mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 20.05.2024 : 08:16:12

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zavetišče HORJUL
Strani: 1 ... 418 419 420 421 422 [423] 424 425 426 427 428 ... 779   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zavetišče HORJUL  (Prebrano 1751517 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
steva cenejac
odvisnež
*****
Sporočil: 542


« Odgovor #6330 : petek, 20.11.2009 : 12:06:20 »

Iz Krkine veterine sem dobil odgovor, naj se obrnem na samega dirketorja veterine in da bi se verjetno lahko kaj uredilo.

A obstaja kaka verzija dopisa? Verjetno v elektronski obliki?

Če kdo misli, da pozna nekoga, ki mu bo zdravilo uredil brez težav, nasj sporoči, drugače bi poslal prošnjo jaz.

Da pa ne bomo tle smetili, moj mail je aljosa.novakovic(at)gmail.com - tega lahko berem tudi med vikendom
Logiran
šogunka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 222


WWW
« Odgovor #6331 : sobota, 21.11.2009 : 21:50:20 »

Vesela za cel paket oddanih mačkov ta vikend.  Cheesy Da bi šel ta trend še tako naprej in da vam zmanjka mačkov, po možnosti še pred naslednjo sezono.
Logiran
vixi
midi
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 938



WWW
« Odgovor #6332 : sobota, 21.11.2009 : 23:28:55 »

Sem tudi jaz vesela, ampak si ne upam naglas veseliti se še, da ne bodo kaj nazaj hodili. Posebej za Rizliča, mižija zlatega  Kiss
Se bom veselila bolj na majhno - Jeeeej!
Logiran

skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #6333 : ponedeljek, 23.11.2009 : 16:46:27 »

Žalostna za oranžkota v težavah Cry ampak seveda zelo vesela za Edija Cheesy Kiss
Logiran

šnapi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 407


« Odgovor #6334 : ponedeljek, 23.11.2009 : 19:07:25 »

Vesela za Edija  veselje.
Logiran
binulja
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.446


Ben


« Odgovor #6335 : torek, 24.11.2009 : 18:22:13 »

Scotty, Ona, Bond, Axa, Panda, Najka, Mali, Fly,Fifi....nekonfliktni, neproblematični, mladi, veseli psi. Pa bingljajo v zavetišču kot smrklji. Kako naj ob tem dejstvu upamo, da bo kdo pripravljen posvojiti Eli, Trisa, Hano, ali kogarkoli, ki ima kako posebnost, četudi je le-ta minimalna. Jaz ne vem, če se še splača upat. Dejstvo je, da telefoni zadnje dni zvonijo kot ubrisani, ker bi čisto vsi radi Pupo. Žal je samo ena. Posvojitelji, ki si želijo psa torej so, presenetljivo tudi niso tisti "najslabše vrste", če odmislim dejstvo, da bi vsi radi izključno Pupo. Danes sem izvedela, da ni čudno, da vsi kličejo zanjo, ker je v leglu daleč najbolj ljubka in srčkana od vseh. Čudno res...meni se zdijo ostali trije popolnoma enako ljubki in če verjamete ali ne, celo njen kakec ne diši po šmarnicah.
Posvojitelji torej so, vendar ne za Malija, Fifi, Zorota, Ono, Bonda, in ostale, pač pa za Pupo. Mene je današnja ugotovitev nekako razžalostila, čeprav bi morala že zdavnaj vedeti, da je temu tako. Razžalostila me je zato, ker vem, da ljudje so, da berejo, da spremljajo in da znajo kliknit tudi "več informacij", kadar jim je v interesu, da znajo biti tudi zelo prijazni, kadar nekaj želijo. Verjetno bi veliko lažje sprejela, da jih ni, da smo mi krivi, ker ne delamo prav, ker smo nesramni in imamo nerealne zahteve. Pa sem še nevemkaterič zapored našla zajca v istem grmu kot vedno. (naj se že enkrat preseli v kakega drugega) Do takrat pa....kam naj z vsemi našimi?
Logiran

Soul
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.759


« Odgovor #6336 : sreda, 25.11.2009 : 11:45:08 »

Še pred eksplozijo in svetovno medijsko prepoznavnostjo Susan Boyle sem imela priliko slišati in videti posnetek njenega performanca na showu...

Estetsko totalno neprivlačna ženska, ki je pri svojih slabih petdesetih letih še vedno devica... torej nezanimiva tudi za nasprotni spol... Dvorana se ji je posmehovala... sodniki so se privoščljivo nasmihali... VSI so verjeli, da bo to popolna blamaža ženščure iz neke vasi, bogu za nogu.

ZAKAJ?

Ravno zaradi vsega naštetega. Če bi na oder stopila prsata blondinka, zapeljivega pogleda, mamljivo zadnjico in nogami do vratu, ne bi bil nihče presenečen nad njenim glasom. Je res? Ker bi na osnovi videnega pričakovali nekaj dovršenega ali pa vsaj sprejemljivo dobrega. Je res?
Tako pa je prišla na oder "siva deviška miš" in požela vsesplošen sarkazem, posmehovanje in vnaprej pričakovan polom.

Ampak kakšen zasuk, kakšna ironija...  OČARALA JE CEL SVET!!! Kdo ne pozna Susan Boyle?!? Je kje kdo? JE?

In še enkrat, ZAKAJ?

Zato, ker smo ljudje tako neupravičeno superiorni in se zanašamo na naše KVAZI najpomembnejše čutilo - VID. Vsi smo videli "grdo, ostarelo" Susan in se na osnovi videnega odločili, da se bo blamirala?!? Vsi so/smo to pričakovali. Saj so/smo VIDELI, DA NE ZNA PETI???!!!???
Pa ste videli odziv gledalcev v dvorani, ko je zapela prvo vrstico!!!? Ste?! Ste pogledali posnetek do konca? In videli odziv v dvorani med in po nastopu?

Kako dober, pravzaprav vrhunski, primer človeške privoščljivosti, neumnosti, nevednosti, popačenega vida, čutenja.

Žal mi je, da ljudje gledamo z očmi. Ker sami sebe slepimo... Ker je NAJPOMEMBNEJŠE OČEM SKRITO!
Ampak, zakaj bi imeli navadnega tigra, strašno črno mačko, dolgočasno sivega ali premalo srčkanega psa? Če vendar vidimo, da ni po našem okusu. Če si vendar želimo, da nas bodo vsi na prehodu občudovali in spraševali po tej redki "pasmi", saj je to najlepše bitje po soncem. Ker si morda želimo, da bodo naši obiski fascinirani nad krasotico od mačke, ki bi si jo želela sama Kleopatra? Ker lahko občudujemo in ljubimo/imamo radi samo tisto kar je lepo? Všečno? Ker bo srčkan kuža/muca edini, ki nam PAŠE v življenje? Ker bo edino cortek puhasti točno tak karaker, da se bo skladal z našim. Ker bo edino on/ona, cukrasta kepisa izpopolnila življenje? Črn maček ga seveda ne more. Prav tako je črno bel srednje velik pes. In absolutno tega ni sposoben Zoro, ki je velik in črn. Ali pa Bond, ker je blond barve? Ali morda zato, ker ima ušesa dol, vi bi se pa lahko zaljubili vanj, če bi jih imel gor?

Kako hudičevo smo omejeni. Imamo vsi partnerja, ki je miss ali mister? Ne? Seveda ne, ta naslov lahko pripada samo eni ali enemu. Večinoma iImamo partnerja pri katerem cenimo njegove vrednote, na katerega se lahko zanesemo, pri katerem cenimo določene lastnosti!
Ampak, ne. Žival mora biti pa luštkana, srčkana, puhasta, po našem stilskem okusu. Vsi želijo Pupo, ker izpolnjuje te kriterije, ali kako? Patetično.

če verjamete ali ne, celo njen kakec ne diši po šmarnicah.
Kako čudno, a da ne? Pa če je tako luštkana, no?


In kaj je še patetično?
Ko gre "ne najbolj cukrast" pes/maček v nov dom in se novi skrbnik javi v temu Horjulčki se javljajo iz novih domov, potem se jih dostikrat oglasi kar nekaj, ki vzdihujejo in ooohajo, aaajajo, da bi oni tudi takega psa/mačka imeli?! Aja, bi ga? A zdaj, ko ima nov dom?


Scotty, Ona, Bond, Axa, Panda, Najka, Mali, Fly,Fifi....nekonfliktni, neproblematični, mladi, veseli psi. Pa bingljajo v zavetišču kot smrklji. Kako naj ob tem dejstvu upamo, da bo kdo pripravljen posvojiti Eli, Trisa, Hano, ali kogarkoli, ki ima kako posebnost, četudi je le-ta minimalna.
Posvojitelji torej so, vendar ne za Malija, Fifi, Zorota, Ono, Bonda, in ostale,

Zakaj tako? Ker PAČ nimajo prave in všečne embalaže?!

Iskreno si želim, da bi vsakdo, ki pokliče za "tistega ta luštnega knedla/lubico/srčiko kosmato majčkeno - trenutno Pupo, v katero se je popolnoma zaljubil in to NA PRVI POGLED, ponovno pogledal posnetek prvega nastopa Susan in se zamislil... Zamislil nad tem kaj je je najprej videl, pomislil, kako se je morda celo privoščljivo nasmehnil... Zamislil, zakaj se ni zaljubil v eno od "sivih miši" ali "črnih račk" v ZH? In potem iskreno sam sebi priznal, da se je pustil zavesti embalaži.
 
Ko bi vsaj znali zamižati, in preprosto pustiti ostalim čutom pomembnejše mesto...
Logiran
bvovk
rad pišem
****
Sporočil: 410


« Odgovor #6337 : sreda, 25.11.2009 : 12:01:05 »

Soul,  tvoja primerjava je pa malo huda. je izpadlo, kot da ima ZH samo eno ljubko mlado psičko in kup ostarelih grdih psov.  Roll Eyes  Wink

me pa res čudi, da je tak naval na podlagi slikice. če bi sama želela posvojiti kužka (pa ga trenutno žal ne morem), bi Smetki opisala, kakšna so moja (predvsem karakterna!) pričakovanja in kateri so najbolj vzbudili moje zanimanje. ampak sem 100%, da bi mi Smetkin nasvet veliko več pomenil kot pa sama slika. saj vendar izbiramo sopotnika za naslednjih 15-20 let, mar ni najbolj pomembno, da se dobro vklopi v naš dom, se razume z ostalimi člani družine (človeškimi in živalskimi), predvsem pa z našim življenjskim slogom?
Logiran
Soul
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.759


« Odgovor #6338 : sreda, 25.11.2009 : 12:11:28 »

Soul, tvoja primerjava je pa malo huda. je izpadlo, kot da ima ZH samo eno ljubko mlado psičko in kup ostarelih grdih psov. Roll Eyes Wink

Vsekakor ni bilo tako mišljeno  Undecided
Navezovala sem se le na Binuljo, ki je naštela nekaj čudovitih živali, za katere pa ni zanimanja, zaradi katerih ne pregoreva telefon.

me pa res čudi, da je tak naval na podlagi slikice. če bi sama želela posvojiti kužka (pa ga trenutno žal ne morem), bi Smetki opisala, kakšna so moja (predvsem karakterna!) pričakovanja in kateri so najbolj vzbudili moje zanimanje. ampak sem 100%, da bi mi Smetkin nasvet veliko več pomenil kot pa sama slika. saj vendar izbiramo sopotnika za naslednjih 15-20 let, mar ni najbolj pomembno, da se dobro vklopi v naš dom, se razume z ostalimi člani družine (človeškimi in živalskimi), predvsem pa z našim življenjskim slogom?

To je bila pravzaprav vsa poanta, ki sem jo hotela povedati. Res me žalosti, da se ljudje tega ne zavedajo.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #6339 : sreda, 25.11.2009 : 12:21:44 »

Meni je bilo pa ful všeč Soul-ino razmišljanje, ker je povedala bistvo.

Popačen vid naše civilizacije...
Po tem 'vidu' se ravnamo in glej ga zlomka, kako smo začudeni in razočarani nad življenjem, ko nas naš 'vid' pripelje do napačnih ciljev, tja, kamor si sploh nismo želeli, kamor pa smo s svojim ravnanjem nezavedno brzeli.
Ali otroke, partnerje, ljudi okrog sebe in sistem naših pomembnih vrednot tudi ocenjujemo tako, po zunanjih prijetnostih - in pri tem upamo, da nas bodo čimbolj zasenčile, da nam ne bo treba pogledati globlje? Upam da ne, čeprav se mi prevečkrat zdi, da ja...
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #6340 : sreda, 25.11.2009 : 12:44:10 »

Meni tudi. Sem dobila kurjo polt. Super napisano!
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #6341 : sreda, 25.11.2009 : 13:11:21 »

Meni se pa tole zdi metanje peska v oči samemu sebi. Vizualna všečnost je pomembna. Ko gledamo živali na fotkah, roko na srce, so nam nekatere bolj všečne kot druge. Ko gledamo tipe, so nam nekateri veliko bolj všeč kot drugi, spet tretji sploh ne. In to je prvi štart. Šele potem je v bistvu pomembno, na podlagi kakšnih načel / želja / pričakovanj in kako odgovorno se odločamo za vnaprej.
Nihče mi ne bo rekel, da nima nekih pričakovanj in preferenc. To je potem navadna laž, ali pa sem jaz čudna. Jaz pač priznam, da je tako. Kar pa ne pomeni, da je to najpomembnejše merilo - daleč od tega, a za nek štart pač nekaj mora biti...
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #6342 : sreda, 25.11.2009 : 13:13:15 »

p.s. Aja, pa Susan Boyle me sploh ne gane in vem zanjo samo iz rumenega tiska.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #6343 : sreda, 25.11.2009 : 13:14:21 »

p.p.s. Če sem čisto vsekala mimo, potem se lahko mirno ukine objavljanje kakršnihkoli fotk v vseh temah. Saj ni pomembno...
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #6344 : sreda, 25.11.2009 : 13:21:26 »

Yo, takole se izbira samo ljubimca, pa še to ponavadi dolgoročno preveč stane. Moža ali partnerja na dolgi rok pa ne več, ker ni dovolj racionalno, da bi zdržalo. Psa pomoje tudi ne.

Vizualna všečnost, ki jo omenjaš, pa ni barva oči in dolžina nog. Starejši, že malo plešast desc je lahko do skrajnosti 'vizualno všečen', če ima poleg pleše kaj tapravega karakterja za pokazat. Vsaj meni, ali pa sem morda jaz čudna?
 
Ko torej izvzameš nekaj tistih psov (spet govorim o psih, da ne bo pomote), ki se te zaradi tega ali onega žal res ne dotaknejo, naj bi bili vsi ostali 'enaki'. Vso razliko naredi karakter, obnašanje, tisto, kar bomo imeli skupnega, kar bomo znali sprejeti in kar bo veselje delalo tudi njemu. Ena bela pika sredi čela več ali manj pa... ne vem no Undecided. Ker teli malčki dejnsko so enaki, bistvenih vidnih razlik ni, vsaj ne preko interneta, legla si pa nihče od besno kličočih verjetno ni šel pogledat.

Smo en malo zašli Wink...
Logiran
Strani: 1 ... 418 419 420 421 422 [423] 424 425 426 427 428 ... 779   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zavetišče HORJUL
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines