mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 15.05.2024 : 18:58:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: debata
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 31   Dol
Natisni
Avtor Tema: debata  (Prebrano 87531 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #90 : sreda, 09.06.2010 : 09:55:15 »

Preveč misliš  Evil

 predaja
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #91 : sreda, 09.06.2010 : 10:05:40 »

Počutim se slabo, ker imam zavetišče. Upam, da jih bo v Sloveniji v najkrajšem možnem času registriranih veliko več, kot jih je sedaj. Da se ne bom samo jaz počutila slabo.
V zavetiščih smo svinje. Nič manjše kot vsi vi, ki ne rešite njega:

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,36995.0.html

Pa njega:

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,36504.0.html

Pa....:

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,36484.0.html

In še:

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,21475.0.html

Vsi vi. Ne glede na to, koliko kdo dela, da kdo od sebe, je kdo plačan ali ni itd. Ker smo torej očitno vsi svinje, je najbolje, da smo registrirane svinje. A ni? Status enak; in potem lahko sploh začnemo debatirat.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.316


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #92 : sreda, 09.06.2010 : 10:13:23 »

Problem 30 dni je v tem, da do sedaj se nihce ni pogruntal, kako sfinancirati vec kot 30 dni. Vsi vemo, da je tudi 30 dni pogosto problem, ker se obcine otepajo stroskov. Nihce pa ni dolzan na svoje poslovne ali zasebne stroske financirati zivali, ki jih je nekdo zavrgel. Krog je nekako sklenjen s tem, da obcinam ni povsem jasno, kaj in zakaj placujejo, predvsem pa jim ni jasno to, kako bi te stroske najucinkoviteje porabili za tisto, kar so upraviceni placati. Ni jim jasno tudi, da lahko izvajajo nadzor nad opravljenim delom v zavetiscih in nad porabo njihovega denarja.

Trdim, da se bodo stvari spremenile, ko bo saniran razlog zanje - ko bodo psi cipirani in ko bo nadzor obcin taksen, da se bo vedelo za vsako sprejeto zival, kaj se je zgodilo z njo. Pa, seveda, ko se bo zacela izvajati tudi kaznovalna politika za krsitelje. Takrat tudi v zavetiscih ne bo posebnih razlogov izogibati se zakonodaji v delu pri oskrbi in pri oddajanju zivali, kot tudi ne drzati se 5. alineje 31. clena ZZZiv.

Trdim pa, kar je tudi za mnoge tukaj zelo motece, da se bo to lahko zacelo dogajati po uspesnih pritiskih na financerje (lokalne skupnosti), na VURS, z osvescanjem javnosti in seveda - z nadzorom pocetja v zavetiscih preko Svetov zavetisc, prijav, izpostavljanja v medijih in podobno.

Upam si trditi, da v Sloveniji ni vec uradnih zavetisc, kjer bi bilo treba resevati zivali iz nemogocih razmer, jih pa dejansko vse caka 31. dan. Torej gre resevanje lahko le v smeri, da se s posameznimi "resevalnimi akcijami" pokriva del zakonodaje in statistika zavetisca. Ce je kje primer, da biva kaksna zavetiska zival v nemogocih razmerah (neoskrbljena ali neevtanazirana hudo bolna zival, v lastnih iztrebkih, z neprimerno hrano, brez vsakrsnega izpusta ...), je dolznost vsakega, ki to ve, da ukrepa. Podlaga za resevanje zivali iz slovenskih zavetisc je tako lahko samo 5. alineja 31. clena ZZZiv, ki velja za vse enako. Kot ni korektno vpiti okrog tega brez ustreznih resitev, najbrz ni korektno podpirati resevanja samo izbranih zivali. Seveda ta clen tudi meni nikakor ne sede, vendar tak je in dokler nimam resitve v denarju za daljse bivanje zivali v zavetiscu, se moram s tem sprijazniti, pa ce hocem ali ne. Seveda pa se bom odlocila, koga bom s svojim pocetjem podprla tako ali drugace.

Problem je se nekje drugje, in sicer, da se "skrivajo" prave cifre, tako pri psih kot pri mackih. Tako se nihce v resnici ne loti resevanja problema, ker ga ni. Razen 30. dan. Na to, da se resitve usmerjajo na povsem napacne konce, kaze tudi tole:

Zavetišča v bistvu na nek način niso zavetišča - ampak "čistilnica odvrženih živali". Pa če se še to tako grozno sliši. Cry Cry Cry
In vesela sem, da imamo pri nas tudi zavetišča, ki živali resnično predstavljajo ZAVETJE.

Hm, vprasanje: Kdo pa je odvrgel te zivali in zakaj bi bil nekdo nekdo drug dolzan skrbeti zanje dlje, kot mu nalaga zakon? Je zavetisce edino, ki je dolzno resevati ta problem? Pravzaprav za 30 dni poskrbi vsak od nas s placevanjem v proracun, torej se odlocimo, da bomo placevali za vse zapuscene lastniske pse 90 ali vec dni? Je to resitev? Zakaj so to zavetisca dolzna, lastniki pa ne?

Se enkrat bom napisala: Nikakor nimam nicesar proti resevanju zivali iz zanje nemogocih razmer (izgubljeni, zanemarjeni, tako ali drugace muceni, neprimerno oskrbljeni ...), nikakor pa se ne morem strinjati s prikrajanjem statistik s tem, ker se zivali ne da v zavetisca v evidence, saj jih tako za uradnike in prepoznavanje problema sploh ni, in z resevanjem zivali iz slovenskih zavetisc, razen ce gre za neprimerno oskrbo, ki se je ne da drugace resiti. V tem primeru je razumljivo, da zadevo spremlja ukrepanje in javnost.
Logiran

Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #93 : sreda, 09.06.2010 : 10:17:08 »

Pa ste kdaj razmišlajle malo z druga plati? Zakaj zavetišča, zakaj tak zakon 30 dni?
ne podpiram evtanazije revčkov, ampak že samo vprašanje nakazuje delni odgovor...

moje mnenje je, da se reševanja življenja za vsako ceno pač ni smiselno posluževat.
živali iz zavetišč se rešijo, sterilizirajo npr. na lastne stroške (ni veliko zavetišč, ki to že prej poštimajo), zavetišča pa si ob tem manejo roke... v kolikor psa, ki ga rešite iz zavetišča dobite brezplačno, torej brez posvojnine in popolnoma poštimanega (s/k), potem besede vzamem nazaj  Smiley

Klavdija, kaj bi rada povedala s svojim postom?
''moja izbranka'' za posvojitev kakšnega dobrega človeka je po več kot pol leta TUDI šla rakom žvižgat... pa je bila podoben karakter kot Avica...
in kaj naj??
zakaj naj igram boga in k sebi domov vzamem psa tik pred evtanazijo?? Shocked
za psico se pol leta nihče ni zmrdnil, ko pa je šla na injekcijo sem bila jaz tista grozna, da tega nisem preprečila in kar takoj so se našli ''milostljivi posvojitelji'' Shocked mater, kje so bili pa pol leta, a?!?!
pa ne me narobe razumet - jaz se nisem strinjala z evtanazijo. če bi bila seznanjena da jo bodo ravno evtanizirali bi poskusila takrat iskati pomoč v smislu začasne namestitve. pa bi bil sploh smisel? pa bi jo sploh kdo vzel?
tistim milostljivim posvojiteljem je niti blizu ne bi dala, ne bi bili niti približno zanesljivi.

in naj se na glavo postavim ker so mi eni potencialni posvojitelji vzeli drugega psa namesto omenjeno psico??  pa smo bili dogovorjeni da jo gredo pogledat in jo vzamejo, ampak jim je bil bolj všeč drug pes
naj bi jo jaz osebno rešila, posvojila iz zavetišča in nato čakala, da jo itak nihče ne posvoji, ker pač ni bila privlačna??
naj bi postala zbirateljica psov potemtakem ?? Lips Sealed  ker vem da ne bi vzela tistih ''talušnih'' ampak najvrjetneje ravno tiste, ki imajo najmanj možnosti za posvojitev...  in žal sem še takšna, da ne znam ''vsiljevati'' pse...
Logiran
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #94 : sreda, 09.06.2010 : 10:19:39 »

Jana, uradnike en drek briga za statistiko, zakaj pa bi jih brigala sploh? Edini kriterij za izbiro zavetišča je nižja cena.
Kaj pa bi neugodna statistika reševala, kateri problem sploh? Tudi če je evtanazij 100%, to ni njihov problem.
Teja, svoje besede lahko vzameš nazaj.
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #95 : sreda, 09.06.2010 : 10:24:39 »

Teja, svoje besede lahko vzameš nazaj.
me veseli. vsaj to...

Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #96 : sreda, 09.06.2010 : 10:33:00 »

 Jana in Teja....
- vsekakor je problem globlji, kot v zavetiščih in teh 30 dni
 - prav tako se tudi sama strinjam in sem tudi že napisala, da zavetišču nihče ne more nič očitati, če se drži ali ne drži roka 30 dni
-  se strinjam, da pa vseh le ni možno rešiti
-  prav tako pa tudi prepuščam odločitev posameznikom, če se pa le odločijo koga rešiti, če gre seveda za življenje

In ne Smetka, niste svinje v zavetiščih. Imate pa zelo težko službo. "Čistite" za neodgovornimi skrbniki, za malomarneži, za državo, ki ji ni mar kako in kaj, za občinami, ki jim niti ni prav vse jasno, kot piše Jana in za ljudmi, ki obsojajo, sami pa ne naredijo ničesar....

Tudi sama sem mnenja, da statistika ne briga nobenega. Podatkov ne moreš nikjer dobiti, ker nihče tega ne vodi. Vsaj tisti ne, ki bi si človek predstavljal, ad so za to pristojni...
Logiran
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #97 : sreda, 09.06.2010 : 10:33:59 »

Vis ne dela internet, pa da obvestim kako so bile psice rešene:

Iz zavetišča so vse tri (brez plačila česarkoli, z izjemo cepljenja proti steklin) bile posvojene sterilizirane, čipirane, cepljene proti kužnim boleznim in steklini, zdrave, dobro prehranjene, brez zavozlane dlake in čiste.
Vse tri so bile v zavetišču 2-3 mesece. Noben ni grozil z evtanazijo.
Kriterij za posvojitev je bilo, da so združljive z drugimi psi in mačkami. Vodja zavetišča je sam predlagal omenjene tri.
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #98 : sreda, 09.06.2010 : 10:38:39 »


Vse tri so bile v zavetišču 2-3 mesece. Noben ni grozil z evtanazijo.


Zakaj pa je potem sploh potreba po reševanju oz. sodelovanju?
Logiran
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #99 : sreda, 09.06.2010 : 10:43:06 »

Zakaj pa ne?
Logiran
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #100 : sreda, 09.06.2010 : 10:44:41 »

Preveč misliš  Evil

 predaja

pa veš, da niti ne. pevka
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.316


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #101 : sreda, 09.06.2010 : 10:54:57 »

Huh, res je, ce pravimo, da se ne da na dolgi rok nic narediti, temvec je ok na kratki rok resevat pse iz zavetisc in probleme pometat pod preprogo.

-  prav tako pa tudi prepuščam odločitev posameznikom, če se pa le odločijo koga rešiti, če gre seveda za življenje

Tudi sama sem mnenja, da statistika ne briga nobenega. Podatkov ne moreš nikjer dobiti, ker nihče tega ne vodi. Vsaj tisti ne, ki bi si človek predstavljal, ad so za to pristojni...

Tudi jaz prepuscam odlocitev posameznikom, da pocnejo, kar zelijo. Ker pa gre za ozek izbor resenih zivali z namenom resevanja in ne trajnih resitev (vse ostale zivali naprej cakajo na ...), se pac s taksnim pocetjem nikakor ne morem strinjati in o tem pisem. Ce bi bil s tem kakrsenkoli problem resen, ne samo za posamezno osebo in posameznega psa, potem bi se s pozitivnimi ucinki lahko celo strinjala.

Statistike so se kako vazne, ko se zadeve nagrmadijo cez mero in ko problem zacne butat v glavo nekoga, ki odloca o resitvah. Dokler za problem sploh ne ve, oz. problem ne ogroza njegovega miru, tako dolgo se pac ne bo nihce zganil. Namesto njega pac probleme resujejo drugi. Kdo je to, ki bi moral probleme resevat? Tisti, ki statistike gledajo in tisti, ki dajejo denar. Z majhnimi ciframi in z manjsimi stroski, kot bi v resnici morali biti, se pac ne bo nihce ukvarjal prav zares.

Vis ne dela internet, pa da obvestim kako so bile psice rešene:

Iz zavetišča so vse tri (brez plačila česarkoli, z izjemo cepljenja proti steklin) bile posvojene sterilizirane, čipirane, cepljene proti kužnim boleznim in steklini, zdrave, dobro prehranjene, brez zavozlane dlake in čiste.
Vse tri so bile v zavetišču 2-3 mesece. Noben ni grozil z evtanazijo.
Kriterij za posvojitev je bilo, da so združljive z drugimi psi in mačkami. Vodja zavetišča je sam predlagal omenjene tri.


?
Razumem resevanje zivali iz zavetisc z namenom resevanja posameznega zivljenja, ceprav se s tem ne strinjam. Zgornjega pa preprosto ne razumem.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.316


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #102 : sreda, 09.06.2010 : 11:04:00 »

Oz, razumela bi dejansko posvojitev, ne razumem pa resevanja, saj formalna posvojitev z namenom nadaljne oddaje pac ni drugega, kot resevanje.

Kot razumem zgornje, gre za dogovor o pomoci posameznikov nekemu zavetiscu pri oddajanju zivali na poseben nacin (formalna posvojitev in ne posredovanje). Ena stran pomaga oddajati pse, druga pa ...? Zagotavlja visji nivo dela zavetisca? Ali samo zakonski nivo dela zavetisca?

Saj v resnici ni treba odgovoriti, da ne bo kdo rekel, da je v kaj prisiljen.
Logiran

pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #103 : sreda, 09.06.2010 : 11:13:16 »

Torej smo zdaj pri pravici posameznika, da dela, kar ga je volja, in ne pri dobrobiti živali (vseh, ne samo tistih treh, ki so nekomu pri srcu, zato ker ima pravico, da so mu pri srcu)?
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #104 : sreda, 09.06.2010 : 11:14:48 »

si že odgovorila z razmišljanjem o višjem nivoju delovanja zavetišča.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 31   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: debata
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines