mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 07.05.2024 : 12:52:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: Uf kako srbi!!!
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Uf kako srbi!!!  (Prebrano 27945 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #45 : sreda, 26.01.2005 : 17:06:39 »

Citat
Hehe, Kaja pa vseeno pridi pomagat špricat, pa malo lahko počistiš še po hiši, opereš cote, malo polikaš.....  Hehe, Aleš pa res uživa, najbrž že načtruje poroko, hehe....  

Sva se malo narobe razumela. Pocistit je bilo misljeno pospricat z desektinom in potem pomiti oz. posesati.  Wink In ne prat pa likat in podobne utrudljive zadeve. Tako dolgcas mi pa spet ni! Grin

Zdaj morava pa nehat, drugace naju bo jana po prstih! Grin
Logiran

Dančy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 77


« Odgovor #46 : sobota, 01.10.2005 : 12:45:10 »

Moj mali pekinezer se non stop praska,...bolh ne najdemo, smo pa našli na koži drobčkane delce,...zgleda kotprhlaj...kaj naj naredimo'
Če ima kdo kaj izkušenj....bom hvaležna za nasvet.
Hvala!
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #47 : sobota, 01.10.2005 : 12:46:49 »

Posvetujte se z dr. Kotnikovo na KKMŽ Ljubljana.
Logiran
Ula
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 26


WWW
« Odgovor #48 : sreda, 30.11.2005 : 13:39:28 »

Živjo!

Tudi jaz imam podoben problem s svojo psicko. Sicer ni tako hudo in ni odprtih ranic niti bul niti ne odpada dlaka niti nic ampak praska se pa grozno....in pa celo tako na drobno grize.
Sicer sva ze bili pri zivinozdravniku in ji je izstisnila analne zleze ki je imela zamasene ampak se ji te zamasitve kar naprej ponavljajo. (lahko bi jih praznili vsak drug dan) Pa tudi praska se se naprej. Enostavno ne vem vec kaj naj naredim da se bo stanje s temi zlezami umirilo. Dobila je zdravila, neko stvar proti srbenju pa nic ne pomaga. Ima kdo idejo kako to stvar odpravit.
No sedaj bomo zamenjali tudi hrano. Sedaj je jedla Royal Canin , zdaj pa ji bom dala nek medicinski Hills....oznako ma d/d...baje se ga dobi samo pri zivinozdravniku in je ravno za kozne tezave, bom videla ce se bo stanje izbolsalo. Odstranli smo tudi vse tepihe in koze...razen dveh ovcjih ki so na sedezni, ker baje psi na ovcje koze nimajo alergije. (tako je rekla zivinozdravnica)
No..glede analnih zlez pa res lepo prosim...ideje...kaj bo pomagalo?!

Aja...pa bolh tut nima...da ne bo kdo mislil da tega nismo preverli:)

Lp Tina
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #49 : sreda, 30.11.2005 : 13:56:33 »

Tina, pokliči tole specialistko v Logatec: dr. Plevnik v Logatcu, na 01 7564167 (Tovarniška 10, pri Železniški postaji), med 8-12 in 17-19h. Ona je specializirala pasjo dermatologijo v ZDA...   
Logiran
Ula
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 26


WWW
« Odgovor #50 : sreda, 30.11.2005 : 19:29:48 »

Aha...oh, najlepsa ti hvala! Bom kar jutri poklicala!

Lp Tina
Logiran
Ula
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 26


WWW
« Odgovor #51 : četrtek, 01.12.2005 : 11:34:31 »

TinaZ...res ti hvala! Danes sem poklicala dr. Plevnikovo in sem bila res zelo pozitivno presenecena. Prav nastevala je in opisovala kaj vse mojo pricko srbi...Smiley...sploh nisem mogla verjet! Na koncu je rekla da gre skoraj 100% za alergijo na neko hrano in bomo sedaj 3 mesece nas trogi dieti. Ce pa ne bo bolse bo treba poslati kri nekam v Španijo v nek laboratorij da po krvi dolocijo neka protitelesca in na podlagi tega potem alergijo.
Upam da se stanje izbolsa. Sej v bistvu ni tako zelo hudo, sam ni pa fajn ce vem da ji neki manjka in da ni vse tako kot bi moglo bit.
Najhuje pa je to ker ne sme niti pikice kaksne druge hrane, mala pa je strasna in zagrizena fehtavka:)
Mah bomo ze. Upam da mi bo uspelo tudi ostale ljudi prepricat da naj ji ne dajejo nicesar pod mizo...sej ves kaksno je mnenje glede teh ubogih psov ki morajo jesti samo te nagravzne obupne brikete.

Lp Tina
Logiran
Ula
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 26


WWW
« Odgovor #52 : četrtek, 01.12.2005 : 12:26:56 »

No, pa se nekaj me zanima.
Ali je mozno da povzrocajo alergjo tudi tiste suhe koze ki se dobijo za zvecenje? Sej ne vem iz kaksnega mesa so...svinjsko oz. goveje se mi zdi. Dajem ji tiste ki so prav v obliki kosti in taksne svetlorjave barve. Zveci pa jih vsak dan in jih obozuje. Prav sitna je in izsiljuje ce se odlocim da ji je ne bom dala.

Lp Tina
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #53 : četrtek, 01.12.2005 : 12:35:15 »

Tina, ce ste na strogi dieti, odpadejo tudi tiste koze za zvecenje. Ce vas vec zivi skupaj, organiziraj sestanek in jim lepo razlozi psickino stanje in jih prosi, da dosledno VSI upostevajo to, da se ji pri fehtanju ne ustreze. Naj se namesto priboljska raje igrajo z njo, kadar zacne "tako lepo gledat"  Smiley
Zdaj imate idealno priliko, da psa odvadite nezelenega vedenja (prosjacenja)... Pa sporoci, kako bo s ta malo  Kiss
Logiran
Ula
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 26


WWW
« Odgovor #54 : četrtek, 01.12.2005 : 15:53:21 »

Aha! Hvala za nasvete, jih bom upostevala!

Zanima pa me se nekaj. Kaj pa potem ko bo 3 mesece mimo in da bo dieta res pomagala...kako pa naprej?
Mora ostati na tej posebni hrani ali bo lahko jedla normalno naprej? Ali se pocasi dodajajo stvari in se pokaze na kaj je alergicna ali kako?

Lp Tina
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #55 : četrtek, 01.12.2005 : 16:12:30 »

Tina, mislim da ti bo Plevnikova na vse z veseljem odgovorila  Wink Se mi pa zdi, da se potem pocasi dodajas stvari, da ugotovis, na kaj je alergicna... Zelim ti, da vama uspe in da se resita nadleznega praskanja  Kiss
Logiran
zmaja
novinec
*
Sporočil: 21


« Odgovor #56 : petek, 02.12.2005 : 23:59:21 »

Kaj bi bil lahko vzrok intenzivnega praskanja. Psička se praska in grize po celem telesu, vendar ni opaziti nobene spremembe. Nima bolh in ne klopov. Dlaka je povsem čista, ji ne odpada, prhljaja nima, koža ni niti malo vneta, ušesa so tudi ok in nič vneta, čeprav se tudi po njih praska. Hranim jo s Hillsom in nismo nič menjali hrane ker jo dobro prenaša, tako da tudi to ne bi smel biti vzrok.
Kaj bi še lahko bilo? Ena veterinarka mi je rekla, da je lahko alergija na pršice.
Logiran
Ula
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 26


WWW
« Odgovor #57 : ponedeljek, 05.12.2005 : 10:25:50 »

Tako praskanje se pojavlja pri moji psicki...zdej se mi zdi da ze sicer malo manj, pa se vseeno. Mozno je da ima zamasene analne zleze.
Praskanje po usesu...pa pod pazduhami, drgnjenje s tackami po obrazu stresanje z glavo...drobno grickanje po tackah in po ritki...tam pri zgornjem delu korena repa...to naj bi bli znaki za alergijo na hrano...tako je men povedla zivinozdravnica.
Mi smo presaltali na hrano Hills in sicer sedaj za 2 oz 3 mesece na neko medicinsko...hills d/d. Potem ji bom pa dajala uno lamb and rise. Do sedaj je jedla Royal Canin...in sem ugotovila da je mozno da je ta hrana v zimskih mesecih zanjo premocna, ker poleti ni bilo nobenih tezav, bila pa je poleti cele dneve zunaj in aktivna...je po naravi totaln norc in divjak..Smiley, sedaj ko je pa zima in sneg in mraz je pa zunaj komaj kaksne 3 ure ali 3 ure in pol na dan, ce vse skupaj sestejem...ker jo zelo rado zebe.

Lp Tina
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #58 : sreda, 14.12.2005 : 15:19:03 »

Hm, no zdaj se pa moj Ori praska...in to ful! Sem našla dve bolhi (dobili sta smrtno obsodbo - ne vem kje jih je zdaj fasal Angry), zdaj pa sem prepričana, da bolh ni več, niti ni na dlaki nibenih kakcev niččč...samo Ori se pa praska kot ponorel...nima ran ampak izredno razdraženo kožo...rdečo...našla sem tudi bulice, ampak so bolj take, kot pri nas, ko se nam naredijo, ko nas npr. piči komar...in tam se praska in prasaka, in se seveda skoraj do krvi raspraska...vsaj včeraj je bilo tako. Alergija mislim da ni, saj nismo sprobali nič novega, razen šampona, ki pa ga je par let nazaj tudi že imel, tako da mislim da to ni to..

Kaj obstaja kakšno mazilo, da mu te "bulice" namažem? Saj če ne bo bolje, grem k vet, ampak mislim, da kaj resenga ne more bit? Praska se namreč bolj na določenih koncih, dlaka ne izapada nikjer.

LP,
Diana
Logiran
Ula
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 26


WWW
« Odgovor #59 : sreda, 14.12.2005 : 15:27:01 »

Mozno je da gre za alergijo na bolsji pik. Kar veliko psov se praska kot ponorelih zaradi bolsjega pika. Mazila pa ti ne znam svetovati. Mogoce ve kdo drug, ce ne pa k veterinarju po mazilo ali kaj podobnega.
Lp Tina
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: Uf kako srbi!!!
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines