mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 06.05.2024 : 20:02:20

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zavetišče HORJUL
Strani: 1 ... 705 706 707 708 709 [710] 711 712 713 714 715 ... 779   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zavetišče HORJUL  (Prebrano 1746924 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #10635 : nedelja, 27.01.2013 : 16:41:20 »

Sem mislila na brezposelne državljane, ki niso v navzkrižju z zakonom, kar se prihodkov tiče.  in ja, res so se sedaj nekateri upokojevali pri 55. Po novi zakonodaji (jaz se bom upokojila pri 64., če sploh) bomo vsi res vitalni in polni energije za delo s psi. Lips Sealed Ampak to ne sodi več sem.
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #10636 : nedelja, 27.01.2013 : 16:49:52 »

Citat
Sem mislila na brezposelne državljane, ki niso v navzkrižju z zakonom, kar se prihodkov tiče
Svet ni tako črno-bel.
Citat
Ampak to ne sodi več sem.
Res je.
Logiran
binulja
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.446


Ben


« Odgovor #10637 : nedelja, 27.01.2013 : 17:38:37 »

No, jaz pa nisem odsotna 9 ur dnevno zaradi službe, pa kljub temu nimam časa da bi bila psom na voljo. Imam žal še kako drugo reč za počet kot pse animirat vsak trenutek.
Logiran

Ewa
rad pišem
****
Sporočil: 462


WWW
« Odgovor #10638 : nedelja, 27.01.2013 : 20:42:36 »

Moja se odvleče v zgornje nadstropje, na sestrino posteljo in me par ur tudi pogleda ne, če sem slučajno cel dan doma.   predaja Če pa grem od doma in pridem čez čas nazaj, je pa navdušeno srečna. Pa je drugače zelo rada v človeški družbi, ampak ji očitno ti odmori čisto prav pridejo, tudi, če so dolgi par ur.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #10639 : nedelja, 27.01.2013 : 23:55:04 »

Hahaha, saj bi bilo smešno, če ne bi bilo za zjokat. Pa saj moja dva psa bi fršlok, če ne bi imela vsak dan čas V MIRU predremat tistih nekaj ur (6, 8... kolikor pač nanese). Sploh ne vem, kdo ima tako nerealne predstave o vsakodnevnem in predvsem NORMALNEM življenju, da pričakuje in se mu zdi popolnoma normalno in praktično kar že kriterij, da pes ne sme biti 8 ur sam in da ljudje, ki so v službah v bistvu nismo primerni skrbniki za pse. In kot je napisala Binulja - tudi kadar smo cel dan doma, počnemo še kaj drugega, kot cel čas pse animiramo  wtf
Ker d'nar se sam zasluž', bajta se sama posprav', otroc' se sami nafutrajo in si ostale stvari popedenajo, cunje se same operejo itd. itd. - a dejte no Shocked Lips Sealed
Logiran
binulja
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.446


Ben


« Odgovor #10640 : ponedeljek, 28.01.2013 : 11:02:32 »

Hahaha, saj bi bilo smešno, če ne bi bilo za zjokat.

Ker d'nar se sam zasluž', bajta se sama posprav', otroc' se sami nafutrajo in si ostale stvari popedenajo, cunje se same operejo itd. itd. - a dejte no Shocked Lips Sealed

Mogoče enim se, meni se recimo ne.  Wink
Logiran

luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #10641 : ponedeljek, 28.01.2013 : 12:08:10 »

Mogoče enim se, meni se recimo ne.  Wink
To je pa čudno.... meni se tudi ne.  Tongue Tongue Tongue Očitno sem enkrat nekaj narobe naredila. Kako pa se pride do takšnega stanja?  Evil Evil Ker, če zvem, potem bom lahko z mojo psico noč in CEL dan.  wtf
Logiran
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #10642 : ponedeljek, 28.01.2013 : 12:11:43 »


a bejž ... a  pri vas tud ne  Shocked Shocked

sem mislila, da je samo pri nas tako, da se nič ne naredi samo.

jaz sem z mojimi psi 24/7 ... pa se definitivno 24/7 NE UKVARJAM Z NJIMI. ker je dejansko treba živet od nečesa. se mi zgodi, da me čakajo tudi, da jih peljem ven, ko kaj delam in enostavno ne morem nehat isto sekundo, ko bi morali it ven. ko vidijo, da začnem delat se  spokajo spat. ali v boxe ali na sedežno ali pa meni pod mizo. odvisno od razpoloženja. definitivno pa vedo, da "mene takrat ni".

je pa definitivno prednost, če je pes kaj sam doma ... pri nas je bila, dokler jih nisem navadila, kar štala s cvilenjem.
 
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.305


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #10643 : ponedeljek, 28.01.2013 : 12:24:42 »

Ojoj, še kakšen post, pa bomo obtoženi enoumja pevka Kiss
Ah, dajte no, pri meni se vse v bajti porihta in popedena samo od sebe, ko sem s psicami na sprehodu, pa dnar grem tut kar v bankomat iskat. plesalec

Šalo na stran - v resnici smo zdaj cele dneve doma, pa ni bilo vedno tako. Do sedaj so vsi psi preživeli samoto, ki so ji bili izpostavljeni v podobni meri, kot večina drugih 'družinskih' psov po svetu. Zaenkrat še nisem zasledila kakšne študije, da bi psi množično zapadali v depresije ali kako drugače propadali zaradi samote med rednimi odsotnostmi njihovih 'družin'.

Zanimivo, da tudi kakšnih mnenj o neprimernosti bivanja psov 23/7/365/∞ v pesjaku, na mrazu ali vročini, cele noči v samoti ... ni zaslediti s strani tistih, ki nasprotujejo 8/5/365/∞ samotnemu pasjemu spanju na nekem 'kavču'.

eva84, po pameti, pa bo vse ok. Razmisli, ali boš čas, ko ne boš (redno delovno) odsotna, lahko kvalitetno posvetila tudi psu in ali imaš backup rešitve (varstvo), kadar se bo kaj zapletlo (službena pot ali daljše obveznosti, tvoja bolezen ...), pa kako se ti bo izšlo vse ostalo ob novem družinskem članu, ali boš lahko poskrbela za vse ostale pasje potrebe; je na drugi strani želje dovolj zavedanja, kaj prinaša obveznost 'imeti psa' v naše življenje in podobno. Za vsakega psa velja, da je na začetku treba nekaj več prilagajanja, morda za prve dni vzameš dopust ali pa tempiraš posvojitev na kakšne praznike. Vsekakor je potreben temeljit razmislek in pogovor z osebjem zavetišča, kjer nameravaš psa posvojiti, ter izbirati tako, da bo na koncu vse 'fit' - ti prava za psa in pes pravi zate. Smiley
Logiran

mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #10644 : ponedeljek, 28.01.2013 : 13:05:49 »


jaz sem z mojimi psi 24/7 ... pa se definitivno 24/7 NE UKVARJAM Z NJIMI. ker je dejansko treba živet od nečesa. se mi zgodi, da me čakajo tudi, da jih peljem ven, ko kaj delam in enostavno ne morem nehat isto sekundo, ko bi morali it ven. ko vidijo, da začnem delat se  spokajo spat. ali v boxe ali na sedežno ali pa meni pod mizo. odvisno od razpoloženja. definitivno pa vedo, da "mene takrat ni".
 
Jaz tudi. Pes je sicer navajen, da je praktično 24/7 neka človeška prisotnost v hiši, kar pa ne pomeni, da je ves čas posvečena njemu. In kljub temu, da je tako, je bil v obdobju, ko sem bila jaz recimo teden dni v bolnici, "prepuščen" urniku moža in otrok, kar je pomenilo poldnevno odsotnost. Pa nismo zaznali nekih problemov. Kajti kljub temu, da si praktično ves čas doma, je treba računati na najrazličnejše "ovire" - že navadna gripa, ki te za nekaj dni položi v domačo posteljo je praktična enaka tvoji odsotnosti - vsaj kar se neke aktivne interakcije s psom tiče.

Se verjetno ne bi nikakor odločila za psa, če bi vedela, da imam službo 8 in več ur na dan in da se moram voziti recimo do tja in nazaj še dve uri dnevno vsak dan, pa da ne bi imela prav nikogar, ki bi lahko vskočil na pomoč, če bi živela čisto sama. Si ne predstavljam, da bi po 12 + urni odsotnosti imela sploh še kaj energije zase, kaj šele za psa.
Ampak glede na to, da sem še pred prihodom psa v družino videla pri ljudeh okoli, da z običajno 8 - 9 urno odsotnostjo in zadovoljivo skupno aktivnostjo v ostalem času čisto normalno shajajo s psom in pes z njimi, se mi to ni zdelo problematično.
Konec koncev imamo vsi, ki ne živimo sami s psom še kake druge družinske obveznosti, že z enim ali dema otrokoma so ponavadi povezane aktivnosti, kjer nas pes pač ne more spremljati (popoldanski treningi, roditeljski sestanki, rojstni dnevi itd.), kar pomeni, da se zna zgodit, da ima pes, kjer je sicer eden od odraslih doma 24/7, v resnici manj skupnega časa s svojim človekom kot pa tisti, kjer je lastnik odsotem 9 ur, pa se potem lahko posveti psu - treningom, šolanju itd. ko je prost.
Vsekakor po mojem neke ure odsotnosti zaradi dela niso merilo za kvalitetno sobivanje s psom.
Logiran

Unikatne tablice in portretki
LacenS
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


WWW
« Odgovor #10645 : torek, 29.01.2013 : 00:48:38 »

Moja psica je bila danes od 17h-23.30 sama (pa čez dan še kakšno uro), pustila sem jo v kletki. Ko sem prišla in odprla kletko, je malo pomigala z repom in šla nazaj spat Cheesy. (pa je stara manj kot 1 leto in sicer polna energije)
Tako, da se tudi meni ne zdi nič spornega, da je kuža nekaj časa sam doma-so večino že tako ostali napisali. (edino pazit je treba kako psu samoto predstaviš:postopoma, itd...
lp
Logiran
Alice06
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 84


WWW
« Odgovor #10646 : sreda, 30.01.2013 : 19:30:46 »

Kopiram obvestilo, ki sem ga prejela na FB. Gre za zastrupljevalca psov na ljubljanskih Prulah. Danes je iz tega razloga žal poginila psička. Iz prve roke lahko zagotovim, da je sporočilo pristno. Moja mama stanuje na Prulah in je psičko poznala, očeta pa so danes, ko je sprehajal psa, ustavili policaji in ga opozorili, naj bo previden. To objavljam na tem mestu, ker vem, da to rubriko bere veliko lastnikov psov.
Pozdrave,
Karin

Sporočilo s FB, ki ga je objavil lastnik poginule psičke:

Prebivalce Prul, predvsem lastnike psov in družine z majhnimi otroki bi rad opozoril, naj v okolici Mercatorja in med okoliškimi bloki zelo pazijo na svoje pse in otroke.

Kot kaže imamo namreč hudega duševnega bolnika, ki pušča strup, na katerega je včeraj naletela naša Luna. Žal ni preživela in smo se morali od nje posloviti.

Rad bi tudi pozval vse, ki se gibljete v okolici, da bodite pozorni, če boste koga opazili odmetavati ostanke hrane v grmovje ali na zelenico in stvar odvržete v koš, če pa vam uspe še pobliže ogledati si storilca, pa morda ni slabo javiti na policijo. V bližini sta namreč šola in vrtec in otroško igrišče je tudi v neposredni bližini.

Tistemu, ki je to storil ne želim, da bi se kdaj srečal z mano, oziroma mu želim, da nikoli ne izvem kdo je.

Vse, ki vas bo to sporočilo doseglo pa prosim, da ga delite s svojimi prijatelji, da kar se da zmanjšamo možnost ponovitve česa takega.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #10647 : petek, 01.02.2013 : 13:04:46 »

[quote author=Jana link=topic=7721.msg890672#msg890672 date=

Zanimivo, da tudi kakšnih mnenj o neprimernosti bivanja psov 23/7/365/∞ v pesjaku, na mrazu ali vročini, cele noči v samoti ... ni zaslediti s strani tistih, ki nasprotujejo 8/5/365/∞ samotnemu pasjemu spanju na nekem 'kavču'.


[/quote]
Se ne bi oglasila, ker mi ni do polemike, na tole pa moram reagirati. Govora je bilo o doloceni odsotnosti, napisala sem svoje mnenje, kot kdorkoli drug. Zgornji citat je najmanj "out of place". Ti zelo dobro ves, koliko sem za take zivali iz tvojega posta storila in koliko na drugih koncih se vedno pocnem. Nisi zasledila mnenj na njihova stanja? Ce to slucajno pravis o meni, lazes. Tudi o mojih dejanjih in ne samo mnenjih nekaj malega ves, s takim stavkom pa vseeno prides ven. Oh seveda, pises v tretji osebi mnozine, kljub temu da se samo moksa v tej temi ne strinja z osemurno ponavljajoco se osamitvijo psa. Mislim, ej Jana. Naj te bo sram.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.305


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #10648 : petek, 01.02.2013 : 16:48:54 »

Ti zelo dobro ves, koliko sem za take zivali iz tvojega posta storila in koliko na drugih koncih se vedno pocnem.

V resnici pojma nimam.

Mislim, ej Jana. Naj te bo sram.

 ljubezen objem
Logiran

moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #10649 : petek, 01.02.2013 : 18:24:01 »

 Kiss
Logiran
Strani: 1 ... 705 706 707 708 709 [710] 711 712 713 714 715 ... 779   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zavetišče HORJUL
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines