mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 06.05.2024 : 02:30:41

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: težave z lulanjem v stanovanju
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17   Dol
Natisni
Avtor Tema: težave z lulanjem v stanovanju  (Prebrano 61367 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.305


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #150 : petek, 06.02.2009 : 21:28:17 »

Uh, sabrina, nisem gospa Grin

Kako pa naj vem, da imas "izredne razmere", ce tega ne napises. O razmerah si namrec napisala za mojim sporocilom in ne pred njim, zato se pac ne bom pocutila neumno ob pripombi, da sem v tvojem primeru (figurativno) "brcnila mimo".

Ali je trikrat dovolj ali premalo za posameznega psa, ve vsak sam. Ocitno je za tvojega premalo in jaz bi nasla nacin, da ga peljem ven se enkrat kasneje zvecer. Tudi psi se lahko pocutijo neprijetno, ce morajo lulati tja, kjer je sicer (pogojno) prepovedano. Na plenico ali na tla, najbrz je navajen, da se v stanovanju ne lula. Druga pesem je, ce je pes bolan, pa se takrat se jim tocno vidi, kako neprijetno jim je, ce ne morejo zadrzat.

Dejstvo je, da ljudje pisejo in sprasujejo vse mogoce, dejstvo pa je tudi, da je mladega psa treba vlacit VEN lulat kar naprej, potem pa s starostjo vedno manj, dokler ne pridemo do tistega, kar zelimo in seveda, kar pes prenese brez tezav in brez obremenitev za mehur. Vecina psov se lepo navadi brez lulanja pocakati 9 ur, ko so skrbniki v sluzbi, soli, po opravkih... Vendar ne trimesecen mladic. Ta potrebuje izhod ven vsakokrat, ko ga "pritisne", pa ce je to 20x na dan, je treba pa 20x ven letet. Plenica pri zdravem odrascajocem ali zdravem odraslem psu je samo potuha skrbniku.
Logiran

sabrina
rad pišem
****
Sporočil: 290


« Odgovor #151 : petek, 06.02.2009 : 21:45:40 »

Jana,

Se strinjam z napisanim. Se nekaj, moj Arci polula vsakega manjsega psa ki pride mimo. Ampak samo prvic, povoha ga, dvigne nogo in "oznaci".  A se to se komu dogaja. Men je to seveda full smesno, se ne morem zadrzat, je pa druga stran uzaljena.  Če je to v kaki drugi temi me lahko prestavite.
Logiran
sabrina
rad pišem
****
Sporočil: 290


« Odgovor #152 : petek, 06.02.2009 : 21:49:55 »

Saj ne da ga ne potegnem vstran in skregam ampak ocitno je to v njem in se tud on ne more zadrzat.
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #153 : petek, 06.02.2009 : 23:34:56 »

Sabrina, to pa je vedenjska motnja, ki jo moraš nemudoma odpraviti. Pes ne sme "označiti" drugih psov, tebe, drugih ljudi. Se bojim, da ti ne bo več smešno, ko bo kak lastnik psa ponorel in treščil tvojega psa ali pa tebe.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.305


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #154 : petek, 06.02.2009 : 23:38:23 »

Jaz sem ze odgovarjala na http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,288.0.html.
Logiran

TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #155 : petek, 06.02.2009 : 23:49:07 »


Dvojna porcija Cheesy Wink
Logiran
Calypsso
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #156 : torek, 05.01.2010 : 21:38:36 »

Imam mopsa starega 10 tednov. Ko sem ga dobila je lulal in kakal na posteljne podlogice. Vedno sem ga zeloooo hvalila ko je potrebo opravil tam kjer je treba Cheesy No po nekaj dneh je naredil prvi kakec drugam na tla za tem so sledili kakci ki so bili vse povsod razen na posteljni podlogici... lulal je še kar tja kamor je treba no sedaj je pa začel še lulat po tleh  Shocked No sicer se tudi polula tam kamor je treba in takrat ga seveda pohvalim. Problem je pa še ta, da se kuža polula ali pokaka ko grem za 5 min iz stanovanja. Do sedaj sem ga zalotila le 2krat. Kot da bi čakal da grem na wc ali na cigaret  Huh Poizkusila sem tla pomiti z kisom ter nekim sprejem, ki razkuži in prepreči vonjave ampak brez efekta  sram Potem pa še zadeva s sprehodi.. ko kuža peljem ven se zelo upira hoji in tudi ne pokaka se zunaj pa naj bom pol ure ali več, dokler ne obupam in ga odpeljem notri saj se trese od mraza. Takoj ko pridem notri se polula na posteljno podlogico potem pa čaka da grem vem in to naredi povsod po stanovanju  Cry

Sploh ne vem več kaj naj naredim... Upam da mi lahko vi pomagate s kakšnim nasvetom.

Pa da ga ne bom samo grajala naj še povem, da je naš Biggie res pameten saj pri 10 tednih zna komando sedi in daj tačko  Cheesy

Lep pozdrav  Wink
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #157 : torek, 05.01.2010 : 22:05:35 »

Nehajte ga srat s temi pleničkami ipd., pa ne bo težav. Sploh ne vem, kdo si je to izmislil in komu na čast ali v korist. Najprej psa navajaš, da serje in ščije na pleničko (ali papir), kasneje, ko se tega po možnosti že navadi, je to kar naenkrat nezaželjeno in jovo na novo, to se dela samo zunaj. Lastnik napsihiran, psu pa nič jasno.
Ne leti to nate, Calypsso, ampak na splošno. Imam doma mladičko (3 mesece), jo zebe zunaj, res je. Zato pač šibamo ven bolj pogosto za manj časa. Dopoldan, ko ni nikogar doma, je v boksu, kjer ostane čista. Čez popoldan jo opazujemo in ko začne krožit in vohat (+ po vsakem spanju, igri, razburjenju, žvečenju, hranjenju), jo peljem ven (beri: primi in odnesi, ko se začne "pripravljat" + hvljenje, ko ji uspe zunaj). Pozno zvečer, preden grem spat, gremo ven. Ponoči spi pri meni (privilegij mladičev, kar se mene tiče), kar je vzela kot prostor za spanje - ostane čista. Zjutraj takoj ven (beri: imaš pripravljene superge in trenirko in šibaš).
Logiran
Calypsso
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #158 : torek, 05.01.2010 : 22:16:11 »

Ja ampak kaj ko noče zunaj  Huh Pa še zebe ga da se niti premaknit noče  Cry
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #159 : torek, 05.01.2010 : 23:08:48 »

Ja, saj, zato pa čakaš trenutek, ko je "in", letiš ven in tam čakaš. Seveda ne stojiš kot hlod pri miru, da ti pes ne zmrzne.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.305


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #160 : torek, 05.01.2010 : 23:24:47 »

Povsem se strinjam z yo, da so taki postopki predvsem za podpiranje lenobe lastnikov mladih psov oz. morda ze kar modna muha.

Zdravega psa je treba v vseh letnih casih in v vseh vremenskih razmerah navaditi opravljati potrebo zunaj. Povsem jasno je, da ti pasji dojencek ne bo na ukaz lulal tam, kjer bos ti hotela, temvec bo opravil potrebo tocno takrat, ko ga bo pritisnilo in tocno tam, kjer se bo tisti trenutek znasel. Se posebej, ce gre za mladica, ki mu rejec ni nikoli povedal ali pokazal, kaj se sme in kaj ne - pri vecini rejcev psi lulajo in kakajo kamor pride in problem prenesejo v nov dom. Zal nihce med vami nikoli ne prizna, da prinese nakup psa pri takem rejcu s seboj kup problemov. Se posebej, ker kupcem ne znajo povedati, kaksno je pravilno ravnanje s psom v naprej. Seveda, ko pa sami ne naredijo popolnoma nic za napredek psa ze v leglu.
Vsekakor bo opravljanje potrebe v takem vremenu in ob potuhi lastnika do konca marca v stanovanju, kar smo si najbrz edini, da nikamor ne pase.

Ce padajo zunaj prekle, se pac psa ven pelje veckrat (beri: magari na manj kot pol ure), se z njim gibljemo sem in tja in ne stojimo pri miru ter cakamo, da psa res zazebe. Tudi ni prevec priporocljivo, da psa iz +25 stopinj ogretega stanovanja vleces ven in postavis v ledenico -10 stopinj, ter pricakujes, da bo na ukaz lulal, in ker ne, ga pobases, pa vleces nazaj in ti opravi potrebo v stanovanju. Treba je psa animirati h gibanju, po potrebi mu nekaj obleci, ko je zunaj najbolj mrzlo, vsekakor pa je treba z njim ven mnogokrat na dan, ga izdatno pohvalit, ko opravi potrebo zunaj in ne komplicirat, ce jo opravi noter, ker se to vecinoma pri tako mladem psu zgodi zato, ker: smo mi prepocasni, ker ga ne opazujemo, ker smo preleni, ker ... Skratka, organizirati se je treba in se zavedati, da pes ni iz sladkorja in da ga je treba pred koncem zime navaditi opravljati potrebo tam, kjer jo pac psi morajo opravljati.

Nic tako zapletenega. Treba je samo vedeti, da smo si nakopali mladega psa v hiso in se sprijazniti z vsemi nasimi aktivnostmi, ki zraven spadajo.
Logiran

Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #161 : sreda, 06.01.2010 : 00:39:08 »

Jana, hehe, se enkrat strinjava  Cool

Takole je. Prvega mladiča sem dobila starega 9 tednov v najhujši zimi. Pa smo isto hodili ven. Pa 30x na dan, če je bilo treba  Roll Eyes

Zdaj imam naslednjega (mladiča), mraz je in sneg je, hja.
Ne lula in ne kaka na ukaz, pač pa jaz buljim in letam ven vsakič, ko nakaže, da je nekaj treba naredit. In če je treba, je slejkoprej itak treba. Zunaj pač šetaš, skačeš itd., da ti pes ne zmrzne in ne zmrzneš sam. Vedno ne rata, prideš domov, se ravno razkomotiš, pa spet kroži... Imaš 2 možnosti; nadeneš tople štumfe in gledaš film ali pa ponoviš vajo in spet letaš okoli s psom, ki mu še ni popolnoma jasno, zakaj je zunaj na mrazu in kaj naj bi poče, hehe.
In ja, kot je že Jana napisala: "Ce padajo zunaj prekle, se pac psa ven pelje veckrat (beri: magari na manj kot pol ure), se z njim gibljemo sem in tja in ne stojimo pri miru ter cakamo, da psa res zazebe. Tudi ni prevec priporocljivo, da psa iz +25 stopinj ogretega stanovanja vleces ven in postavis v ledenico -10 stopinj, ter pricakujes, da bo na ukaz lulal, in ker ne, ga pobases, pa vleces nazaj in ti opravi potrebo v stanovanju. Treba je psa animirati h gibanju, po potrebi mu nekaj obleci, ko je zunaj najbolj mrzlo, vsekakor pa je treba z njim ven mnogokrat na dan, ga izdatno pohvalit, ko opravi potrebo zunaj in ne komplicirat, ce jo opravi noter, ker se to vecinoma pri tako mladem psu zgodi zato, ker: smo mi prepocasni, ker ga ne opazujemo, ker smo preleni, ker ... Skratka, organizirati se je treba in se zavedati, da pes ni iz sladkorja in da ga je treba pred koncem zime navaditi opravljati potrebo tam, kjer jo pac psi morajo opravljati." Dodajam: Ko dam naši mali dami jest, vmes luftam stanovanje. To pomeni, da v tistih 15 minutah, ko poje in bi rada šla ven, stanovanje nima več +25 stopinj, ampak mnogo manj. Tako lepo na počasi. In potem je ravno ne zadene kap, če pride ven na -10.
Zdaj sem bila spet zoprna, ampak tako pač je.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.305


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #162 : sreda, 06.01.2010 : 01:11:24 »

Ma, ne vem, men pac ocitno toleranca pada, oz. imam tolerancni prag vedno nizji Grin. Ne gre mi nekako v glavo, da si clovek tako strasansko nepripravljen omisli psa. Vse prepogosto se dogaja, da ljudje ne vedo, da mlad pes lula takrat, ko ga tisci in lula tam, kjer se nahaja trenutno in to pri 10-tedenskem mladicu obicajno niso izpadi protesta, ker smo mu obrnili hrbet, al pa ker je ravno nadaljevanje zajfnice, ki je ne smemo zamuditi. Pes se sele cez cas navadi zadrzati urin nekaj minut ali vec in ne kar v trenutku, ko ga prinesemo domov. Sele ko mu pokazemo in ko med tem malo zraste, je sposoben pokazati, da ga lulat in pocaka, da ga prinesemo/pripeljemo ven. Ce mu ne pokazemo, kako je prav in seveda pri tem ne pomagamo, da bo lahko "prinesel" do ven, kar lahko delamo samo z neprestanim opazovanjem, spoznavanjem in takojsnjimi reakcijami, bomo pac imeli psa, ki bo scal vsepovsod, kjer se mu bo sprdnilo, kar bo odraz nase lenobe.

Sem bila zelo mlada, ko sem imela prvega povsem svojega psa in mi je bilo jasno, da je treba cez pizamo vlect trenerko in letet iz bloka na pol oblecena v sneg ali dez tudi ponoci, pa zgodaj zjutraj, pa pred solo, pa takoj po soli, pa potem takoj doma spucat, kar se je med odsotnostjo zgodilo, pa letet med pisanjem naloge nekajkrat ven, pa ... Ampak mi ni na kraj pameti padlo, da bi lahko kateri od mojih psov kdajkoli opravljal potrebo v stanovanju ali hisi, plenice so bile za dojencke in ne za pse. Lulanje ali kakanje se je zgodilo samo v skrajnih primerih. Ko smo se odlocili za mladega psa (nekaj mladih je bilo v mojem zivljenju, za katere sem poskrbela), je vedno bilo najprej jasno, da nas caka najmanj nekaj mesecev prilagajanj, vzgoje, pucanj in podobnih stosov. Pri nobenem nisem bedasto mislila, da bo znal vse takoj, ko pride domov, pa da dokler ne bo zrasel, ne bo dezja, snega, vetra in mraza ali visoke vrocine. To, da ves, kaj dobis z mladim psom v hiso in svoje zivljenje, je najmanj, kar moras imeti razcisceno, se preden o psu razmisljat zacnes in ne da se cudis, ker ne opravlja potrebe na plenico ali zunaj. Ok, marsikdaj tudi plenicna podloga prav pride, ko je kriza z zdravjem ali kaj podobnega. Nikakor pa ni to nadomestek za vzgojo psa in navajanje na red. Nikakor. Sama jemljem plenicne podloge ali papir tam, kjer je pri bajti samo en mladic kot skrajno lenobo lastnikov. Res. Samo cakam, da kdo napise, da pa ja ne bo letel 20x na dan ven s psom v tem mrazu. Se je za vprasat, zakaj si taki lastniki kupijo zivega in ne plisastega psa.

Ziv mlad pes vedno prinese za kaksno leto trdega dela v hiso in ce tega niste pripravljeni sprejeti, potem so res veliko boljsi plisasti psi.
Pa brez zamere. Mi je prav zal, vendar sama sploh ne vidim nikakrsnega problema s tvojim psom, Calypsso. Ocitno je povsem navaden 10-tedenski mladic. Ce ne bos hitro zacela s pravo oskrbo, bo ostal uscane in usrane, s katerim bos lahko imela vse zivljenje probleme. Samo s sedi in daj tacko se ne da zivet, s cistim psom pa povsem preprosto. Le pot do tja ni preprosta, temvec zahteva kar veliko energije, odlocnosti in vztrajnosti.
Logiran

Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #163 : sreda, 06.01.2010 : 01:18:16 »

Zdaj sem zasekirana čist  Tongue Moja zna samo sedi, pa še to samo takrat, ko imam kaj extra dobrega v roki  Grin No, je pa res, da čakam še ene 15 minut, ko greva na sprehod, da mi bo lepo spala do ene 5-ih ali po sreči malo dlje. Pa trenirko in gojzerje imam pripravljene  Smiley To pač paše zraven  Smiley
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #164 : sreda, 06.01.2010 : 10:11:42 »

Mah, jaz teh problemov ne poznam, ker to zame pač niso problemi. Vzamem v zakup skupaj z mladičem in pika. Najdlje pri naši bajti se je lulanja in kakanja zunaj učila prav zadnja prispela, vse skupaj je trajalo približno en mesec. Tako kot je samo po sebi umevno, da človeški dojenček rabi pleničke pa dojenje na toliko in toliko ur, tako je tudi samo po sebi umevno, da s pasjim dojenčkom malo spiš, veliko pucaš, še več šibaš ven in noter  - nekaj cajta pač stisneš zobe, vztrajaš in potem imaš mir. No ja, vsaj kar se sobne čistoče tiče  Grin
Logiran
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: težave z lulanjem v stanovanju
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines