmo kužkov oz. nas je tudi tako malo ljubiteljev. Zdej smo pristali že skoraj na zadnjem mestu po sporocilih. Pa mi je res žal za te prekrasne kužke.

lp Marjana
Logiran
mm
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #46 : četrtek, 06.02.2003 : 09:10:40 »

Nič bat, čeptav smo na zadnjem mestu pri sporočilih, pa sem prepričana, da so naši "tazaresni" kužki še vedno na prvem mestu.  Cheesy

Midve z Mišo izredno uživava sedaj, ko je spet zapadel sneg. Sicer se ji počasi delajo kepice snega med blazinicami (sem že resno razmišljala, kako bi ji obula kakšne štumfe, tako da bi ostali na tačkah), vendar je to ne moti preveč. Je takoooo luštno skakat poo celem snegu!!! Zraven si pa prepevava "Srečo imaš na vrvici" (čeprav je najina vrvica večji del v žepu).

Veliko užitkov tudi ostalim!
Logiran
newfi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 102


« Odgovor #47 : četrtek, 06.02.2003 : 14:24:47 »

Pozdravljena mm me veseli da se po dolgem casu spet slisimo med nufiji tud nasi kuzki uzivajo v tem letnem casu mankajo jim samo skoki v vodo! Tongue Ker hudo radi plavajo in tudi komaj cakamo pomlad in da bo prislo do kakega newfy piknika! Cool Tudi vama mnogo lepih uzitkov v tem letnem casu!



Lp Marjana
Logiran
Skaana
gost
« Odgovor #48 : petek, 07.02.2003 : 17:44:15 »

So pa še drugi čari zime... Moj Starck resnično uživa v mrazu, čeprav si mora vsakih nekaj minut gristi kepe s tac (verjetno ima občutek, da z njimi ne bo mogel več hoditi...). Novofundlandci so, resnici na ljubo resnično bolj zimski kot pa poletni psi. Vse skupaj je prav zabavno.

P.S. Tudi jaz bi bila vesela, če se nam bi še kdo pridružil...
Logiran
newfi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 102


« Odgovor #49 : torek, 11.02.2003 : 22:35:20 »

Tudi za naše njufije ima zima poseben čar, pa vendar, ko je bilo pri nas na gorenjskem 24 stopinj minusa, so bili kar radi na toplem, no verjetno tudi zato, ker so bili zraven nas na kavču pa na postelji, pa še kakšni dodatki so padli od mize. Dobro, da niso ves čas z nami, ker bi sicer morali na dieto.

lp Marjana    
Logiran
mm
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #50 : sreda, 12.02.2003 : 08:56:00 »

Miša je kar oživela, ko so se začele stopinje nižati. Sicer moram priznati, da pri nas nimamo minus 24, vseeno pa zna biti zame precej mrzlo, Miše pa to čisto nič ne moti - na sprehodu seveda. Ko prideva domov, pa se pride zelo rada pogret k meni na posteljo.
Ampak čez sneg ga pa ni! Kako se valja po njem, skače po celem snegu in teka pred mano, kadar greva ven s smučkami. Ampak vlečt me pa noče. Očitno se je preveč navadila na to, da se na vrvici ne sme vlečt Lips Sealed, pa to prakticira tudi ko ima oprsnico.
Sicer pa Miša ni tako zagrizen plavalec. Ona zares rada plava samo kadar smo tudi mi v vodi. To je pa na žalost samo na morju ali pa v Bohinju.
Lp
Logiran
newfi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 102


« Odgovor #51 : sobota, 15.02.2003 : 18:33:44 »

O naša Mandy je pa še bolj nora na vodo, kot na sneg. Plava z nami ali brez, in moram reč, da ji je to hudo prav prišlo ob rehabilitaciji poškodovane tačke. Lepo, da Miša ne vleče, če potrebuješ pomoč pri vlečenju ti lahko posodim našo Mandy, mislim da je ona prvak v vlečenju med novofundlandci, zdaj hodimo na sprehod samo še s haltijem.

MM in ostali ali pridete na srečanje dogašev in forumovcov, prosim zelo bi bilo lepo, da se tudi njufkiji srečamo?

lp Marjana
Logiran
flufi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 292


« Odgovor #52 : nedelja, 16.02.2003 : 00:49:10 »

Živjo, njufki!

Da povečam naše število, se oglašam tudi jaz.

Moj njufi pa ne mara kaj preveč morja, uživa pa v vseh sladkih vodah. Vendar dobi pravi zagon takrat, ko mu v vodo mečemo dovolj veliko in težko deblo, ki ga seveda potem z vsemi močmi rešuje na breg. V glavnem mora biti kos debla tako težak, da ga sama komaj dvignem in vržem v vodo. "Normalni" kosi lesa sploh niso zanimivi za reševanje!

Kar se pa vlečenja tiče, je zelo enostavno in hitro naučiti mladička te pasme, da z vlečenjem za povodec nismo zadovoljni. Ko gremo z njim na krajši sprehod in se povodec napne, se enostavno brez besed ustavimo. Mladič se vedno obrne proti nam, češ, kaj pa je zdaj? Ta trenutek izrečemo besedo "počasi" ("poleg" je rezerviran za nekaj drugega!!) in stopimo naprej. Če je povodec ohlapen, nadaljujemo s sprehodom. Če pa se povodec napne, se TAKOJ BREZ BESED ustavimo, počakamo, da nas pes pogleda, izrečemo "počasi" in naredimo korak naprej,...

Jaz sem to nekajkrat uporabila pri starosti psa 2,5 mesece in nisem potem nikoli imela težav z vlečenjem. Seveda s zgodi, da pes od navdušenja še kdaj povleče, ampak takrat mu samo poveljujemo "počasi" in se takoj umiri ker ve, da sicer ne bo prišel nikamor.
Je pa res, da je starejšega psa, ki mu je vlečenje že v navadi, težko umiriti s to metodo in potrebujemo veliko časa, potrpljenja in doslednosti.

Če pa želimo biti "fancy" in imeti psa, ki zna na povelje vleči, ga to lahko naučimo (uporabimo besedo "vleci") in jo takoj povežemo z uporabo oprsnice, tako da pes ve, da ko gre oprsnica gor, lahko vleče.

Lp Smiley
Logiran
newfi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 102


« Odgovor #53 : nedelja, 16.02.2003 : 20:16:10 »

Se strinjam, da je ta način ful dober in smo ga sami tudi uporabili in moram reč, da glede na to, da imamo tri njufije, nam je pri drugih dveh to čudovito uspelo. Osem mesečni kuža hodi poleg brez vsakih problemov, nikoli ne vleče in dejansko, ko se ustaviš se ustavi tudi on, ravno tako starejši 7 letni. A Mandy je čisto nekaj drugega ona je samovoljna, alfa psička s prekomerno veliko energije in temperamenta, pri njej smo preizkušali vse žive nam in njenemu vzreditelju poznane metode, pa smo vseno pristali na haltiju.

A pridete na žurko 22.02. ob 20 uri, v gostilno Aleš-pri Kranju, organizirajo jo dogaši, vendar smo vabljeni tudi forumovci, pridite fino bi vas bilo srečati.
Logiran
Ernest
novinec
*
Sporočil: 10


« Odgovor #54 : ponedeljek, 17.02.2003 : 11:34:19 »

živjo!

Že dalj časa obiskujem za forum in se navdušujem nad novofundlanci. Nažalost novofundlanca kot psa poznam samo iz knjig v naši bližini ga nima nihče vsaj ne da bi vedel. Zato bi se rad pogovoril z nekom ki ga ima.

LP, Ernest
Logiran
newfi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 102


« Odgovor #55 : ponedeljek, 17.02.2003 : 20:24:21 »

Živjo Ernest
Dobrodošel med nami ljubitelji te čudovite pasme kužkov,oh od njih bi ti lahko govorila ure in ure. Iz kje si, če smem vprašat? Mi smo iz Kranja in imamo kar tri črne novofundlančke, če ti ni predaleč si iskreno vabljen, da jih prideš obiskat in ob tej priliki bi zvedel še zelo veliko od njih. Si pa tudi ti vabljen na žurko kjer se bomo srečali forumovci in dogaši.

MM, res mi je žal da se v soboto ne vidimo, ampak z združenimi močmi mislim, da bi nam uspelo organizirat kak dober piknik spomladi, kaj pravite.

Kaj pa ostali, pridete?
Logiran
Ernest
novinec
*
Sporočil: 10


« Odgovor #56 : torek, 18.02.2003 : 20:41:49 »

Hvala za povabilo Newfi!

Ker sm iz Hrušice pri Jesenicah res nimam daleč do Kranja, da si pridem ogledat vaše kužke. Ne vem pa kje vas najdem.

Vaše žurke soboto pa se nažalost ne morem udeležiti.

LP, Ernest

e-mail: ernest_endliher@hotmail.com
Logiran
newfi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 102


« Odgovor #57 : torek, 18.02.2003 : 20:46:47 »

Ernest na Hrušci imate letos 1.6. CAC razstavo, skoraj verjetno pridemo tudi mi in sigurno še kak lep novofundlandec, pridi nas pogledat. Pa na njufi piknik- upam, da bo si tudi vabljen.

Naš naslov in tel. ti pošljem po emailu.
Logiran
mm
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #58 : sreda, 19.02.2003 : 10:15:38 »

Newfi, mene že lahko šteješ zraven, samo datum je potrebno določiti dovolj zgodaj, da si ga zapišem v koledar in rezerviram termin (zadnje čase sem že kar preveč zaposlena - tudi Miša misli tako :-/).

Lp
Logiran
newfi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 102


« Odgovor #59 : sreda, 19.02.2003 : 16:21:17 »

Ok mm že pišem seznam, kar se pa tiče datuma pa mi malo svetujte, mislim da bi bilo najbolje konec aprila in ali začetek maja, ko še ni veliko razstav in je že kar toplo.

Ali ima kdo predlog kje bi bil dober prostor?
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 105   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: novofundlandec - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines