mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 20.05.2024 : 15:38:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zavetišče HORJUL
Strani: 1 ... 146 147 148 149 150 [151] 152 153 154 155 156 ... 779   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zavetišče HORJUL  (Prebrano 1751587 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #2250 : ponedeljek, 21.01.2008 : 01:11:41 »

Za Lilo in njenih osem podmladkov, Fruca, malega Skokija, ter polomljeni Daisy in Bigico zbira denar tudi Društvo za zaščito živali Ljubljana. Več si lahko preberete tukaj: http://www.dzzz.si/modules/novice/article.php?storyid=315

Nesrečnežem lahko pomagate z donacijami na društven tekoči račun TRR: 05100-8010655733. Pod namen lahko napišete ime posamezne živali, kateri namenjate vaš prispevek ali pa napišete kar venček in mi bomo vedeli, kam naj ga preusmerimo.

Lp vsem, Maja
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #2251 : ponedeljek, 21.01.2008 : 17:33:04 »

Ne morem in ne morem čez to, kar berem te dni o zavetišču drugje...pa ni prvič, niti ne verjetno zadnjič. Ljudje, ki ne vedo kaj se dogaja v zavetišču, kaj pomeni delo v zavetišču, ljudje, ki verjetno niso niti enkrat vsaj odprli spletne strani zavetišča, ljudje, ki verjetno niso niti enkrat govorili z vodjo zavetišča, pišejo, da je zavetišče nevljudno, da nikjer ni zagotovila, da živali v zavetišču Horjul ne stradajo, da zavetišče odvrača ljudi. In ko je podana obrazložitev, se piše da se primerjamo z RSPCA, katerim ne sežemo niti do kolen. No to zadnje - priznam - me je rahlo nasmejalo Grin Me veseli, da nekateri tako nadobudno spremljajo Animal planet.

Saj se mi, povedano po resnici, ne da ukvarjati s tem, ampak me tako zelo mori, da ne morem čez to pa pika. Ko se nekdo tako trudi, bije boj z mlini na veter vse dneve, noči...dobi nazaj od xy osebe, da ni zagotovila, da živali ne stradajo. Če to ni nepremišljenost, nevljudnost in kaj vem kaj še, se polijem z vedrom vrele vode. Kako lahko kaj takšnega ignoriraš? Ne moreš, ker te žre, kljub vsem drugim pohvalam in pomoči od tistih, ki podpirajo zavetišče, ker vedo kaj pomeni delo v zavetišču. Kako izgleda vsak dan.

Nekateri so očitno jasnega mnenja, da morajo zavetišča sprejeti vse kar jim je namenjeno in to z nasmehom. Tudi hrano, za katero je jasno obrazloženo, da se je ne nuca - ne, ker so zavetišča odvisna od podornikov, morajo vseeno sprejeti vse in dobesedno lagati donatorjem v obraz. Nekateri namreč to hočejo, prav to. To, da jim da zavetišče vedeti, da so naredili nekaj dobrega za uboge, premražene, sestradane horjulske varovance, to, da gredo domov z dobro vestjo.

No, hotela sem samo povedati, da obstajajo tudi takšni...in drugačni (med te očitno spadamo mi). Hotela sem povedati, da pljuvati čez nekaj, kar ne poznaš, boli. In prizadane. Zaključila bom z našim Franclom: le čevlje sodi naj kopitar.

Pa en LP vsem, Maja
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #2252 : ponedeljek, 21.01.2008 : 19:31:46 »

...ne se preveč sekirat, Gargamelca. Vsak, ki je kdaj imel opravka s telefonom v kaki večji firmi, ve da na dan pokliče vsaj 5 "psihičev", ki bi nevemzakajže nekaj radi, pa še sami ne vedo dobro kaj, kadar pa vedo, je pa tisto kar bi radi nekaj tako čudnega, da je kaj... Skratka brez panike Wink
Samo eno vprašanje imam - a zavetišče res ne sprejema hrane? Do sedaj sem imela občutek, da je sem ter tja kaka pošljka v obliki kvalitetnih briketov kar dobrodošla? Ali se motim?
LP Polona
Logiran
PikaPoka
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.073


« Odgovor #2253 : ponedeljek, 21.01.2008 : 19:35:59 »

Gargamelca, sem prebrala tisti shit (sori, Jana) tam ja...
Lahko ti rečem le, da se ne sekiraj, saj je povsem jasno, da ženske tam pojma nimajo, o čem pišejo! Kot bi jaz prišla na forum o kvantni fiziki in pametovala o vsem, kar bi mi prišlo pod nos.
Vem, da boli in da bi se najraje raztrgal, ampak ne gre! Naj mislijo tako, če hočejo, večina ve, da so napisane laži in pretiravanja, ki s Horjulom nimajo veze.

Držite se, punce.

Pika
Logiran
kvisnar
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 392


« Odgovor #2254 : ponedeljek, 21.01.2008 : 19:51:34 »

talk is cheap. Wink
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #2255 : ponedeljek, 21.01.2008 : 19:53:42 »

a zavetišče res ne sprejema hrane?

Hrana je seveda dobrodošla, itak Smiley Katera hrana je večkrat napisano v temi Kaj potrebujemo, drugače pa se pokliče Polono in vpraša kaj se trenutno nabolj potrebuje (npr. puppy, adult, kitten ipd.).

Lp, Maja
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #2256 : ponedeljek, 21.01.2008 : 21:46:05 »

Evo, še nekaj besed na to temo, pol pa zaključim enkrat za vselej s tem. Hrana je zelo dobrodošla, jasno da. Dobivamo jo na dva načina: kupim jo jaz ali pa jo donirajo ljudje. Ko jo kupim jaz, jo kupujem na firmo (in s popustom) ceneje, kot stane vreča katerekoli slabše hrane. Izjema je le RC, katere uvoznik ni še nikdar dal več kot 10 odstotkov popusta na gotovino - tako kot vsem ostalim kupcem. Jo pa vztrajno kupujem vseeno, ker sploh mačkam zelo ustreza.
Domišljija ljudem dela sto na uro. Med drugim sem dobila pod nos celo to, da jemljem le dobro hrano, ki jo potem preprodam naprej, našim pa futram kar pač pride... Moram priznat, da mi še vedno dvigne pritisk, ko berem kaj takega, ampak to je čisto ok, ker imam itak prenizkega.
Komaj sem rešila življenje Lilinim mladičem. Nisem niti pisala tega, ampak je šlo za las. Še danes mi na kraj pameti ne pade, da bi jim dala kaj drugega kot kuhano hrano; ko pa bom začela spet z briketi, bodo zagotovo kvalitetni. Nimam pojma, kako preživijo vsi tisti, ki pač očitno preživijo... ampak tisti, ki jih jaz dobim s ceste, so večinoma dobro sesuti. In tako kot za človeka velja, da so pljuča organ, ki gre najprej k vragu, ko je kaj resnega, pri psu velja enako za črevesje. Me je naučil prof. Butinar tega - se nisem sama izmislila. Na Njufu sem doktorirala. Mehko blato/driska cele 4 mesece; in to ob kvalitetnih briketih, preden sem odkrila prave. Ni čudno, da je prišel 15kg lažji in ves ofucan, kot je šel od tu. Enako težavo imam trenutno z Anuško, da ne govorim o Tari.
Tople vode odkrivat se mi ne da. Nisem se učila pri nas, pač pa zunaj. In to tam, kjer stvari štimajo. Ni mi v interesu delati povprečno ali slabo - velja za vse - vet. oskrbo, odnos do njih, ukvarjanje z njimi, oddajanje, oprema; da ne govorim, kakšna znanost je, če želiš imeti 20-40 zdravih in zadovoljnih mačk na kupu itd. Tako bo, dokler bo tole zavetišče "stalo". Razumem, da so otroci lačni, da imamo visoko inflacijo, da smo v riti, da bodo ljudje stavkali, da je mnogim težko. Če koga tolaži, je težko tudi meni in prav zaradi njih sem ves čas v finančni stiski in nemalokrat v minusu.
Nisem center za socialno delo, nisem psihiater, nisem človek z milijoni, ki bi jih lahko delila lačnim; in nimam nikakršnega interesa ljubiteljsko ali kako drugače ukvarjat se z ljudmi kar tako malo počez. Razen seveda toliko, kolikor mi je v interesu zaradi živali in kolikor sem službeno vezana - na mojem območju v mojih občinah prirejamo okrogle mize na temo zaščite živali (v sodelovanju s policijo in občinarji in uradnimi veterinarji), obiskujemo šole in vrtce itd.
Trenutno se ukvarjam sama s sabo in svojo čustveno stisko, ker bo kmalu 26., ko se bom poslovila od Rona, če mi bo dovoljeno oz. če se ne bo pojavil ponj lastnik, kdorkoli že to je. Samo eno življenje imamo - vsi mi. Če vase ne trpate neizmernih količin junk fooda vsak ljubi božji dan, če ne delate tistega, kar ne želite, da drugi delajo vam, če je IQ vsaj na takšnem nivoju, da je sposoben vsaj dojeti prebrano, če niste povsem prežeti z nezadovoljstvom s seboj in tem, kar počnete... potem najbrž ne bo pretežko razumeti, da bom delala z njimi tako, kot mislim, da je prav. Nič manj niso vredni kot tisti, ki bi jim privoščili dr. Matka namesto terenskega veterinarja za šraufat kosti skup, pa čisto nič manj niso vredni od tistih, ki jim privoščite frizerja, pa kavč, pa skupen dopust; in kaj jaz vem kaj še vse.
Pa še to: delam in obstajam ravno zaradi takih, in ravno zaradi takih ljudi delam na polno - kot so tisti, ki so se oglašali tam na tistem forumu.
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #2257 : ponedeljek, 21.01.2008 : 22:04:01 »

Sicer je pa vse v ravnovesju. Pride Mara na obisk, pa Peguška, pa kvisnar napiše talk is cheap, pa fižolova župca dokazuje, da ne rabiš vsak dan driske drgnit za razumet, pa gargamelca je nazaj, pa Skoki (pes s karizmo) stoji na vseh štirih tacah, pa mladiči so živi in zdravi. Torej... da ne bo preveč kičasto in da nam slučajno ne bo dolgčas, moramo kdaj pa kdaj prebrati tudi kaj takega: še dobro, da so ljudje na svetu, ki so sočutni  Smiley.
Logiran

BooBoo
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 218


« Odgovor #2258 : torek, 22.01.2008 : 11:16:44 »

Jaz bi futrala Čričo tudi z navadno hrano, pa se NE UPAM. Zato ker imajo nekatere živali posebne potrebe, ki jih je potrebno upoštevati. Prepričana sem, da je prišla v zavetišče veliko bolj "sesuta", kot potem, ko je odšla. In zakaj? Zaradi prehrane in oskrbe seveda. Ne predstavljam si, v kakšnem stanju so sprejete živali (večina), zagotovo pa ne v takem, da bi jim ponudili hrano, ki jo lahko je le zdrav pes/mačka...
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #2259 : torek, 22.01.2008 : 11:29:55 »

Jaz pa ne bi niti zdravi živali slabe hrane dajala. Slej ko prej se nekje pozna.
Logiran

Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #2260 : torek, 22.01.2008 : 11:38:40 »

Ja, drži. Moji trije so na dobrem futru in se po vedenju, videzu, formi in razpoloženju krasno počutijo. K veterinarju grejo samo po piko.
Vsi trije pa dobljeni precej sesuti in v slabem stanju.

Tako kot je rekla Smetka - dolgoročno se zagotovo nekje pozna.

lp, Katarina
Logiran
BooBoo
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 218


« Odgovor #2261 : torek, 22.01.2008 : 11:47:12 »

Se strinjam, samo vprašanje je, kdo razmišlja dolgoročno... Sad Nekater sploh ne vedo, da taka hrana obstaja, kupujejo v supermarketih, nikoli pa ne zaidejo v trgovine, namenjene živalim...
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #2262 : torek, 22.01.2008 : 11:54:26 »

Tako je to, če želi kdo prihraniti svoj denar na tem, da kupuje svojemu zrdavemu psu slabo hrano, potem bo kaj hitro spoznal, da ima doma bolnega psa in ves prihranjen denar-pa še verjetno kakšen zraven bo šel potem za veterinarske usluge. Potem se bo pa še čudil zakaj je njegov ljubljenček zbolel.... Sad
Začaran krog, le da ob tem, če daš denar za dobro in kvalitetno hrano imaš doma srečnega, poskočnega in zdravega psa, v primeru logike:"saj je tista hrana iz štacune čisto dobra", pa imaš ocufanega, bolnega in ljubljenčka brez energije.  Undecided

Se mi pa včasih zdi, da je ljudem to nemogoče dopovedat in potem te gledajo kot bi padel z lune. Hm, le zakaj? Sad Shocked Pa se potem sprašujem, zakaj hudiča so si umislili žival, če niso dovolj poučeni o oskrbi in življenju z njimi... Lips Sealed

Smetka, jaz te občudujem...res in takšnih ljudi na mestu ni veliko  Wink....zato vedi, da tisti, ki vedo kaj, kako in na kakšen način delaš, tako vedo da delaš prav in najboljše za svoje varovance.
Tisti na drugi strani, ki pa nimajo pojma in potem naokrog govorijo in pisarijo takšne bedarije so pa tako in tako oropani zrelega in sploh kakršnegakoli pozitivnega razmišljanja.  Huh
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #2263 : torek, 22.01.2008 : 12:06:27 »

Problem je predvsem v tem, da nekateri nočejo in nočejo razumeti. Ali so pa užaljeni. Še vedno prevladuje razmišljanje, da so zavetiške živali (v tem primeru je bila debata pač o horjulskih) uboge, lačne, premražene bla bla bla. In da bi moralo zavetišče verjetno kar umreti od veselja, če se pred vrati prikaže rešitelj z vrečo mercator hrane. Ni popolnoma nič narobe, če prineseš meractor hrano in če pač ne veš - se obrazloži in za drugič bolje veš, razumeš, sprejmeš, naslednjič prej pokličeš. Tisti, ki pridejo reševat 30 zavetiških psov z 2kg vrečo nekvalitetne hrane in tega nočejo razumeti, so pač očitno zgodba zase.

Lp, Maja
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #2264 : torek, 22.01.2008 : 12:17:33 »

Ja, in tudi druga zavetišča bi se v tem primeru lahko ali pa že kar morala zgledovati po horjulskem.
Zapuščene, ranjene in živali, ki so pod stresom si v prvi vrsti zaslužijo res kvalitetno hrano, saj le ob dobri fizični stabilnosti bo tudi psihična kaj kmalu na konju.

Ma ja, tisti, ki pridejo z 2kg vrečami hrane z znamko "boljšega soseda" niti ne vedo, da s tem delajo več škode kot koristi in potem imajo Smetko za nehvaležno Huh...In to samo zaradi svojega neznaja, nevednosti in željo, da se jim bodo pele hvalnice, ker so bili tako velikodušni do zavetiščnih živali... Shocked
Ja, nekateri se sploh ne zavedajo, da Smetkina skrb za živali v njenem zavetišču ni samo životarjenje (kot marsikje po Sloveniji), ampak je predvsem veliko odrekanja, znanja in predvsem njene trdne volje.

Tisti nezavedni ljudje, ki se pa tako in tako nikoli, nikdar in iz ničesar ne bodo hoteli naučiti prave smeri, pa jim tako in tako ni pomoči.
Oni bodo vedno v svojem svetu "PRAV JE TAKO IN NIČ DRUGAČE!"
Logiran
Strani: 1 ... 146 147 148 149 150 [151] 152 153 154 155 156 ... 779   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zavetišče HORJUL
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines